Michael Saylor: l’home darrere dels mil milions de dòlars aposta per Bitcoin

Són moments emocionants per a la criptografia. Si no us heu tancat en un búnquer subterrani quan va esclatar la pandèmia, només per trobar que no podíeu obtenir cap senyal de telèfon allà baix i que ningú no s’hagués presentat per connectar el Wi-Fi, llavors us haureu adonat que actualment estem enmig d’una cursa de bous.

Bitcoin ha superat el màxim històric del 2017 i encara no s’atura, mentre el mercat altcoin segueix el seu pas. Per a molts de nosaltres, ha estat un raig de llum en un any altrament ombrívol.

El darrer mercat alcista, el 2017, va arribar a un final força abrupte i dolorós. Bitcoin va caure de més de 17.000 dòlars el desembre d’aquest any a menys de 7.000 dòlars un parell de mesos després. A principis del 2019, podríeu recollir un BTC per menys de 4.000 dòlars. Uch. Molts crítics van escriure BTC i altres cryptos com a actius massa volàtils que no durarien.

Rendiment del preu de Bitcoin

L’Epic 2017 Bitcoin Bull Run. Imatge via coindesk

L’important que cal assenyalar és que, el 2017, aquesta cursa va ser impulsada principalment per inversors minoristes que s’acumulaven i esperaven obtenir beneficis ràpids. Va ser impulsat tant pel bombo i el FOMO com per qualsevol comprensió o apreciació més profunda del potencial de la criptografia. Com a tal, no és d’estranyar que els preus es redueixin posteriorment.

Avança ràpidament fins al 2020 i la imatge és radicalment diferent. Aquesta cursa de bous està provant nous màxims, ja que han aparegut centenars de criptos més des de l’últim, i aquesta vegada no està sent conduït per tots els homes i el seu gos que obren un compte de Coinbase i tenen un punt.

Els diners que impulsen aquesta onada provenen d’inversors institucionals, i nois que tenen molt a gastar. Grans empreses i gegants d’inversió estan fent cua per comprar BTC i molts estan predint que aquest és només el començament del que podria ser un augment de preus i adopció que posaria el 2017 a l’ombra.

El 2017 no hi van faltar homes poderosos amb vestits cars amb ganes de deixar fora Bitcoin. Les finances tradicionals semblaven consternades o indiferents i ni tan sols els dinars més llargs induirien a cap conseller delegat important a dedicar-hi una mica el diner de la seva empresa. Bitcoin era un “diner màgic d’Internet” i la propietat dels traficants de drogues i dels estafadors.

Un món diferent

El temps va passar. BTC es va concentrar, tot i que no s’acostava a les seves altures anteriors. El món no parava de girar, Trump seguia fent les seves coses, el Brexit no s’acabava de fer i tots intentàvem estar entusiasmats amb l’ETH 2.0. El mercat altcoin va continuar creixent i tothom es va preguntar quan arribaria la següent cursa. Llavors la gent va començar a emmalaltir a Wuhan.

Quan l’OMS va declarar l’epidèmia de Covid-19 una pandèmia, els mercats de tot el món van entrar en caiguda lliure i també el preu del BTC. Però aleshores, a mesura que els diners d’estímuls es van bombar a les economies per evitar que s’enfonsessin i es van començar a fer prediccions terribles sobre la hiperinflació, BTC va prendre força. Els inversors de tot arreu van començar a adonar-se que havien de diversificar les seves participacions.

Alguns van apostar per l’or, un actiu refugi segur per a totes les èpoques. Però d’altres van veure que la millor cobertura contra la inflació era un actiu amb subministrament fix i que s’emmagatzemava en un llibre immutable, públic i descentralitzat. Un bé que molts encara veien amb profunda sospita.

Crypto Covid

Covid19. Bo per a BTC, dolent per a gairebé tota la resta. Imatge a través de Shutterstock

Ara s’està introduint una enorme quantitat de diners en efectiu corporatius a BTC. PayPal ha anunciat recentment que els seus clients podrien comprar-lo i gastar-lo i altres criptos a la seva plataforma. De Jack Dorsey Square va posar 50 milions de dòlars a BTC a l’octubre.

Fa només un parell de setmanes, el gegant de l’assegurança de vida Mass Mutual es va revelar haver ingressat amb 100 milions de dòlars. Si algú n’hagués predit alguna cosa el 2017, probablement se l’haurien endut homes amb bata blanca.

Liderar el camí en aconseguir diners corporatius en bitcoin, però, va ser l’empresa d’intel·ligència i programari de negocis MicroStrategy i el seu totpoderós fundador i CEO Michael Saylor. Fins ara, l’empresa ho té més de 1.000 milions de dòlars invertits en BTC i Saylor és un dels seus evangelistes més directes.

El preu de les accions de MicroStrategy s’està disparant i la seva impactant inversió fa que encara hi hagi més institucions a pujar a bord del BTC express. Llavors, què és MicroStrategy, qui és Michael Saylor i què significa tot això per al futur de la criptografia?

La companyia

Potser l’aspecte més cridaner de l’esforç de MicroStrategy a Bitcoin (a part d’aquesta xifra de 1.000 milions de dòlars) és el fet que la pròpia empresa no té cap implicació prèvia amb el cripto. La seva inversió massiva està impulsada per la profunda fe de Saylor en el bitcoin i el seu valor en un món postcovid.

L’espai criptogràfic està ple de gent i organitzacions disposades a parlar del potencial i el valor de Bitcoin, però MicroStrategy ha demostrat que el bombo s’ha estès molt més enllà de les fronteres de les criptogràfiques.

Logotip de MicroStrategy

Imatge a través de MicroStrategy.com

MicroStrategy proporciona serveis d’intel·ligència empresarial als seus clients, juntament amb materials educatius, anàlisi i eines de programari per racionalitzar els fluxos de treball. Des que va ser fundada per Saylor i el seu soci comercial Sanju Bansal el 1989, s’ha convertit en líder del mercat en el seu camp, amb més de 2.000 empleats i milers de clients a tot el món..

El 2019 va generar ingressos de 486 milions de dòlars, amb una capitalització de mercat de 2.400 milions de dòlars. Actualment, el seu preu de les accions se situa al voltant dels 330 dòlars, havent estat al voltant dels 144 dòlars al començament del 2020.

MicroStrategy to Moon

MicroStrategy Riding Bitcoin to the Moon. Imatge mitjançant ShutterStock

Aquestes xifres poden quedar pàl·lides en comparació amb algunes de les grans empreses tecnològiques de Silicon Valley que també han gaudit del 2020, però MicroStrategy existeix des de fa més de 30 anys i les seves participacions han convertit Saylor en un multimilionari. Aquesta no és cap història d’èxit parpellejant i perdent. Si Bitcoin de fet va on Saylor creu que sí, llavors tant ell com MicroStrategy estan destinats a fer-se molt més rics.

L’home mateix

Michael Saylor va néixer a Nebraska el 1965. El seu pare era a la Força Aèria dels Estats Units i, per tant, Michael va passar gran part de la seva vida primerenca a les bases aèries de tot el món, abans que la família s’establís a Ohio quan tenia onze anys..

Inicialment va tenir somnis de convertir-se en pilot i va ser acceptat a l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) amb una beca ROTC de la Força Aèria el 1983. Mentre estava al MIT es va llicenciar en aeronàutica i astronàutica, graduació el 1987. També va estar al MIT quan va conèixer Sanju Bansal per primera vegada.

Sanju Bansal Microstrategy

Sanju Bansal: company del MIT de Michael Saylor i cofundador de MicroStrategy. Imatge mitjançant Business Wire

Quan se li va diagnosticar erròniament amb un murmuri del cor que va descartar que fos pilot, Saylor es va unir a The Federal Group, Inc., una empresa de consultoria que va posar ràpidament els seus coneixements informàtics en el disseny de models de simulació. Un any després es va traslladar a DuPont, on va continuar desenvolupant programes de modelatge per ordinador.

Saylor i Bansal van iniciar MicroStrategy el 1989, amb 250.000 dòlars de capital inicial proporcionats per DuPont. La parella es va basar en allò que tots dos havien après al MIT per produir programari de mineria de dades i intel·ligència empresarial, aconseguint finalment un contracte de 10 milions de dòlars amb McDonald’s el 1992.

A partir d’aquí, els ingressos van començar a augmentar i MicroStrategy aviat va haver d’augmentar, traslladant les seves oficines i el seu personal de Delaware a locals més amplis de Virgínia el 1994. El 1998 l’empresa es va fer pública en borsa, venent quatre milions de les seves accions a 12 dòlars per peça.

Michael Saylor MicroStrategy

L’home, el mite, la llegenda. Imatge via CryptoGlobe

L’estrella de Saylor ja estava en augment a hores d’ara i va ser anunciat per les seves habilitats empresarials per Ernst & Young, KPMG i el MIT Technology Review pels seus èxits. La seva reputació i la seva fortuna personal van patir un cop dur el març del 2000, quan va ser acusat per la Securities and Exchange Commission (SEC) d’informar inexactament dels resultats financers de MicroStrategy..

Al desembre de 2000, finalment es va establir amb la SEC sense admetre delictes, cosa que va suposar una multa de 350.000 dòlars i un pagament de despatx personal de poc més de 8 milions de dòlars. Això colpejar les seves finances no va ser res en comparació amb la caiguda posterior del preu de les accions de MicroStrategy, que va esborrar 6.000 milions de dòlars més del seu patrimoni net.

Mantenir-se al capdamunt

Malgrat aquest contratemps, així com els informes d’un festa dura i un estil de vida fastuós, Saylor va mantenir el seu lloc al capdamunt de MicroStrategy i ha seguit dirigint l’empresa, fins i tot mentre passava molt del seu temps fora de l’oficina en llocs com Florida i St. Tropez. Aquesta gesta és encara més impressionant, atès que el preu de l’acció de l’empresa va romandre relativament moribund els anys posteriors a la investigació de la SEC.

Saylor High Life

No deixar que la pèrdua de 6.000 milions de dòlars el baixi massa. Imatge via gawker

Va utilitzar una mica del seu temps lliure per fundar l’Acadèmia Saylor, una organització sense ànim de lucre dissenyada per ‘oferir cursos en línia gratuïts i oberts a tots els que vulguin aprendre’. Fins ara s’ha associat amb diverses institucions educatives per proporcionar accés a prop de 100 cursos universitaris i professionals a través del seu lloc web.

Tot i que alguns van considerar oportú criticar Saylor per no passar massa temps al seu iot i als seus projectes secundaris, va estar sempre al corrent dels canvis tecnològics i dels seus possibles efectes sobre la societat. Va exposar les seves idees sobre com veia dirigir-se els mons de la ciència i la tecnologia al seu llibre The Mobile Wave de 2012: Com ho canviarà tot la intel·ligència mòbil.

En aquest llibre identifica moltes maneres en què la tecnologia mòbil afectarà la nostra vida diària, incloent, curiosament, la seva creença que els sistemes monetaris i de pagament seran un dels sectors que més canviaran.

Va ser aquesta mirada posada en el futur que va permetre a Saylor seguir fent marxar MicroStrategy, ja que buscava constantment mantenir l’evolució de l’empresa i mantenir-se per davant dels seus competidors..

Un eixam de cibernets

Siguem realistes, sense que Bitcoin MicroStrategy probablement hauria continuat avançant, fent el que fa i deixant que els habitants més glamurosos de Silicon Valley prenguin protagonisme. Mai no tindrà l’atractiu sexual d’Apple o Tesla i és difícil imaginar que el programari d’anàlisi empresarial aconsegueixi moltes pulsacions..

Michael Saylor Swarm Bitcoin

Llavors … dius que n’hauria de comprar, oi? Imatge via Twitter

Però resulta que van volar espurnes quan Michael Saylor i Bitcoin es van unir, malgrat la seva predicció inicial res no en sortiria. En els darrers anys, Saylor s’ha convertit en un dels més grans apòstols de Bitcoin, que va difondre la paraula i ho va comparar amb “una bateria carregada d’energia monetària” i “una reacció en cadena que s’estén com un foc al ciberespai”. això és.

Segons els informes, Saylor té 17.732 bitcoins personalment, va comprar a una mitjana de 9.882 dòlars, una posició que va convèncer la seva empresa a implicar-se també. Seva Feed de Twitter és una desfilada sense parar d’opinions i mordes de so positives per a bitcoins, mentre que YouTube està ben proveït de vídeos sobre ell cantant els seus elogis. A un li queda la impressió que, encara que només tingui la meitat de la raó, aquesta corrida actual de bous que estem gaudint no és més que la punta d’un totpoderós iceberg. De nou, de bona manera.

La gran trucada BTC de MicroStrategy

I també pel que fa a la petita qüestió de la inversió de MicroStrategy en BTC. Tot i que els agrada Escala de grisos potser ha invertit encara més en l’or digital, és l’anterior estat de MicroStrategy com a empresa no criptogràfica que fa que el seu enorme compromís sigui encara més revelador.

La inversió de l’empresa és doble. En primer lloc, 450 milions de dòlars en efectiu procedents del seu balanç es van destinar a BTC en una sèrie de transaccions, que van comprar una mica més de 38.000 bitcoins a mitjans de setembre d’aquest any..

MicroStrategy compra molt

Sense embolicar-se. Imatge via MicroStrategy

A principis de desembre, la companyia va emetre una venda de bitllets convertibles per recaptar 650 milions de dòlars, que va anunciar que utilitzaria per comprar encara més BTC. Això significa essencialment que MicroStrategy s’ha assentat amb més de mig mil milions de dòlars de deute per augmentar les seves participacions en BTC.

Fa només un parell de dies, la companyia va anunciar que sí va obtenir 29.646 BTC més utilitzant el producte de la venda del seu deute. Això significa que ara té 70.470 BTC en les seves reserves, per valor d’uns 1.500 milions de dòlars. Tenint en compte que ha pagat una mitjana de 15.964 dòlars per cada bitcoí que ara posseeix, l’empresa ja té beneficis saludables de la seva inversió. Segons les paraules de Saylor, “les accions augmenten 100 dòlars per acció i el bitcoin augmenta i tothom està content”.

Encara som aviat

Després d’haver dirigit MicroStrategy durant tres dècades sense generar massa en excés, Michael Saylor ha encès un foc sota Bitcoin que està ajudant a impulsar la seva última i més emocionant pujada de preus. Com hem vist, aquesta cursa de toros és notablement diferent a la del seu predecessor del 2017, amb els diners que ara inunden alguns grans jugadors.

Michael Saylor Bitcoin Future

Sí, l’odio. Imatge via Twitter

Hi ha molta creença, de molta gent súper intel·ligent i súper rica, que el bitcoin anirà encara més amunt i podria convertir-se en l’actiu que cal mantenir en els anys incerts que queden per davant. Podríem evitar la hiperinflació i l’economia mundial pot recuperar-se millor del que s’esperava dels estralls de Covid. Esperem-ho. Però, fins i tot si ho fem, sembla que ha arribat el moment de Bitcoin i ha irromput en el corrent principal.

No hi ha escassetat de gent llesta i disposada a fer publicitat de bitcoins a la lluna i més enllà. Alguns són manetes i alguns tenen més que una mica de pell en el joc, ja que han estat darrere del desenvolupament del cripto durant els darrers anys. Però Michael Saylor realment porta les qüestions al següent nivell en aquest sentit. No només s’ha mostrat disposat a invertir els seus propis diners en BTC, sinó també el balanç i el deute de la seva empresa..

Saylor creu que encara som al començament d’aquesta trajectòria ascendent i que no és massa tard perquè els inversors corporatius o privats puguin entrar a BTC. En les seves pròpies paraules:

Crec que, amb totes aquestes tecnologies, el moment de comprar-les és quan són prou grans que és evident que funcionen i tenen un impuls massiu, però quan el 99% de la gent del carrer no les entén.

Bitcoin és, de fet, una paraula en molts llavis, però no deixa de ser un concepte que pocs poden explicar adequadament. Però els que tenen les butxaques profundes s’estalvien i comencen a comprar-lo com si no hi hagués demà.

Bitcoin a Moon

Ens veiem a la Lluna. Imatge a través de Shutterstock

Les inversions de MicroStrategy, PayPal i Square són grans novetats, però l’entrada de Mass Mutual a la contesa marca un altre gran moment per a BTC, ja que es troba en el punt de mira d’una empresa amb actius gestionats de 234.000 milions de dòlars. Les comportes podrien estar a punt d’obrir-se.

El 2021 serà un any interessant per molts motius, però el viatge de Bitcoin a través d’ell hauria de ser un dels més fascinants. Assegureu-vos que Michael Saylor estigui comprant les begudes; ja sabeu que s’ho pot permetre.

Imatge destacada a través de Shutterstock & Getty Images

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me