L’estat actual de la mineria de GPU i què cal esperar

A mesura que els preus de les criptomonedes han estat explotant durant els darrers mesos, també ho han fet la quantitat de persones que busquen explotar-les.

Aquest augment de la demanda d’equips per a la mineria ha provocat una febre de l’or mentre la gent intenta posar les mans a l’últim equipament. Una de les peces més populars de maquinari que s’utilitza per a això és la unitat de processament de gràfics (GPU).

Aquests han estat l’essencial del miner de criptomonedes durant diversos anys, ja que el seu poder de processament en brut és beneficiós per als algorismes de mineria de prova de treball. Hi ha diverses monedes que les GPU poden activar el seu hash.

No obstant això, també hi ha una sèrie de desafiaments per al miner GPU que els hauria de preocupar. Un d’ells és la reacció dels mateixos fabricants de xips i l’altre és l’amenaça que representen els ASIC.

Vegem més a fons el panorama actual.

GPU Madness Angers Some

Hi ha molta gent que no està massa contenta per l’impacte que té la mineria de criptomonedes en el mercat i els preus de la GPU. Per una banda, molts jugadors es queixen de l’escassetat i de com arriba a la butxaca.

També hi ha qui utilitza les GPU per a experiments computacionals científics. Sovint, aquests investigadors no es poden permetre el luxe de comprar els preus altament inflats de les GPU per completar un experiment que sovint no produeix rendibilitat monetària..

Aquests problemes també els comparteixen els mateixos fabricants de xips. Els preocupa que les seves vendes estiguin massa correlacionades amb les del mercat de criptomonedes. En aquest moment estan creixent en una onada de demanda i es preocupen per les recessions.

N’hi ha rumors que empreses com Nvidia intenten frenar el subministrament de les seves GPU imposant restriccions als seus socis de targetes gràfiques. Esperen que això tingui l’efecte de retornar la demanda als jugadors i científics originals.

També és menys cert que aquests rumors siguin certs. Tot i que potser a Nvidia no li agraden els ingressos irregulars que podria tenir una demanda volàtil, és poc probable que retallin una part considerable de la seva demanda actual.

En una postura força contradictòria, també han decidit augmentar els preus per limitar la demanda dels propis miners. Esperen que això pugui tenir l’impacte de mantenir els ingressos constants en una recessió.


Amenaça plantejada pels ASIC

L’amenaça que plantegen els ASIC

Imatge mitjançant Fotolia

Els circuits integrats específics d’aplicació (ASIC) s’han vist com una de les amenaces més grans per al maquinari de mineria tradicional i per als miners més petits de tot el món. Aquests es desenvolupen amb el propòsit exprés de minar monedes concretes i ho fan amb una eficiència letal.

Més tècnicament, aquests miners ASIC poden proporcionar als seus compradors més potència computacional per watt d’electricitat i per dòlar de capital. Això els converteix en una opció atractiva per al miner.

Aquests van ser produïts inicialment per a l’algoritme de mineria Bitcoin PoW per una gran empresa xinesa anomenada Bitmain. Aprofitant algunes escletxes del protocol, Bitmain va ser capaç de produir aquests xips especialitzats.

També han tingut l’efecte de fer que la mineria de Bitcoin sigui molt menys descentralitzada, ja que només les operacions mineres més grans poden permetre’s el luxe de comprar aquests ASIC. Ara, veient l’eficàcia que aquests han tingut amb Bitcoin, els fabricants estan desenvolupant ASIC per a altres monedes.

Per exemple, té un fabricant anomenat Baikal va anunciar que busquen construir un ASIC que s’utilitzarà per extraure l’algorisme de criptonita. Actualment s’utilitza en monedes com Electroneum i Monero.

La comunitat Monero ho ha vist amb molta sospita. Això es deu al fet que, atès que Monero és una moneda conscient de la privadesa, la centralització és una amenaça per a aquesta privadesa. Per tant, han decidit forçar la seva cadena per evitar l’amenaça que representen el Baikal i els seus ASIC.

Tampoc és probable que Bitmain deixi que el boom ASIC s’escapi d’ells. Han estat desenvolupant activament ASIC alternatius. Per exemple, recentment van rebaixar els desenvolupadors de Siacoin quan van llançar una versió antiga del seu Antminer A3.

També tenen la indústria minera d’Ethereum als seus llocs. S’ha rumorat que treballen en un ASIC que pot explotar mitjançant l’algorisme ETASH. Això és una cosa que els desenvolupadors d’Ethereum són constants que no s’hauria de produir.

Sempre han afirmat que les seves monedes eren resistents a ASIC i és probable que implementin canvis que puguin evitar-ho. A més, Ethereum està buscant activament passar al minyó Proof-of-Stake en la seva propera actualització de Metropolis.

Potencial per a altres algorismes

Tot i que PoW es veu com una part essencial de l’algorisme de consens, hi ha molts que estan experimentant amb altres algorismes de mineria que consumeixen menys energia i depenen menys de la computació de força bruta..

Actualment, el segon algorisme de mineria més popular és Proof-of-Stake. Això permet, essencialment, que es generin consensos per a aquells que tenen “estaca” a les monedes. Aquests nodes són els nodes de validació de la xarxa i les monedes apostades són la garantia que manté la xarxa honesta.

També hi ha altres propostes mineres interessants que estan guanyant força a la comunitat. Un d’ells és la prova de capacitat. Actualment s’utilitza amb l’algoritme de monedes Burst i permet extraure monedes directament als discs durs dels miners..

Preu de l’or, preu de les pales

També hi ha un altre factor molt més gran que juga actualment amb els preus miners de la GPU. És així com és probable que els rendiments esperats per al miner es vegin afectats per la caiguda dels preus de les criptomonedes.

Fins ara, el 2018 ha experimentat una precipitada caiguda del preu de totes les criptomonedes i és probable que això tingui un impacte notable sobre el retorn potencial de la inversió de les plataformes mineres de GPU. Això significarà que menys persones compraran les últimes GPU al mercat.

També hi ha la possibilitat que puguin intentar vendre les cartes que tenen actualment. Això podria tenir l’impacte d’inundar el mercat de segona mà amb GPU usades.

No obstant això, els jugadors i jugadors d’ordinadors no haurien de celebrar-ho encara. Els mercats de criptomonedes passen correccions regularment i això també podria ser un exemple més.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map