Monero Forks and Airdrops podria comprometre la privadesa de l’usuari?

Les forquilles dures i les monedes llançades a l’aire són sempre una oportunitat atractiva per als usuaris de criptomonedes. Aquests es veuen com a obsequis gratuïts i sovint es veuen com un bo per al titular de la moneda.

Els usuaris solen suposar que l’ús de les monedes bifurcades és lliure de riscos i no tindrà cap impacte en la seguretat de la cadena heretada. Sovint es tracta d’una hipòtesi equivocada i hi ha riscos que comporten reclamar monedes mal forcades.

En el cas de Monero, un usuari de Reddit va plantejar una preocupació vàlida sobre com un bifurcació afectaria la privadesa de l’usuari a la cadena principal. Tenint en compte que la privadesa és de màxima importància per als usuaris de Monero, tenia pocs usuaris una mica preocupats.

Fem una ullada més profunda.

Forquilla insegura

Un risc potencial que molts poden conèixer quan es bifurquen una cadena de blocs és el que representen els atacs de repetició. Aquest és bàsicament el risc que algú pugui utilitzar les vostres credencials de transacció a la cadena independent per forjar un pagament similar.

Aquest risc existeix perquè la signatura que teniu a la cadena única és vàlida a totes dues. Per tant, si envieu una transacció a la cadena bifurcada a algú, pot utilitzar la mateixa informació de la cadena heretada per repetir el pagament.

Normalment, els desenvolupadors han estat capaços de mitigar el risc que comporta un atac de reproducció mitjançant l’ús de protecció contra la reproducció. Aquesta protecció de reproducció, per exemple, es va implementar a la forquilla Bitcoin Cash l’any passat.

No obstant això, el risc que podria suposar un hardforking Monero té a veure amb l’ús d’imatges clau i les transaccions d’engany. Aquests són l’eix vertebrador del protocol Monero i permeten als usuaris amagar completament la seva informació de transaccions.

Si aquests termes us són aliens, us suggerim que en llegiu més informació a la nostra visió general de Monero.

Imatges clau idèntiques

Key Image Risk Monero

La “clau” de la transacció

La pregunta la va plantejar per primera vegada casualment un usuari del Monero subredit. L’OP reflexionava en veu alta sobre la possibilitat de participar a la dura bifurcació de Monerov que estava succeint al març.

No obstant això, la pregunta que va plantejar era molt més fonamental del que molts pensaven inicialment. Això es deu al fet que les similituds entre transaccions en cadenes separades podrien debilitar la privadesa de l’usuari a la cadena Monero original.

Més concretament, la imatge clau que es produeix a les dues cadenes de blocs diferents serà idèntica. En cadascuna d’aquestes imatges clau hi haurà 4 transaccions d’engany juntament amb la sortida real de la transacció. Això es fa per ocultar la transacció de la vista pública.

Per tant, algú podria identificar el resultat de la transacció real fent referències creuades a les imatges clau idèntiques de les dues cadenes. Això significa que ja heu eliminat una capa de privadesa de les transaccions.

Molts poden pensar que només poden ignorar la forquilla, no gastar a la cadena de forquilles i mantenir la seva privadesa totalment segura al 100% a la cadena heretada de Monero..

Malauradament, no és el cas i pot provocar que la transacció d’un usuari que hagi gastat en ambdues cadenes pugui comprometre la privadesa de tots els usuaris. Tot això té a veure amb les transaccions d’engany.

Identificar els enganys

L’usuari dnale0r va poder anar de manera molt completa sobre els riscos que s’enfrontaven tots els usuaris per transaccions a través de les cadenes. Va ser capaç d’explicar eficaçment com els usuaris que gastaven en ambdues cadenes comprometien la seva privadesa.

Tanmateix, també va analitzar l’altra “cara de la moneda” des de la perspectiva que les transaccions d’atrau s’identifiquessin com a enganys. Si algú pogués identificar les imatges claus idèntiques i extreure la sortida real de la transacció, sabria que es va gastar i, per tant, per tant podria haver estat un engany en una transacció anterior.

Aquest desenmascarament de les transaccions d’engany elimina una capa de negativa versemblant de la transacció que existia abans. dnale0r va ser capaç de resumir eficaçment l’amenaça que es planteja com a tal:

Per tant, el fet que un altre usuari emeti una transacció a la cadena XMR debilita la privadesa d’un altre usuari!

Així, de manera senzilla, el risc de desanonimització de les transaccions augmenta quan més persones opten per fer transaccions amb els enganys a través de les dues cadenes separades.

Propostes de solucions potencials

És clar que aquesta amenaça la creen els usuaris que decideixen fer transaccions en cadenes idèntiques després de la bifurcació. Per tant, l’ecosistema és molt més segur quan tots els usuaris de Monero decideixen no reclamar les seves monedes o, com a mínim, no fer transaccions regularment..

Tot i això, atès l’atractiu de les “monedes gratuïtes”, pot ser massa difícil de deixar de banda, especialment per a molts dels usuaris més recents que no eren conscients de l’amenaça que representava. De la mateixa manera, ningú no pot controlar la freqüència amb què altres usuaris gasten les seves monedes i on.

Només es pot esperar que l’equip de Monero, altament capaç, estigui treballant en una possible solució que reforci la protecció de la cadena principal davant d’aquestes forquilles..

Imatges mitjançant Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me