Qtum és un competidor viable o es perdrà en un mar de clons Ethereum?

Podria ser que la propera gran onada de tendències de blockchain impliqui la creació de projectes dissenyats des del principi per atraure les grans empreses.

Tot i que avui molts projectes semblen estar creats per o per a persones que volen alliberar-se d’empreses centralitzades, monopolis i grans governs, d’altres han decidit adoptar una ruta totalment diferent per intentar diferenciar-se.

Qtum és un projecte de blockchain amb seu a Singapur que s’adreça directament a les grans empreses. Seguiu llegint mentre repassem alguns dels conceptes bàsics de Qtum, què és i què intenta ser.

Qtum, blockchain per a empreses?

Qtum Business Blockchain

Imatge a través de Forbes.com

Algunes empreses tenen una opinió negativa sobre la criptomoneda en general. Això podria ser per diverses raons, però una de les queixes més grans és que consideren que el seu caràcter descentralitzat i descontrolat els fa poc fiables i impredictibles.

Algunes empreses poden fins i tot associar falsament totes les criptomonedes amb activitat criminal, o potser fins i tot tendències antigovernamentals.

Qtum és un projecte de criptomoneda que ofereix contractes intel·ligents i té com a objectiu proporcionar interoperabilitat entre cadenes de blocs. Sembla que Qtum és una forquilla d’Ethereum o un clon. Tot i que Ethereum actualment encara funciona exclusivament en la mineria de proves de treball, Qtum ja està en prova de participació i té previst mantenir-se així.

Com Qtum està dirigit a empreses, hi ha hagut algunes publicacions en línia que indiquen que Qtum ja ha realitzat negocis amb dues grans empreses. El primer dels quals és el conglomerat de cafè, Starbucks, tot i que no es citen detalls del que implicaria aquesta associació.

El segon va ser amb una empresa xinesa coneguda com 360 Finances que proporciona programari antivirus i tallafocs, i també executa un motor de cerca en xinès. Tot i que 360 ​​no té gaire prop de la quota de mercat, però, segons sembla, representa fins al 10% del mercat de cerques xinès, cosa que el fa molt valuós.

Fitxes Qtum

Qtum va tenir una inici alguna cosa estrany a principis d’aquest any. Inicialment, es van llançar una sèrie de fitxes Qtum com Fitxes ERC-20. No obstant això, no es pretenia que aquestes fitxes fossin la criptomoneda Qtum final.

En lloc d’això, es van crear amb la intenció de canviar-los pel que després esdevindrien els principals tokens de xarxa Qtum. Avui, el intercanviar per a la majoria de la gent ja ha acabat i no queden moltes de les fitxes ERC-20 originals.

Malauradament, swaps com aquest solen causar molta confusió, sobretot entre aquells que no necessàriament entenen la diferència entre un testimoni ERC-20 i un altre que no és ERC-20. És concebible que algunes persones hagin enviat accidentalment les noves fitxes Qtum a una cartera Ethereum compatible amb ERC-20 i no a una cartera de xarxa principal adequada Qtum.

Huobi QTUM


Registreu-vos a Huobi i compreu fitxes QTUM

Els tokens Qtum han experimentat un creixement constant en els darrers mesos, però el seu preu per bitcoin ha experimentat alguns canvis salvatges amunt i avall. Avui, un testimoni Qtum cobrarà uns 38 dòlars cadascun. Això significa que aquells que van accedir a principis de Qtum han obtingut almenys un cert grau de benefici.

A més, com que Qtum és un model de prova de participació, és probable que els compradors primerencs puguin dur a terme apostes molt més fàcils que els que arriben tard per haver de pagar taxes d’entrada més altes.

Un competidor per Ethereum?

Sembla que la diferència més gran entre Qtum i Ethereum es basa principalment en el màrqueting i que Qtum ja té un consens de prova de participació. Malauradament per a Qtum, Ethereum ja té un avantatge massiu i ja inclou molts centenars de projectes diferents, amb moltes empreses importants com Microsoft implicat.

Això no vol dir que es perdi tota esperança per a Qtum, però, ja que les seves ofertes són prou diferents perquè puguin atraure prou empreses per ser viables. També cal tenir en compte que Qtum no és l’única plataforma de contractes intel·ligents dirigida a les grans empreses.

NEM també està fent una tàctica similar i s’orienta a les grans empreses com a focus principal de creixement. NEM existeix des de fa diversos anys i també ha experimentat un creixement constant. En comparar les valoracions de les dues monedes a coinmarketcap.com, podem veure que Qtum ho és valorat a 2.700 milions de dòlars, on NEM té un total valoració de 6.500 milions de dòlars.

Les unitats individuals de NEM costen normalment menys d’un dòlar, ja que hi ha un subministrament total de gairebé 9.000 milions d’unitats, mentre que Qtum en subministra aproximadament uns 100 milions..

Qui hi ha darrere de Qtum?

Equip Qtum

L’equip Qtum. Font: Qtum.org

Qtum està dirigit per la fundació Qtum, dirigida per Patrick Dai. Dai prové del conglomerat xinès Alibaba i es va graduar a la Draper University amb seu a Silicon Valley. La Universitat Draper sembla ser una universitat tècnica amb ànim de lucre. Dai també va aparèixer als mitjans de comunicació estatals xinesos per parlar recentment de Qtum.

Altres membres de l’equip tenen experiència en administració d’empreses, desenvolupament de programari, desenvolupament web, desenvolupament mòbil i diversos altres projectes. El propi equip està format per persones que pertanyen principalment a la Xina continental i algunes altres persones de tot el món.

El lloc web de l’empresa també inclou Roger Ver com a “patrocinador”. Per a aquells que no ho saben, Roger és bastant infame a la comunitat de bitcoins. Freqüentment fa declaracions bàsiques extremadament pro-efectiu i anti-bitcoin. Tot i que té molts partidaris, és una figura polèmica com a mínim.

Qtum té una oportunitat?

Tot i que sembla que de sobte hi ha un nombre força elevat de clons d’Ethereum al mercat que tots volen oferir contractes intel·ligents i altres solucions orientades al negoci, sens dubte hi haurà prou espai al mercat per a més d’un jugador.

El que serà un factor decisiu important és com aquests projectes són capaços de diferenciar-se els uns dels altres. Com Ethereum va ser el primer a comercialitzar-se, ja s’ha convertit en l’estàndard d’or de les plataformes de contractes intel·ligents.

De la mateixa manera, Bitcoin s’ha convertit en l’estàndard d’or de la criptomoneda. Qtum té força competència, inclòs el conegut projecte NEO que també prové de la Xina.

Qtum té algunes funcions interessants, com ara el model de prova d’aposta i el seu enfocament en el suport per a mòbils. N’hi haurà prou per fer-ho un èxit? O fins i tot només un jugador viable uns quants anys a la carretera? Tot el que podem dir és que ens fa il·lusió veure com es desenvolupen les coses.

Imatge destacada a través de Qtum.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me