Què és Blockchain? Com Bitcoin utilitza la tecnologia Blockchain

>

Copieu els millors comerciants de criptografia del món inscrivint-se a Shrimpy. És la forma més senzilla d’operar com un professional, gestionar una cartera i aprendre sobre criptomonedes.

En l’última dècada, el món va viure una revolució digital marcada per l’augment de nombroses tecnologies que estan a punt per fer front a alguns dels majors reptes de la humanitat. Des de llavors, hem estat al límit dels nostres seients, veient com innovacions d’última generació com la intel·ligència artificial (IA), els cotxes sense conductor, la realitat augmentada, els coets reutilitzables, l’Internet de les coses (IoT), entre d’altres, han començat a assumir pràcticament totes les aspecte de la nostra vida quotidiana.

Enmig del soroll de "pertorbador" innovacions i canviadors de jocs, una tecnologia en particular ha generat més buzz en els darrers anys: la tecnologia blockchain. Blockchain, promocionat per molts com el futur, constitueix l’eix vertebrador de la Internet del valor (és a dir, la web 3.0).

Alguna vegada heu intentat preguntar a algú sobre la tecnologia blockchain? Probablement heu rebut una resposta en algun lloc de la línia de "Ah, no és Bitcoin??"

Bé, no esteu sols.

Tot i així, el fet continua sent: Bitcoin és només un tros del proverbial pastís de blockchain. Les innovacions en l’espai blockchain s’estenen per infinitat d’indústries. Al llarg d’aquest article, descobrirem la importància del blockchain i com aquesta tecnologia continuarà revolucionant el nostre món digital.

Préstecs criptogràfics

El finançament descentralitzat és l’entrada important del 2020. Com podeu aprofitar tot el que la indústria DeFi ofereix?

Com va començar tot

Blockchain va ser creat el 2008 per Satoshi Nakamoto, un nom que es creu que és un pseudònim de la persona o entitat la identitat de la qual ha estat un misteri fins ara. Inicialment, Nakamoto va dissenyar blockchain per a un únic propòsit: ser utilitzat com a llibre major distribuït per verificar i registrar transaccions de Bitcoin.

El mateix any, Satoshi Nakamoto va publicar el document Llibre blanc de Bitcoin, “Bitcoin: un sistema de caixa electrònica peer-to-peer”, i va desenvolupar la primera moneda digital peer-to-peer, Bitcoin, tot just un any després. En aquest sentit, Bitcoin es pot considerar el primer projecte que implementa tecnologia blockchain.

Des del llançament de Bitcoin, la tecnologia blockchain ha superat amb escreix Bitcoin. Blockchain s’ha adaptat per satisfer les necessitats de diverses indústries, però l’aplicació amb més èxit de la tecnologia segueix sent la criptomoneda.

Bitcoin continua sent la criptomoneda amb més èxit que ha implementat blockchain, però ara hi ha milers de projectes de criptomoneda que utilitzen blockchain com a eix vertebrador.

Blockchain i tecnologia de llibres distribuïts

Blockchain és una forma de tecnologia de llibres distribuïts, potser l’exemple més senzill i popular. DLT en si és un sistema segur de registres que utilitza un consens de dades replicades i sincronitzades que es comparteix entre múltiples instàncies. En poques paraules, un llibre major distribuït és una base de dades distribuïda en diferents ordinadors independents, coneguts com a nodes. No hi ha un únic responsable de dades i cap autoritat central. Com a tal, tots els DLT es basen en nodes que participen consensuadament per determinar l’estat de la xarxa.

Altres formes de DLT inclouen Hashgraph, Gràfic acíclic dirigit (DAG), i Holochain. Tot i que tots els DLT són similars d’alguna manera, la idea principal de blockchain era enregistrar les transaccions en blocs lineals i ordenats pel temps. Altres DLT poden aprofitar xarxes no lineals o ordenades en funció de diferents mecanismes.

"Bloc" i "Cadena"

La paraula ‘blockchain’ es forma clarament a partir de dues paraules, “block” i “chain”. Curiosament, durant els primers anys del seu inici, es va escriure com a “cadena de blocs”, però això va canviar des que es va popularitzar.

Per context, desglossem primer aquestes dues paraules de manera individual abans d’endinsar-nos en tot el significat de blockhain. La ciència demostra que la cèl·lula és la unitat (és a dir, la base) de la vida; un bloc és, a falta d’una analogia més adequada, la unitat més bàsica d’una cadena de blocs.

En criptografia, un bloc és un registre independent de noves transaccions (que van des de dades de verificació d’identitat de moneda digital i registres de votació i gairebé qualsevol cosa de valor). Un cop verificat un bloc, el bloc s’afegeix a la cadena i es considera que les transaccions contingudes dins d’aquest bloc s’han completat. Cada nova transacció a la xarxa ha de passar pel mateix procés, que es repeteix contínuament. A mesura que es realitzen les transaccions, s’afegeixen al bloc següent i un cop verificat el bloc, s’afegeix a la cadena. Essencialment, es crea la cadena lineal de blocs coneguda com a “cadena de blocs”.

Amb sort, ara és més clar.

Cada bloc de la cadena de blocs fa referència al bloc anterior mitjançant un hash únic. Aquest hash enllaça tots els blocs, des del bloc de gènesi fins al darrer bloc completat. El bloc de gènesi és el primer bloc creat en qualsevol cadena de blocs.

Ara que ja sabeu què és un bloc, aprofundim en el blockchain adequat.

Blockchain com a llibre major distribuït

Una cadena de blocs és un llibre digital digital descentralitzat que es distribueix entre nodes que actuen conjuntament com a “custodi de dades” per verificar i emmagatzemar transaccions en blocs. Com que una cadena de blocs augmentarà a mesura que es completin més blocs, es manté en ordre cronològic ascendent dels blocs més recents..

Com s’ha esmentat anteriorment, una ‘comunitat’ de blockchain consisteix en una xarxa de nodes i cada node de la xarxa emmagatzema una còpia del blockchain. El llibre major ja no existeix en una ubicació central (és a dir, un servidor), sinó que es distribueix entre nodes (és a dir, equips parells) de la xarxa. Per això, blockchain és una forma de DLT en el seu nucli.

Les dades de transaccions emmagatzemades en blocs verificats són immutables (és a dir, no es poden modificar retroactivament). Les dades es poden copiar, però no canviar. En lloc d’una autoritat central, els nodes s’encarreguen de verificar les transaccions a la cadena de blocs de manera col·lectiva o per majoria, en funció del consens preferit. Això es fa per garantir que els blocs no es poden manipular i per preservar la integritat de les dades de blocs.

Moltes cadenes de blocs han implementat diferents algoritmes de consens per arribar al consens a la xarxa. Els algoritmes de consens s’utilitzen principalment per aconseguir fiabilitat en una xarxa que implica múltiples nodes distribuïts que contenen la mateixa informació. A l’espai criptogràfic, els algorismes de consens ajuden a evitar la doble despesa en transaccions de criptomoneda.

Prova de treball (PoW) i Prova de joc (PoS) representen dos dels algorismes de consens més populars que s’utilitzen a les xarxes blockchain. A més d’aquests dos, tenim una prova de participació delegada (DPoS), pràctica Tolerància a fallades bizantines (pBFT), Prova d’importància (PoI), Prova d’autoritat (PoA), entre d’altres.

Indústries més afectades per Blockchain

Obviouslybviament, el sector financer s’ha beneficiat més de les característiques innovadores de la cadena de blocs. Diverses plataformes de l’espai fintech han pogut aprofitar amb èxit la tecnologia blockchain per construir serveis de finançament digital. Això ha ajudat a reduir la població no bancària, ja que permet als usuaris quotidians fer transaccions segures, sense fronteres i més econòmiques des de qualsevol part del món..

Tenim béns immobles, assegurances, salut, gestió de la cadena de subministrament, energia, identitat digital, vot, publicitat, emmagatzematge al núvol, entreteniment i governança com alguns altres exemples d’indústries més afectades per blockchain.

El futur de Blockchain

“Blockchain és el futur”.

Probablement ja ho heu escoltat moltes vegades, cosa que us fa preguntar-vos fins a quin punt aquesta afirmació és certa.

Basat en un informe recent de CB Insights titulat informe Tendències d’inversió de Blockchain 2019, la despesa global anual en aplicacions de blockchain té gairebé es va triplicar des del 2017. Segons CB Insights, es preveu que aquesta valoració arribi als 16.000 milions de dòlars el 2023 Eina de dimensionament del mercat.

Les indústries emergents com la computació en núvol, les assegurances, els jocs, els jocs d’atzar, l’IdT, fins i tot el cànnabis, comencen a adoptar un augment de la cadena de blocs. Blockchain ajuda aquestes indústries a funcionar de manera més eficient i transparent, cosa que té l’efecte desitjat de racionalitzar les operacions a través de la seva cadena de valor.

Molta gent argumenta que hi ha molta publicitat al voltant de la cadena de blocs, i això no és del tot fals. Independentment, negar el seu impacte massiu i augmentar la seva importància durant l’última dècada seria gairebé una cosa criminal.

Potser blockchain és realment el futur, o potser és una bombolla i no estarà a l’alçada del bombo. Tot i això, una cosa és segura: haureu d’esperar per saber-ho vosaltres mateixos.

Què és Defi?

Les finances descentralitzades són quelcom que els experts en criptografia han experimentat amb passió durant anys sense realment explicant el concepte.

Bones lectures addicionals

Com fer un robot de comerç criptogràfic amb Python

Les estratègies de comerç arbitral fàcils de criptomonedes

Script per Bitcoin Price Live Ticker (mitjançant Websockets)

Reequilibri del llindar per a la gestió de carteres criptogràfiques

Crypto Trading 101: Selecció d’actius de cartera

La nostra plataforma de comerç social

Gamba és una plataforma de comerç social per a criptomonedes. Està dissenyat perquè els comerciants professionals i els novells vinguin a conèixer la creixent indústria criptogràfica. A Shrimpy, els usuaris poden copiar les carteres i les estratègies comercials d’altres operadors.

Segueix-nos a Twitter i Facebook per obtenir actualitzacions i fer qualsevol pregunta a les nostres sorprenents i actives comunitats Telegrama & Discòrdia.

Gràcies per passar per aquí!

L’equip de Shrimpy

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me