Nexus Mutual Review (NXM): assegurança de contracte intel·ligent Defi

Nexus Mutual és un concepte interessant basat en la xarxa Ethereum que aporta assegurances descentralitzades a finances descentralitzades.

El projecte es va llançar el maig de 2019 i ofereix als usuaris la possibilitat d’assegurar les seves posicions contractuals intel·ligents mitjançant el testimoni NXM natiu. En crear grups de compartició de riscos, Nexus Mutual ofereix a tothom la possibilitat de cobrir posicions contractuals intel·ligents o d’aportar el seu capital a la comunitat per obtenir un flux d’ingressos passius..

Necessitem Assegurança DeFi?

Al llarg dels anys, hi ha hagut un nombre força gran de casos en què els usuaris han vist com els comptes es piratejaven i els robaven monedes. Fins i tot hi ha hagut casos d’alt perfil en què els usuaris simplement van perdre les claus privades i l’accés a les seves monedes. No hauria estat fantàstic que aquestes monedes estiguessin assegurades?

Malauradament, fins que es va llançar Nexus Mutual, no hi havia cap bona manera d’assegurar els actius criptogràfics. No hi havia cap empresa com State Farm a la qual pogués trucar i contractar una política per protegir el vostre Bitcoin o altres adreces de criptomoneda. Els béns robats havien desaparegut.

Logotip de Nexus Mutual

Nexus Mutual està preparat per interrompre l’assegurança. Imatge mitjançant Nexus Mutual bloc.

Els problemes es van agreujar amb la introducció de contractes intel·ligents el 2014. Molts dels contractes intel·ligents que s’utilitzen el 2020 són contractes d’emmagatzematge de valor que tenen Ether o algun altre actiu. Tots aquests contractes intel·ligents corren el risc de ser piratejats o de perdre monedes per alguna altra escletxa. Probablement recordeu el hack de Ethereum DAO el 2016 que va provocar la pèrdua de 3,6 milions d’ETH.

Si volem que les criptomonedes passin a l’acceptació general, han de tenir la seguretat suficient perquè els usuaris no estiguin preocupats per perdre els seus fons. Cal que hi hagi una manera de protegir-se contra el robatori o la pèrdua de criptomonedes abans que siguin àmpliament acceptades. Això comporta la necessitat d’un protocol d’assegurança descentralitzat, sobretot perquè la quantitat d’ETH i altres actius cripto bloquejats en diverses aplicacions DeFi continua creixent.

És interessant que tothom reconegui el risc que tenen les noves aplicacions DeFi, però ningú parla d’assegurar els fons que s’inverteixen en aquests portals intel·ligents controlats per contracte. Les assegurances semblen ser un nínxol que obre un enorme potencial en afegir una capa de seguretat que augmentarà la confiança de qui treballa amb aplicacions de contractes intel·ligents.

Què és Nexus Mutual?

Nexus Mutual és aquell proveïdor d’assegurances que ofereix als usuaris una manera de protegir o “cobrir” algunes de les seves activitats a l’ecosistema DeFi. Li diríeu assegurança, però l’equip no ho diu així, principalment per motius legals. I també té algunes diferències claus respecte del que normalment pensem com a assegurança.

En les assegurances tradicionals, els proveïdors tenen un incentiu per obtenir beneficis per sobre de tot. Sense beneficis, la companyia d’assegurances deixaria de treballar. Per tant, la necessitat d’obtenir beneficis sovint substitueix les necessitats dels assegurats. Nexus Mutual espera utilitzar la tecnologia blockchain per canviar aquest enfocament amb ànim de lucre i millorar les assegurances per a tothom.

Assegurança tradicional vs Nexus Mutual

Modelització de l’assegurança tradicional versus la cobertura Nexus Mutual. Imatge mitjançant Nexus Mutual paper blanc.


Les assegurances s’han convertit en una part fonamental de la vida moderna, però poden suposar una millora per fer-la més útil per als seus usuaris en lloc de les grans corporacions que es beneficien dels productes d’assegurances. Naturalment, com a producte i projecte molt nou, Nexus Mutual té un camí per recórrer abans que pugui interrompre la indústria de les assegurances, però la seva oferta basada en blockchain treballa per fer-ho..

El nom del projecte prové de la indústria d’assegurances, on una empresa “mútua” és propietat dels assegurats. Això també és cert per a Nexus Mutual. Els assegurats, o en aquest cas els que tenen el testimoni NXM natiu, són els propietaris de la cadena de blocs i els que prenen decisions sobre els pagaments i la governança de la cadena de blocs.

Els casos d’ús de Nexus Mutual

Probablement val la pena assenyalar que, a diferència de les empreses mutualistes tradicionals, Nexus Mutual té una assegurança limitada. Per tant, no podeu utilitzar Nexus Mutual per assegurar-vos a vosaltres o a la vostra propietat contra desastres naturals, accidents de trànsit, problemes de salut o morts. L’equip ha donat a entendre que podrien ser possibles en el futur, però ara mateix Nexus Mutual només s’utilitza per assegurar-se contra falles de contractes intel·ligents.

Aquest és un bon cas d’ús, perquè al llarg dels anys hem vist com de vulnerables poden ser els actius i els contractes intel·ligents de blockchain. Ja sigui per atacs actius que roben monedes, mal funcionament del codi en una cartera o una altra dApp o simples errors personals, és massa fàcil perdre monedes de manera permanent. I amb el creixement de DeFi en popularitat, les vulnerabilitats en els contractes intel·ligents s’han convertit en preocupants.

Usos recíprocs de Nexus

Els casos d’ús varien per al testimoni Nexus Mutual NXM. Imatge a través de NexusMutual.io

Nexus Mutual aborda el tema de la vulnerabilitat dels contractes intel·ligents. La seva Smart Cover Cover proporciona als usuaris un nivell de protecció que ajudaria a evitar els tipus de pèrdues, com ara el pirateig DAO el 2016. El projecte no només té molt clar què poden cobrir, sinó que també defineixen clarament quan es pagaria.

Això fa que sigui molt important per als usuaris de Nexus Mutual revisar de prop els termes i condicions de qualsevol cobertura que comprin. La cobertura Nexus Mutual no paga en cas de congestió de la xarxa que provoqui un problema. L’assegurança no cobreix entitats externes al contracte, com ara miners i oracles. I no pagarà si es perden fons com a resultat d’un atac de pesca.

I tot i que les condicions dels pagaments estan clarament definides, en última instància, la paraula final sobre l’emissió d’un pagament en resposta a una reclamació prové dels membres de la mútua.

Compra de la cobertura de contractes intel·ligents

Actualment, Nexus Mutual ofereix un producte anomenat Smart Contract Cover. Segons el document de preguntes més freqüents del protocol, “Smart Contract Cover està dissenyat per proporcionar protecció contra la pèrdua de valor material derivada dels” usos no desitjats “del codi de contacte intel·ligent”. Això inclou casos en què s’ha explotat qualsevol vulnerabilitat de seguretat en el codi i els fons s’han tornat irrecuperables. Malauradament, en aquest moment no inclou pirates informàtics d’intercanvi i tampoc no inclou la pèrdua de claus personals per negligència pròpia dels usuaris..

A l’esquema Nexus Mutual, cada Smart Cover Cover comprada té un import fix que s’anomena import de la cobertura. En essència, aquest és l’import del pagament si es presenta una reclamació i s’aprova mitjançant el procés d’avaluació de les reclamacions. Això significa que el pagament no és necessàriament igual a la pèrdua. En lloc d’això, és igual a l’import de la cobertura, que es determina en el moment que es compra la cobertura i es basa en la mida de la participació.

Tauler de control mutu de Nexus

El tauler de control Nexus Mutual fàcil d’utilitzar. Imatge mitjançant Nexus Mutual aplicació.

La compra de la cobertura es pot fer des del lloc web Nexus Mutual i és un procés senzill.

 1. Seleccioneu “Obteniu un pressupost” al lloc web.
 2. Seleccioneu “Comprar coberta” a panell.
 3. Introduïu l’adreça intel·ligent del contracte per a la qual vulgueu comprar una coberta.
 4. Introduïu l’import en Dai (USD) o Ether que vulgueu com a import fix de la cobertura.
 5. Introduïu el temps que desitgeu que duri la cobertura.

Després de seguir aquests passos, que només triguen uns quants minuts, el sistema us generarà un pressupost i podreu optar per adquirir la cobertura. Si opteu per adquirir la cobertura, també haureu de ser membre de Nexus Mutual en aquest moment i el sistema us demanarà que feu això..

Avantatges de comprar una cobertura intel·ligent de contracte

Ara mateix, la compra de cobertura és l’activitat principal dels membres de Nexus Mutual. Sovint es compra la cobertura per protegir-se dels riscos habituals del contracte intel·ligent. Després de la compra de la cobertura, l’import de la cobertura es destina al fons de capital i això millora la posició financera de tot el grup mutu. Els imports de la cobertura tenen un preu que generarà un excedent al fons de capital amb el pas del temps, i aquest excedent es compartirà entre la base de membres de la mútua.

El paper dels membres mutuos de Nexus

Els membres compleixen diverses funcions dins de l’ecosistema Nexus Mutual. Un dels rols principals que s’han ocupat és el d’avaluar el nivell de risc de cada contracte intel·ligent cobert. I sempre que es presenta una reclamació, també són responsables de votar sobre la legitimitat de les reclamacions i de decidir si es realitza o no un pagament..

És possible que els membres apostin les seves fitxes amb diversos contractes intel·ligents en funció de la seguretat que creuen que és aquest contracte. Per tant, com més NXM participi en un contracte intel·ligent, més barat es fa adquirir la cobertura d’aquest contracte, ja que la gran quantitat que s’està apostant indica que el contracte intel·ligent és considerat força segur pels membres mutualistes. Al contrari, un contracte intel·ligent amb poca aposta indica que la comunitat creu que hi ha un gran risc en aquest contracte i que, com a conseqüència, la cobertura és més costosa.

Recompenses d'aposta

Els usuaris guanyen recompenses de participació quan altres persones compren coberta. Imatge mitjançant Nexus Mutual Gitbook.

En la participació de NXM, l’usuari corre el risc de perdre part de la seva participació si es pirata el contracte intel·ligent i es fa una reclamació. Això vol dir que els usuaris que participen a NXM han de tenir un bon coneixement sobre els contractes intel·ligents que participen, ja que posen en risc els seus fons quan participen. D’aquesta manera, la participació NXM és una participació molt activa en lloc d’una participació passiva, ja que sempre hi ha el risc que els usuaris perdin una part de la seva participació si es fa una reclamació sobre el contracte intel·ligent apostat.

A més, quan un usuari és un dels primers a contractar un contracte intel·ligent, també obté recompenses per indicar a altres membres que el contracte intel·ligent és segur.

Cada vegada que es fa una reclamació per un contracte intel·ligent, es demana a tots els titulars de NXM que votin si la reclamació és vàlida i s’hauria de fer un pagament. Quan voten amb el consens, els usuaris obtenen més recompenses, però quan voten en contra del consens, l’usuari té les seves fitxes bloquejades durant un període de temps. Es tracta de dissuadir els usuaris de votar simplement pel seu propi benefici.

Fins i tot és possible que les fitxes siguin destruïdes quan s’intenta complir una reclamació que queda clarament fora de la definició de cobertura.

Aquells que intenten complir reclamacions que no queden clarament fora de la definició de cobertura fins i tot poden destruir les seves fitxes.

Coses que poden fer els membres (titulars de NXM):

 • Compra cobertura intel·ligent de contracte.
 • Aposteu per contractes intel·ligents per demostrar que pensen que el contracte és segur i obtenir recompenses.
 • Participació per avaluar les reclamacions presentades per altres membres.
 • Feu propostes de governança.
 • Voteu les propostes presentades per l’equip o altres membres.
 • Aporteu fons a la mútua i tingueu fitxes NXM.
 • Tots els membres de la mútua comparteixen riscos entre ells.

Fer una reclamació

Qualsevol usuari pot presentar una reclamació a la seva cobertura en qualsevol moment del període de cobertura i fins a 35 dies després d’haver finalitzat el període de cobertura. Com que hi ha quantitats fixes de cobertura, la votació de l’avaluació és un simple “sí” o “no” i no cal fer cap determinació en funció del dany causat al titular de la cobertura. Per presentar una reclamació, el titular de la cobertura ha d’apostar un mínim del 5% de les fitxes NXM que estaven bloquejades en el moment de la compra de la cobertura..

Els usuaris també poden apostar per un import igual al 10% de l’import bloquejat a la compra, cosa que els dóna el dret de presentar la reclamació dues vegades per ser avaluada. Aquest cost d’aposta s’ha implementat per evitar que els usuaris facin reclamacions fraudulentes. Si una reclamació té èxit, la participació del 5% o del 10% es torna a l’usuari, però si es nega la reclamació, la participació es perd..

Fer una reclamació

El procés de reclamació dels titulars de la cobertura. Imatge a través de NexusMutual.io

Tot i que els membres no es beneficien del pagament de reclamacions, és del seu interès a llarg termini pagar totes les reclamacions legítimes. Això garanteix la confiança en el sistema i permet als usuaris nous entrar més fàcilment al sistema, sentint que les seves reclamacions es pagaran si són legítimes.

Avaluació de reclamacions

En una companyia d’assegurances tradicionals, les reclamacions són aprovades o denegades per un grup centralitzat, però a Nexus Mutual les reclamacions s’aproven o es rebutgen mitjançant la votació descentralitzada dels membres. Tots els membres mutus actuen com a assessors de reclamacions i emeten el seu vot sobre la legitimitat de qualsevol reclamació presentada a la plataforma.

Aquesta votació aprova o rebutja el pagament d’una reclamació i la decisió és inapel·lable. No hi ha manera d’escalar una reclamació a una autoritat superior. Aquest sistema també permet la flexibilitat i la discreció dels membres mutus. Pot haver-hi alguns casos en què s’hauria de denegar una reclamació en funció dels termes i condicions de la cobertura, però els membres determinen que hi ha hagut una pèrdua real i paguen la reclamació de totes maneres.

Per fer funcionar aquest sistema, hi ha d’haver algun incentiu per votar les reclamacions, així com un fort desincentiu que impedeixi l’aprovació de les reclamacions fraudulentes. Nexus Mutual ho ha aconseguit distribuint una recompensa als que voten una reclamació i són majoritaris i penalitzen els que voten en minoria.

Qui és l’equip mutu de Nexus?

Nexus Mutual va ser fundada per Hugh Karp, un veterà del sector assegurador amb gairebé dues dècades d’experiència. Se li acompanya un grapat d’altres membres de l’equip i assessors. El projecte també compta amb el suport de diverses empreses de risc, com Kenetic, Blockchain Capital i Version One. A més, entre els seus socis destacats hi ha Solidified i London Crypto Services.

Nexus Mutual Team

L’equip bàsic de Nexus Mutual, dirigit per Hugh Karp. Imatge a través de NexusMutual.io

El consell assessor s’ha convertit en una part controvertida de Nexus Mutual perquè és un grup centralitzat. Segons Nexus Mutual, el consell assessor existeix per “proporcionar orientació tècnica qualificada als membres de la mútua, així com promulgar funcions d’emergència en cas que siguin necessàries”.

El consell assessor pot ajudar a mitigar les reclamacions fraudulentes o les activitats malicioses contra la mútua. Tenen el poder de cremar fitxes de membre i expulsar els membres de la mútua si hi ha motius per fer-ho.

Com funciona el testimoni NXM?

El testimoni NXM és únic entre les criptomonedes perquè només es pot comprar a través de la plataforma Nexus Mutual. No està disponible a través de cap altra plataforma d’intercanvi, intermediari o negociació. Aquells que vulguin especular sobre el preu de NXM poden fer-ho en intercanvis comprant i venent NXM embolicat (WNXM).

La raó per mantenir NXM fora d’intercanvis i plataformes comercials és que va ser dissenyat de manera que tota la creació de valor del testimoni també funcioni en la salut de la plataforma Nexus Mutual. Per tant, tot i que el preu del testimoni es basa principalment en el mercat, en realitat és més complicat que una dinàmica bàsica d’oferta i demanda.

El preu es basa en part pel requisit de capital mínim (MCR). Aquest és el nivell que defineix si el sistema té o no prou capital per pagar totes les reclamacions. Un MCR més elevat indica una major probabilitat de pagar totes les reclamacions. També proporciona un augment del valor del testimoni NXM.

Càlcul de MCR

Els components del càlcul MCR. Imatge a través de NexusMutual.io

Això té sentit, ja que un MCR més elevat significa que es mantenen més fons al fons de capital. Com que tots els titulars de tokens també són membres de la mútua, cada persona es beneficia de l’èxit de la plataforma. Així, com més capital es mantingui a la plataforma, més valor tindrà cada membre que posseeixin els membres.

Aquest model de testimoni continu ha guanyat l’atenció de molts defensors de les finances descentralitzades. A mitjan novembre de 2020, el testimoni NXM cotitza a 23,29 dòlars, la qual cosa baixa més del 70% respecte a la màxima de 82,35 dòlars d’agost de 2020. Per descomptat, també suposa un guany del 300% respecte al mínim de juliol de 2020, de 6,84 dòlars.

En conclusió

Com dèiem al començament d’aquesta peça, Nexus Mutual és un projecte únic en un mercat potencialment enorme. De moment, està molt centrat en la cobertura de contractes intel·ligents i sembla que l’equip ha trobat la tracció necessària per seguir creixent. El futur es veu força brillant.

El primer desafiament del projecte va venir i va sortir sense problemes, ja que van pagar aproximadament 31.000 dòlars en reclamacions després de la pirateria de febrer del 2020 a bZx. Això va ser suficient per crear un sentiment de legitimitat al voltant del projecte, que va provocar un creixement significatiu el 2020 i un augment massiu del preu del testimoni NXM.

Tot i això, encara queden molts obstacles per a Nexus Mutual i el seu equip. Naturalment, el primer tema que s’ha d’abordar és com ampliar la cobertura i en quina direcció. Cobrir les vulnerabilitats dels contractes intel·ligents és un nínxol excel·lent, però només és la punta de l’iceberg en el naixent món de les criptomonedes.

I el fundador del projecte, Karp, ja ha esmentat la possibilitat d’incloure cobertura de totes les coses típiques, com ara desastres naturals i lesions. Això és, òbviament, un gran pas en el futur, però també és encoratjador a llarg termini i posa de manifest l’enorme quantitat de Nexus Mutual.

L’únic canvi potencial que podríem suggerir ara és acabar amb el consell assessor o trobar una manera de descentralitzar-lo.

En cas contrari, Nexus Mutual sembla ser un projecte fort en un nínxol de cadena de blocs poc concorregut. L’equip ja ha avançat molt i també hi ha un gran potencial futur, presumint que Nexus Mutual es manté per davant de qualsevol competidor potencial.

Imatge destacada a través de Shutterstock

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me