Què és GoChain (GO)? Tot el que heu de saber

El problema d’escalabilitat de les cadenes de blocs ha estat la gran lluita recentment, i el guanyador podria assumir un lideratge sobre la resta de criptomonedes.

Una de les últimes novetats en la batalla és GoChain, que promet oferir 100 vegades la velocitat de la xarxa Ethereum i una millor alternativa als contractes intel·ligents mitjançant l’ús de la prova de reputació com a mecanisme de consens en lloc de la prova de treball o la prova. d’Autoritat.

A més de ser 100 vegades més ràpid que Ethereum, també pretén convertir-se en 10 vegades més descentralitzat i oferir un consum d’energia 1.000 vegades menor en comparació amb Bitcoin.

En aquesta revisió de GoChain analitzarem en profunditat el projecte per tal d’avaluar si aquestes afirmacions són justificades o simplement aire calent.

Visió general de GoChain

GoChain’s passar al model de consens Prova de reputació té en compte la reputació de tots els participants de la xarxa, per garantir una xarxa totalment segura i lliure de qualsevol problema intern o extern. A la cadena de blocs GoChain, tots els participants han de tenir reputació i intentar enganyar el sistema en termes financers o de marca tindrà greus conseqüències.

Visió general de GoChain

Imatge a través de GoChain.io

En essència, GoChain també ha millorat el model de prova d’autoritat convertint-lo en prova de reputació per a la majoria dels participants de la xarxa. La prova d’autoritat encara es pot utilitzar, però només per a nodes que han tingut una reputació extremadament alta i que aporten un gran valor a la xarxa. A més, la cadena de blocs es va crear per ser compatible amb Ethereum, és a dir, les cadenes actuals basades en Ethereum poden canviar fàcilment a GoChain.

GoChain busca resoldre els problemes de centralització, escalabilitat i consum d’energia de les cadenes de blocs que utilitzen la prova del treball com a mecanisme de consens. Tot i que la prova del treball és un bon algorisme per a les cadenes de blocs, ha servit el seu propòsit iniciant la revolució. Ara és el moment de fer un canvi a alguna cosa més ràpida, més escalable, menys centralitzada i amb menys energia. A més, va més enllà dels contractes intel·ligents d’Ethereum per crear alguna cosa més estable i útil.

Com GoChain millora Ethereum

Com que admet els contractes intel·ligents, Ethereum s’ha convertit en un dels protocols blockchain més utilitzats. Els contractes intel·ligents són necessaris en moltes indústries i casos d’ús diferents, i GoChain vol millorar els contractes intel·ligents actuals per fer-los més fàcils d’utilitzar i impermeables als errors. Ethereum és la millor xarxa de contractes intel·ligents actual, però no és perfecta. Alguns dels problemes que afronta Ethereum són:

  • Ethereum consumeix 3 vegades més energia que Google;
  • La descentralització no és tan gran com s’havia promès;
  • Ethereum només pot gestionar ~ 13 transaccions per segon;
  • Els contractes intel·ligents no són a prova de robatori o pirateig.

L’equip de GoChain té previst resoldre aquests problemes fent un blockchain 10 vegades més descentralitzat, 100 vegades el nombre de transaccions i 1.000 vegades menys energia consumida. De fet, la xarxa ja està processant 1.300 transaccions per segon, de manera que ja ha complert un dels tres objectius.

Per què GoChain utilitza proves de reputació (PoR)

Siguem realistes, en qualsevol negoci hi ha una gran importància en la reputació. Això és cert quan parles d’una persona o d’una organització. Una vegada que una persona o empresa comença a actuar deshonestament o poc èticament, normalment veuran com les vendes s’esvaeixen, els clients se’n van a un altre lloc i el seu negoci en general disminueix lentament. Crear un negoci amb èxit depèn de generar confiança. I aquesta va ser la base del sistema de prova de reputació de GoChain.


S'explica la prova de reputació

Prova de treball vs. Prova de participació vs. Prova de reputació. Imatge via Steemit

A més del PoR bàsic, el model també permet votar nodes a la xarxa com a nodes d’autoritat, que funciona com un consens de prova d’autoritat. En utilitzar aquest model híbrid, només es permet que els nodes autoritzats signin i validin blocs.

La comunitat empresarial apreciarà la confiança completa que poden tenir amb una xarxa PoR. El risc és limitat i, atès que els nodes d’autoritat es votaran entre els més fiables i de confiança, no hi haurà motius de preocupació. Tothom sabrà exactament en qui confia amb les seves dades.

A l’hora de determinar realment la reputació d’una empresa a la xarxa, es tindran en compte molts factors, com ara si una empresa es cotitza en borsa, quin és el seu límit de mercat i qualsevol importància de marca que puguin tenir. Aquestes mesures s’utilitzen perquè el valor dels nodes d’autoritat ha de ser igual al valor de la xarxa per desincentivar els enganys. A més, es donarà més prioritat a les empreses que necessitin marques públiques.

Signants autoritzats de GoChain

Signants autoritzats de GoChain

Signants autoritzats de GoChain. Font: Llibre blanc de GoChain

Els signants autoritzats de la xarxa GoChain seran els que crearan, signaran i validaran blocs abans de distribuir-los a altres nodes de xarxa. Això és una mica similar als miners en un sistema de prova de treball, però sense la competència ni les taxes mineres.

La cadena de blocs GoChain s’ha creat de manera que hi haurà una llista dels signants autoritzats a la cadena de blocs. Només els nodes autoritzats podran signar blocs i cada bloc passarà per un procés de verificació per assegurar-se que el node que signi sigui a la llista de signants autoritzats. Aquest algorisme utilitzat per signar és similar a l’algorisme de prova de treball, però amb un conjunt de capçaleres diferent.

S’inclouen les capçaleres PoW i, a continuació, s’afegeixen capçaleres addicionals que permeten votar. La xarxa manté la seguretat assegurant-se que donats N signants autoritzats, un signant només pot signar un bloc cada (N / 2) + 1. Això constata si algú intenta realitzar un adjunt maliciós, haurà de controlar el 50% dels signants..

Incentius i recompenses

Tot i que no hi ha taxes de mineria a la xarxa GoChain, els nodes autoritzats rebran una recompensa de 1 testimoni GO per cada bloc que signin. Aquesta taxa romandrà vigent fins que es distribueixi el 5% del total de fitxes. Després d’això, la recompensa disminuirà constantment amb el pas del temps fins que s’hagin distribuït els 50.000.000 de fitxes.

A més, l’import per bloc depèn dels temps de bloqueig finalitzats. Per exemple: si es defineixen 10 segons per a determinats temps de bloqueig, el node obtindrà una mitjana de 15,9 fitxes per bloc signat el primer any. Tanmateix, el node ha de pagar les comissions de transacció predefinides que mantindrà el node autoritzat que signa el bloc..

Què és el testimoni GoChain (GO)?

Distribució del testimoni GoChain

Distribució del testimoni mitjançant GoChain Paper blanc

GO és el símbol del ticker GoChain, que es va distribuir el juny del 2018 després d’un ICO reeixit que va recaptar 20.000 ETH o 13,7 milions de dòlars. El testimoni GO és un testimoni ERC-20 basat en Ethereum i es pot utilitzar com a “gas” per accedir a tots els serveis de la plataforma GoChain.

Hi ha plans per fer un total de 1.000.000.000 de fitxes i l’oferta actual en circulació és de 498.943.652 GO. La resta de fitxes es distribuiran com a recompenses de signatura, amb un 5% o 50.000.000 de fitxes GO que es distribuiran durant el primer any de funcionament de la xarxa principal. Després, la taxa de distribució disminuirà fins que s’hagin distribuït els 500.000.000 de tokens GO.

La venda de tokens GO es va celebrar el maig del 2018, amb el projecte que va assolir el seu límit màxim de 20.000 ETH o 13,7 milions de dòlars. Cada testimoni es va vendre per 0,00005 ETH i ja s’ha apreciat més de 3 vegades en termes d’ETH, actualment val 0,0001620574 ETH, cosa que demostra l’optimisme que hi ha al voltant del projecte, ja que aquests guanys es van obtenir mentre la majoria de criptomonedes eren planes o en declivi..

Full de ruta de GoChain

El full de ruta de desenvolupament del projecte s’ha mantingut majoritàriament en els terminis previstos, tot i que s’aproxima aproximadament un mes al programa ICO i al llançament de la xarxa pública. Això no està gens malament si es compara amb molts altres projectes de blockchain. La resta del full de ruta té aquest aspecte:

  1. Quart trimestre de 2018: contractes intel·ligents de nova generació: contractes intel·ligents fàcils, accessibles i actualitzables
  2. Primer trimestre de 2019: reescriptura amb llicència Apache 2.0: per augmentar l’adopció empresarial de GoChain.
  3. 2T 2019: 13.000 Tx / segon: augment del rendiment i del volum de 10 vegades el llançament inicial.

L’equip GoChain

L’equip de GoChain està format per líders empresarials, empresaris tecnològics i enginyers de programari, cosa que proporciona una bona base per a l’èxit. Molts dels membres fundadors han participat en l’esfera de la computació en núvol abans de passar al nínxol de blockchain. L’experiència en la creació d’aplicacions distribuïdes en núvol els ha proporcionat el fons perfecte per a una xarxa de blockchain distribuïda descentralitzada.

Equip GoChain

D’esquerra: Jason Dekker (conseller delegat), Travis Reeder (arquitecte en cap de programari), Ben Johnson (enginyer de programari), Guilherme Rezende

A més, els fundadors han format part d’èxit en start-ups de Silicon Valley en el passat i aporten aquesta experiència al projecte GoChain. Alguns dels membres clau de l’equip i les seves experiències són:

  • Jason Dekker, conseller delegat, amb una àmplia experiència en nivell C en finances, biotecnologia, tecnologia i alimentació & indústries de begudes.
  • Chad Arimura – VP Cloud a Oracle
  • Morgan Mackles: vicepresident de vendes a X.ai

Conclusió

GoChain ha vist un gran optimisme pel que fa al seu projecte, i això s’ha traduït en bons guanys per al testimoni del projecte en un període de temps molt curt. Amb l’objectiu de millorar significativament Ethereum, podem veure que GoChain ja ha estat capaç d’escalar fins a 100 vegades el nombre de transaccions que Ethereum és capaç de gestionar i, per al segon trimestre del 2019, prometen que el nombre serà 1.000 vegades Capacitat transaccional d’Ethereum.

És fàcil veure que el projecte ja es posiciona per desafiar Ethereum. El següent pas serà veure com GoChain gestiona els contractes intel·ligents i si realment compleix la promesa de 10 vegades la descentralització. Aquest aspecte és actualment preocupant, ja que l’equip inicial de GoChain va escollir els 50 nodes d’autoritat inicials. Això no és gens descentralitzat, però l’equip ha dit que aquest nombre augmentarà ràpidament mitjançant la votació a mesura que augmenti l’adopció de la xarxa.

En general, és un bon projecte i es podria convertir en un gran projecte si compleix les seves promeses de lliurar un producte millor que Ethereum..

Imatge mitjançant GoChain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me