Mineria de Monero amb CPU: guia pas a pas de RandomX

Per als que heu seguit Monero durant els darrers mesos, sabreu que han actualitzat a l’algorisme de mineria RandomX.

La intenció darrere d’aquesta actualització era combatre l’amenaça constant que les plataformes mineres ASIC han suposat per a l’ecosistema Monero. A més, amb l’actualització a RandomX significa que ara podeu extreure Monero amb la vostra CPU. No es requereixen equips i equips miners costosos!

Per tant, potser us pregunteu com ho faríeu?

Bé, en aquesta guia en profunditat us guiaré amb els passos exactes necessaris per poder extraure Monero amb la vostra CPU. També us donaré alguns consells sobre mineria.

Per què l’actualització?

Per a aquells que han seguit la història de Monero des de fa força temps, sens dubte haurà sentit a parlar de la seva batalla contra les fitxes mineres ASIC. La mineria ASIC pot conduir a la centralització d’una xarxa que pot amenaçar la privadesa de Monero.

L’any passat, Monero va forçar la cadena de blocs i va fer petits canvis al codi. Això va semblar funcionar durant un temps, ja que els ASIC que es van desenvolupar es convertien en discutibles. Tanmateix, la qüestió va tornar a aixecar el cap recentment, ja que es va fer evident que els ASIC encara havien estat atacant Monero.

Monero Anti ASIC

Postura Anti ASIC de Monero. Imatge a través de Shutterstock

El problema rau en l’antic algorisme de mineria que utilitzava Monero. Aquest era l’algoritme cryptonite pel qual era bastant fàcil desenvolupar un ASIC. Per tant, Monero podria continuar bifurcant el codi o podria buscar una solució completament nova.

Introduïu RandomX


RandomX és un algorisme de mineria que fa la lluita contra els ASIC un pas més. És capaç d’aconseguir-ho mitjançant l’ús d’execució aleatòria de codi i tècniques de memòria dura.

A més, RandomX es va optimitzar per a un ús més general de la CPU. Per descomptat, això podria tenir un efecte pervers en alguns dels miners de GPU que han estat analitzant l’antic algorisme. De fet, el retorn de la mineria per a aquells que executen GPU es va reduir considerablement després de l’actualització.

Tot i això, una pèrdua de miners és el guany d’un altre. Tenint en compte que RandomX va ser optimitzat per a l’explotació de CPU, significa que podeu utilitzar la vostra màquina domèstica per començar a extreure Monero. Per tant, fem una ullada a com es fa exactament això.

XMR RandomX Mining: pas a pas

Ara us preparem per començar a explotar XMR amb la CPU de la vostra màquina. És un procés fàcil i ràpid.

Si encara no teniu una cartera que admeti Monero, el primer que heu de fer és descarregar una cartera perquè tingueu un lloc on rebre la XMR que feu. Recentment hem fet una revisió de les millors carteres Monero que podeu utilitzar per ajudar-vos a decidir quina cartera voleu utilitzar.

Podríeu explotar Monero en solitari, però gairebé segur que haureu d’esperar molt de temps per trobar un bloc. La millor solució és utilitzar una de les moltes piscines mineres. És fàcil de configurar i estabilitza els vostres beneficis derivats de la mineria. Anteriorment, hem fet una guia de Monero Mining Pool, però també podeu escollir moltes altres bones piscines.

Un cop hàgiu decidit quin grup de mineria utilitzarà, haureu de descarregar el programari de mineria de Monero. Les dues millors opcions són XMR-STAK-RX i XMRIG.

Utilitzant XMR-STAK-RX

Aquí teniu les instruccions per utilitzar-les XMR-STAK-RX. Tingueu en compte que Windows identifica tot el programari de mineria com a virus. Feu clic a “Més informació” i permeteu la baixada.

Descàrrega de fitxers RandomX

Pas 1: descàrrega dels fitxers

Després de descarregar la versió adequada de XMR-STAK-RX, haureu d’extreure-la i, a continuació, podeu executar xmr-stak-rx.exe. Podeu rebre un missatge similar de Windows sobre el fet que el programari és un virus quan intenteu executar el programari. De nou, voldreu afegir-lo com a excepció i deixar-lo executar.

S'està executant RandomX

Pas 2: Execució dels fitxers escollits

S’obrirà una finestra d’indicadors d’ordres i us preguntarà si voleu utilitzar el mètode d’instal·lació senzill. Premeu “Y” i, tot seguit, introduïu.

Configuració senzilla RandomX

Pas 3: Configuració senzilla

Se us preguntarà quina moneda voleu obtenir. Escriviu “monero” i premeu Retorn.

Selecció de Monero XMR-STAK

Pas 4: trieu Monero

A continuació, se us demanarà l’adreça de la vostra piscina. Utilitzem 2Miners com a piscina. Un cop hàgiu introduït l’adreça adequada del grup de mineria, premeu Intro.

Selecció de piscines XMR-STAK

Pas 5: Introducció de la informació del grup miner

A continuació, se us demanarà un nom d’usuari, que és l’adreça de cartera o l’inici de sessió de la piscina. Si utilitzeu una adreça de cartera, heu de copiar / enganxar i, a continuació, prémer Retorn.

Selecció de carteres XMR-STAK

Pas 6: introduïu l’adreça XMR

A continuació, se us demanarà una contrasenya. Simplement podeu escriure ‘x’ i prémer Retorn.

Introduint la contrasenya XMR-STAK

Pas 7: introduïu l’adreça XMR

A continuació, se us demanarà si el grup admet TLS / SSL. Si no esteu segur, només cal que escriviu “n” i premeu Retorn. Si utilitzeu 2Miners com nosaltres, voldreu escriure ‘n’.

TLS SSL XMR-STAK

Pas 8: l’agrupació admet TLS / SSL?

S’obrirà una altra finestra d’ordres que us pot demanar que reinicieu. Encara no reinicieu. Només cal que premeu Retorn i l’indicador d’ordres hauria de passar al següent pas. La finestra original també estarà oberta, però es pot tancar ara que heu acabat de configurar el programari de mineria.

No reinicieu XMR-STAK

Pas 9: no reinicieu

I a la segona finestra, hauríeu de veure que ara esteu minant. És possible que vegeu diversos missatges d’error, però finalment el programari començarà a utilitzar la vostra CPU i començarà a detectar blocs.

Mineria XMR-STAK completa

Pas 10: Minar XMR a XMR-STAK

Ara esteu minant monero amb la vostra CPU. Us proporcionarà una actualització de la quantitat de blocs que heu trobat i de la XMR que heu extret.

Utilitzant XMRIG

Si ho preferiu, també podríeu utilitzar el programari de mineria XMRIG per a Monero, però inclou una tarifa per a desenvolupadors predeterminada del 5%. Podeu canviar-ho al fitxer de configuració, però no podeu baixar de l’1%, de manera que el miner XMRIG no és gratuït.

Aquí teniu les instruccions per descarregar i executar XMRIG.

Primer descarregueu la versió adequada del miner de Github.

S'està baixant XMRig

Pas 1: descarregar XMRIG

Un cop descarregats els fitxers, caldrà extreure’ls a la ubicació que vulgueu. Els fitxers es marcaran amb tota seguretat com a virus i haureu d’afegir una excepció per desar-los i, posteriorment, executar el miner.

Executeu fitxers XMRIG

Pas 2: permetre que s’executin fitxers

Un cop extrets els fitxers, podeu anar a la carpeta i veure’ls. Haureu d’obrir el fitxer config.json amb el Bloc de notes o un altre editor de text (no Word) perquè pugueu configurar els paràmetres.

Definiu paràmetres de mineria XMRIG

Pas 3: Configuració de paràmetres de mineria

Un cop obert el fitxer config.json, desplaceu-vos cap avall a la part inferior fins a la secció anomenada “agrupacions”. Allà hi afegirà “rx / 0” per a l’algor, “monero” per a la moneda, l’adreça de l’agrupació per a l’URL, l’adreça de la cartera per al camp de l’usuari i “x” per al camp de passada. També voldreu canviar el paràmetre keepalive de fals a cert. No oblideu el parèntesi o el miner no funcionarà correctament.

Estableix els paràmetres de configuració de XMRIG

Pas 4: Configuració òptima de la configuració XMRIG

Deseu i tanqueu el fitxer i feu doble clic al fitxer xmrig.exe per iniciar el miner. Rebrà un avís d’ordres que s’obre i el miner estarà executant.

Execució minera XMRIG

Pas 5: deixar executar XMRIG & XMR minera

Aquí el teniu. Ara podeu deixar XMRIG en funcionament i enviarà les recompenses del bloc a la cartera que hàgiu triat. Per descomptat, això es reduirà un 5%, ja que haureu de cedir una mica als desenvolupadors del programari, per tant, pros i contres.

Conclusió

I aquí ho teniu, la meva senzilla guia sobre com extraure monero amb una CPU. Per descomptat, si heu minat XMR amb les vostres plataformes de GPU, és possible que descobriu una caiguda del vostre ROI que és un desafortunat efecte secundari d’aquesta actualització de RandomX.

Tot i això, si voleu augmentar els rendiments de la mineria amb les vostres CPU, podeu invertir en alguns d’alta qualitat. Sens dubte, seran més econòmics que el cost de comprar GPU o ASIC avançats.

Per exemple, podeu comprar el Intel i5 7600 o el Intel i7 8700k. Ambdues CPU haurien d’aconseguir un augment addicional per al vostre dòlar. L’i5 té s’ha provat per produir aproximadament 1,63 kh / s mentre que l’i7 pot produir uns 2,36 kh / s. Per descomptat, aquests són només dos exemples i hi ha moltes altres CPU que poden funcionar.

De fet, ara pot ser un dels millors moments per començar a explotar XMR amb la vostra CPU. A mesura que més miners comencin a unir-se a la xarxa, la dificultat augmentarà i el vostre ROI caurà. Assegureu-vos de fer els càlculs adequats sobre aquest número abans de comprar una nova CPU.

Happy Hashing! &# 128521;

Imatge destacada a través de Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map