Hyperspace Cloud Storage: Visió general i entrevista del fundador

L’equip de Luxor va tenir la sort de tenir l’oportunitat de seure amb Mark Huetsch, el fundador d’Hyperspace. Va proporcionar diversos comentaris perspicaços sobre Hyperspace i cap a on es dirigeix.

Com a breu introducció, ho som Tecnologia Luxor i estem construint infraestructures per donar suport a la propera generació d’actius digitals. Creiem que els actius digitals alteraran fonamentalment la manera com la creació de valor i la transferència de valor funcionaran a la nostra nova societat digital.

Abans de saltar a l’entrevista, repassem els conceptes bàsics de l’hiperespai. Per obtenir una visió general més detallada de la tecnologia, podeu veure l’hiperespai lloc web.

Descripció general del projecte

Logotip d’hiperespai

Imatge mitjançant Hyperspace.app

La xarxa d’hiperespai és un mercat d’emmagatzematge global descentralitzat alimentat per la criptomoneda Space Cash. Els grans proveïdors d’emmagatzematge en núvol solen executar només alguns centres de dades grans que són vulnerables als atacs, apagades i moltes altres amenaces. Mentre que Hyperspace permet emmagatzematge en núvol privat, descentralitzat i distribuït a un preu més baix.

Hyperspace permet a l’usuari mantenir el control sobre les seves dades personals: tot el que es penja al protocol Hyperspace està encriptat de cap a extrem i bloquejat pels contractes. Per tant, tots els vostres fitxers són privats i segurs.

Com s’emmagatzemen les vostres dades?

Cada vegada que pengeu contingut o dades a la xarxa, cada fitxer es xifra i es divideix en peces més petites. Després es penja a diversos servidors (hosts) per aconseguir la redundància. A causa del nombre de vegades que es reprodueix el vostre fitxer, el 66,66% dels amfitrions pot desaparèixer, perdre les vostres dades o desconnectar-vos i podreu recuperar tots els fitxers.

Com que les vostres dades es divideixen en dotzenes de peces i cada peça està xifrada, no hi ha cap manera que un amfitrió pugui accedir als vostres fitxers. A més, l’amfitrió no té manera de determinar quin tipus de dades es tracta ni de quines dades s’emmagatzemen. Això proporciona seguretat a les dues parts: privadesa per al llogater i protecció de responsabilitat per a l’amfitrió.

El servei d’emmagatzematge funciona de manera similar a un sistema torrent, ja que agafeu diverses peces de diferents hosts simultàniament. Això permet carregar i descarregar velocitats de transferència extremadament ràpides.

Lloguer i allotjament

Qualsevol persona pot llogar emmagatzematge o allotjar-lo. Actualment, la TB té un cost de 2 USD al mes. Es basa en 1000 SPACE a un preu OTC actual de 0,002 USD / SPACE (SPACE encara no es negocia en una borsa, de manera que encara no s’ha de determinar el seu valor real). Aquest preu és molt baix en comparació amb altres proveïdors d’emmagatzematge al núvol.

Gràfics Hyperspace.app

Altres despeses de lloguer inclouen les despeses contractuals i d’amplada de banda: les despeses contractuals són tarifes úniques per crear el contracte d’emmagatzematge a la cadena de blocs (1-5 ESPAI) i són insignificants. Els amfitrions poden establir el preu de l’amplada de banda de càrrega i descàrrega al seu servidor. A partir del 15 d’agost, 80 SPACE és el preu mitjà per descarregar o penjar un TB complet.


La garantia és la quantitat d’ESPAI que l’amfitrió està disposat a arriscar en cas que perdi dades o no compleixi el contracte (per exemple,% de temps d’activitat) per terabyte. Això es regeix mitjançant contractes intel·ligents. Com més gran garanteixi l’amfitrió, major confiança ha guanyat amb els inquilins.

La bonificació és la quantitat màxima d’ESPAI que el llogater està disposat a gastar. Per tant, la vostra capacitat de descarregar i penjar fitxers es limitarà al vostre límit. La bonificació es pot canviar en tot moment.

La durada predeterminada del contracte d’emmagatzematge és de 3 mesos. A causa de la infància de la xarxa, hi ha molt pocs amfitrions i llogaters.

Garantit per l’algorisme de consens PoW

L’hiperespai es basa prova de treball que ha demostrat ser l’únic mecanisme de consens fiable i de confiança. Les alternatives com la prova de participació encara no estan provades i tenen moltes preocupacions de seguretat.

Els ASIC creats per a l’algor Blake2B estan marcant problemes a la xarxa d’hiperespai, la qual cosa suposa una dificultat i, per tant, fa que un atac del 51% sigui molt costós de dur a terme fins i tot en les primeres etapes del projecte..

La cadena de blocs s’encarrega de garantir les transaccions i els contractes intel·ligents d’emmagatzematge que es produeixen a la xarxa. Les dades no s’emmagatzemen a la cadena de blocs, cosa que faria que la cadena de blocs sigui massa gran perquè ningú pugui executar un node i sigui massa lenta per transaccionar-la.

Hi ha diversos piscines mineres disponibles per ajudar a mantenir la xarxa descentralitzada. https://miningpoolstats.stream/hyperspace

Airdrop i subministrament de monedes

3.000 milions d’espai en efectiu es reserven a la recompensa dels fundadors i estan tancats durant 3 anys. Es van generar 3.500 milions d’espai en efectiu per a un llançament de 10 a 1 als actuals titulars de Siacoin. Si no esteu segur de com reclamar monedes llançades per aire, hi ha diverses guies que cobreixen els conceptes bàsics de les llançaments.

El temps de bloqueig és de 10 minuts i hi ha 144 blocs al dia. El 90% de cada recompensa de bloc es destina als miners de PoW i el 10% al fons de la comunitat d’hiperespai. Aquest fons s’utilitzarà per afavorir el desenvolupament d’Hyperspace, com ara cotitzar en borses.

En el moment del llançament, la recompensa per bloc era de 60K Space Cash per bloc. Cada bloc es redueix en 0,2 Space Cash fins que la recompensa del bloc arriba a 6.000. Després es fixa en el futur.

Space Cash no apareix en borsa ara mateix. Tot i això, hi ha un mercat OTC actiu a Discord.

Entrevista amb Mark Huetsch

Mark Huetsch

Mark Huetsch, cap de projecte d’hiperespai

Vam tenir l’oportunitat de seure amb Mark, el fundador d’Hyperspace, i conèixer la seva visió personal del projecte.

Luxor Tech (LT): Què intenta aconseguir l’hiperespai??

Mark Huetsch (MH): Emmagatzematge privat barat, ràpid. Volem ser AirBnB per tenir espai al disc dur. Hyperspace proporciona una plataforma on tothom pot connectar fàcilment el seu ordinador a la xarxa i oferir el seu espai de disc dur i amplada de banda per llogar. De la mateixa manera, els inquilins poden penjar fàcilment les seves dades mitjançant una interfície similar a Dropbox o Google Drive. A diferència de Dropbox o Google Drive, totes les dades dels usuaris es xifren localment abans de penjar-les, de manera que els amfitrions d’emmagatzematge no hi tenen accés.

LT: On veieu el projecte d’aquí a un parell d’anys? Què permetrà Hyperspace que no es pugui fer amb les solucions existents?

MH: Ens agradaria ser un nom familiar. Un cop construïda la xarxa d’allotjament i optimitzada l’experiència de l’usuari, creiem que la gent se sentirà com a casa carregant i baixant a través de la xarxa. Ens fa especial il·lusió la transmissió de vídeo, que ja està codificada i funcional.

Com que l’hiperespai funciona de manera similar a Bittorrent, on els fitxers es divideixen en trossos i es carreguen o es descarreguen simultàniament mitjançant diversos nodes p2p, els usuaris haurien de poder gaudir d’una transmissió ràpida de vídeo a través de la xarxa. Es tracta d’una arquitectura diferent dels proveïdors d’emmagatzematge centralitzat com Dropbox i dels proveïdors de serveis de vídeo com Netflix. Creiem que hi ha motius tècnics, econòmics i de privadesa convincents per desplegar aquest nou tipus de plataforma.

LT: En què es diferencia Hyperspace del projecte Sia? Per què vas decidir desviar-te de Sia?

MH: Sia s’orienta explícitament als usuaris de l’empresa. Volen que els usuaris operin un node complet i que aquest node sigui responsable dels pagaments de criptomoneda als amfitrions i de la reparació dels fitxers de la xarxa si alguns dels amfitrions es desconnecten. La idea és que un servei com Dropbox o Netflix pot utilitzar Sia com a backend i, quan un usuari final fa una sol·licitud de dades, aquests clients empresarials extreuran dades de Sia als seus servidors locals i, a continuació, reenviaran les dades recollides al final -usuari.

L’hiperespai començarà orientant-se directament als usuaris consumidors. Ens sembla ineficient que les dades que s’emmagatzemen hagin d’encaminar-se a una empresa que mantingui primer un node complet i després es transmeti a la xarxa d’emmagatzematge distribuït. És millor que un ordinador portàtil o un telèfon mòbil pugui transferir dades cap endavant i cap enrere amb la xarxa distribuïda directament. Però, al mateix temps, descarregar i sincronitzar un node complet no volarà mai per a un usuari normal. A més, exigir que els usuaris típics estiguin en línia amb freqüència i pagar criptomoneda als amfitrions perquè mantinguin reparats els seus fitxers mai no ens permetrà arribar a l’adopció massiva de consumidors.

Així doncs, el primer ordre de treball d’Hyperspace és afegir suport de cartera lleugera (nodes SPV) a la xarxa. Històricament, això ha estat una cosa que l’equip de Sia no ha semblat disposat a fer. A partir d’aquí, publicarem aplicacions mòbils oficials. A continuació, començarem a treballar en la tasca més dura de permetre a proveïdors de serveis externs gestionar la formació de contractes intel·ligents i els pagaments de criptomoneda amb amfitrions en nom d’un usuari final, tot i permetre a l’usuari final transferir dades d’emmagatzematge directament amb els amfitrions..

Després d’això, treballarem perquè els amfitrions repareixin automàticament la xarxa quan un amfitrió es desconnecti o perdi dades en lloc de forçar l’usuari final a estar sovint en línia per controlar la xarxa i fer reparacions. I l’usuari final ha d’estar en línia sovint per controlar la xarxa i detectar pèrdues i reparar-les. I, finalment, volem permetre als amfitrions compartir la recompensa del bloc de criptomonedes de la xarxa, de la mateixa manera que ho fan els miners que verificen les transaccions de la xarxa..

Tenim algunes altres diferències filosòfiques i pràctiques importants amb Sia (per exemple, tenim un fons de desenvolupament a través dels miners de la xarxa, mentre que Sia grava les transaccions entre inquilins i amfitrions), però aquesta és la diferència clau en la visió del projecte.

LT: Com s’implementaran els preus fiat i l’emmagatzematge gratuït? Teniu previst executar una instal·lació d’allotjament “centralitzada”?

MH: Com he esmentat, voldríem permetre l’assistència de gestió de contractes d’emmagatzematge de tercers. L’hiperespai de l’empresa voldria ser un proveïdor de serveis a la xarxa. Si els usuaris estiguessin disposats a permetre’ns fer els seus pagaments amb criptomoneda i negociar amb els amfitrions de la xarxa en nom seu, podríem generar contractes d’amplada de banda i d’emmagatzematge per a ells (essencialment, deixar-los utilitzar la xarxa) a canvi d’una tarifa fiat.

La majoria d’empreses d’aquest mercat tenen un nivell de prova gratuït o gratuït, de manera que creiem necessari proporcionar-ne un també per poder atraure els usuaris. L’empresa té un fons de desenvolupament que es reposa mitjançant la recompensa en bloc de la criptomoneda de la xarxa, Space Cash, de manera que esperem poder utilitzar-lo per ajudar a impulsar l’adopció de la xarxa mitjançant serveis gratuïts, sobretot al principi.

Vull destacar que l’empresa oferiria una capa de servei addicional a la part superior de la xarxa i que la gent sempre podrà utilitzar-la sense passar pels nostres servidors. Com a empresa, només volem oferir una comoditat a aquells que pensin que les compensacions són correctes. A més, per reiterar, fins i tot si utilitzeu els nostres servidors per a la gestió de contractes, mai no rebríem ni veuríem les vostres dades d’emmagatzematge.

LT: Teniu previst ampliar l’equip? Quins rols necessiteu i quan teniu previst començar a contractar?

MH: Actualment, només som dos enginyers que ens ajuden un dissenyador. Estem contractant! El desenvolupament és el coll d’ampolla del projecte més gran en aquest moment. Necessitem enginyers de blockchain que ens ajudin a construir les modificacions bàsiques del protocol i, en el futur, també necessitarem enginyers i venedors front-end. Si esteu interessats en una feina, poseu-vos en contacte amb mi a [email protected]!

Imatge destacada a través de Fotolia & Hiperespai

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me