Gestió del risc de criptomoneda a la vostra cartera: consells principals

Tot i que hi ha nombroses històries de persones que han obtingut rendiments massius de les seves inversions invertint en criptomonedes concretes, també és important entendre que hi ha moltes risc en aquests mercats.

La gent sol estar sempre aquí sobre aquella persona que va guanyar milions a partir d’una inversió inicial a Bitcoin. O potser han sentit a parlar d’aquest noi que va matar una inversió en una ICO. Tanmateix, no solen sentir parlar de les falles massives ni de les persones que van perdre una fortuna per una inversió en criptomoneda mal aconsellada.

Com passa amb totes les inversions i operacions de negociació, els inversors amb èxit que són capaços d’obtenir rendiments consistents són els que tenen implementades estratègies de gestió de riscos efectives. També prenen decisions d’inversió basant-se en anàlisis calculades en fred i no en simples “intents”..

A la publicació següent, intentem fer una ullada a algunes maneres efectives de gestionar el risc de criptomoneda, així com alguns consells que us ajudaran a prendre les decisions correctes a l’hora de negociar..

No deixis que Hype et condueixi

ICO Hype amb CryptocurrenciesUn dels enemics més grans per invertir amb èxit és possiblement els vostres propis impulsos humans. Heu d’evitar alguns dels bruts impulsos que podríem sentir, com ara “FOMO” (Por a perdre’s). Quan algú pren decisions en funció de si podria arribar “massa tard a la festa”, tendeix a invertir en un actiu de criptomoneda que potser no sap molt o que podria arribar al màxim.

Això va passar fa poc a algú que conec que va invertir prop de 10.000 dòlars en NEO (Antshares) quan va tenir el seu augment meteòric a l’agost. Tot i que NEO és una tecnologia provada, la seva inversió es va produir just abans de l’anunci de la Xina que prohibiria els ICO.

Obviouslybviament, això va tenir un gran impacte sobre NEO, ja que tenia la seva seu a la Xina i s’havia d’utilitzar com a blockchain principal on els emissors recaptarien els seus fons. Va perdre gairebé el 50% de la seva inversió. Tot i que NEO pot recuperar-se, va ser un resultat bastant diferent del retorn del 100% que va passar la setmana anterior a la seva inversió.

Aquest conte d’advertència demostra que no s’ha d’esperar automàticament que les tendències passades continuïn per sempre. Desconfieu sempre de les correccions imminents del preu que podrien arribar a l’atzar.

Això també podria passar a l’espai ICO si invertíssiu en un ICO hiperactiu. Tot i que l’anàlisi diu que el projecte no garanteix realment una inversió, és possible que segueixi sentint la temptació d’invertir segons la quantitat de premsa que s’ha tirat pel que fa a l’ICO.

La diversificació és clau

Ha estat una de les creences d’inversió més conegudes durant gairebé un segle. Mantenir tots els ous en una cistella és confiar molt en aquesta cistella. Això és tan cert per a les criptomonedes com per a qualsevol altre actiu. Si col·loqueu totes les vostres inversions en un mateix testimoni, assumireu un gran “risc idiosincràtic”.

Risc idiosincràtic és un terme que s’ha utilitzat en finances tradicionals per descriure riscos que no són sistemàtics en una classe o sector d’actius. Es limiten només a un bé concret i són molt difícils de predir. Per exemple, un risc sistemàtic a la criptomoneda és la regulació, els sentiments d’aversió al risc, etc. Això condueix tots els actius fins a un punt.

D’altra banda, un risc idiosincràtic per a Iota, per exemple, podria ser un anunci que s’ha trencat un algoritme de hash de criptocoins. Aquest risc era exclusiu d’IOTA i ningú el podia predir realment. Va reduir el valor d’IOTA només quan la resta del mercat era relativament alcista.

Quan s’inverteix en més d’un actiu de criptomoneda, el risc idiosincràtic de la seva cartera disminueix. A mesura que aneu afegint més monedes, aquest risc únic caurà. Teòricament, es podria pensar que una inversió en gairebé tots els actius criptogràfics seria un bon moviment.

No obstant això, el risc idiosincràtic és una cosa que també pot ajudar a l’alça. Com més actius tingueu, més podreu erosionar les vostres possibilitats de participar en una concentració en el preu de la fitxa. Per tant, és aconsellable trobar un equilibri. En la teoria de la inversió tradicional, es tractaria de trobar el lloc òptim al gràfic de “frontera eficient”. Ho tenim a la imatge següent.

inversió fronterera eficient amb criptomonedes

Sense entrar massa en l ‘aspecte tècnic de com funciona Frontera eficient funciona, és principalment un saldo de risc versus rendibilitat. L’inversor ha d’intentar trobar el punt dolç entre el que vol aconseguir i el risc que està disposat a assumir.

Si l’inversor ha invertit tot en una moneda, el risc es troba a la part superior de la corba. De la mateixa manera, si l’inversor ha invertit en totes les monedes disponibles, estarien a la part inferior de la corba i això tindria un risc baix però també una recompensa baixa. El lloc òptim es troba en algun lloc intermedi del gràfic.

Centreu-vos en les idees, no en les fitxes

Idees d'inversió en criptomonedesDe vegades, la gent pot deixar-se portar i invertir en una moneda o un testimoni només basant-se en el rendiment o en els rumors que hi ha al voltant de la moneda. Això és particularment freqüent quan la gent considera inversions en ICO i monedes relativament noves. Tot i això, aquesta no és realment la millor manera de fer la vostra diligència deguda.

És important que us centreu en la idea en lloc de només el testimoni o la posada en marxa. Hi ha nombroses monedes que operen en un camp concret que permet estendre el risc. Per exemple, teniu Ethereum i NEO, que són tots dos tokens enfocats a la tecnologia de contractes intel·ligents.

També podríeu apostar per la tecnologia blockchain d’Internet de les coses mitjançant una criptomoneda com IOTA. Hi ha opcions per a solucions de blockchain d’emmagatzematge al núvol com Filecoin o Sia Coin. Heu de mirar els números i prendre la decisió sobre si esteu d’acord amb la idea subjacent.

Un cop tingueu confiança en una idea en concret, podreu començar a repartir la vostra inversió entre totes les monedes concretes d’aquesta idea per obtenir la diversificació amb què us sentiu còmode..

Cobertura amb altres actius

Tot i que pot ser força alcista en criptomonedes, un cop tingueu un gran percentatge de la vostra cartera en aquests actius, és més difícil gestionar el risc de criptomoneda en general. Aquí és on podrien ser útils altres classes d’actius.

Si voleu cobrir part del risc sistemàtic de criptomoneda de la vostra cartera, podríeu examinar els actius que tenen un alt negatiu correlació amb criptomonedes. Normalment es tracta d’actius, com ara accions, ja que es consideren actius “amants del risc”.

L’altre avantatge d’utilitzar actius tradicionals per cobrir el risc criptogràfic és que podeu utilitzar una gran quantitat d’instruments derivats, com ara opcions i futurs. Aquestes inversions derivades són relativament més assequibles perquè no estan finançades. Només requereixen una garantia mínima per mantenir-les.

Per descomptat, a mesura que s’expandeix el mercat de derivats de criptomonedes, hi ha l’esperança que instruments com les opcions donin als inversors la possibilitat de cobrir el directe “delta”Exposició a les seves inversions en criptomoneda mitjançant aquestes opcions.

Els perills ocults de la il·liquiditat

Riscos d’il·liquidesa amb criptomonedesHi ha molta gent que invertirà en una sèrie de criptomonedes diferents i poc comercialitzades sense tenir en compte els impactes de la poca liquiditat. La liquiditat determinarà el fàcil que és tancar les posicions que ocupa.

Si heu comprat una gran quantitat de monedes i voleu sortir de la vostra posició, un mercat il·líquid podria funcionar contra vosaltres. Essencialment, tot i que el preu més baix al qual es negocia l’actiu negociat, és possible que no hi hagi compradors que estiguin disposats a comprar-lo a l’alt..

A més, en mercats no líquids, les accions que feu per canviar les monedes poden provocar reaccions adverses en el preu. Per exemple, si el mercat creu que algú amb un “coneixement intern” intenta tancar les seves posicions, també es pot espantar i abandonar la seva participació..

Aquest és el pitjor dels dos mons, ja que ara no només no podeu vendre les vostres monedes, sinó que el preu ha caigut com a resultat de les accions que heu fet.

Per tant, la moral de la història és que intenteu invertir en monedes relativament més líquides. Això us estalviaria moltes molèsties a l’hora de tancar la vostra posició a un preu que creieu favorable per a una posició de sortida.

Possibilitat de mineria

La majoria d’aquests mètodes per gestionar el risc de criptomoneda tenen com a objectiu mitigar el risc derivat de les fluctuacions de preus. No obstant això, a diferència de les accions que paguen dividends o dels bons que paguen interessos, la majoria de les criptoconedes no us pagaran ingressos per tenir-los

Això es deu al fet que confien en la mineria de la prova de treball. És llavors quan un miner instal·larà una plataforma minera i resoldrà funcions de hash criptogràfic per produir més monedes. Ara són tan cars i competitius que no es pot instal·lar un PC casolà i extreure les monedes com abans.

Tanmateix, algunes criptomonedes s’exploten mitjançant un procés anomenat mineria de proves (TPV). Aquí és on s’extreurien monedes en funció de la quantitat de criptomonedes que tinguessin determinades persones. Per tant, si teniu una quantitat particular de criptomoneda, podeu obtenir recompenses de monedes addicionals per “mineria”. Normalment, això implica només deixar el client connectat mentre s’extreien les monedes en funció de la vostra estaca.

Encara que la llista de Monedes TPV actualment és bastant limitat, Ethereum pretén implementar la mineria de TPV amb un protocol de millora anomenat Casper. Esperem que això es posi en marxa l’any que ve, cosa que permetrà als grans titulars d’Ethereum explotar la segona criptomoneda més valuosa.

Enriquir-se lentament

Sembla que es fa molta èmfasi en enriquir-se ràpidament en criptomonedes. Hi ha la creença que podeu trobar una moneda per invertir i que triplicareu la vostra inversió en 3 setmanes. Tot i això, aquest tipus d’inversors no són realment els que han obtingut grans rendibilitats.

Els primers inversors de Bitcoin que van comprar el 2010 i el 2011 van creure en el idea i no realment quants diners podrien guanyar. Opinaven que Bitcoin revolucionaria el món de les finances i, per tant, tenia un valor intrínsec molts múltiples del preu original.

Van continuar mantenint les seves posicions durant la massiva pujada i caiguda després de l’accident de Mt Gox. Tenien un objectiu més que diners, devolucions i “A la Lluna”. Per tant, aquests són els inversors que avui tenen una immensa riquesa. Van ser llaminers a llarg termini.

Com a inversor, haureu de tenir una mentalitat similar. Creu en les idees, creu en les teves inversions, gestiona els riscos de criptomoneda i centra’t en el futur.

Imatges mitjançant Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me