Mt Gox Redux: continua la controvèrsia

Mt Gox: només el nom només pot induir onades de nàusees i fàstic a les ments dels implicats en l’escena bitcoin cap al 2014. No porta el nom d’una muntanya, sinó un acrònim de “Magic the Gathering Online Exchange”, el lloc es va veure embolicat. en una polèmica i escàndol que continua fins als nostres dies.

Ara, els dos homes al centre de la convulsió, Mark Karpeles i Peter Vessenes, tornen a estar sota foc mentre es desenvolupa la demanda.

Un breu curs d’actualització sobre el cas Mt Gox

La història real darrere de Mt Gox és prou complicada com per omplir diversos volums de la mida de la guerra i la pau, però abans d’entrar en els desenvolupaments recents del número, analitzem els fets bàsics del que va passar..

El lloc va ser, en un moment donat, l’intercanvi de bitcoins més gran del món. Va estar involucrat en gairebé totes les transaccions de bitcoins al màxim, i es van dipositar milions de bitcoins i es van traslladar a través de la borsa. En algun moment abans del 2012, l’intercanvi era piratejat i bitcoin es van retirar de manera constant i furtiva. Això va ser seguit posteriorment per un individu anomenat Alexander Vinnik.

Mitjançant la mala gestió i la manca d’actuació sobre els problemes de seguretat, Mt Gox es va convertir ràpidament en insolvent i es va tancar. Avui dia, a una vintena d’inversors (o creditors, com se’ls sol dir), se’ls deu una suma de diners increïble.

La polèmica continua

El juliol d’aquest any, l’exdirector general de Mt Gox, Mark Karpeles, es va posicionar en una sala judicial de Tòquio per declarar la seva innocència contra els càrrecs de malversació i manipulació de dades.

El 2015, Karpeles va ser arrestat acusat de malversació. Segons una peça que va aparèixer a phys.org, Karpeles podria rebre fins a cinc anys de presó o una escassa multa de 4.000 dòlars. L’exdirector general està acusat d’embutxacar-se personalment fins a 341 milions de iens (uns 3 milions de dòlars).

Peter Vessenes arra en efectiu

Mentre Mark Karpeles, el deshonrat conseller delegat de Mt Gox, té els seus propis problemes al jutjat, el conseller delegat de CoinLab, Peter Vessenes, està en camí de guerra per un dia de pagament de 158 milions de dòlars. En confiar en una sèrie de clàusules contractuals (algunes de les quals neguen la validesa), moltes víctimes de Mt Gox temen que Vessenes pretengui arrencar personalment les seves inversions per alinear les seves pròpies butxaques amb or digital.

Segons l’advocat tecnològic Daniel Kelman que ha recollit el cas de manera informal, Vessenes està actuant de manera intencionada i fent moviments legals egoistes per assegurar la part no merescuda de la recaptació del Mt Gox. A principis d’aquest any, Kelman va oferir a Vessenes l’oportunitat de netejar en forma de debat públic. Vessenes va declinar.

Les víctimes del Mt Gox veuran alguna vegada la restitució??

En un New York Times del 2016 peça, la quantitat de diners que va desaparèixer supera els 2,4 bilions de dòlars. D’aquesta suma increïble, l’administrador amb seu al Japó que supervisa els fons afirma que només s’havien assegurat actius per valor de 91 milions de dòlars.

A la entrevista amb BitsOnline, Kelman va suggerir que els creditors veurien alguna forma de restitució, però el principal problema que obstaculitzava la devolució va ser Peter Vessenes, una reclamació “falsa” de 158 milions de dòlars..


Una altra qüestió que podria tenir efectes massius sobre els pagaments concedits als creditors és si es paguen en ien japonès o bitcoin. Els que van escollir rebre Yen poden tenir un retorn significativament menor, ja que els seus pagaments es basaran en els valors de bitcoin de 2014.

El bitcoin atrapat podria afectar els preus del bitcoin?

L’últim que s’ha de tenir en compte quan el cas Mt Gox arribi finalment a la conclusió i s’alliberin els fons és: què passa si de sobte hi ha centenars de milers de bitcoins llançats alhora?

En el seu moment àlgid, es va estimar que fins a 850.000 bitcoins van ser robats o malversats de qualsevol altra manera als creditors de Mt Gox. Actualment, potser només queden 200.000 bitcoins a les reserves de Mt Gox.

Tanmateix, si algú com Peter Vessenes els posa mans a la mà i decideix cobrar per un dia de pagament ràpid, és possible que els preus dels bitcoins vegin una caiguda sobtada a causa que el mercat s’inunda de sobte..

En aquest moment, tot el que podem fer és mirar, esperar i esperar que les víctimes del Mt Gox no només rebin algun tipus de pagament, sinó que les parts que no mereixen l’esforcin ni inundin el mercat.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me