La història de Bitcoin: com es va fer tan popular Bitcoin?

>

En tots els aspectes, Bitcoin va tenir un any fantàstic. La criptomoneda líder va rebotar gairebé el 400% dels seus mínims anuals, va assolir un límit de mercat superior a JPMorgan i va assolir nivells d’adopció que no hem vist abans. Però, què va conduir a aquest augment monumental del preu i com va créixer Bitcoin durant l’última dècada?

Bitcoin es va reunir i es va estavellar diverses vegades des de la seva existència, alhora que va obrir el camí cap a convertir les finances totalment descentralitzades. Per ajudar-vos a comprendre millor per què les criptomonedes tenen un estat tan elevat en l’economia moderna, hem escrit una visió general de la història de Bitcoin.

Tot comença amb un misteriós creador que de sobte va sorgir a Internet, així és com va crear una peça revolucionària de tecnologia que interromprà el sistema durant les properes dècades..

Què és Blockchain?

Alguna vegada heu intentat preguntar a algú sobre la tecnologia blockchain? Probablement heu rebut una resposta en algun lloc de la línia de "Ah, no és Bitcoin??"

Bitcoin Genesis – Satoshi Nakamoto

El 2008 va ser un any de conflictes econòmics catastròfics que va influir durant tot el món durant diversos anys, fins i tot avui. Casualment, el 2008 marca el mateix any en què una persona anònima i misteriosa va publicar un article que introdueix la “tecnologia blockchain”.

Va trucar “Bitcoin: un sistema d’efectiu electrònic d’igual a igual”, una persona que es diu Satoshi Nakamoto va publicar el llibre blanc original de Bitcoin el 31 d’octubre de 2008. Inicialment, Nakamoto compartia el document en una llista de correu de criptografia. Aviat el document es va estendre a gairebé totes les parts d’Internet, especialment als principals cercles d’investigadors de criptografia.

Dins del document, Satoshi Nakamoto va mostrar xarxes de cadenes de blocs i va explicar com podrien millorar massivament el sistema financer, especialment a Internet. En comparar-ho amb un llibre major digital, el creador va explicar blockchain com una xarxa descentralitzada d’igual a igual que no requereix confiança. A més, es va centrar en com les cadenes de blocs no requereixen cap intermediari, cosa que en aquell moment no es pensava del tot.

class = “sqs-block-image-link

“href =” https://bitcoin.org/bitcoin.pdf “

>

El llibre blanc de Bitcoin ha estat un dels documents més influents publicats en la història recent. Va generar tota la comunitat de criptomonedes. Llegiu el llibre blanc fent clic a la imatge superior.

Les primeres frases del document deien:

“El comerç a Internet ha depès gairebé exclusivament d’institucions financeres que serveixen de tercers de confiança per processar pagaments electrònics. Tot i que el sistema funciona prou bé per a la majoria de transaccions, encara pateix les debilitats inherents del model basat en la confiança “.

La tecnologia Blockchain, com a mínim la primera xarxa que es va crear, oferiria als usuaris potencials la possibilitat de transferir valor monetari a través de Bitcoin. Amb transaccions irreversibles assegurades criptogràficament, Bitcoin es convertiria en la primera moneda digital viable de la història de la humanitat.

El 3 de gener de 2009, Satoshi Nakamoto va llançar el programa xarxa blockchain que va generar el primer bloc que es va explotar, el bloc de gènesi. Els usuaris tenien la llibertat de participar a la xarxa com a miners i guanyar Bitcoin a canvi, però aleshores no tenia cap valor.

Però en només un any vam tenir l’oportunitat de veure la primera transacció econòmica (pública) que va canviar de valor. Al fòrum Bitcointalk, un resident de Florida va revelar que va gastar 10.000 bitcoins en dues pizzes de Papa John’s. La transacció es va fer el 22 de maig i, en funció del preu de la mercaderia, es va valorar en 25 dòlars.

Però si fem una ullada al preu actual, veiem que la mateixa transacció costa ara 170 milions de dòlars. Sembla que BTC estava increïblement infravalorada en aquell moment, però qui ho hauria sabut?

Inici dels mercats de Bitcoin

Un any més tard, els usuaris d’Internet es van adonar que Bitcoin podria tenir cert valor. A Bitcointalk, un individu anònim sota el pseudònim de “dwdollar” va proposar una nova plataforma per al comerç de Bitcoin. El lloc web, anomenat Bitcoinmarket.com, es va proposar per primera vegada el 15 de gener de 2010.

Bitcoin Market: el primer mercat de Bitcoin.

Després, l’individu va continuar saludant la comunitat i introduint el que ara és oficialment el primer intercanvi de Bitcoin:

“Estic intentant crear un mercat on els bitcoins es tractin com una mercaderia. La gent podrà canviar Bitcoins per dòlars i especular sobre el valor. En teoria, això establirà un tipus de canvi en temps real, de manera que tots tindrem la idea de quin és el valor actual d’un Bitcoin, en comparació amb un dòlar ”.

Per descentralitzat que fos el bitcoin, també estava severament fragmentat. La comunitat no tenia ni idea de com determinar el preu i els miners que buscaven guanyar diners van poder arribar a un consens sobre el llibre major, però no sobre el preu de l’actiu..

Amb això en ment, com podria la comunitat determinar un preu? Tot i que Bitcoin es va mantenir descentralitzat, va requerir una entitat centralitzada com una borsa per fixar preus oficials. El març de 2010, el pòster esmentat anteriorment va llançar Bitcoin Market.

Al principi, un Bitcoin només es valorava en 0,003 dòlars. Si mai existissin viatgers amb el temps, segur que tornarien a aquest punt en el temps per acumular-se en criptomonedes.

Mt. Gox – Puja i cau

En un moment similar, el mercat va veure sorgir un nou intercanvi de Bitcoin que es convertiria en el més gran de la història de la criptografia.

El 2011, el desenvolupador Jeb McCaleb va convertir el seu antic lloc web anomenat Mt. Gox, dissenyat com a mercat per al joc de cartes Magic: The Gathering, en un intercanvi de Bitcoin en línia. Més tard, McCaleb va vendre el canvi a un altre desenvolupador, Mark Karpeles.

Jeb McCaleb – Creador del Mt. Gox.

Vivint al Japó en aquest moment de la seva vida, Karpeles va començar a operar l’intercanvi el mateix any en què es va crear. Aviat, Mt. Gox es va convertir en la plataforma de negociació de criptomonedes més gran que va acabar amb una nota dramàtica. Amb antecedents de negligència, incompliments de seguretat i altres deficiències.

Piratejat durant anys i perdent 740.000 BTC en el procés, Mt. Gox va fracassar com a intercanvi. El 2014, el seu propietari va declarar en fallida a Tòquio i va deixar de processar comerços. L’agost del 2015 va ser arrestat per manipular el balanç de la borsa.

Primeres bifurcacions i noves criptomonedes

El 2011 van sorgir els primers desenvolupadors de blockchain, juntament amb un augment significatiu de miners. Els desenvolupadors van continuar creant nous projectes basats en el codi font original de Bitcoin, començant per Litecoin. El 13 d’octubre de 2011, es va produir la primera bifurcació de la història de les criptomonedes quan una comunitat es va separar de la cadena principal i va crear Litecoin.

Es creia que Bitcoin era l’única moneda digital basada en la tecnologia blockchain que existirà, almenys la dominant. Ningú no creia que els miners participessin en res més que Bitcoin, creient que tota la resta no valia res.

Bàsicament, això marca l’inici dels «maximalistes de Bitcoin». Però, com veiem, la forquilla Litecoin va demostrar que hi ha espai addicional a l’espai de les criptomonedes. A més, hem vist un augment dels desenvolupadors que volen crear les seves pròpies xarxes, amb la majoria de noves forquilles derivades de Litecoin.

Al món de les xarxes blockchain, les forquilles es realitzen sovint quan una comunitat intenta separar-se de la xarxa principal. Com a tals, tenen la capacitat de crear la seva pròpia llar amb noves regles i funcions. De vegades, els miners allotjaran bifurcacions fins i tot invertir els efectes de pirates informàtics o errors que paralitzen completament la xarxa.

Esdeveniments de preus notables

Com a actiu, la part més notable de La història de Bitcoin és el preu. Des que va arribar als mercats per primera vegada, el valor de la criptomoneda va augmentar i disminuir d’una manera extremadament volàtil durant els darrers deu anys.

El primer gran esdeveniment va començar el febrer de 2011, quan Bitcoin va assolir finalment el preu d’1 dòlar. Només uns mesos després, l’actiu digital va experimentar la seva primera bombolla en arribar als 31 dòlars al juny. Aquest va ser el primer rally parabòlic que ha demostrat a la gent el volàtil que pot ser Bitcoin. Però, igual que en qualsevol altra bombolla, el preu va caure violentament. Al cap de poc temps, va tornar a un valor d’un sol dígit.

Bitcoin no va trigar massa a explorar nivells de preus molt més alts. El 2013, Bitcoin va arribar a un preu de 200 dòlars a l’abril. Al novembre de 2013, ja va començar a cotitzar a uns 1.000 dòlars. De la mateixa manera, el preu va caure al cap d’un parell de mesos.

Ross Ulbricht – Fundador de Silk Road.

El preu de Bitcoin va ser principalment impulsat per l’augment dels mercats negres il·legals a Internet. El primer mercat d’aquest tipus llançat el 2011 amb aquest nom Ruta de la Seda. Fundat per Ross William Ulbricht, el mercat digital va treballar a la “xarxa fosca” i va donar als delinqüents i als traficants de drogues una manera de vendre substàncies il·legals. D’altra banda, els consumidors també tenien una manera de comprar medicaments digitalment, tot mantenint l’anonimat.

La història de Silk Road no va durar massa l’FBI va capturar Ross Ulbricht l’1 d’octubre de 2013. El mercat es va utilitzar durant molt de temps abans de perdre finalment tots els usuaris al cap de tres anys.

2017 – La primera gran bombolla de Bitcoin

Naturalment, Bitcoin era alguna cosa més que una moneda per als pirates informàtics, criminals i traficants de drogues. La criptomoneda va acumular un seguit ampli de desenvolupadors, miners, entusiastes de la tecnologia i molts altres grups. Com a moneda digital que va portar la descentralització al sistema financer tradicional, Bitcoin estava previst per trastornar el món per primera vegada.

Després d’anys de turbulenta acció de preus, els inversors van iniciar un ral·li que quedaria totalment atordit per tothom, especialment pels titulars de Bitcoin. L’agost de 2015, el preu va arribar a un nivell inferior que no tornaríem a veure mai més. Amb un fort suport a 200 dòlars, vam veure que l’actiu augmentava lentament de valor amb el pas del temps. Al juny del 2016, Bitcoin ja s’acostava al màxim històric anterior i es valorava en 770 dòlars.

Al març del 2017, els inversors alcistes van donar lloc a un màxim històric de 1345 dòlars, lleugerament per sobre de l’anterior. Donant absolutament zero possibilitats de recuperació dels óssos, Bitcoin va caure només a 945 dòlars abans de botar radicalment en poc temps.

Tots sabem què va passar després! Bitcoin va entrar en una fase parabòlica a través de la qual va augmentar amb èxit el seu valor moltes vegades. L’11 de desembre de 2017, Bitcoin va assolir la seva ATH final a 20.000 dòlars.

Posteriorment, els inversors van decidir utilitzar tots els beneficis obtinguts recentment per invertir en altcoins, les altres criptomonedes del mercat. Igual que Bitcoin, aquests altcoins basats principalment en Ethereum van augmentar enormement el preu durant el gener del 2018. Alguns d’ells van créixer 20 vegades en valor al llarg d’un sol dia.

A part dels preus, Bitcoin va assolir un ATH per a tots els altres aspectes. Els compradors minoristes es van interessar per la “moneda oficial d’Internet”. Molts d’ells van utilitzar els seus estalvis sencers, van vendre possessions i fins i tot cases per ser ‘primers adoptants’D’un nou actiu perjudicial. Amb molts nous inversors que compraven al capdamunt, la història va acabar malament.

Bitcoin va revelar a tot el món que, a part de tenir un valor d’inversió, també es pot utilitzar de manera fiable per als pagaments. Els projectes forquats i els altcoins també van contribuir a contribuir a aquest factor mitjançant la introducció de diversos casos d’ús en gairebé tots els camps de la vida.

Els contractes intel·ligents, una peça nova i independent de la tecnologia blockchain, també van guanyar força quan van ser popularitzats per Ethereum. El seu gegantí ecosistema donava suport a la majoria de les noves criptomonedes. Més que això, Ethereum ha demostrat que la tecnologia blockchain no només pot alterar els mercats i els bancs, sinó també altres institucions.

Una altra caiguda

Al final, la història de Bitcoin no va acabar bé el 2017. Després d’arribar a un ATH a 20.000 dòlars, els primers inversors van començar a vendre massivament les seves posicions rendibles. Els preus només poden augmentar durant tant de temps i el bombo que envolta Bitcoin va començar a morir dia a dia.

Al desembre de 2018, Bitcoin va trobar finalment suport a 3.400 dòlars i va arribar al punt més baix que ha vist mai en els darrers dos anys. A partir d’aquest moment, Bitcoin va tenir una petita cursa de bous el 2019. En última instància, els bous no van poder complir la seva promesa de nous màxims. La criptomoneda va començar a caure lentament després de tocar 14.000 dòlars el juny de 2019.

A l’octubre, Bitcoin va trobar un altre fons després que el president xinès Xi Jinping anunciés un programa nacional blockchain. El mercat es veia brillant en aquest moment, començant un altre ral·li al voltant de la vigília dels nous anys. Tanmateix, la pandèmia de Coronavirus en curs va embrutar tots els plans i va provocar un accident gegantí per a tots els mercats el març de 2020.

En pocs dies, Bitcoin va perdre el seu valor recentment guanyat i es va reduir a 3.500 dòlars. Una vegada més, vam veure tot el mercat de criptografia en el punt més baix que ha estat en anys. Amb la incertesa i el risc que envoltava tothom, la comunitat no sabia què creure després.

Des d’aquesta perspectiva, la caiguda del preu gairebé histèrica pot semblar divertida. Després d’un parell de mesos d’interval, Bitcoin va continuar el seu ral·li anterior i va tornar a revisar a poc a poc els preus que no hem vist des del 2017. Al novembre, la criptomoneda líder va assolir un nou màxim anual de 19.540 dòlars..

Paraula final

Malgrat diversos esdeveniments dramàtics des del gran accident del 2017, Bitcoin i el mercat global de criptomonedes estan vius i en bon estat. De fet, el mercat dels actius criptogràfics va experimentar un complet revifament el 2020 en augmentar als mateixos màxims vistos tres anys abans.

El món ha canviat molt en l’última dècada i la tecnologia blockchain segurament va tenir una gran influència en la formació del món. Des d’una moneda digital de nínxol coneguda només pels criptògrafs fins a una inversió i una moneda amb un preu superior a qualsevol altre actiu, podem afirmar amb confiança que Bitcoin té una història volàtil.

Què ens depara el futur de Bitcoin i de totes les altres criptomonedes? Existiran un al costat de l’altre amb monedes fiduciàries o les substituiran completament? Amb això en ment, podem esperar que la tecnologia blockchain influeixi en altres aspectes de la nostra vida quotidiana i, en cas afirmatiu, què afectarà les xarxes descentralitzades?

Copieu els millors comerciants del món

Quan el vostre líder comercia, comercieu. Shrimpy actualitzarà automàticament la vostra cartera perquè coincideixi sempre amb la del vostre líder. Navegueu per centenars de comerciants de criptomonedes per copiar-los.

Bones lectures addicionals

Què és el Backtesting? Com provar enrere una estratègia de comerç criptogràfic

Les estratègies de comerç arbitral fàcils de criptomonedes

Estratègies d’inversió criptogràfica passiva per a principiants

Reequilibri del llindar per a la gestió de carteres criptogràfiques

Coinbase vs. Uniswap: quin intercanvi és millor?

La nostra plataforma de comerç social

Gamba és una plataforma de comerç social per a criptomonedes. Està dissenyat perquè els comerciants professionals i els novells vinguin a conèixer la creixent indústria criptogràfica. A Shrimpy, els usuaris poden copiar les carteres i les estratègies comercials d’altres operadors.

Segueix-nos a Twitter i Facebook per obtenir actualitzacions i fer qualsevol pregunta a les nostres sorprenents i actives comunitats Telegrama & Discòrdia.

Gràcies per passar per aquí!

L’equip de Shrimpy

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me