On es situen els miners a la bifurcació SegWit2X?

Pel que fa als corredors de potència de la indústria de Bitcoin, els que estalvien els números i produeixen les monedes tenen molta influència. Els miners de Bitcoin són un grup de persones interessant. Alguns són evasius i solen romandre sota el radar. Altres són més oberts sobre les seves opinions i intencions.

A això s’afegeix el fet que aquests miners operen majoritàriament des de la Xina, on poden existir barreres lingüístiques importants. Per tant, es tindrien els ingredients perfectes per a la mala comunicació entre els miners i la comunitat Bitcoin més gran. En un moment tan important com ara, aquesta mala comunicació pot ser força frustrant.

Això es va mostrar clarament recentment quan Jiang Zhouer, fundador de BTC.Top, va fer comentaris públics sobre la bifurcació. Val a dir que BTC.Top, que és el tercer grup miner més gran, fa temps que assenyala el suport de SegWit2X. En els comentaris, Jiang va dir:

Per ser sincer, ara no em preocupa el bitcoin, el bitcoin cash és bitcoin. Guanyo minant bitcoins, [venent-lo] i comprant diners en efectiu. Aprofitem el màxim profit i comprem efectiu en bitcoins.

Per a molta gent és bastant difícil entendre la posició exacta que prendrà la piscina minera. Està mostrant una manca d’interès per Bitcoin, però afirma que encara ho explotarà si és rendible. Vol dir això que continuarà explotant la cadena NO2X antiga en cas de separació a finals d’aquest any? Això entraria en contradicció amb el que indica la piscina.

La senyalització que ofereixen els miners és l’única manera que la gent aconsegueix entendre si seguirà endavant amb els canvis de protocol. Si no es pot confiar en aquests senyals, deixarà a molta gent a les fosques. A més, tot i que és possible que aquests miners hagin signat l’Acord de Nova York (NYA), no hi estan obligats i alguns ja s’han retirat.

Una persona pot controlar una piscina?

Tot i que Jiang té les seves opinions sobre quines monedes acabaran superant, ha de tenir present les opinions de tots els usuaris. Atès que un grup no és més que una col·lecció de miners individuals que contribueixen amb el poder de hash, els miners que contribueixen també poden tenir les seves pròpies opinions sobre quina cadena extreure.

Per tant, Jiang planeja permetre als miners que formen part de la piscina explotar una moneda de la seva elecció o simplement canviar en funció de la seva preferència en aquest moment. Aquesta podria ser una gran opció per a aquells miners a qui els agrada moure mineria en funció de la rendibilitat de la cadena. Quan se li va preguntar si és probable que es produeixi una divisió de la cadena al novembre, Jiang també va estar incert mentre va dir que:

No ho sé. Hauríem de demanar als usuaris de Bitcoin que decideixin el resultat

Jiang no és l’únic miner i CEO de Pool que ho veu d’aquesta manera. Haipo Yang, que dirigeix ​​ViaBTC, també va estar d’acord. ViaBTC és la quarta piscina minera més gran per poder hash i fa senyal per a SegWit2X. Tot i que Yang diu que la seva piscina només oferirà SegWit2X, si la cadena NO2X existent sobreviu i els usuaris volen explotar-la, donaran suport a tots dos.

Per tant, si les opinions públiques d’aquestes dues persones es comparteixen realment amb la quantitat d’altres grups miners a la Xina, això vol dir que la senyalització actual de SegWit2X, així com la potència de hash que probablement es dediqui a ella, no és certa. Això s’afegeix als anuncis recents que F2Pool deixaria de donar suport a la bifurcació SegWit2X, que ha aportat els percentatges de suport de senyalització fins al 85% aproximadament al moment de la premsa.

Una forquilla diferent

Bitcoin Cash, Bitcoin i Bitcoin GoldEl motiu pel qual aquesta bifurcació ha cridat tanta atenció és perquè, a diferència de les forquilles anteriors (Bitcoin Cash i Bitcoin Gold), les dues monedes d’aquesta bifurcació volen ser el “Bitcoin”. La proposta SegWit2X vol canviar el protocol Bitcoin actual i no vol sortir de la cadena actual.

Això podria conduir a un període d’inestabilitat al mercat, ja que hi ha dues cadenes que competeixen pel moniker de Bitcoin. També és un resultat insegur, ja que la protecció contra un atac de reproducció no s’ha implementat a la cadena SegWit2X.

Aquesta visualització de “dues cadenes” és compartida per diversos miners més petits i desenvolupadors. Per exemple, el director general de Slush Pool, Jan Capek, pensa que hi haurà una divisió a la cadena. Donarà suport als desenvolupadors bàsics, ja que considera que els hardforks tenen un retorn marginal disminuït.

També teniu el Jack Liao que afirma que a finals de Novemeber és probable que tinguem 4 bitcoins. Jack, de fet, estaria familiaritzat amb les forquilles de Bitcoin, ja que la seva empresa va ser el motor de Bitcoin Gold i la divisió que va passar recentment de la cadena Bitcoin.

Circumstàncies canviades

És important recordar que el NYA es va signar el maig, quan només hi havia una versió de Bitcoin. Es va signar amb el teló de fons d’una crisi d’escala que molts veien insostenible. No obstant això, des de l’acord hem tingut la introducció de Bitcoin Cash que podria canviar les percepcions i les inversions que han realitzat els miners.

Fins i tot alguns dels seguidors més forts de SegWit2X són més positius sobre l’efectiu de Bitcoin. Per exemple, Roger Ver, que és el conseller delegat de Bitcoin.com, va dir que era “molt alcista” a la forquilla a curt termini, però que era encara més alcista en efectiu de Bitcoin a la llarga. Per tant, és probable que molts dels miners que donen suport a SegWit2X ho facin encara que només sigui per augmentar la inversió i la demanda d’efectiu de Bitcoin.

Tanmateix, és probable que la divisió de la cadena i la bifurcació continuïn en dues setmanes. A mesura que els usuaris veuen pacientment la senyalització i els anuncis de SegWit2X des de les piscines mineres, la incertesa continua.

Imatges mitjançant Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me