La Xina apagarà la mineria de Bitcoin: els rumors semblen certs

Hi ha hagut rumors persistents sobre si la Xina prohibiria la mineria de Bitcoin. Aquests van començar a remolinar-se després de la repressió a mitjans de l’any passat sobre el comerç de Bitcoin i les ICO al país.

Ara sembla que els rumors poden ser certs ja que els avisos filtrats s’han compartit en línia. Sembla que provenen del Grup de Remediació de Riscos Financers d’Internet que dóna instruccions als governs locals per guiar els miners a fer una sortida ordenada del negoci..

El document continua dient que els reguladors locals haurien d’utilitzar els recursos disponibles a la regió, com ara el preu de l’electricitat, l’ús del sòl i els impostos, per treure suaument aquestes empreses relacionades amb la “mineria” fora de la regió local..

De fet, la preocupació per l’ús d’electricitat va ser una de les principals raons per les quals el govern està prenent mesures. Requereix una gran quantitat d’energia per extraure Bitcoin, i molts ecologistes afirmen que no és sostenible.

Quin és el probable resultat d’aquest moviment i com afectarà les transaccions i el preu de Bitcoin?

Actualitzacions del procés de sortida

L’agència governamental també va establir un calendari particular per a les agències locals sobre com haurien d’informar sobre el progrés. Van dir que el govern de la regió hauria de presentar un informe abans del dia 10 de cada mes en què es detallés el progrés que s’ha fet.

L’esperança que això només fos una engany o una anomalia es van dissipar posteriorment, ja que també es va filtrar un document separat amb instruccions similars per a la regió occidental. El 5 de cada mes havien d’informar dels avenços de l’aturada.

El gabinet xinès va crear el 2016 el grup líder en remediació dels riscos financers d’Internet com a mitjà per controlar els riscos en línia. L’agència està dirigida per un vicegovernador del Peoples Bank of China (PBOC).

Anteriorment s’ha mostrat escèptic amb Bitcoin i la criptomoneda. Per exemple, l’any passat, arran de la prohibició de l’ICO xinesa i de la prohibició comercial, va dir que estava d’acord amb la decisió del PBOC.

També sembla com si molts dels miners del país esperessin moviments com aquest en algun moment. Potser això expliqui l’augment d’equips de mineria de segona mà que arribava al mercat internacional.

Impacte en la mineria global

Granja minera de Bitcoin a la Xina

Gran explotació minera a la Xina – Font

Sens dubte, això tindrà un impacte en la taxa de hash global disponible per a la xarxa Bitcoin a curt termini. La Xina representa gairebé el 70% de tota la potència de mineria del món. Els preus econòmics de l’energia van ser alguns dels principals motius de la concentració minera xinesa.

Ara que és probable que una gran part dels miners del país es posin fora de línia, significarà que el poder hash pot disminuir a curt termini. Probablement, això continuarà sent fins que es puguin connectar més equips o aquestes empreses mineres xineses establertes en altres països.

A mesura que el poder de hash caigui a nivell mundial, significarà que disminuirà la quantitat de recursos disponibles per bloquejar mines i verificar les transaccions. Per tant, és probable que les velocitats de transacció disminueixin encara més, cosa lamentable per a una xarxa ja lenta.

Per descomptat, el geni del protocol Bitcoin significa que, a mesura que disminueix el poder de hash, es produeixen ajustos de dificultat que faciliten l’extracció de les monedes i la verificació de les transaccions de nou. Això, però, només té lloc una vegada cada blocs del 2016, cosa que passa aproximadament cada 2 setmanes.

Per descomptat, hi ha altres forces en joc en l’àmbit de la criptoeconomia. La xarxa més lenta suposarà taxes de transacció més altes que actuen com un incentiu per a la incorporació de més miners. Els miners canviaran les seves màquines de minar altres monedes o invertiran en nous miners ASIC i construiran noves granges.

D’altra banda, hi ha molts que pensen que això beneficiarà enormement l’ecosistema Bitcoin a la llarga. Hi haurà menys centralització de l’energia minera a la Xina. Aquesta centralització s’ha vist sovint com una amenaça existencial per a Bitcoin.

Impacte en el preu

A curt termini immediat, molts esperen que és probable que el preu de Bitcoin tingui un èxit. Veuen l’augment de la tarifa de transacció i els temps de transacció lents que provoquen incertesa a la xarxa.

No obstant això, tan aviat com es puguin produir els ajustos de dificultat i hi entrin més miners, és probable que el preu s’estabilitzi. La gent podrà tornar a enviar les monedes de forma ràpida i eficient.

A la llarga, l’impacte podria ser un preu molt més elevat, ja que hi ha més confiança en la naturalesa descentralitzada del sistema. Com que els miners xinesos controlen menys mineria, hi ha actors menys maliciosos que poden intentar controlar la xarxa.

Aquesta xarxa realment descentralitzada va ser la veritable visió de Bitcoin i el seu creador. Una xarxa amb molts nodes diferents, realment democràtica i completament desconfiada.

Mentrestant, només HODL a les vostres monedes, mossegar la bala amb taxes de transacció més altes i observar la resistència dels protocols Bitcoin.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me