Prova de cremada explicada: un algorisme de consens de criptografia alternativa

No es pot negar que la tecnologia blockchain és un invent que es podria destinar a canviar el món de maneres que ni tan sols hem començat a imaginar.

Una part crítica de qualsevol cadena de blocs, necessària per funcionar correctament, és una mena d’algorisme de consens que assegura la cadena de blocs i que garanteix el seu funcionament eficient..

Un algorisme de consens té diversos propòsits, dos dels quals són la protecció contra la manipulació i la garantia de la validesa de les transaccions. Actualment, els mecanismes de consens més utilitzats es coneixen com a prova de treball (PoW), que és el protocol de consens de Bitcoin, i Proof-of-Stake (PoS), que utilitza Peercoin i Dash.

Hi ha mecanismes de consens alternatius que s’estan explorant i un d’ells es diu Prova de Cremada (PoB). Al mecanisme de prova de gravació, els usuaris han de “cremar” o fer que no estigui disponible permanentment alguna criptomoneda PoW minada.

Quan es cremen les monedes PoW, l’usuari rep monedes o fitxes d’una criptomoneda alternativa, o en alguns casos, altres privilegis miners a la xarxa

Prova de cremades a la feina

Per tant, la prova de combustió funciona d’una manera bastant senzilla. Els miners de les monedes PoB enviaran monedes a una adreça inexpendible (també anomenada “adreça del menjador”), Traient-los així per sempre de la circulació o cremant-los. Aquestes transaccions es registren a la cadena de blocs, de manera que es garanteix que hi ha la prova necessària de que les monedes no es poden gastar de nou i l’usuari que les ha cremat rep una recompensa.

La idea del consens de prova de gravació és que l’usuari que crema la criptomoneda demostra un compromís a llarg termini amb la moneda en cremar, ja que està patint una pèrdua a curt termini a canvi d’un guany a llarg termini. Alguns consideren que les monedes cremades també consumeixen menys recursos, de fet, el recurs que s’utilitza és la voluntat de la persona de retardar els seus beneficis.

Amb el pas del temps, l’usuari d’una moneda Proof-of-Burn continua rebent recompenses, ja sigui augmentant la seva participació en monedes alternatives o obtenint majors privilegis per minar a la xarxa. D’aquesta manera, com més monedes cremin un usuari, més possibilitats tenen d’extreure amb èxit el següent bloc, augmentant les seves recompenses

Hi ha algunes maneres d’implementar un mecanisme de consens de prova de gravació. En alguns casos, es pot cremar una moneda de prova de treball existent, normalment Bitcoin, a canvi de la moneda PoB. En altres casos, es crema la moneda PoB real per guanyar privilegis miners.

De la mateixa manera que el cost de minar Bitcoin augmenta amb el pas del temps en forma de costos de maquinari i electricitat, el cost de minar una moneda PoB també augmenta amb el pas del temps, ja que cal cremar més monedes per mantenir les mateixes probabilitats de ser seleccionades. el meu bloc següent

Les adreces del menjador

La prova de cremada de l'adreça del menjador

L’adreça del menjador és simplement una adreça que s’utilitza per emmagatzemar monedes que no es poden tornar a utilitzar mai, ni per cremar. Tot i que la majoria de les adreces públiques es generen a partir d’una clau privada i el titular de la clau privada té accés a les monedes que s’envien a aquesta adreça, una adreça de menjador és una adreça generada aleatòriament que no s’associa amb una clau privada..

Com que no hi ha cap associació de claus privades i no hi ha manera de generar una clau privada a partir d’una adreça pública, no hi ha manera d’accedir o gastar mai cap moneda enviada a l’adreça del consumidor. Si el voleu veure en acció, aquí teniu una adreça de menjador que té més de 100.000 dòlars de Bitcoin en el moment d’escriure aquest article. Aquests Bitcoin són ara inaccessibles i, bàsicament, han desaparegut per sempre, tot i que continuen en el subministrament calculat

Prova dels avantatges de la crema


Un argument argumental per demostrar la prova de cremada és que fomenta un compromís a llarg termini i un horitzó temporal per a un projecte. Això teòricament crea una major estabilitat de preus per a la moneda, ja que és menys probable que els inversors a llarg termini venguin o gastin les seves monedes.

També es diu que la prova de combustió és millor que la prova de treball per assegurar la distribució de les monedes d’una manera justa i descentralitzada. Contrasteu-ho amb la prova de l’explotació minera, on tots hem vist com l’augment de les piscines mineres ASIC pot causar una major centralització de la mineria.

Prova dels desavantatges de la crema

Tot i que els defensors de la prova de cremada diuen que no utilitza recursos, els crítics afirmen que la prova de cremada implica malbaratament de recursos en la mesura que es malgasten els recursos utilitzats per generar les monedes cremades..

També hi ha un problema similar al que es veu en el consens de proves de participació, on aquells que tenen moltes monedes continuen acumulant un nombre encara més gran de monedes. És el problema dels més rics.

La prova de cremada també s’ha anomenat protocol d’alt risc, ja que no hi ha cap garantia que un usuari recuperi mai el valor total de la moneda cremada

Criptomonedes que utilitzen la prova de gravació

Hi ha diversos exemples de monedes que fan servir proves de gravació i cada vegada és més popular com a opció de protocol de consens. Probablement l’exemple més conegut d’una moneda PoB és Contrapartida (XCP), que utilitza PoB per sembrar les seves fitxes. Els bitcoins s’envien a una adreça que no es pot gastar i els usuaris reben a canvi fitxes de contrapart.

N’hi ha d’altres com Slimcoin (SLM), que crema les monedes com a mètode de mineria i mecanisme de consens, i Disparadors (TRIG), que es basa en el protocol de contrapart

En conclusió

La prova de cremar és un mètode nou per arribar a un consens sobre la cadena de blocs i, donada la seva promesa de mantenir la descentralització i la manca de mecanisme intensiu en recursos, es podria utilitzar cada vegada més.

Alguns projectes ja han utilitzat algunes cremades de monedes simplement per ajudar a estabilitzar i augmentar el preu de les seves fitxes, fent-les més atractives per als inversors.

Algú de vosaltres ha comprat alguna criptomoneda de prova de gravació? Creieu que PoB és superior a altres mètodes de consens com la prova de treball i la prova de participació? M’encantaria escoltar els vostres pensaments.

Imatges mitjançant Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me