Què és Bakkt? La solució criptogràfica per a institucions

Des que els mercats de divises van començar a caure a principis d’aquest any, la gent ha dit que arriben “diners institucionals”.

Han estat pregant, esperant i desitjant en una estrella que les grans institucions financeres estiguessin a punt de saltar als mercats de criptomonedes i evitar les pèrdues.

Tot i que aquestes oracions han caigut en oïdes sordes durant els darrers vuit mesos, les coses podrien estar a punt de canviar amb l’entrada d’una empresa anomenada “Bakkt”. Sí, en aquests moments tenim fatiga de “diners institucionals” i alguns són immediatament escèptics.

Escolta’ns, però …

Què és Bakkt?

Bakkt serà una oferta de divises digitals oberta i totalment regulada que serà impulsada per la solució al núvol de Microsoft Azure. Aquesta plataforma segura de codi obert connectarà tota una gamma d’usuaris de criptomonedes, des d’inversors fins a comerciants i consumidors. Com s’indica al seu original nota de premsa:

Bakkt està dissenyat per servir com a rampa escalable per a la participació institucional, de comerciants i de consumidors en actius digitals promovent una major eficiència, seguretat i utilitat

Bakkt és una iniciativa de l’Intercontinental Exchange (ICE), que és un operador líder d’intercanvis globals i cases de compensació. Això afegeix immediatament una gran legitimitat a la nova oferta.

També van esmentar en el comunicat de premsa que es relacionarien amb diverses empreses que els ajudarien a crear aquest ecosistema. A part de Microsoft, també s’han associat amb Starbucks i BCG.

Sí, és cert, finalment podríeu comprar el vostre Starbucks Latte amb criptomoneda.

L’ecosistema també inclourà un mercat regulat federalment i opcions d’emmagatzematge. Això significa que els usuaris de la plataforma Bakkt tindran alguna forma de servei de custòdia regulat pel govern a través de Bakkt.

Bakkt també està saltant directament al mercat de futurs de Bitcoin. No obstant això, a diferència de l’oferta de futurs actual, aquests es liquidaran físicament i no es liquidaran en efectiu. El Bitcoin físic s’emmagatzemarà a la seva solució d’emmagatzematge segur i assegurat.

La tecnologia de Bakkt també s’ha desenvolupat durant un període considerable de temps. Segons Kelly Loeffler, el CEO, han “construït la fàbrica” ​​durant els darrers 18 mesos. A la mateixa entrevista, va afirmar que es va construir sota un gran secret i que el nom només es va decidir fa poc.

Ara que ja teniu una idea de què és Bakkt, aprofundim en per què podria ser la panacea per als inversors institucionals.


Beneficis de Bakkt per a institucions

La raó per la qual tanta gent és alcista sobre l’ecosistema de Bakkt és perquè està trencant una sèrie de barreres clau per a l’entrada. Aquestes barreres han persistit tossudament tot i que altres empreses han intentat solucionar-les.

Beneficis de Bakkt per a institucions

Alguns dels avantatges per a les institucions de Bakkt

Les barreres es relacionen principalment amb la seguretat dels fons, la manca d’instruments derivats disponibles, així com la manca d’adopció de criptomonedes a gran escala per part dels consumidors..

Seguretat dels fons

Aquesta és sens dubte la consideració més important per a qualsevol inversor institucional.

És prou fàcil per a un gestor de diners mantenir actius tradicionals com ara accions, bons i matèries primeres. És realment difícil robar aquests actius o perdre’ls.

Tanmateix, tots sabem el fàcil que és per als pirates informàtics retirar la moneda digital. De la mateixa manera, mitjançant la mala gestió de les claus privades i la pèrdua de contrasenyes, les criptomonedes també es poden destruir o perdre per sempre.

Només haureu de pensar en les tensions a les quals us dediqueu per protegir els vostres fons de criptomoneda d’uns quants milers de dòlars. Imagineu ara l’escenari en què mantindreu els 100 milions de dòlars en criptografia de milers d’inversors.

Imagineu-vos les implicacions d’una pèrdua o pirateig catastròfic que comporti l’incompliment del deure fiduciari. Imagineu-vos les amenaces de processos judicials i la destrucció de la vostra reputació inversora estel·lar.

De fet, pensaments espantosos.

No és com si no hi hagués al mercat solucions de custòdia de criptomonedes. Teniu solucions de Coinbase i Bessons, que són noms grans i consolidats a la indústria de les criptomonedes.

Xapo Bunker d’emmagatzematge en fred

Entrada al centre de dades Deltalis i al búnquer d’emmagatzematge en fred. Font de la imatge: QZ

Si això no sona prou segur per als inversors institucionals, Xapo vault emmagatzemarà el vostre xifrat en una volta física real. Amagades als búnquers suïssos, les vostres claus privades estaran custodiades per guàrdies humans i digitals.

Tot i això, aquestes solucions no estan regulades federalment. Això vol dir que, malgrat la seguretat percebuda d’aquestes ofertes, sempre hi ha una petita possibilitat que es produeixi una pèrdua. No hi ha cap backstops en cas de pèrdua.

Ara que Bakkt presenta la perspectiva d’un emmagatzematge “regulat federalment”. Aquesta podria ser una solució una mica més agradable per als inversors institucionals que emmagatzemar les seves claus privades en un costat muntanyós de Suïssa.

A més, la solució Bakkt podria millorar considerablement la venda i la transferència de Bitcoin físic. Normalment, si volguessin negociar aquests valors haurien de fer una transacció OTC o bé confiar en intercanvis de criptografia no regulats.

Tots dos són menys que òptims.

No obstant això, si aquests dos inversors institucionals tenien el Bitcoin emmagatzemat a Bakkt, el procés es simplifica molt. Podrien fer el comerç a la plataforma ICE en qüestió de segons i després fer transferir instantàniament el Bitcoin entre els seus comptes de custòdia a Bakkt.

Instruments derivats

A l’hora de gestionar el risc als mercats financers, els inversors institucionals i les empreses solen recórrer a instruments derivats.

Es tracta d’instruments com futurs i opcions que es poden utilitzar per cobrir un gran risc de mercat. Han existit durant centenars d’anys i han estat utilitzats per agricultors, empreses, fons de cobertura i gestors de diners.

Les opcions i futurs de Cryptocurrecy només s’han llançat als mercats de Bitcoin. Tot i que porten un parell d’anys en forma no regulada, només l’any passat vam veure els nostres primers contractes de futurs a la CBOE.

Contractes de Bitcoin CBOE

Contractes de futurs CBOE XBT Bitcoin. Font de la imatge: CBOE

Molts de la comunitat ho veien com el moment en què els inversors institucionals estaven a punt de saltar al mercat. Tot i això, realment no ha estat així. Un dels principals motius d’aquesta manca d’adopció és que aquests futurs es van liquidar en efectiu.

Això vol dir que no es va intercanviar Bitcoin real en la liquidació d’aquests futurs. Per tant, si sou un gran operador de mineria i voleu vendre el vostre Bitcoin endavant, haureu de confiar en efectiu com a pagament per al futur. Encara hauríeu de vendre el vostre Bitcoin físic al mercat spot.

A més, atès que hi ha una manca de lliurament físic als mercats de futurs de Bitcoin significa que existeixen ineficiències de preus. Això ha creat una situació en què s’han obert nombroses oportunitats d’arbitratge criptogràfic.

Bakkt podria canviar-ho completament.

Bakkt introdueix contractes de futurs Bitcoin lliurats diàriament. Aquests estaran totalment garantits o pre-finançats. Tot i això, el més important, es lliuraran físicament. Això significa que les contrapartides en operacions transaccionaran en Bitcoin real al venciment.

Aquesta podria ser la solució ideal per a diverses empreses que depenen de pagaments amb criptomoneda i de conversions fiduciàries. Per exemple, seria la solució ideal per als miners de Bitcoin que necessiten vendre les seves monedes endavant. Podria ser utilitzat per comerciants en línia que necessitessin convertir el seu Bitcoin en Fiat.

Simplement, obre tota una sèrie de casos d’ús per a aquests contractes i ajudes en el procés de descoberta de preus. D’acord amb el conseller delegat de Bakkt, Kelly Loeffler

Això dóna suport a la integritat del mercat i diferencia el nostre esforç dels futurs i intercanvis de criptografia existents que permeten marge

Tot i que el concepte de “descobriment de preus” pot semblar bastant amorf, és realment important als mercats financers. Ajuda a reduir la volatilitat innecessària que sovint s’associa als mercats de Bitcoin.

Això també proporcionarà un bucle de retroalimentació positiva per adopció.

Com més estables siguin els preus de Bitcoin, més segurs seran els consumidors i les empreses a l’hora d’utilitzar-lo i els gestors de diners institucionals més disposats a incloure’ls a les seves carteres.

Adopció del consumidor

Tot i que tots volem que les empreses i els inversors institucionals incloguin Bitcoin a les seves carteres, encara hi ha una manca d’incentius per part dels seus consumidors i clients reals. També manca una infraestructura més àmplia per donar suport als pagaments criptogràfics.

Aquestes empreses i empreses hi són per atendre els seus usuaris finals i només hi pensaran quan vegin la necessitat. És per això que es necessita una adopció de criptomonedes a gran escala al detall.

Tot i que moltes persones han invertit activament en criptomonedes, no s’ha produït tanta adopció en el comerç. Encara hi ha una gran part de la població que no entén els casos d’ús de les monedes digitals i, per tant, no els mantindrà.

Bakkt vol canviar això amb les seves nombroses associacions.

Per una banda, hi ha la seva associació amb Starbucks. Això permetrà als seus clients convertir la seva criptomoneda en dòlars i gastar-la a les seves botigues. De seguida, teniu un exemple clar i actual d’un cas d’ús molt tangible per al vostre efectiu digital.

Segons la vicepresidenta de Starbucks, Maria Smith, en un recent comunicat de premsa original:

Com a líder en Mobile Pay als nostres més de 15 milions de membres de Starbucks Rewards, Starbucks aposta per la innovació per ampliar les opcions de pagament per als nostres clients

Tot i que pagar el cafè amb criptografia és fantàstic, la infraestructura subjacent que s’està desenvolupant és la més emocionant. Una infraestructura de pagament fiat / criptogràfica sòlida i robusta és una de les coses que falten.

Starbucks ja té una infraestructura de pagament força sòlida i sempre anima els seus consumidors a pagar amb els seus telèfons en lloc de les targetes. Combineu-ho amb l’abast immens de la xarxa de Microsoft Azure i tindreu una solució força sòlida.

Més grans idees recolzades per Bakkt

També hi ha una sèrie d’altres innovacions que Bakkt aporta als mercats institucionals de Bitcoin que podrien suplementar l’adopció.

Per exemple, proporcionaran molta més connectivitat als mercats i a la informació de les criptomonedes. Això ha faltat en l’entorn actual, principalment perquè les exigències de les grans institucions tecnològiques difereixen de les dels comerciants minoristes.

Membres de l’equip de Bakkt

CEO d’ICE Exchange (Jeff Sprecher> amb esposa i fundador de Bakkt (Kelly Loeffler). Font de la imatge: Fortuna

La solució Bakkt inclourà accés a les API de FIX, feeds de ticker consolidats i funcions d’informes regulatoris i acords de participació.

Essencialment, Bakkt permetrà a aquestes institucions utilitzar l’ecosistema de futurs existent com a “segona capa” a la part superior de la cadena de blocs. Això significa que els clients tindran accés a una àmplia gamma d’aplicacions de negociació i gestió de riscos disponibles actualment a l’ecosistema.

Mirant endavant

Tenint en compte la promesa que ha dut a terme Bakkt, no és estrany per què la comunitat criptogràfica està tan emocionada. Això no és com molts dels altres projectes de criptomoneda que tenen una promesa i un retorn curts.

L’està desenvolupant un dels principals operadors d’intercanvi internacional del món. També està recolzat per una llarga llista d’empreses de renom com el Fortress Investment Group, Galaxy Digital, Horizons Ventures, Alan Howard, Pantera Capital i Protocol Ventures..

Aquest és un gran senyal, ja que l’únic grup d’inversors que entén perfectament la necessitat d’una solució de criptografia institucional són ells mateixos inversors institucionals. Clarament, veuen la promesa de Bakkt.

Per tant, només podem esperar amb molta expectació per veure si Bakkt servirà efectivament de rampa per a inversors institucionals a la superautopista de criptomonedes..

Imatge destacada a través de Fotolia & Bakkt

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me