Per què Twitter lluita per aturar les estafes de CryptoCurrency?

Des de fa mesos, Twitter està sota foc per permetre que les estafes de criptomonedes floreixin a la seva plataforma.

Tot i que la companyia ha admès que és conscient del problema i ha afirmat que està treballant en una solució, no ha canviat res i les estafes continuen proliferant, cosa que ens fa preguntar-nos si Twitter és capaç d’aturar les estafes de criptomonedes..

Segurament hi ha d’haver algunes comprovacions programàtiques que puguin establir-se com a mínim per minimitzar el dany que pateixen els mals actors a la plataforma Twitter.

On va començar tot

És difícil dir on va començar tot, perquè durant el temps que recordo hi ha hagut estafes de criptomonedes flotant al cripto-Twitter.

En el passat, moltes d’aquestes eren del tipus pump and dump, on una petita moneda alternativa va ser promoguda en gran mesura per un grup només per augmentar el preu d’aquesta moneda, de manera que pogués ser venuda pels estafadors o abocada per un bon preu. beneficis ràpids.

L’exemple més recent d’això es va portar a un nou nivell després que els pirates informàtics prenguessin el control del compte de Twitter de John McAfee el desembre del 2017 i tuiteessin sobre una “moneda del dia”. Va poder recuperar ràpidament el control del compte, que té el control de @officialmcafee, i va fer una piulada:

Més tard, va escriure als seus centenars de milers de seguidors de Twitter:

Compte amb el regal

La estafa de regals de McAfee degué tenir força èxit, perquè un mes després els estafadors van tornar a fer-ho amb una estafa de regals, però aquesta vegada amb un fals compte de Charlie Lee.

Charlie Lee és el creador de Litecoin i se sap que és molt actiu a Twitter. A finals de gener de 2018, els estafadors van començar a crear comptes falsos amb identificadors similars al controlador real @SatoshiLite que va fer Lee. Per exemple, un tuit tenia aquest aspecte:

“Estic donant 180 Litecoin a la comunitat LTC. Les primeres 60 transaccions amb 0,3 LTC enviades a l’adreça següent rebran 3 LTC a l’adreça de LKGMCZZxp4hSCkwDQCuefBiwh93diTKt2z que no us perdeu. Reclameu el vostre LTC ara!

– Charlie Lee [LTC] (@SatoshiLitez) ”


Tingueu en compte la “z” addicional al final del controlador de Twitter.

Tot i que els entusiastes experimentats de les criptomonedes i els usuaris de Twitter notarien la diferència, molts usuaris novells serien fàcilment enganyats. I els estafadors van difondre ràpidament el seu missatge responent a qualsevol tuit o comentari del mateix Charlie Lee, fent que sembli encara més que el regal fos autèntic.

I per si això no fos suficient, el mes passat es va produir una nova estafa quan els impostors van començar a dirigir-se a Vitalik Buterin, el creador d’Ethereum, el febrer de 2018.

A principis de febrer, el veritable Buterin havia fet un tuit satíric que si els usuaris li enviaven 0,1 ETH, no els enviaria res, “perquè sóc mandrós”. Els estafadors, fent-se passar per @VitalikButter o @VitalikButerjm, van aprofitar el seu tweet responent-lo amb tweets que continuaven demanant petites quantitats d’Eter.

Però si m’envieu 0,2 ETH, us enviaré 2 ETH a la vostra adreça, perquè puc. La meva adreça: 0xCDDd354cd8550c5E30eaB2d63cDC48156a344f0A

Compte amb les falsificacions! #Eth #ethereum #airdrop #donation pic.twitter.com/PiHzc3xUl4

– Vitalik Buterin (@VitalikButerjm) 8 de febrer de 2018

Tot i que tots els comptes estafadors esmentats s’han suspès des d’aleshores, n’hi ha de crear-ne de nous tot el temps i sembla que Twitter no pot seguir l’atac. També s’han apuntat a altres criptocelebritats, igual que les carteres, intercanvis i projectes d’altcoin de criptomonedes.

Evolució de les estafes de Twitter

Per descomptat, a mesura que la comunitat és cada vegada més conscient de les estafes, els estafadors són cada vegada més recursos i complicats. L’última ronda d’estafes ha vist com els estafadors s’han apoderat de comptes de Twitter “verificats” i els han utilitzat per establir confiança.

Comptes de Twitter verificats

Comptes de Twitter verificats

Els comptes verificats són aquells amb una marca de verificació blava i, tot i que aquesta marca de verificació blava només està destinada a verificar la identitat, s’ha convertit en una insígnia de confiança a Twitter. Només no ho és, perquè els comptes verificats s’han intercanviat, venut i sí piratejat.

El pitjor de tot és que un compte verificat pot canviar-ne el nom i el control, que és exactament el que li va passar a la Fundació Tron, que ofereix la criptomoneda $ TRX. El control oficial de Twitter és @Tronfoundation, però al febrer va aparèixer un compte de @Tronfoundationl, amb una marca de verificació blava.!

Resulta que els estafadors van piratejar el compte verificat de @LiteracyBridge sense ànim de lucre i, posteriorment, van canviar el nom i el control del compte. Els portaveus de Twitter afirmen que això hauria d’haver eliminat la marca de verificació verificada, però per alguna raó no va ser així. El compte s’ha suspès des de llavors i no hi ha manera de saber quant van poder robar els estafadors amb el compte verificat fals, però aquest és només un exemple de molts.

Fer que totes aquestes estafes siguin encara més perjudicials ha estat l’ús de xarxes de bot i de comptes d’usuari falsos. Bàsicament, aquests comptes s’utilitzen per compartir i votar de manera positiva els tweets estafadors, afegint així proves socials i enganyant altres usuaris a l’hora d’actuar, o també per retuitejar els tweets estafadors, estenent-los.

No hi ha més verificació

Twitter va suspendre les sol·licituds públiques de verificació fins al novembre del 2017, com ho demostra un tuit de @TwitterSupport:

Suspensió de verificació de Twitter

Aquest missatge es va repetir després de l’estafa de la Fundació Tron, de manera que és evident que Twitter és conscient dels problemes causats pel seu sistema de verificació. Tot i així, continua vigent, encara que no accepti noves sol·licituds de verificació. I aquí som 7 mesos després, ni més a prop de cap solució al problema.

Com farà que Twitter aturi les estafes?

Com he dit, Twitter és conscient del problema i el CEO Jack Dorsey ha reconegut que hi ha un problema i que el sistema de verificació està trencat. També ha tuitejat que estan treballant en una solució, però, com tots sabem, fins ara no hi ha hagut cap solució.

Estafes de Twitter de Jack Response

Estafes de Twitter de Jack Response

El fundador de Techmeme, Gabe Rivera, va suggerir que Twitter pogués com a mínim vigilar els comptes verificats, buscant canvis en els noms d’usuari, noms reals, imatges de perfil i fotos de capçalera. Certament, no hi ha tants canvis entre els usuaris verificats que seria massa difícil que una persona real revisés cada compte amb aquest canvi.

Un altre suggeriment era bloquejar la creació de gestors de comptes que siguin similars als líders i projectes de criptomoneda coneguts o verificats. El pensament és que realment no hi ha bones raons per crear un gestor que sigui bàsicament el mateix que una celebritat de criptomoneda, o un projecte de blockchain o una de les carteres populars. En gairebé tots els casos, l’única raó per crear un d’aquests comptes alternatius estretament relacionats és estafar persones o realitzar alguna altra acció nefasta..

També hi ha hagut suggeriments que Twitter trobi una manera d’escanejar el comportament del tipus “agrupament”. És a dir, moltes de les xarxes de bot tendeixen a reblar al voltant dels mateixos tipus de publicacions fraudulentes i estafadores, retuitejant i votant en massa. Com que aquestes xarxes bot funcionen juntes, hauria de ser possible descobrir almenys algunes de les xarxes simplement basades en el comportament compartit.

Un altre suggeriment és donar a la gent més control sobre el que apareix als seus canals d’informació, de manera similar a la forma en què Facebook permet als usuaris especificar no només qui veu les seves publicacions, sinó quines publicacions veuen. D’aquesta manera, els usuaris de Twitter podrien defensar-se dels mateixos spammers només permetent que es vegin al seu canal els tuits de persones de confiança. Per descomptat, això disminueix fins a cert punt la utilitat de Twitter i potser no sigui la millor solució.

Pel que fa als propis Twitter, s’han mantingut tranquils al respecte, a part de reconèixer que existeix. Per tant, quan s’implementi una solució per fi, serà una sorpresa per a tots i, gairebé segur, causarà una gran consternació al cripto-vers de Twitter, malgrat les bones intencions.

També és possible que la solució inicial no funcioni tal com estava previst, i seran necessàries més iteracions i ajustaments per fer que les coses siguin correctes.

Conclusió

No és realista pensar que Twitter serà capaç d’eliminar completament la seva plataforma d’actors brossa i brossa. La realitat és que els estafadors poden proposar nous mètodes per robar a persones gairebé tan ràpidament com es puguin posar solucions.

Hauria de ser possible limitar el nombre d’estafes que es produeixen, i això és el que Twitter ha de posar en marxa el més aviat possible. Fa massa temps que aquestes estafes han continuat, robant milions de dòlars a milers de persones.

I no només l’espai de criptomonedes té un problema d’estafa.

Hi ha bot-nets i estafes als nínxols de cites, eBay i Amazon, i probablement a molts més. De fet, alguns han suggerit que fins al 15% de tots els comptes de Twitter són comptes falsos o bot. I també s’ha suggerit que Twitter, classificat pels inversors almenys en part pel seu nombre d’usuaris, no està tan interessat a reduir la base d’usuaris entre un 10 i un 15% per por de la reacció dels inversors..

En qualsevol cas, cal fer alguna cosa i aviat. Si Twitter no proporciona almenys una mica d’alleujament d’aquestes xarxes de bot i estafes, és probable que de totes maneres s’hagin de preocupar per la disminució de la base d’usuaris, ja que els usuaris reals decideixen que simplement no paga la pena fer servir el servei a causa del diluvi de bots i comptes falsos.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me