Orchid, el Projecte de privadesa d’Internet de Tokenized

Un dels propòsits de les criptomonedes era enviar diners de forma semi anònima a tot el món. Aquesta idea de privadesa és una de les raons per les quals la tecnologia ha captivat la consciència de privadesa. Tot i així, a mesura que hem fet nous passos per fer els pagaments privats, navegar per la web encara és lluny d’ésser completament anònim.

Això és una cosa que diversos inversors i desenvolupadors notables estan intentant canviar. Els laboratoris Orchid han rebut un total d’almenys 4,7 milions de dòlars en finançament de risc per al desenvolupament d’una internet realment privada. Alguns dels noms d’alt nivell del finançament van incloure Andreessen Horowitz, Compound VC, Danhua, Crunchfund, Poluchain capital, Sequoia i Struck Capital per citar alguns.

Les persones que estan darrere del projecte també són molt conegudes a la comunitat de criptomoneda i d’inici. Un dels cofundadors és Steve Waterhouse, que va servir diversos anys a Pantera Capital, on va invertir en diverses startups de blockchain. Un altre cofundador és Jay Freeman, que és enginyer i desenvolupador de programari de la distribució de programari Cydia que s’utilitza en milions de dispositius iPhone amb jailbreak. També se’ls uneix Gustav Simonsson (desenvolupador d’Ethereum), Brian Fox i Stephen Bell.

La missió de l’orquídia

L’objectiu del projecte Orchid és assumir els poders excessius tant de l’Estat com de les empreses que tenen un poder de seguiment indegut. Veuen la creixent vigilància i censura als països opressors com a més motiu de privadesa a Internet.

Això també va afectar Steve Waterhouse, ja que recentment va ser víctima d’un hack. Això va ocórrer en un moment en què estava investigant idees per a IA i programari empresarial. Un cop es va produir el pirateig, tota aquesta informació va ser exposada i li va deixar un sabor amarg a la boca. Ell va dir :

Això realment em va despertar … Em preocupava més la vigilància, la idea que no tenim tecnologies per permetre que la gent es comuniqui sense censura

L’amenaça també pot ser més generalitzada que un agent de pirateria informàtica. Per exemple, les persones que viuen en països que tenen una supervisió excessiva de la navegació dels ciutadans i de l’historial de transaccions també considerarien imprescindible la tecnologia anonimitzada. De la mateixa manera, la tecnologia podria ser implementada per les pròpies grans empreses com una forma d’anonimitzar el seu trànsit.

Com funcionarà?

Anonimització de nodes TOROrchid encara no ha publicat un llibre blanc, de manera que no es pot dir amb certesa què contindrà la tecnologia. Tot i això, hi ha una sèrie de persones familiaritzades amb el projecte que han afirmat que, de fet, es troba en fases força avançades. Tenen previst emetre fitxes com a part del projecte de la cadena de blocs Ethereum.

Orchid intentarà ocultar el trànsit proporcionant programari que puguin utilitzar els nodes de sortida de la xarxa. Com a tals, treballaran amb la tecnologia actual en lloc d’intentar canviar-la.

L’experiència de l’usuari amb Orchard no s’alteraria, però s’intercanviaran les fitxes que tinguin els usuaris per fer ús d’aquests nodes. Això significarà que proporcionaran protecció dels seus proveïdors d’accés a Internet. De la mateixa manera, aquelles persones que actualment utilitzen VPN també es beneficiarien de la xarxa ja que no tindran registrats els registres de navegació.

L’economia darrere del testimoni seria que l’usuari es gastés el testimoni per obtenir privadesa dels nodes de sortida o executaria un node de sortida per rebre aquests tokens. Quan un usuari va decidir executar un node, se li enviaria una aplicació de cartera que podria facilitar la recepció dels fons.

Tot i que el trànsit a través dels nodes encara el podria veure el vostre proveïdor d’Internet, sembla que sembla un trànsit normal de navegació. Això és el que fan molts proveïdors de tecnologia VPN actualment, on el trànsit apareix a l’ISP com a sol·licituds HTTPS estàndard.

L’equip confia que els governs no podrien desxifrar ni infiltrar-se a la xarxa. Des dels EUA fins a la Xina, es tem que les agències d’intel·ligència s’hagin infiltrat en diversos nodes TOR. Tot i això, amb la tecnologia Orchid, l’única manera que un país podria bloquejar el sistema seria apagar Internet.

Llançament del projecte

Waterhouse també va assenyalar que no seria un intent de reestructurar la naturalesa en què opera Internet. Simplement permetria un altre mètode d’ús de xarxes existents.

En lloc de grans idees de descentralització d’Internet, es podria pensar en el protocol Orchid com una capa addicional a la part superior de la infraestructura existent. Tampoc no obligaria els usuaris a seguir protocols de privadesa estrictes, ja que, per exemple, podrien acceptar cookies al seu navegador.

Actualment, el programari es troba en versió alfa i només serà a principis del 2018 que l’equip espera un llançament beta. Van augmentar el finançament mitjançant un acord de renda variable anomenat a SAFT. Això permetrà a aquests primers patrocinadors l’oportunitat de participar en les fitxes.

El projecte també mantindrà una gran participació en els tokens recaptats per incentivar l’equip de desenvolupament a mantenir la xarxa de la manera més eficient possible.

Imatges mitjançant Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me