Quines són les perspectives d’una criptomoneda recolzada en or?

Una criptomoneda amb recolzament en or només tindrà èxit si pot generar confiança amb els usuaris, que hauran de creure que poden emmagatzemar valor de manera segura.

Per construir aquest nivell de confiança, els operadors han de ser transparents amb les seves participacions d’or subjacents i demostrar de manera concloent que aquestes participacions són relatives a les monedes que han emès..

En el moment de redactar aquesta confiança, falta perquè les criptomonedes amb suport d’or pateixen el mateix que altres criptomonedes “fixades”, la més popular de les quals és Tether (USDT).

Recolzat pel dòlar nord-americà i patint el seu propi problemes de credibilitat – específicament una pista d’auditoria poc clara dels suposats dòlars nord-americans subjacents – això no ha impedit que el seu valor en dòlars nord-americans s’elevi ràpidament fins als 2.200 milions de dòlars.

El rendiment de les monedes ‘fiat’ afectarà la perspectiva d’uns índexs d’adopció elevats per part dels usuaris. Els operadors de criptomonedes recolzats en or afirmen que les monedes fiduciàries són defectuoses i que cal una alternativa. El dòlar nord-americà va estar lligat a l’or fins a principis dels anys setanta i, des de llavors, la inflació del dòlar nord-americà ha estat menys volàtil.

Els economistes van citar la capacitat del govern dels Estats Units per controlar l’oferta i la demanda de divises com a factor clau per gestionar la crisi financera del 2008-09. Des de la introducció de la moneda fiduciària als EUA, el dòlar ha estat una classe d’actius més estable.

Fiat Versus Cryptocurrency

Fiat vs Cryptocurrency

La criptomoneda en té moltes beneficis teòrics sobre una moneda fiduciària tradicional, és a dir, facilitat de transaccions, descentralització, privadesa i límits definits per a la nova oferta. Aquests avantatges han provocat una excitació que ha impulsat la demanda i ha generat grans guanys de preus per a moltes criptomonedes.

Tanmateix, la majoria ha demostrat ser un escàs valor de valor i es comporten més com accions amb una elevada volatilitat dels preus, és a dir, es consideren més com una classe d’actius especulatius que com una classe segura..

Els problemes relacionats amb la seguretat, la possible obsolescència tecnològica i la quantitat confusa d’opcions s’han afegit a que aquestes criptomonedes es consideren com un escàs valor de valor, per ara.

Tot i que són àmpliament considerats com un dipòsit segur de valor, les monedes fiduciàries tenen els seus propis riscos inherents. Com que les monedes ja no es basen en el patró d’or, confien en els governs per gestionar-les.

Aquest nivell de poder centralitzat permet als governs controlar l’oferta de diners, assignar llicències bancàries (el que significa que poden decidir qui pot assignar crèdit) i concedir accés als sistemes de pagament.

Les criptomonedes ofereixen una alternativa viable a les monedes fiduciàries recolzades pel govern, en particular les criptocurrències amb productes bàsics són, teòricament, una opció segura. Com s’ha esmentat, hi ha problemes de credibilitat amb aquestes criptomonedes “fixades”, ja que les criptomonedes amb suport d’or tenen els seus propis problemes..

A part dels problemes relacionats amb les criptomonedes amb suport a l’or, l’or, com a classe d’actius, té problemes: no es pot transportar fàcilment, s’ha de garantir en tot moment i, com les experiències d’altres classes d’actius, fluctuacions de preus.

No obstant això, a diferència de moltes altres classes d’actius (incloses les monedes fiduciàries), l’or té un valor inherent i s’ha negociat d’una forma o altra durant molts anys. Es considera la millor alternativa a les monedes fiduciàries i ha estat utilitzada pels inversors com a protecció contra la inflació durant molts anys.

Criptomonedes recolzades en or

GoldCrypto (ubicat a Belize i emet tokens AuX) i Flashmoni (problemes operatius fintech basats al Regne Unit OZGs i OZTs) són dos exemples de molts. Aquest mercat encara no està regulat i els compradors haurien d’investigar amb deteniment aquestes criptomonedes abans d’invertir. Existeix el risc que els operadors puguin exagerar les seves participacions d’or o emetre més monedes de les que tenen respecte a les participacions.

És possible que una proliferació de criptomonedes amb recolzament en or impulsi un augment de la demanda d’or, augmenti el preu i atregui més operadors al mercat. Una vegada més, això demostra la necessitat de la diligència deguda per part de l’inversor.

Com que el mercat no està regulat amb molts operadors maliciosos, hi ha una desconfiança comprensible al voltant de les criptomonedes recolzades en or. Els proveïdors més creïbles són Royal Mint i Perth Mint del Regne Unit, ambdues entitats governamentals.

Posteriorment, aquests proveïdors no donen als usuaris l’oportunitat d’allunyar-se del control governamental. Per tal que la confiança es desenvolupi, els usuaris necessitaran transparència per entendre fàcilment qui és l’or i veure com s’emmagatzema. Si els usuaris poden tenir clar l’actiu subjacent, la criptomoneda amb recolzament en or pot ser un valor fiable.

En última instància, la criptomoneda amb més èxit amb seu a l’or probablement es basi en una jurisdicció de bona reputació amb un alt grau de privadesa. Per exemple, una criptomoneda amb recolzament en or basada físicament a Suïssa seria una gran oportunitat, atesa la reputació i la naturalesa descentralitzada de Suïssa..

Imatges mitjançant Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me