Informe anual CoinGecko: els punts de vista més interessants del 2018

El 2018 va ser, de fet, un any èpic a la indústria de les criptomonedes. Des dels moviments extrems del mercat fins a l’intercanvi de trucs i l’atractiu constant de “l’adopció institucional”, va ser un any per recordar.

Tot això es va documentar amb rapidesa i es va resumir en un revisió anual dirigit per l’equip a CoinGecko. L’informe és realment perspicaç i abasta nombrosos temes diferents, des de l’adopció fins als avenços tecnològics i la regulació.

Vaig decidir treure algunes de les dades més interessants de l’informe i resumir de manera succinta aquestes estadístiques i estadístiques. Fem una ullada ràpida a un dels anys més memorables de la criptografia fins ara.

Dinàmica del mercat

L’any 2018 el preu de Bitcoin va caure de 19.000 a 3.100 dòlars, mentre que la majoria d’Altcoins van perdre fins al 90% del seu valor. De 700.000 a 150.000 milions, els mercats criptogràfics van experimentar un descens del 78,85% en la capitalització del mercat.

Malgrat aquestes xifres, el volum de negociació es va mantenir constant durant la major part de l’any, cosa que es pot atribuir al creixent nombre d’intercanvis a l’espai, així com a un creixent nivell d’interès mundial als mercats de criptografia..

A mesura que molts inversors van vendre les seves monedes, molts altres van decidir inscriure’s a borses i convertir-se en operadors diürns, aprofitant l’elevada volatilitat que la majoria d’altres classes d’actius no pot igualar. Aquesta pujada de l’activitat de negociació diària probablement va contribuir al volum de negociació constant.

Rendiment del preu Crypto 2018

Rendiment total de la capitalització de mercat el 2018. Font: CoinGecko

El quart trimestre del 2018 es va registrar una caiguda del 44,25% del límit de mercat criptogràfic. Va ser al voltant del moment en què Bitcoin finalment havia trencat el nivell de suport de 6.000 dòlars després de mesos d’especulacions. Moltes anàlisis comercials baixistes (inclòs el popular comerciant de criptografia Tone Vays) predit que el preu de Bitcoin cauria per sota dels 6.000 dòlars i arribaria al nivell de 5.000 dòlars.

Si es trencava el nivell de 5.000 dòlars, van preveure que podríem arribar fins als 3.000 dòlars. En aquell moment, la majoria de la gent pensava que els 3.000 dòlars serien massa baixos perquè els inversors no els aprofitin. Tanmateix, dos mesos després, seguim oscil·lant entre el nivell de $ 3k i $ 4k sense cap senyal clar de trencament en cap direcció..

Les cinc primeres monedes del mercat de criptografia van perdre entre el 66% i el 93% del seu valor:

 • BTC: -73%
 • ETH: -82%
 • XRP: -84%
 • BCH: -93%
 • EOS: -66%

Clarament, Altcoins va patir pitjors pèrdues que Bitcoin. A principis d’any, el domini dels bitcoins entre les 30 primeres monedes era del 44%. A finals d’any va augmentar fins al 55%.

En definitiva, si hi ha alguna cosa que tingués clara sobre els mercats el 2018, és que pagava per mantenir-se baixista.

Intercanvis criptogràfics

A mesura que més comerciants van anar a l’espai criptogràfic el 2018, el nombre i el volum de negociació dels intercanvis criptogràfics van explotar.

Al quart quart lloc, els cinc primers canvis (classificats segons el volum de negociació) van ser Bithumb (1,42 milions de dòlars), ZB.com (894 milions de dòlars), Binance (778 milions de dòlars), OKEx (599 milions de dòlars) i Exx (493 milions de dòlars). Cal tenir en compte que el volum de negociació no sempre és fàcil de verificar i sovint es pot falsificar.

De fet, un altre informe que va sortir al desembre va incloure diversos intercanvis populars juntament amb els seus volums de negociació reals. De tots els intercanvis principals, només Binance Exchange, (classificat en el número 3), Bitfinex (classificat en el número 16) i Liquid (classificat en el número 29), va mostrar un volum de negociació real del 100%.

Rànquings d'intercanvi CoinGecko

Rànquings Crypto Exchange el 2018. Font: informe CoinGecko

Això posa en dubte quina part del volum de l’espai criptogràfic és creat orgànicament per comerciants reals i no el resultat del comerç de rentats (l’acte de vendre monedes endavant i enrere per manipular el volum de comerç).

No és sorprenent que els intercanvis amb la mineria sense transferències fossin més dominants el 2018 a causa de la capacitat dels comerciants d’obtenir els màxims beneficis en no haver de pagar comissions de transferència..

Q4 Esdeveniments principals

Diversos esdeveniments importants van definir l’espai criptogràfic el 2018. Tot i que algunes històries van ser un contratemps, el consens general va ser que ens acostàvem a l’adopció de criptografia principal..

Govern

Els reguladors de Corea del Sud, que abans es coneixien per ser molt pro criptogràfics, es van tornar més restrictius per a les ICO, ja que el mercat va disminuir ràpidament i molts dels principals ICO de Corea del Sud van fallar.

Els Emirats Àrabs Units van adoptar un punt de vista més optimista i van optar per adoptar el model ICO com una manera d’impulsar els mercats de capitals..

Als Estats Units, l’estat d’Ohio va fer un salt gegant acceptant Bitcoin com a forma de pagament dels impostos. Aquesta història va ser impressionant perquè va demostrar que alguns legisladors estan disposats a esforçar-se per comprendre i adoptar les noves tecnologies, però també va ser irònic pel fet que BTC s’ha utilitzat durant molt de temps com a eina per evitar reportar ingressos i pagar impostos..

Els legisladors d’Ohio probablement ho van entendre i van pensar que almenys crearien una finestra per als titulars de Bitcoin que poden tenir por de convertir-se en dòlars nord-americans i ser auditats per pagar de bon grat els seus impostos mitjançant BTC.

Les Stablecoins van començar a adoptar-se al Brasil, ja que els països del Banc van començar a utilitzar la cadena de blocs d’Ethereum per emetre una moneda estable.

Veneçuela va avançar amb els seus plans d’adoptar la seva pròpia criptomoneda: el petrodòlar, que es va presentar a l’OPEP com a moneda digital per al petroli.

Suïssa va continuar demostrant per què estan molt per davant d’altres països a l’hora d’adoptar criptografia, desvetllant un marc legal de blockchain en l’associació d’associacions de crypto valley.

Crypto

La cadena de blocs bitcoin va assolir un gran avanç, afirmant que ara es podrien augmentar la mida del bloc sense una forquilla dura.

La divisió de diners en efectiu de Bitcoin va ser, sens dubte, la història més controvertida de la criptografia durant el 2018. La batalla dels egos entre Craig Wright i Roger Ver va ser durament combatuda per les dues parts i, finalment, va acabar en una divisió permanent i la creació de 2 noves monedes: BCHABC i BCHSV . En funció dels preus actuals, no sembla que cap de les dues monedes hagi estat millor.

Estil de vida

El conseller delegat de Google, Sundar Pichai, va revelar que el seu fill adolescent és miner d’Ethereum, mentre que famosos de gran renom com DJ Khaled i Floyd Mayweather van ser acusats i multats per la SEC per shilling d’ICO fraudulents.

Mayweather va acordar pagar 300.000 dòlars en desemborsament, una multa de 300.000 dòlars i 14.775 dòlars en concepte d’interès per prejudici. Khaled va acordar pagar 50.000 dòlars per desemborsament, una multa de 100.000 dòlars i 2.725 dòlars en concepte d’interessos.

Avançats

Diverses empreses criptogràfiques es van veure obligades a acomiadar empleats, inclosos grans noms com Steemit, Civil, Consensys i un dels equips de desenvolupament d’Ethereum Classics.

Binance va anunciar el seu primer intercanvi crypto-fiat a Uganda.

Robatoris de criptografia

Tot i els avantatges de seguretat que pot aportar la tecnologia blockchain, el criptoespai experimenta dotzenes de pirates informàtics de gran perfil que posen en dubte la capacitat de les empreses i de les persones de garantir els seus fons en carteres criptogràfiques millor del que ho farien als bancs.

La pèrdua total estimada de fons per incompliments de seguretat i estafes el 2018 va ser de 867,5 milions de dòlars, un 50% més que tots els anys anteriors combinats.

Alguns trucs i estafes notables inclouen:

 • El robatori de Coincheck: es van robar 400 milions de dòlars (500 milions XEM)
 • Estafes de pesca amb coinhoarder: 50 milions de dòlars
 • Robatori de BitGrail: 170 milions de dòlars (17 milions de NANO)
 • Estafa BTC Global Ponzi: 50 milions de dòlars
 • Hack de Bithumb: (31 milions de dòlars)

ICO Insights

El mercat ICO pot semblar que va assolir el seu punt àlgid el 2017, però va ser el 2018 el que va suposar més diners recaptats per més projectes i un nombre més gran de projectes reeixits. Malauradament, el rendiment mitjà de tokens per projecte va ser significativament menor el 2018 en comparació amb el 2017:

ICO Stats Coingecko

Algunes estadístiques de l’ICO del 2018. Font: informe CoinGecko

Singapur va ser el país amb més ICO a 228. Els Estats Units van obtenir la segona posició amb 195, el Regne Unit va ser tercer amb 165 i el petit país d’Estònia va ser quart amb 112 ICO. Un total de 247 ICO provenien d’un assortiment aleatori d’altres països, que demostraven que el mercat de les ICO s’havia convertit realment en un fenomen global.

El 2018 es van registrar un total de 943 projectes que van completar la seva recaptació de fons amb un import mitjà recaptat de 17,59 milions de dòlars americans. El mes amb més èxit en el finançament de l’ICO el 2018 va ser el juny, amb 5.8900 milions de dòlars recaptats. Va ser el mateix mes que EOS va acabar la seva recaptació de ICO durant un any per reclamar la recaptació de fons més gran de l’any a 4,2 milions de dòlars. El mes amb menys èxit va ser el desembre, amb només 305 milions de dòlars recaptats.

Stablecoins

Stablecoins es va convertir en un tema de tendència a l’espai criptogràfic l’any passat. Es tracta d’actius digitals que tenen com a objectiu oferir estabilitat de preus al mercat de criptomonedes reflectint el valor de les monedes o actius fiduciaris tradicionals..

Funcionen principalment com un magatzem de valor, especialment quan els preus del mercat criptogràfic baixen i els inversors volen conservar el valor actual dels seus Bitcoin o Altcoins. Aquestes també són una unitat de compte més senzilla, ja que estan vinculades entre monedes fiduciàries (per tant, en comptes de comptar els vostres diners a Satoshi’s, podeu comptar-los en dòlars o euros).

Les 5 primeres monedes estables per capitalització de mercat el 2018 van ser Tether (~ 2 bilions de dòlars i una quota de mercat del 75%), TrueUSD (~ 204 milions i una quota de mercat del 7,4%), moneda de USD (~ 248 milions de dòlars i una quota de mercat del 9,1%), Paxos Standard o PAX (~ 144 milions de dòlars i 5,3% de quota de mercat) Dai (~ 69 milions de dòlars i 2,5% de quota de mercat).

TUSD, Dai, USDC i PAX van créixer 30x, 20x, 15x i 10x respectivament el 2018. Tether (USDT) va perdre una dominància significativa el 2018, només va créixer 1,5x. Això es va deure en gran part als nombrosos escàndols que va rebre la moneda estable, incloses les acusacions de que no tenia prou fons en dòlars nord-americans per igualar el nombre de monedes Tether que imprimia.

Bitcoin Cash Split

Es va discutir que la forquilla Bitcoin Cash va ser un dels esdeveniments més controvertits que es va produir a l’espai criptogràfic el 2018. Bitcoin Cash va ser dissenyat per forçar la seva cadena de blocs cada 6 mesos i implementar una nova actualització de programari per incloure els canvis proposats pels desenvolupadors de codi obert.

El conflicte va començar quan Amaury Séchet, desenvolupadora principal de Bitcoin ABC, va proposar un canvi a la bifurcació de novembre

 • Nou opcode anomenat OP_CHECKDATASIG que permet la validació de missatges des de fora de la cadena de blocs i permet els oracles i els contractes atòmics de cadena creuada.
 • Ordenació de transaccions canòniques (CTOR) per a millores massives d’escala en el futur.

El doctor Craig Wright (fundador de NChain) va estar en contra de la proposta i no va estar d’acord en què Bitcoin Cash s’hauria d’utilitzar per a transaccions no en efectiu..

El desacord va provocar finalment una bifurcació que dividiria Bitcoin Cash i va crear 2 noves monedes: Bitcoin ABC i Bitcoin SV. BCHABC cotitza ara a 117 dòlars, mentre que BCHSV cotitza a 66,69 dòlars. Abans de la divisió, l’efectiu de Bitcoin era d’entre 500 i 600 dòlars, de manera que és clar que, ara per ara, la decisió de dividir les monedes no era beneficiosa per al valor de BCH.

Aplicacions descentralitzades

Una de les coses que fan que blockchain com Ethereum, EOS i Tron sigui tan popular és la seva utilitat com a plataformes per llançar aplicacions descentralitzades (o Dapps). Molta gent creu que aquestes blockchains poden ser per a Dapps el que és la botiga d’aplicacions d’Apple per a les aplicacions. Tanmateix, el 2018, les xifres van mostrar que l’espai criptogràfic encara té un llarg camí per recórrer abans que pugui coincidir amb el nivell d’activitat que proporciona l’App Store.

El 2018 només es van llançar 1.432 Dapps (1.045 per a Ethereum, 235 per a EOS, 97 per a TRON i 46 per a STEEM). El nombre total d’usuaris únics de Dapp va ser de només 1,4 milions, amb 279 milions de transaccions totals i 6.700 milions de dòlars tramitats. Tot i que aquestes xifres poden semblar elevades, quan es reparteixen entre 1.432 Dapps, només estem mirant ~ 977 usuaris per Dapp, 194.000 transaccions per Dapp i ~ 4,5 milions de dòlars transaccionats per Dapp.

Les bones notícies són l’àrea d’enfocament de Dapps que es va començar a estendre el 2018. Al gener, els jocs representaven una mica més del 50% de Dapps d’aplicacions, però al desembre el domini dels jocs es va reduir al voltant del 30%, amb més Dapps. centrat en apostes, intercanvis descentralitzats, xarxes socials i serveis financers que comencen a sorgir.

Fitxes de seguretat

Sens dubte, la segona innovació més publicitària després de les monedes estables va ser les fitxes de seguretat. Es tracta bàsicament d’una representació digital d’un valor, com ara una acció, un bo, una obra d’art o qualsevol altre recurs tradicional.

Els tokens de seguretat han promès infinites possibilitats per als inversors a causa de la capacitat d’aconseguir actius que tradicionalment només han estat accessibles a les elits financeres i convertir-los en criptomonedes que es puguin negociar de la mateixa manera que Bitcoin o qualsevol altre Altcoin..

Tesi de testimoni de seguretat

Alguns dels recursos que es poden simbolitzar. Font: HackerNoon

A través de les ofertes de tokens de seguretat (un mecanisme de captació de fons similar a l’ICO), poden entrar al mercat milers de milions de dòlars per finançar actius tradicionals anteriorment exclusius i també finançar negocis i iniciatives que puguin tenir dificultats per adquirir finançament a través de les rutes tradicionals (OPI, capital risc, etc.) ).

Masternodes

Els Masternodes són nodes complets de criptomonedes o carteres informàtiques que mantenen la còpia completa de la cadena de blocs en temps real. El nombre de nodes mestres i monedes de nodes mestres va augmentar significativament intertrimestral, amb un creixement de dos dígits en el segon trimestre i el tercer trimestre i un creixement de tres dígits en el primer trimestre. Les monedes Masternode van augmentar de 57 a 536, mentre que Masternodes va augmentar de 35.780 a 250.307.

No obstant això, tot i que el nombre de nodes mestres i monedes masternode va augmentar els seus valors va disminuir significativament el 2018, passant de 12,5 milions de dòlars a 530 milions de dòlars de capitalització de mercat per a Masternodes. Dash i PIVX van ser els 2 primers Masternodes del 2017 i del 2018.

Fitxes no fungibles

Finalment, els tokens no fungibles (tokens ERC-721 que ofereixen característiques úniques que els fan diferents no divisibles i escassos digitalment) van continuar fent soroll el 2018.

Crypto Kitties va ser el primer actiu digital que va demostrar la importància de l’escalabilitat a la cadena de blocs d’Ethereum. Aquestes fitxes no fungibles van continuar mostrant un gran volum de negociació durant tot el 2018, amb un volum de negociació de 14,3 milions de dòlars.

Decentraland, el mercat de realitat virtual per a la compra de propietats, va registrar un volum de negociació de 27 milions de dòlars. Les vendes de fitxes no fungibles també van arribar als titulars, amb un tros de terra a la plataforma Decentraland que es va vendre per 175.578 dòlars i un Cryptokitty per 172.794 dòlars. A més, el nombre total de comunitats NFT va augmentar de 10 a 50.

Conclusió

En general, l’espai criptogràfic va experimentar diversos esdeveniments emocionants i va veure créixer en diverses àrees que no estaven directament relacionades amb el preu.

A mesura que es faci més esforç en el desenvolupament de Dapps, fitxes de seguretat, Stablecoins i legislació criptogràfica, arribarem en última instància a un lloc on el preu dels mercats criptogràfics comenci a reflectir el seu veritable valor.

Per tant, el 2018 va ser un any força important en la vida relativament jove de les criptomonedes. De fet, si el primer mes del 2019 queda per acabar, és probable que estiguem en un altre any emocionant i ple d’esdeveniments.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me