Què és Bytom? El pont entre el món físic i digital

Recordo que fa gairebé 30 anys, quan vaig arribar a Internet per primera vegada fins a quin punt estava completament descentralitzat. Quant ha canviat això en aquestes tres dècades.

Avui en dia, la nostra Internet està controlada per un petit grup d’empreses en tecnologia i mitjans de comunicació, que manipulen la manera com es difonen i consumeixen la informació i les notícies..

Però no és només Internet. El nostre món físic s’havia tornat molt similar, amb un grapat d’empreses que controlaven el que veiem, llegim, consumim i gairebé tots els aspectes de la nostra vida..

Amb l’auge de la tecnologia blockchain també ha arribat l’auge d’un nou grup de tecnòlegs. Aquest grup de lliure pensament vol recuperar el control de la gent, mitjançant un model descentralitzat que facilita compartir i consumir informació, sense la interferència d’un home central centralitzat..

Targeta de crèdit comercial Opció IQ

Un d’aquests grups ha format la companyia xinesa de cadenes de blocs Bytom, prometent un futur on els actius atòmics del món real es puguin emmagatzemar i negociar a la cadena de blocs digital..

Equip Bytom

El fundador de Bytom és Chang Jia, que també va fundar 8BTC.com. Durant molt de temps ha estat defensor de la cadena de blocs i ha fet campanyes per fomentar la consciència i la comprensió de la tecnologia de la cadena de blocs a la Xina. És un autor guardonat amb ciència ficció i va ser coautor del primer llibre en xinès sobre Bitcoin anomenat Bitcoin: A Real Tot i així, Virtual Financial World (2014).

El cofundador de Bytom és Duan Xinxing, actualment president executiu de 8BTC.com i anteriorment vicepresident d’OKCoin, antigament l’intercanvi de criptomonedes més gran del món. També és autor de dos llibres centrats en blockchain a la Xina.

Visió general de Bytom

Logotip de Bytom Coin

Imatge mitjançant Fotolia

Bytom és un protocol blockchain que es desenvolupa com a enllaç intermediari que enllaça blockchains generalitzats amb blockchains especialitzats. És el primer projecte d’aquest tipus, que el fa força innovador, ja que busca donar cabuda a l’intercanvi d’un conjunt divers d’actius digitals i atòmics..

En concret, Bytom s’està creant per tractar qüestions relacionades amb la gestió d’actius, tant els actius digitals com els del món real, reduint la distància entre el món virtual i el món físic..

Bytom està dissenyat per respondre a alguns problemes crítics que també podrien ser claus per a futurs desenvolupaments de blockchain. Entre les qüestions que Bytom vol resoldre són:

  • Quin tipus de blockchain es necessita per emmagatzemar actius digitals?
  • Com establim una relació de mapatge entre actius físics i digitals
  • Resolució de problemes de conformitat
  • Com superarem la bretxa entre el digital i el físic per permetre un flux eficaç i eficaç d’actius, tant en cadena com fora de cadena. La funció bàsica de la plataforma Bytom s’ha de fer com un “pont” que connecta el digital i els mons físics. Teòricament, això s’aconseguirà mitjançant la creació d’un registre públic descentralitzat on es puguin registrar tant actius físics com digitals i posteriorment comprar, vendre i intercanviar. En paraules de l’equip Bytom:

“Bytom és un protocol interactiu d’actius de múltiples bytes. Els actius de bytes heterogenis (moneda digital autòctona, actius digitals) que operen de diferents formes a la cadena de blocs Bytom i els actius atòmics (warrants, valors, dividends, bons, informació d’intel·ligència, informació de previsió i altra informació que existeix al món físic) poden ser es va registrar, es va canviar, es va jugar i es va dedicar a altres interoperacions més complicades i basades en contractes a través de Bytom “.

En crear aquest pont, Bytom planeja crear la cadena de blocs pública més gran del món. En connectar tant els actius digitals com els físics, la cadena de blocs també millorarà la seguretat, la liquiditat i, en última instància, el valor dels actius emmagatzemats a la cadena de blocs Bytom..

Funcions de Bytom

Bytom és clarament un dels projectes a gran escala més tecnològics i de gran abast que s’estan desenvolupant avui en dia. La plataforma s’està desenvolupant amb bones funcions de compatibilitat, treballant a l’uníson amb el model UTXO (sortida de transaccions no gastades) que ja utilitza Bitcoin.

Això permet verificar les transaccions en paral·lel, cosa que garanteix que les sortides no gastades només puguin ser cotitzades per una sola transacció alhora. Això resol el problema de la doble despesa que sempre s’ha de resoldre en qualsevol projecte de blockchain.

El protocol Bytom també permet tres capes separades:

  • Una capa d’aplicació que és amigable per a terminals mòbils i altres, a més de ser convenient per als desenvolupadors en la creació d’aplicacions de gestió d’actius.
  • Una capa de contracte que utilitza els contractes de contracte i control de gènesi per emetre i gestionar actius, alhora que permet escalar transaccions i evitar un punt mort a Turing complet..
  • Una capa de transmissió de dades per tractar l’emissió d’actius, la despesa, la transferència i altres detalls transaccionals.

Mitjançant l’ús d’un “format d’adreça general”, la cartera nativa que s’ofereix als clients pot proporcionar assistència per a una àmplia gamma de monedes. També admet una única clau privada per accedir i fer transaccions amb totes les monedes admeses a la cartera.

S’arriba al consens mitjançant un mecanisme de protocol de prova de treball (PoW) i la moneda Bytom serà compatible amb ASIC, de manera que els miners puguin extraure i verificar fàcilment les transaccions. Els actius emesos i digitalitzats a la cadena de blocs de Bytom també separen les signatures de les transaccions de la resta de dades d’una transacció determinada. Sembla similar al funcionament de Segregated Witness per a Bitcoin, tot i que no està clar si l’equip utilitza el codi Bitcoin SegWit o si han desenvolupat el seu propi codi.

Finalment, hi ha la qüestió del repartiment d’actius entre cadenes. Bytom s’està desenvolupant per permetre la creació de cadenes laterals més petites vinculades a la cadena principal. Aquestes cadenes laterals obtenen tot el benefici de la seguretat de la cadena principal, però encara es poden desenvolupar per mantenir el control total sobre l’emissió de les seves pròpies monedes o fitxes..

Hi ha diversos projectes que treballen en solucions similars, inclosa la solució de cadena lateral del propi Bitcoin, Lightning Network. És obvi que els desenvolupadors consideren que aquesta és una característica necessària, però les empreses encara no han expressat la seva aprovació pel concepte de cadena lateral.

Detalls del testimoni Bytom

Es necessitarà la moneda nativa de Bytom (BTM) per fer transaccions a la xarxa. Es va emetre en una ICO al juny / juliol de 2017. El 67% del subministrament total es va emetre durant la fase ICO, amb el 33% restant retingut com a recompensa de la mineria. Actualment hi ha 1.407 milions de monedes per un subministrament total previst de 2.100 milions. Es preveu que 86.625 milions de monedes estiguin disponibles per als miners en els primers quatre anys. Després d’això, les recompenses mineres es reduiran a la meitat cada quatre anys fins que s’hagi emès el subministrament complet de 2.100 milions de monedes.

Bytom ha tingut un rendiment molt bo durant la recessió de les criptomonedes de desembre de 2017 a abril de 2018. De fet, des del 18 de març de 2018 fins al 31 de març de 2018 el preu de la moneda gairebé es va duplicar.

Des d’aleshores s’ha mantingut en nivells superiors o superiors als de finals de març, de manera que no sembla que hagi estat un esquema de bombes i abocadors. Malauradament, la major part de la informació publicada per al projecte és en xinès, de manera que no he pogut determinar si hi ha una raó fonamental per a l’augment de preus..

En conclusió

Bytom és un projecte molt interessant i ambiciós. També és un que sembla necessari, però és factible amb la tecnologia actual?

Aquesta és la pregunta que hauran de respondre els desenvolupadors de Bytom. El Bytom paper blanc especula que a la propera era de la cadena de blocs tot el que tingui valor es digitalitzarà i es migrarà a la cadena de blocs, on es podrà emmagatzemar, canviar, intercanviar, comprar, vendre, jugar i manipular de moltes altres maneres, principalment mitjançant l’ús de contractes intel·ligents.

Tot i que puc estar d’acord que finalment tot estarà disponible digitalment de la manera que Bytom descriu, no estic segur de si el món està preparat per a això ara. Tanmateix, si l’acumulació del preu és una indicació, algú és un gran creient del projecte Bytom.

En última instància, prendreu la vostra pròpia decisió sobre la viabilitat d’aquest projecte. Crec que la grandària i l’abast del projecte afegeixen més risc a allò que ja és un camp de risc. Seguiria amb compte, tot i que una petita participació pot no ser poc intel·ligent si l’equip Bytom acaba complint les seves promeses.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me