Les millors carteres Cardano: els 6 millors llocs per guardar ADA de manera segura

Cardano (ADA) és un dels projectes més populars actualment a l’espai que intenta construir la cadena de blocs de pròxima generació, sovint anomenada blockchain v 3.0.

S’ha comparat amb Ethereum perquè té la capacitat de suportar contractes intel·ligents i aplicacions descentralitzades (dApps). Tenint en compte aquest intens interès pel projecte, l’ADA nativa de Cardano es troba constantment entre els 20 primers de CMC.

Com a resultat, és necessari disposar de carteres ADA segures.

En aquest post, faré una ullada a la part superior 6 millors carteres Cardano i us donem alguns consells principals per emmagatzemar el vostre ADA amb seguretat.

Top 6 carteres Cardano

A diferència de molts dels tokens ERC20 i de les forquilles Bitcoin, teniu menys selecció que amb aquests cryptos. No obstant això, hi ha una sèrie de carteres de codi obert i de tercers que han arribat fins a la placa i han integrat ADA.

Aquesta selecció de la “millor” cartera de maquinari es basa en diversos factors, com ara la seguretat, la facilitat d’ús, el suport per a desenvolupadors i el suport de la comunitat. Pot haver-hi altres carteres que no mencionem, de manera que haurà de DYOR-les.

De totes maneres, sense això, anem a les carteres ADA (ordre de preferència).

Ledger Nano (cartera de maquinari)

Per a l’emmagatzematge més segur del vostre ADA (o qualsevol xifrat en aquest cas), res és millor que la cartera de maquinari. Aquest és un dispositiu que mantindrà les vostres claus privades en un entorn fora de línia segur i sempre garantirà que, fins i tot en signar transaccions, no estiguin exposades a pirates informàtics o programes maliciosos.

Ledger és un dels productors més coneguts de carteres de maquinari per a criptomonedes. L’empresa existeix des del 2014 i té la seu a França. Hi ha dos models de Ledger Nano. Teniu el Ledger Nano S que és el model base i el Ledger Nano X que és el model avançat.

El Nano S és una opció menys costosa i senzilla per mantenir el vostre ADA. A més, la cartera de maquinari admet més de 300 monedes i fitxes més. El Nano S inclou una senzilla pantalla LCD que permet interactuar amb el programari Ledger Live del PC mitjançant un cable USB.

No obstant això, hi ha algunes limitacions amb el Nano S. Prime entre elles, és el fet que només podeu tenir un nombre determinat d’aplicacions de cartera al dispositiu alhora. Si busqueu una opció una mica millor, podeu optar per Ledger Nano X.

Cartera Ledger Nano X ADA


Aconsegueix el teu Ledger Nano X avui mateix

El Nano X es va llançar a mitjan 2019 i ofereix moltes altres funcions. Aquests inclouen coses com la capacitat de Bluetooth i la possibilitat d’instal·lar fins a 100 aplicacions al dispositiu de maquinari. El Nano X també és compatible amb altres monedes que no podeu obtenir al dispositiu Nano S..

Compte ⚠️: Compreu només el vostre dispositiu Ledger Nano a la botiga oficial de Ledger. No hi ha manera de verificar que un venedor de tercers no hagi manipulat el dispositiu.

Ambdues carteres funcionen fàcilment connectant-les a un port USB de l’ordinador i el Nano X també es pot sincronitzar amb el telèfon intel·ligent perquè pugueu gestionar les vostres monedes en qualsevol moment i en qualsevol lloc. Tots dos dispositius de maquinari inclouen autenticació de dos factors i una interfície única i fàcil d’utilitzar.

En configurar qualsevol cartera, podeu configurar el vostre propi PIN segur i les claus privades es generen mitjançant una llavor segura de 24 paraules. A més, la cartera també inclou una extensió Chrome que es pot utilitzar en un navegador, i ambdues carteres són compatibles amb les carteres de tercers Yoroi i AdaLite.

Trezor Model T (cartera de maquinari)

El Trezor Model T és l’altra cartera de maquinari popular, i és una versió actualitzada de l’original Trezor Model One. Compta amb la moneda ADA de Cardano, així com amb centenars d’altres monedes. Costa 149 € i es pot comprar directament a Trezor.

Trezor va ser una de les primeres carteres de maquinari i ha estat desenvolupant solucions de cartera de maquinari durant més de cinc anys. La cartera va ser desenvolupada per Satoshi Labs, una empresa amb seu a la República Txeca.

Igual que el seu rival, el Ledger, el Trezor és un dispositiu petit, de mida similar a una unitat flash, i utilitza una petita pantalla OLED per autoritzar transaccions. No obstant això, amb el Trezor Model T té una pantalla tàctil en color que podria facilitar la gestió de les monedes.

Trezor Model T Cardano ADA

Què s’inclou amb la imatge Trezor Model T. via Trezor

Atès que es tracta d’una cartera de maquinari, les claus privades es conserven al dispositiu i mai no s’exposen als pirates informàtics. El Trezor Model T es connecta al pont Trezor que s’instal·la al vostre ordinador portàtil amb un cable USB. Després, un cop connectat al pont, podeu utilitzar l’extensió de crom Trezor per gestionar els vostres recursos.

Malauradament, si buscàveu una opció més barata que el Model T, el nivell d’entrada Trezor (Trezor Model One) no admet Cardano ADA. De fet, a diferència dels dispositius Ledger Nano, hi ha una sèrie de monedes que el Model One no admet que el Model T.

Cartera Daedalus (cartera d’escriptori)

Dèdal és la cartera oficial creada pels desenvolupadors de Cardano. La cartera és segura, construïda damunt d’Electron, cosa que s’ha demostrat al llarg dels anys com a plataforma de desenvolupament de codi obert.

Daedalus és un client d’escriptori de node complet, el que significa que necessiteu prou espai al vostre PC per descarregar tota la cadena de blocs i prou paciència per esperar que la cadena de blocs es descarregui i se sincronitzi..

Cartera Daedalus Cardano ADA

Interfície d’usuari de Daedalus al Windows & Mac. Imatge via IOHK

Podeu executar aquesta cartera als tres principals sistemes operatius d’escriptori: Windows, Linux i macOS. Malauradament, encara no hi ha compatibilitat amb els sistemes operatius mòbils Android i iOS, però els desenvolupadors estan treballant en la publicació d’aquestes versions per a mòbils. També està en desenvolupament la possibilitat d’apostar ADA a la cartera Daedalus i guanyar més ADA amb el vostre ADA apostat.

Codi obert &# 128104; ‍&# 128187 ;: Un dels principals avantatges de Dèdal és que és de codi obert. Això vol dir que podeu fer una ullada a codi font darrere de la cartera Daedalus i confirmeu la robustesa del codi. Molts de la comunitat criptogràfica creuen que l’examen d’una comunitat de codi obert significa un codi més fort.

Una altra característica prevista és el suport per a Bitcoin i Ethereum Classic, i la possibilitat per als desenvolupadors de crear aplicacions de tercers per afegir noves funcionalitats a la cartera..

També cal tenir en compte que la cartera Daedalus inclou la funcionalitat per crear una cartera de paper, de manera que el vostre ADA es pot guardar fàcilment a l’emmagatzematge frigorífic. A continuació, parlarem de com fer una cartera de paper Daedalus.

Cartera AdaLite (cartera web)

El Cartera AdaLite és una cartera lleugera basada en web que anteriorment es coneixia com a CardanoLite. És ràpid i segur i es pot utilitzar per accedir al vostre ADA de diverses maneres.

La cartera AdaLite es va crear pensant en la seguretat, per descomptat, però els desenvolupadors també pretenien crear una cartera més fàcil d’utilitzar. L’ús de la cartera AdaLite no requereix cap baixada, instal·lació ni registre. Simplement dirigiu el navegador web cap a AdaLite URL.

Amb compte ⚡: Les carteres web no són les més segures perquè són susceptibles a atacs de pesca per part de pirates informàtics. Per tant, heu d’assegurar-vos que visiteu l’URL correcte (https://adalite.io).

Quan creeu una cartera nova amb AdaLite, obtindreu una frase mnemotècnica de 12 paraules. Mantingueu aquesta frase segura, és la clau de la vostra cartera i, si la perdeu, també perdeu l’accés a tots els vostres fons.

Interfície d'usuari ADAlite Wallet

Interfície d’usuari de la cartera ADALite. Imatge mitjançant cartera Adalite

El motiu és que AdaLite és una cartera allotjada per si mateixa, de manera que les vostres claus privades només queden al vostre abast. Ni tan sols el lloc web AdaLite conté cap de les vostres dades. I tampoc no hi ha cap còpia de seguretat de la vostra cartera de fons.

Consell Pro &# 129299 ;: Atès que Adalite funciona únicament al navegador i que no interactua mai amb un servidor, també podeu utilitzar-lo mentre esteu desconnectat d’Internet. Aquesta és potser també una opció més segura en cas que hi hagi alguna situació en què els pirates informàtics comprometessin el codi font ADAlite. Només cal que aneu al lloc web i després desconnecteu la vostra Internet.

Finalment, la cartera AdaLite també és compatible amb les carteres de maquinari Trezor i Ledger i amb la cartera d’escriptori Daedalus, de manera que podeu utilitzar-la per accedir als vostres fons a molts llocs..

Una cosa que hauríeu de tenir en compte amb la cartera Adalite és que, quan finalment s’admet Staking a la xarxa Cardano, no podeu utilitzar aquesta cartera per obtenir recompenses d’aposta. Això es deu al fet que és una cartera “lite” que no descarrega tota la cadena de blocs i, per tant, no es pot sincronitzar amb la participació.

Cartera atòmica (escriptori & Mòbil)

Per a aquells de vosaltres que busqueu una cartera de criptomoneda multidivisa gratuïta per emmagatzemar el vostre Cardano ADA, podeu provar la cartera atòmica. Es tracta d’una cartera de tercers que admet més de 500 monedes i fitxes diferents.

Aquesta cartera també és compatible amb diversos dispositius i sistemes operatius. Per exemple, està disponible a Windows, Mac, Linux, iOS i Android. Això significa que podeu utilitzar la cartera tant a l’ordinador domèstic, com a cap dispositiu mòbil.

Hi ha una gran quantitat d’altres funcions que inclou la cartera Atomic. Per exemple, tenen suport per a swaps atòmics per a monedes compatibles. Les monedes que no són compatibles poden utilitzar les integracions ChangeNOW o Changelly. Per tant, si voleu comprar ADA allà mateix a la cartera sense haver de transferir-lo prèviament a una bossa, teniu aquesta opció.

Cartera atòmica ADA

La cartera Atomic Multicurrency. Imatge via Atomicwallet.io

També teniu integracions fiduciàries amb aquesta cartera, cosa que significa que podeu utilitzar targetes de crèdit per comprar criptografia allà mateix. Per descomptat, aquestes tarifes de targeta de crèdit són bastant elevades, de manera que hauríeu de prendre nota abans de plantejar-vos fer aquest plàstic.

Codi obert &# 129300 ;: Atès que Atomic Wallet és un programari propietari de tercers, els fitxers core wallet no són de codi obert. Tot i que això no preocupa a alguns, els defensors del codi obert afirmarien que això pot reduir la seguretat del codi.

Tot i que Atomic Wallet sembla que podria ser una gran alternativa per al vostre Cardano, no està clar si això us permetrà apostar per la vostra ADA a la xarxa quan es llanci;.

Cartera de paper Cardano (cartera de paper)

Podeu utilitzar la cartera d’escriptori Daedalus per generar també una cartera de paper si cerqueu la seguretat que ofereix aquesta forma d’emmagatzematge en fred. A continuació, podeu emmagatzemar aquesta cartera de paper en una ubicació fora de línia segura, com ara una volta del banc, per a la pràctica prolongada.

Per crear una cartera de paper amb Daedalus, seguiu aquests passos:

 1. Descarregueu i instal·leu Daedalus;
 2. Un cop instal·lat, inicieu Daedalus i feu clic a “crea un certificat de cartera de paper”;
 3. S’obrirà un diàleg que us permetrà fer clic a “Desa PDF per imprimir”;
 4. Després de desar el PDF, es genera un altre diàleg que us demana que verifiqueu el certificat imprès;
 5. Rebrà una frase de recuperació de vint-i-set paraules, amb divuit paraules impreses a la cartera de paper, mentre que les nou finals les haureu de gravar. Consulteu la llista de comprovació, marqueu-les totes i feu clic a “Continua”;
 6. La següent pantalla us demana que completeu el certificat. Feu clic a “Continua”;
 7. A continuació, definireu la frase de recuperació de la contrasenya, comproveu la llista de comprovació i feu clic a “Continua” una vegada més;
 8. Finalment, veureu una pantalla que diu “Paper Wallet Certficate”, on podeu fer clic a “Finalitza” per generar la cartera de paper.

La cartera de paper imprès té aquest aspecte:

Cartera de paper Daedalus

La cartera de paper imprès de Dèdal. Imatge mitjançant IOHK

La funció de cartera de paper millora la seguretat, ja que la impressora no pot emmagatzemar el certificat imprès ni comprometre-la d’una altra manera. Les carteres de paper es poden restaurar i tornar a posar en línia amb Daedalus.

Per descomptat, hi ha altres riscos que comporten les carteres de paper que heu de tenir en compte. Són riscos que comporten la seva naturalesa física. Es pot perdre, robar o destruir. Per tant, només heu d’anar amb una cartera de paper si el voleu col·locar en un dipòsit frigorífic segur.

Conclusió

I aquí ho teniu, la meva llista dels 6 millors cartera Cardano on podeu guardar el vostre ADA. Si no és l’opció més segura, no es pot superar una cartera de maquinari. Per descomptat, Daedalus és de codi obert i us permetrà participar quan la xarxa es publiqui.

Com a alternativa, si busqueu una cartera multidivisa molt funcional, podeu optar per la cartera Atomic. I, finalment, per emmagatzemar ràpidament ADA durant un període de temps llarg, sempre podeu optar per l’opció de cartera de paper: senzilla però relativament segura (si es fa correctament).

Per descomptat, independentment de la cartera en què vulgueu emmagatzemar el vostre Cardano, heu d’estar segur que preneu les precaucions adequades. Si feu servir Daedalus o la cartera Atomic, heu d’assegurar-vos que el vostre PC no conté programari maliciós i que instal·leu programari antivirus..

Si opteu per la senzilla cartera web a Adalite, heu d’assegurar-vos que aneu al lloc adequat i que no esteu en una pàgina de pesca. I, per descomptat, amb totes aquestes opcions d’emmagatzematge: tingueu cura de qui li expliqueu. Res no us pot protegir de l’extorsió física.

Els millors llocs per comprar ADA

 • Binance
 • Bittrex
 • Kraken
 • Huobi

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me