Guanyeu interès per la criptomoneda? La xarxa Celsius té previst fer-ho

Què passa si poguéssiu obtenir interessos per la vostra criptomoneda?

Aquesta és la pregunta que es fa Xarxa Celsius, una startup amb seu a Nova York que vol fer servir el poder d’Ethereum per interrompre el sistema bancari modern i retornar la independència financera a les masses.

Avui, si dipositeu moneda fiduciària a un banc tradicional, se us consideraria molt afortunat d’obtenir fins i tot un 1% d’interès sobre el vostre dipòsit a la majoria de països. Fins i tot si us uniu a una cooperativa de crèdit d’alt interès, és probable que no obtingueu més del 3-5% i només els primers 500 o 1.000 dòlars del vostre compte.

Els bancs es donen la volta i li presten els mateixos diners en forma de targeta de crèdit o de préstec personal a un tipus d’interès entre el 14% i el 25%. Si teniu poc crèdit, aquest nombre podria ser molt més elevat. O és possible que no pugueu obtenir cap préstec.

Llavors, on van els diners entre els baixos interessos obtinguts pels dipòsits i els interessos increïblement elevats cobrats pels préstecs? La resposta: tot va a les butxaques dels banquers.

Per empitjorar les coses, els bancs i els préstecs bancaris sempre s’acostumen a les generacions més joves. Això es deu al fet que els joves tenen antecedents de crèdit més curts o nuls i, per tant, no poden accedir a millors préstecs i serveis de crèdit. Fins i tot les persones de mitjana edat sovint no poden obtenir els millors préstecs perquè els serveis de primer nivell solen requerir un saldo mínim d’1 milió de dòlars o més per poder qualificar-se.

A molts de nosaltres se’ns ha dit que conservem els estalvis en un banc per guanyar interessos i que ens mantinguem per davant de la inflació. I, tot i això, el contrari és exactament el que fem amb la nostra criptomoneda. Ho deixem en carteres que no ofereixen cap interès i, en canvi, es basen exclusivament en els recursos que es poden apreciar per si mateixos.

El problema de la criptomoneda

Problema amb la criptomoneda

Com guanyar amb Crypto Holdings? – Imatge mitjançant Fotolia

Per a qualsevol persona que hagi invertit primer en criptomonedes com Bitcoin o Ethereum, ara està potencialment assegut en una gran pila de valor. Fins i tot si les seves participacions no són massives, encara representa una part de la seva riquesa que idealment els hauria de ser útil d’alguna manera. Tot i que algunes empreses accepten la criptomoneda per al pagament, les compres importants com un cotxe o una casa encara necessiten pagaments en efectiu.

Malauradament, per aprofitar al màxim el valor relacionat en actius criptogràfics, és probable que calgui vendre’ls. La venda d’actius comporta dos problemes significatius. El més evident és que si el valor de l’actiu continua augmentant, el venedor es perdrà aquest avantatge.

La segona conseqüència, i potser menys evident, és que la venda de criptomonedes exposa una a impostos mitjançant el que es coneix com a impost sobre les plusvàlues. Els impostos sobre les plusvàlues poden ser prou grans com per ser paralitzants i poden restar significativament als guanys obtinguts en apreciar els valors dels actius.

Com a resposta a això, l’any passat van aparèixer uns quants projectes de criptomoneda, cadascun amb una solució diferent a aquest enigma.

Salt Lending, per exemple, permet als usuaris contractar préstecs en efectiu contra garanties de criptomoneda. Els diners dels préstecs, però, provenen principalment dels bancs. Tot i que això suposa una millora per als titulars de criptomonedes, els bancs continuen implicats i, per tant, buscaran la major part dels beneficis disponibles. Celsius Network, en canvi, té una solució completament diferent.

L’enfocament centric comunitari de Celsius

En lloc de crear només una relació unidireccional, Celsius Network permetrà als seus membres no només demanar préstecs en efectiu contra garanties de criptomoneda, sinó que també permetrà als membres obtenir interessos regulars sobre els seus dipòsits..

El sistema serà tan flexible que una setmana un membre podria ser prestatari, la setmana següent un prestador i, posteriorment, un altre prestatari. Cada vegada que el membre és prestador (té un dipòsit i obté interessos), els interessos que guanyen es podrien utilitzar per pagar els interessos d’un préstec futur, permetent així una quantitat de flexibilitat financera increïble.

Carteres de xarxa Celcius

Font de la imatge: llibre blanc de la xarxa Celcius

Fins i tot un membre pot tenir un dipòsit que obtingui interessos i tenir un préstec per a una compra al mateix temps (per exemple, un dipòsit de 10.000 dòlars i un préstec de 4.000 dòlars). Els interessos obtinguts del dipòsit podrien ser suficients per mitigar significativament o fins i tot cobrir el cost del préstec, ja que la diferència entre tots dos és molt menor que en un banc normal.

A més, segons l’IRS, els préstecs no compten com a ingressos, per tant no estan subjectes a impostos sobre les plusvàlues.

Quant d’interès pot guanyar algú en centígrads??

Segons la pàgina oficial de vendes col·lectives, aquells que tinguin dipòsits al sistema podran obtenir “fins a un 9% d’interès per les seves monedes prestades”. Així, tot i que no tots els préstecs guanyaran un 9%, l’interès guanyat a Celsius serà molt més gran que en un banc tradicional i fins i tot en la majoria de les cooperatives de crèdit. Celsius afirma que l’interès més baix que es podria esperar a la plataforma és del 5%.

Exemple de préstec de xarxa Celcius

Horari d’interessos a Celcius. Font: llibre blanc de la xarxa Celcius

A l’hora de contractar préstecs, el tipus d’interès només serà lleugerament superior al tipus de préstec. Una part d’aquesta diferència es posarà en un fons que s’utilitzarà per protegir els prestadors de les pèrdues degudes a que els prestataris no pagaran els seus préstecs..

Criptomonedes admeses

Quan la plataforma es llanci en algun moment dels propers mesos, els membres podran dipositar i obtenir interessos sobre Bitcoin i Ethereum.

La companyia ha afirmat que en un futur pròxim tenen previst afegir moltes més criptomonedes al seu sistema. El seu objectiu declarat és tenir totes les 20 divises principals disponibles per a dipòsits a la xarxa.

El testimoni de grau Celsius

L’objectiu del testimoni de grau Celsius serà doble. En primer lloc, seran necessàries fitxes de grau per adquirir una subscripció al lloc web. Sembla que això és bastant similar a com Salt Lending requereix un mínim d’un testimoni de Salt per accedir a la plataforma.

Però, tot i que Salt requereix comissions més altes per accedir a préstecs més grans o a termes més flexibles, Celsius és molt més senzill. L’import que podeu demanar en préstec només depèn de la quantitat de garantia que pugueu aportar per garantir-la.

En segon lloc, les fitxes de grau seran la forma en què es guanyen i paguen els interessos. La idea és que quan els fons de criptomoneda (com ara els fons de cobertura) vulguin demanar prestat un actiu, hauran de pagar els seus interessos en fitxes Celsius Degree. Al seu torn, això garantirà una demanda constant de la fitxa i augmentarà la probabilitat que el seu valor creixi lentament amb el pas del temps.

Per al multitudinari, Les fitxes Celsius Degree (CEL) es vendran per 0,20 dòlars cadascuna. La venda multitudinària comença a finals de febrer.

Pensaments finals

Tot i que hi ha algunes startups que es dediquen a préstecs relacionats amb criptomonedes, la Xarxa Celsius sembla ser l’única que animarà activament els usuaris a no solament demanar diners en préstec, sinó també a prestar-los i guanyar-hi interessos..

El risc que tenen els prestadors serà molt baix a causa de dos factors importants. Un, la criptomoneda es presta a grups de finançament institucional (com ara fons de cobertura o fons de criptomoneda) i no a particulars. En segon lloc, Celsius mantindrà una reserva d’assegurances realitzada amb els interessos cobrats als prestadors. Els fons d’aquest fons es poden utilitzar per cobrir les pèrdues, si es produeixen.

Això contrasta amb altres plataformes de préstec P2P com ara Club de préstecs o Prosper. En aquests llocs, si un prestatari no paga el seu préstec (totalment sense garantia), es perden tots els diners invertits per al prestador..

Avui en dia, l’única manera d’obtenir interessos per la criptomoneda és oferir-los per préstecs de marge en intercanvis, que presenten una sèrie de problemes de seguretat, o bé obtenir una taxa de rendiment molt baixa només en bitcoins, a través de llocs d’estalvi específics de bitcoins..

El que oferirà Celsius podria canviar el paradigma de com funciona la criptomoneda i com interactuem amb ella en la nostra vida quotidiana. Podria animar una nova generació d’estalviadors a acumular riquesa i a demanar préstecs amb prudència.

Imatge destacada a través de Medium.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me