QTUM Review: plataforma de desenvolupament de dApp basada en Bitcoin

Qtum és un projecte que existeix des de fa temps. També és una de les criptomonedes més interessants que ha sortit de la Xina en els darrers 3 anys.

Originalment construït per ser un “Etheruem Killer”, Qtum ha experimentat la seva pròpia part d’alts i baixos. Tot i això, atesa la renovada aposta per l’adopció de blockchain a la Xina, molts tornen a recórrer a projectes com aquest.

Per tant, té QTUM les potes per gestionar la carrera?

En aquesta revisió de QTUM, intentaré respondre-ho amb una visió general detallada. També examinaré els casos d’ús a llarg termini, l’adopció i el potencial de preu dels tokens QTUM.

Què és QTUM?

Qtum (pronunciat “Quantum”) és un interessant projecte de blockchain que existeix des del 2016 i que es va crear com una bifurcació del nucli de Bitcoin combinat amb la màquina virtual (EVM) d’Ethereum.

El blockchain resultant ens proporciona el millor de Bitcoin i Ethereum, i ho fa reduint la bretxa entre les dues tecnologies amb una tercera capa que els desenvolupadors de Qtum han anomenat “Account Abstract Layer”.

Què és QTUM

Imatge via QTUM

Qtum es va crear amb aquestes tres capes per tal de servir millor als usuaris empresarials combinant el model de bitcoin UnTent Transaction Output (UTXO) amb les capacitats d’aplicacions descentralitzades (dApp) d’Ethereum. A continuació, els embolica a tots en un consens de prova d’estaca (PoS) per evitar els enormes requisits energètics del model de prova de treball (PoW).

L’ús de la màquina virtual Ethereum proporciona a Qtum un entorn de desenvolupament i dApp provat i estable, però també comporta problemes de seguretat i capacitat de rendiment coneguts..

Qtum va solucionar aquests problemes d’Ethereum combinant la cadena Bitcoin, que és famosa per la seva seguretat. A continuació, Qtum afegeix més serveis, inclosa una cartera nativa, una aplicació de gestió de contractes intel·ligents i oracles que permeten utilitzar dades fora de la cadena.

Qtum Technology

Com es va esmentar anteriorment, Qtum es va desenvolupar amb tres capes separades; una bifurcació de la cadena principal de Bitcoin, la màquina virtual d’Ethereum i la capa d’abstracció de comptes, que uneix les dues tecnologies i és el desenvolupament propietari de Qtum.

Com que Qtum utilitza EVM, permet desenvolupar dApps i pot aprofitar Proof-of-Stake com el seu mecanisme de consens, eliminant així la necessitat de miners i els enormes requisits de recursos del consens Proof-of-Work.

Això també significa que totes les fitxes QTUM ja existeixen, ja que s’han creat en la gènesi de la cadena de blocs. Qtum també pot aprofitar els contractes intel·ligents gràcies a la inclusió de l’EVM.

Arquitectura QTUM

L’arquitectura de xarxes QTUM

La inclusió de la cadena bàsica de Bitcoin proporciona a Qtum els seus sòlids fonaments de seguretat mitjançant l’ús del model de sortida de transaccions no gastades (UTXO) que evita el frau a la cadena de blocs. Aquest model UTXO aportat per Bitcoin garanteix que les transaccions no es poden registrar dues vegades. El model UTXO és la base de la capa de seguretat de Qtum.

Com que Qtum inclou dues cadenes de blocs diferents, cal que hi hagi una manera de comunicar-se entre elles. Allà és on entra la capa d’abstracció de comptes. Funciona per convertir les sortides de transaccions no gastades de Bitcoin en un model de “saldo de compte”, que és el que fa servir Ethereum. Això permet comunicar les dues cadenes sobre transaccions i saldos de comptes.

Com que Qtum també utilitza EVM, els tercers són capaços de crear nous tokens fàcilment, i fins i tot és possible automatitzar la gestió de les cadenes de subministrament. Com que Qtum utilitza un ecosistema estandarditzat, és capaç d’oferir eines per crear contractes que siguin llegibles per màquines i per humans, i fa que els contractes intel·ligents siguin més flexibles i menys propensos als errors.

Serveis clau

Qtum també ha afegit diversos serveis clau que el converteixen en un blockchain ideal per a ús empresarial. A continuació es descriuen aquests tres serveis clau:

Oracles

Qtum ha creat oracles que permeten a tercers externs de confiança subministrar dades i fer càlculs fora de la cadena, així com ajudar en càlculs i supervisar els contractes intel·ligents de la cadena de blocs. Aquests oracles generen una capa de confiança addicional i reforcen la seguretat dels contractes intel·ligents.

Aplicacions mòbils

Qtum també ha previst la gestió de contractes intel·ligents des de dispositius mòbils. Això és quelcom que abans era impossible i que continua sent extremadament difícil, però Qtum ho aconsegueix mitjançant l’ús de clients lleugers.

QTUM Mobile

El client mòbil QTUM per a l’execució de contractes intel·ligents

Mitjançant aquest model, Qtum pot executar nodes que no conserven un historial complet de blockchain, cosa que els permet participar a la cadena de blocs emmagatzemant només les transaccions més recents i rellevants..

Això es combina amb l’ús de la verificació de pagament simple (SPV) de Bitcoin, que permet a una cartera confirmar les seves transaccions sense necessitat de verificar-ne el contingut complet. Aquest model augmenta considerablement les velocitats de transacció de dispositius amb recursos computacionals mínims, com ara dispositius mòbils.

La cartera QTUM

Qtum proporciona una cartera nativa per als usuaris, que no és única per si mateixa, però Qtum ha afegit algunes funcions úniques a la seva cartera nativa. La cartera es va crear per ser totalment mòbil i capaç d’interactuar directament amb els contractes intel·ligents de la cadena Qtum.

Qtum Unita

A l’abril de 2019, Qtum va millorar encara més la seva solució blockchain afegint una nova característica per augmentar l’adopció de l’empresa. La nova versió de Qtum es va batejar amb el nom d’Unita i utilitza un algorisme de consens escalable (SCAR) que es construeix sobre les altres solucions existents de Qtum..

Aquest nou SCAR permetrà estalviar recursos de xarxa considerables, com ara espai en disc i amplada de banda, alhora que crea un protocol d’emmagatzematge i transferència de dades totalment automatitzat que pot gestionar fins a 10.000 transaccions per segon.

SCAR Algorithm Crypto

Avantatges de l’algorisme SCAR. Imatge via Bloc QTUM

La nova Unita es pot desplegar amb un sol clic i també inclou la gestió de dades i el comerç entre cadenes, a més d’altres funcions que permetran als usuaris empresarials processar milions de transaccions diàries. Qtum va dir que les empreses podran emmagatzemar de manera segura dades privades en una cadena Unita autoritzada i transferir dades quan sigui necessari a la xarxa pública.

L’equip Qtum

Qtum va ser fundada per Patrick Dai, que era un empleat d’Alibaba quan va descobrir la tecnologia blockchain i es va convertir en un dels primers adoptants i entusiasta de la tecnologia.

S’hi uneixen tres dotzenes d’altres entusiastes de la cadena de blocs, inclosos alguns desenvolupadors de nivell mundial que han vingut a Qtum amb dècades d’experiència en diversos sectors diferents.

L’equip inclou un fort grup de professionals de la tecnologia amb antecedents que van des de la ciberseguretat i les telecomunicacions fins al desenvolupament de pila completa i experiència en blockchain.

Equip QTUM

Els membres de l’equip QTUM. Imatge a través de QTUM.org

Qtum també compta amb un ampli i experimentat grup d’inversors àngels i especialistes en els mercats de capitals, tots ells que han confiat la seva fe i el seu suport financer a Qtum. Aquests inclouen Roger Ver, el CEO de Bitcoin.com, i Xu Star, el CEO d’OKCoin.

Completen els patrocinadors Anthony Di Iorio, cofundador d’Ethereum i CEO de Jaxx Wallet, i Jeffrey Wernick, veterà dels mercats financers amb més de quaranta anys d’experiència comercial.

Associacions Qtum

Una de les raons de l’èxit de Qtum fins ara ha estat la seva agressiva decisió d’associar-se amb empreses importants, tant dins de l’espai blockchain com dins dels sectors empresarials tradicionals..

Aquestes associacions s’han desenvolupat al llarg del temps i una de les primeres associacions importants es va produir a l’abril de 2018, quan es van associar amb la Fundació Energo, un productor d’energia neta a Filipines.. Energo està utilitzant la tecnologia Qtum blockchain desenvolupa millors sistemes de liquidació, registres i mesures per a les microreixetes locals de Filipines.

Pocs mesos després, el juny de 2018, Qtum va anunciar una associació amb Qihu360, la companyia pública de programari més gran de la Xina i especialista en el camp de la seguretat a Internet. Al mateix temps, Qtum es va associar amb un altre dels líders de programari de la Xina, Baofeng.

Associacions QTUM

Algunes de les associacions de QTUM

Aquesta associació també pretén ajudar Qtum a guanyar 50.000 nodes, així com ajudar a desenvolupar eines per a la distribució de contingut i la protecció dels drets d’autor. Tot i que no s’acosten cap a l’objectiu de 50.000 nodes, Qtum té més nodes que qualsevol altra cadena de blocs, a excepció de Bitcoin i Ethereum. A més d’associar-se amb Qtum, Qihu360 també ajuda en la investigació de blockchain i el desenvolupament d’aplicacions descentralitzades.

El mes següent, Qtum va anunciar una associació amb Celer Network, que es va fer per integrar les solucions d’escalabilitat de Celer Network, oferint Qtum serveis més ràpids i flexibles per a la comunitat de desenvolupament..

Qtum també es va llançar a Amazon Web Services el mateix mes, cosa que facilita a les empreses que ja utilitzen AWS migrar a una solució blockchain i construir dApps per a les seves operacions..

Comunitat

Com a projecte de blockchain relativament madur, s’esperaria veure una comunitat gran i ben desenvolupada al voltant de Qtum i, en funció de les estadístiques de les xarxes socials, no us decebrà. El Seguiment de Twitter de Qtum és enorme, amb 181.000 seguidors. El següent de Facebook també és força gran per a un projecte de blockchain, amb gairebé 12.000 seguidors.

Xarxes socials QTUM

La gamma de xarxes socials de la comunitat QTUM

Com probablement sabreu, Reddit és una xarxa social popular per als entusiastes de la cadena de blocs i Qtum també és popular allà, amb més de 15.000 seguidors del subredit de Qtum. Dit això, hi ha alguns dies sense publicacions i el nombre de comentaris a la majoria de publicacions de Reddit és modest.

El Grup Telegram s’acosta als vuit mil subscriptors i Qtum també té presència a Weibo per a parlants de xinès. En general, és un seguiment força gran, que sens dubte ajuda a difondre informació sobre el projecte, sobretot quan llancen alguna cosa nova.

El testimoni QTUM

El testimoni QTUM és un testimoni d’utilitat que s’utilitza per accedir als serveis i fer-los disponibles per a empreses i desenvolupadors de la cadena de blocs Qtum. Això no només inclou l’execució de transaccions de contracte intel·ligent, sinó que també inclou la creació i aprovisionament de dApps i l’execució de codi. Com la majoria de criptomonedes, el testimoni QTUM guanya valor del seu ús i de la demanda global del testimoni.

Basat en el paper blanc la distribució de QTUM està prevista de la següent manera:

Està previst que el 80% del subministrament total es distribueixi a la comunitat Qtum, mentre que el 20% restant es destina a la distribució al fundador, a l’equip de desenvolupament i als primers patrocinadors del projecte. Qtum va dur a terme un ICO reeixit del 12 al 17 de març de 2017, aconseguint 15 milions de dòlars venent fitxes QTUM a un preu de 0,3000 dòlars cadascun.

Historial de preus de QTUM

Després de la ICO, el preu va saltar per sobre dels 5 dòlars i va continuar operant més, mantenint-se en un rang d’entre 5 i 20 dòlars fins a explotar el desembre del 2017. El 7 de gener del 2018 el preu va assolir el màxim històric de 106,88 dòlars, però només uns dies després el preu ja estava tallat per la meitat. Va continuar baixant fins a arribar a 1,69 dòlars el 10 de desembre de 2018.

Rendiment del preu QTUM

Rendiment del preu QTUM. Imatge via CMC

La primera meitat del 2019 va experimentar un repunt dels preus, però la força del testimoni es va esvair a la segona meitat del 2019 i el 24 de setembre del 2019 va assolir un mínim històric d’1,47 dòlars. Des de llavors, el preu s’ha recuperat una mica i, a partir del 26 de novembre de 2019, el preu d’un QTUM era d’1,67 dòlars.

Comprant & Emmagatzematge de QTUM

Com que no es pot aprofitar QTUM, aquells que estiguin interessats en obtenir o acumular QTUM hauran de començar comprant-lo en una borsa. QTUM està disponible en diverses borses, però no es pot comprar amb moneda fiduciària.

La majoria d’intercanvis el venen per USDT, BTC o ETH, tot i que el volum d’intercanvi més gran es troba a Cat.Ex, on QTUM s’aparella amb TRX. També hi ha una bona quantitat de volum de negociació a IDCM, LBank i, en menor mesura, a Binance i Exrates. QTUM també apareix a dotzenes d’altres borses, però hi ha molt poc volum comercial.

Binance QTUM

Registreu-vos a Binance i compreu fitxes QTUM

Molts usuaris opten per emmagatzemar el seu QTUM a la cartera QTUM nativa perquè puguin aprofitar les funcions afegides. Els que estiguin més interessats en la seguretat estaran encantats de saber que tant les carteres de maquinari Ledger com Trezor admeten QTUM.

També hi ha diverses carteres web, mòbils i d’escriptori de tercers que ofereixen suport QTUM. Aquests inclouen la cartera Jaxx Liberty i la cartera Atomic.

Desenvolupament & Full de ruta

Llavors, quanta feina ha estat fent l’equip QTUM en el seu protocol? Bé, potser una de les millors maneres d’obtenir una idea d’aquesta sortida és mitjançant els repositoris de codi de codi obert.

Per tant, vaig decidir submergir-me en el QTUM GitHub i fes una ullada a les seves confirmacions de codi, que és el millor baròmetre per a la producció bruta. A continuació es mostren les confirmacions de les tres reposicions més actives dels darrers dotze mesos.

QTUM GitHub

Es compromet a seleccionar reposicions durant l’any passat

Com podeu veure, l’equip ha desenvolupat força. Es tracta d’un treball de desenvolupament més del que hem vist en altres projectes en fases similars del seu cicle de vida. També val la pena assenyalar que hi ha més de 100 repos altres, tot i que tenen menys compromisos que aquest.

De fet, si comparéssim l’extensió de l’activitat de codificació a QTUM amb la d’altres projectes, es classificaria força favorablement. Per exemple, a CoinCodeCap, QTUM entra al número 28 en termes de compromisos i al número 34 per a l’activitat total.

De fet, tot aquest progrés del desenvolupament té sentit quan es veu juntament amb el full de ruta més ampli del projecte. A finals del quart trimestre d’aquest any, haurien d’haver completat la integració Mainnet de la màquina virtual x85. També haurien publicat el primer conjunt de contractes de biblioteca de confiança a la xarxa principal. Finalment, estan programats per a una forquilla dura x86, així com un suport per als nous codis op Byzantium.

Si voleu estar al dia de l’evolució del desenvolupament, l’equip és molt disciplinat publicant al seu bloc oficial. També mantenen la seva comunitat actualitzada a través de molts dels mitjans que he esmentat anteriorment.

Conclusió

Qtum és un interessant projecte que combina el millor de les cadenes Bitcoin i Ethereum i se centra en una cadena de blocs lleugera més adequada per a l’ús mòbil. Bitcoin li proporciona capacitats de seguretat i transferència de valor, mentre que Ethereum li proporciona contractes intel·ligents i aplicacions descentralitzades. La combinació fa que Qtum sigui molt valuós per als usuaris empresarials i l’èxit de Qtum s’ha vist impulsat per aquestes funcions.

Com a primer blockchain de prova d’aposta, sabem que l’equip de Qtum és innovador. Les grans i creixents associacions mostren la capacitat de l’equip per buscar i assegurar relacions valuoses tant dins com fora de l’ecosistema blockchain. I la combinació de Bitcoin i Ethereum fa que Qtum sigui atractiu per als desenvolupadors que volen passar des d’aquestes populars plataformes.

En conjunt, Qtum s’ha posicionat bé per tenir èxit, complint la promesa d’oferir el millor de Bitcoin i Ethereum i ampliant encara més la combinació amb la seva màquina virtual x86 i l’algorisme de consens escalable Utica..

És fàcil imaginar coses més grans per a Qtum a mesura que el blockchain avança cap al corrent principal.

Imatge destacada a través de Shutterstock

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me