Introducció a 0x: una plataforma d’intercanvi descentralitzada per als tokens ERC20

Els intercanvis poden ser un mal necessari al món de la criptomoneda. Però, si són famosos per una cosa, és per haver estat piratejat. Si són famosos per una segona cosa, probablement sigui un servei d’atenció al client terrible.

El concepte d’intercanvi descentralitzat flota des de fa un temps. Alguns ja existeixen i, fins ara, els resultats són prometedors. Tot i que no estan exempts de les seves falles. El projecte 0x vol crear una xarxa d’intercanvi descentralitzada només per als tokens ERC-20.

L’equip que hi ha darrere afirma que el seu sistema reduirà significativament les taxes de gasolina per l’enviament de fitxes. La xarxa també permetrà a alguns participants guanyar tarifes de transacció per participar-hi.

Què és un intercanvi descentralitzat?

Comencem amb una revisió ràpida del que és un intercanvi descentralitzat. Si ja esteu familiaritzats, podeu passar de manera segura a la següent secció.

Actualment, la majoria dels intercanvis de criptomonedes estan centralitzats. Això significa que totes les operacions es produeixen a través d’un únic servei. A més, tots els actius emmagatzemats a la borsa solen mantenir-se junts. És aquesta centralització la que els fa còmodes i perillosos.

Un intercanvi descentralitzat, en canvi, aborda el problema d’una altra manera. En lloc de tenir un lloc web, un servidor i un conjunt de carteres centrals, tots aquests components de xarxa es distribueixen entre els diferents participants.

Això fa que no hi hagi cap punt únic de fracàs. En termes de seguretat, els intercanvis descentralitzats mai tenen cap actiu i només faciliten el comerç normalment mitjançant contractes intel·ligents. Això vol dir que els pirates informàtics no tenen un objectiu únic d’alt valor per perseguir-lo.

Actualment, hi ha força intercanvis descentralitzats al mercat, com ara la plataforma Waves i EtherDelta.

En què consisteix 0x?

0xprotocol

Comparació d’intercanvis: imatge a través de medium.com

Projecte 0x no es tracta de crear una empresa o lloc web, sinó un sistema per facilitar el comerç descentralitzat. 0x ha creat una API amb la qual qualsevol persona amb prou habilitat pot crear interfícies a la xarxa. Aquestes interfícies podrien ser aplicacions, llocs web, etc..

A part de ser descentralitzat, l’altre objectiu principal del projecte és oferir tarifes de transacció significativament més baixes. Avui, l’enviament de tokens ERC-20 requereix comissions de transacció que es paguen a Ether. La regla general és que l’enviament de tokens ERC-20 té un cost superior al d’enviar directament Ether.

Basat en el que podem trobar al paper blanc, sembla que 0x intenta fer alguna cosa que, almenys a la superfície, sembli el que fa Lightning Network per Bitcoin. En concret, ofereix una manera de realitzar la major part de l’elevació pesada de la cadena de blocs.

A més de poder processar operacions de menor cost, la xarxa 0x té una altra característica. Alguns usuaris poden triar convertir-se en el que s’anomena un relay. Aquests usuaris participen allotjant una llibreta de comandes compartida amb altres nodes i propagant altra informació important a la xarxa.


A canvi de participar d’aquesta manera, poden guanyar fitxes 0x amb les comissions de transacció. L’import de les comissions guanyades o cobrades depèn totalment de la persona.

L’equip afirma que creu que aquest tipus de model econòmic conduirà a una competència sana i a preus justos. El lloc web oficial diu que qualsevol persona pot convertir-se en un relay. Per tant, és possible que els requisits siguin baixos.

0x té una versió de prova en execució ara, però la versió completa encara no està disponible.

Qui hi ha darrere de 0x?

El grup que dirigeix ​​el projecte té la seva seu a San Francisco, Califòrnia. Està dirigit pels dos cofundadors, Will Warran i Amir Bandeali. Els dos cofundadors compten amb el suport d’un ampli equip de persones qualificades, com ara empleats anteriors d’Apple, Twitter, Instagram, Facebook i Qantas, per citar alguns..

El projecte també compta amb diversos assessors, inclosos diversos membres d’alt rang d’antics membres de Coinbase, i el fundador d’Augur, un mercat de prediccions que també es basa en Ethereum..

0x fitxes

Logotip de 0xprotocol

Imatge a través de 0xprotocol.com

Avui dia, els tokens 0x cotitzen a uns 0,70 dòlars cadascun. Les fitxes tenen un subministrament força gran, amb 500 milions ja en circulació, i un total de 1.000 milions disponibles finalment.

En el seu moment més alt, les fitxes anaven a 2,37 dòlars. Però els preus han seguit la tendència general a la baixa des del gener per arribar a la seva posició actual. En el punt més baix a principis de desembre de l’any passat, les fitxes eren de només 0,23 dòlars cadascuna.

La majoria del volum de comerç cada dia es produeix a la borsa Binance, seguit de Poloniex amb menys de la meitat del volum. En total, les fitxes apareixen en 46 parells de negociació entre diversos mercats.

Pensaments finals

A mesura que l’ús de tokens ERC-20 continua creixent, la demanda de formes de baix cost per moure’ls i negociar-los serà inevitable.

Tot i que hi ha hagut solucions basades en plasma com OmiseGO, un mercat centrat completament en els tokens ERC-20 probablement oferirà diversos avantatges respecte a altres mercats descentralitzats que no estan especialitzats en aquest camp..

L’equip sembla estar ple d’expertesa d’alta potència i, sens dubte, sap què fa.

Els preus dels tokens han experimentat molta volatilitat des que es van llançar, però això és comprensible, ja que el seu principal llançament net encara no s’ha produït. Molt probablement, els preus començaran a estabilitzar-se o almenys seguiran una tendència més lineal un cop això passi.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me