Puerto Rico és la casa ideal per a Crypto Hodler?

En els darrers mesos, l’illa de Puerto Rico s’ha convertit en un punt central de la comunitat Crypto.

Els inversors, les empreses i els especuladors rics s’acosten a l’illa que es presenta com un paradís fiscal per al qual poden construir una cripta utopia o “Puertopia”..

Aquesta relació no és unilateral, ja que Puerto Rico ja ha creat un consell assessor per facilitar el desenvolupament de noves empreses Blockchain a l’illa.

Targeta de crèdit comercial Opció IQ

Per què Puerto Rico? Bé, l’illa ofereix una gran varietat d’avantatges que la comunitat criptogràfica pot aprofitar.

El Codi Tributari

En primer lloc, Puerto Rico s’ha posicionat com una ubicació beneficiosa per a les noves empreses; una extensió fiscal als Estats Units.

Com a mancomunitat dels Estats Units, Puerto Rico es considera part dels Estats Units, però encara és una mica independent. El seu sistema tributari, per tant, combina elements del codi tributari dels EUA amb els seus.

El 2012, una llei legislativa (Acte 22 o la llei d’inversors individuals) que es va aprovar que bàsicament proporciona exempcions fiscals a les persones elegibles que resideixen a Puerto Rico. Per rebre aquests beneficis, cal que una persona es converteixi en resident a Puerto Rico i sol·liciti un decret d’exempció d’impostos.

Puerto Rico grava Bitcoin

Imatge mitjançant Fotolia

Els beneficis inclouen un impost sobre la renda de només el 4%, així com un impost zero sobre els dividends i les plusvàlues.

Tot pot semblar perfecte, però l’advertència és que convertir-vos en resident de Puerto Rico significa que realment us heu de moure allà.

Molts dels que opten per traslladar-se a Puerto Rico es comprometen plenament a vendre la seva casa, traslladar la seva família i cancel·lar les inscripcions a clubs o gimnasos locals, tot per enviar un missatge clar a l’IRS que, tot i que encara tenen el passaport nord-americà, ara residents a Puerto Rico i beneficiaris de les seves lleis fiscals.

A més, els sol·licitants no han d’haver estat residents a Puerto Rico durant els darrers 15 anys, han de residir-hi durant 183 dies de l’any i han de completar el procés de sol·licitud abans del desembre del 2035.

Puerto Rico va crear aquests nous avantatges fiscals per impulsar les empreses a establir-se a l’illa, però no és la primera vegada que intenten atraure nous negocis oferint clemència fiscal.

Una economia en declivi

Les lleis fiscals sempre han tingut un paper important en la prosperitat econòmica de Puerto Rico.

Als anys 40 i 50, l’agricultura era el principal sector econòmic de les Illes, amb gran part de la seva canya d’exportació exportada als EUA. Aquest sector donava feina al 43% dels treballadors de Puerto Rico.

Als anys seixanta i setanta, el sector econòmic més gran de Puerto Rico es va convertir en fabricant. L’Operació Bootstrap va obrir el país a acceptar inversions externes, alhora que feia créixer la força de treball local. Posteriorment, Secció 936 del codi fiscal dels EUA va donar crèdits fiscals a empreses nord-americanes que feien negocis a Puerto Rico. Aquests crèdits fiscals van ser els responsables de contractar més de 100.000 persones i van ajudar a mantenir l’economia de les Illes durant moltes dècades.

No obstant això, el 1993, el president Clinton va desenvolupar un pla per reduir lentament la secció 936 i substituir-la per la secció 30A el 2006. La secció 30A era una forma més moderada d’alleujament fiscal que permetia a les empreses reclamar el 60% dels salaris i la inversió de capital com a no imposables. ingressos.

En substituir el sistema tributari basat en els beneficis per un de salari i inversions, moltes empreses que operaven a Puerto Rico van perdre els beneficis que se’ls havien promès inicialment i van decidir tancar la botiga, cosa que va provocar la pèrdua de la meitat de tots els llocs de fabricació el 2014.

La taxa d’atur actual de Puerto Rico és de l’11%, xifra que supera el doble que la dels Estats Units, en la qual depèn més que mai l’economia de l’illa. El turisme continua essent el país que més ha contribuït al seu PIB, però també ha estat afectat negativament pels darrers huracans.

Huracà Irma i Maria

El setembre del 2017, l’huracà Irma i Maria van destruir grans porcions de la infraestructura de les Illes, tallant l’energia a 1,5 milions de persones i causant fins a 100 mil milions de dòlars en danys..

Els aclaparadors esforços de socors dels Estats Units només van alimentar la necessitat d’atraure més empreses per invertir i ajudar l’illa a desenvolupar una aparença d’independència..

Com volgués el destí, just en aquesta època devastadora, el preu de les criptomonedes va començar a disparar-se, creant una finestra d’oportunitats perquè els nous individus rics acudissin a l’illa i comencessin la reconstrucció segons la seva visió..

Noves arrivades

Un grapat d’empresaris criptogràfics de gran perfil van fer la primera migració, van comprar propietats, van reconstruir alguns béns immobles danyats i, fins i tot, van negociar amb el govern de Puerto Rico per obrir un banc de criptomonedes..

Algunes d’aquestes persones inclouen:

  • Brock Pierce, antic actor infantil, ara president de la fundació Bitcoin i assessor de Block.one.
  • Halsey Minor, fundador de l’empresa Blockchain Videocoin, que considera que l’oportunitat de residir a Puerto Rico és un “regal de Déu” a causa del moment perfecte de la tempesta
  • Matt Clemenson, cofundador de lottery.com, que utilitza Blockchain a les loteries
  • Bryan Larkin – CTO de Blockchain Industries, una empresa cotitzada en borsa que ara té seu a Puerto Rico

El que va relacionar aquestes persones va ser la seva capacitat per veure el potencial de Blockchain i Crypto-Currencies davant la majoria de la comunitat tecnològica. Naturalment, aquestes persones solen ser idealistes llibertaris que fantasien amb viure en societats d’autogovern i la forma més pura de llibertat individual..

Tot i que la seva riquesa es va crear mentre vivia als Estats Units, certes accions han fet que la comunitat criptogràfica cregués que els Estats Units no són un lloc ideal perquè pioners d’una revolució descentralitzada prosperin.

Desafiaments

Tot i els aparents avantatges, els criptohodlers establerts a Puerto Rico s’enfrontaran a diversos desafiaments.

Facilitat de fer negocis

Segons el Grup del Banc Mundial, Puerto Rico ocupa el lloc 64 de les 190 economies per facilitat de negoci.

La facilitat de fer negocis a Puerto Rico

Imatge Font.

Per a Distance to the Frontier (que representa el millor rendiment observat en cadascun dels indicadors de totes les economies de la mostra Doing Business des del 2005), Puerto Rico té una puntuació de 68,85, situant-lo 10 punts per sobre de la mitjana regional (Amèrica Llatina) & Carib)

Manca d’infraestructures

L’huracà recent no només va tenir un impacte important en la seva electricitat, sinó també en la seva connectivitat a Internet. Segons Oracles Bloc d’Intel·ligència d’Internet, Els volums de consultes DNS (que mesuren amb precisió l’ús d’Internet) de l’illa encara són només una fracció del que eren el 19 de setembre de 2017.

Les empreses de blockchain hauran d’invertir molt en la reparació d’aquesta àrea per evitar un enorme desavantatge a l’escena mundial.

Acceptació pels locals

Els habitants locals no han sabut esperar dels nouvinguts, alguns ho veuen com un impuls potencial de l’economia que crearà nous llocs de treball, i d’altres ho veuran com una forma més d’explotació per part dels rics, les explotacions mineres de les quals poden estar posant tensions. a la limitada font d’alimentació de Puerto Rico.

En definitiva, es redueix a les expectatives enfront de la realitat. La realitat d’aquesta situació és que la comunitat Crypto no escull Puerto Rico perquè vol fer un esforç humanitari per salvar la gent de les Illes. Tampoc busca crear una situació que els deixi pitjor intencionadament.

Crypto Hodlers és principalment allà per obtenir incentius fiscals i hauria de ser cosa dels funcionaris del govern de Puerto Rico aprofitar les necessitats d’aquests empresaris tecnològics d’una manera que beneficiï la seva gent..

Aquesta situació (com moltes altres on els inversors rics intenten «reconstruir» les zones empobrides) és un procés de negociació entre dues parts amb agendes oposades, però massa sovint es tergiversa com un esforç humanitari de col·laboració.

Una realitat lamentable és que, en una situació de desastre, els governs locals sovint negocien malament amb les empreses entrants per tal de rebre la majoria dels beneficis que aquestes empreses aporten per si mateixos, deixant al seu poble promeses buides..

Economia de l'estat de Puerto Rico

Imatge Font

Per exemple, la promesa de creixement d’ocupació en una indústria de Blockchain altament especialitzada simplement no té sentit per a la majoria de porto-riquenys que treballen a la fabricació. En el millor dels casos, la comunitat criptogràfica pot oferir un impuls als treballadors de la indústria de serveis, però només uns pocs locals podran aportar res de valor pel que fa a “capital tècnic” a les empreses de Blockchain a l’illa..

Si el Govern realment vol crear un pla que ajudi molt a afegir valor a nivell local, haurien de subvencionar el cost dels residents locals que aprenguin a codificar i que es converteixin en desenvolupadors experts de Blockchain durant els propers 10 anys, i després exportar aquestes habilitats a empreses de Blockchain entrants i locals.

Un pla d’aquest tipus trigaria temps, però almenys demostraria que els líders de les Illes estan pensant a llarg termini sobre maneres d’elevar econòmicament la seva gent, reduir la dependència de l’ajuda nord-americana i donar suport a les empreses de Blockchain que busquen accés a programadors més econòmics..

Matar 2 aus amb una pedra

El més important de la tecnologia Blockchain és el seu potencial per elevar les comunitats empobrides mitjançant la creació d’ecosistemes basats en fitxes que ajusten els incentius de les persones a realitzar qualsevol tipus de tasca necessària per guanyar aquestes fitxes..

Seguint aquest pensament, el principal actiu que els empresaris criptogràfics poden aportar a Puerto Rico és el seu coneixement sobre com construir una plataforma Blockchain que utilitzi els tokens per pagar als residents locals (així com a persones o entitats residents fora de la Commonwealth) per reparar la terra i reconstruir la seva infraestructura.

Podrien anomenar-lo ‘programa de socors desastres de Tokenized”.

Els actuals pioners de Crypto podrien col·laborar amb el govern local de Puerto Rico per desenvolupar i llançar l’aplicació, aconseguir que els tokens ‘TDRP’ escoltessin en intercanvis públics i permetessin a milions de persones reconstruir l’illa. Tot evitant la forta càrrega fiscal imposada per la part continental dels Estats Units.

Aquesta solució podria ser especialment útil per a l’11% dels residents a l’atur de Puerto Rico anteriorment citats. A més, els tokens TDRP podrien tenir el seu valor lligat al PIB de les Illes, creant un incentiu encara més gran a llarg termini per comprar-los o guanyar-los contribuint als esforços de reconstrucció d’infraestructures i alleujament de desastres de les Illes..

No hi ha cap raó per la qual una tecnologia que estigui preparada per interrompre totes les indústries i convertir-se en la propera Internet no s’hauria d’utilitzar per fer front als antics problemes de socors de desastres i la reurbanització de la infraestructura.

A més, probablement no hi hagi una manera més adequada d’introduir a la població local sobre com hauria de funcionar una Crypto Utopia.

Conclusió

Bitcoin de Puerto Rico

Imatge mitjançant Fotolia

La resposta a si Puerto Rico és la casa ideal per a Crypto Hodler depèn del que vulgui aconseguir cada individu.

Si reduir la factura fiscal és l’objectiu principal, seguir estrictament les regles de la Llei 22 del codi tributari (que significa traslladar-se a Puerto Rico i residir a l’illa durant 183 dies de l’any) farà que tingui èxit.

Però si el vostre objectiu és establir una Crypto Utopia, penseu primer en quin paper ha de tenir la població local en aquesta Utopia.

Estan convidats a participar i experimentar els beneficis d’un model econòmic simbolitzat que crea incentius monetaris per reconstruir la seva illa? O és que Puerto Rico no és més que un vaixell per a la nova classe d’elit Blockchain per formar comunitats tancades sota l’aparença d’ideals llibertaris de pensament lliure??

Si això últim és cert, suggereixo que adopteu la mentalitat de Hodler, ja que us enfrontareu a diversos reptes, des de la infraestructura deficient que comporta una connectivitat a Internet deficient, fins a la resistència d’alguns residents locals que criden “amb el cripto colonialisme”.

Tots aquests problemes els resoldreu sols, sempre que la població local segueixi desconeixent i exclosa dels avantatges que la tecnologia Blockchain pot tenir a les seves vides..

Queda per veure com l’afluència de rics en criptografia donarà suport als que estan a la part inferior de la societat de Puerto Rico i si les primeres aus d’aquesta revolucionària tecnologia poden reunir la previsió per aplicar-la als problemes d’infraestructura i alleujament de desastres que s’enfronta actualment a l’illa..

Una cosa és segura; no hi ha gaire que mantingui a un cripto milionari actual o aspirant a fer un viatge de cap de setmana al solejat paradís fiscal que és Puerto Rico.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me