Fusion Review: Solució d’interoperabilitat per a aplicacions financeres

Fusion (FSN) és un interessant projecte que intenta resoldre el problema de la interoperabilitat entre cadenes de blocs i altres xarxes.

Més concretament, el protocol Fusion permet als desenvolupadors crear les seves pròpies aplicacions que puguin interactuar lliurement amb altres protocols i sistemes tècnics. Afirmen ser capaços de facilitar el desenvolupament de blockchain amb les seves API centrades en Finances.

No obstant això, es pot distingir realment Fusion dels altres nombrosos projectes?

En aquesta revisió de Fusion, intentaré respondre-hi fent una ullada a fons al projecte. També analitzaré el potencial d’adopció a llarg termini dels tokens FSN.

Què és Fusion?

Fusió és un projecte de blockchain que busca crear la propera generació d’innovació financera. Intenta connectar totes les transaccions financeres en un ecosistema que és transversal, a més de ser font de dades i organitzacions creuades, i ho fa mitjançant l’ús de contractes intel·ligents.

El projecte el va iniciar Dejun Qian, que és el conseller delegat de BitSE, que és una incubadora d’inici que també va produir els projectes de cadenes de blocs VeChain i QTUM.

Què és Fusion Network

Avantatges de la xarxa Fusion

Com molts altres projectes de blockchain, un dels objectius principals de Fusion és resoldre els problemes d’escalabilitat i interoperabilitat que hi ha a la tecnologia blockchain. En assolir aquests objectius, Fusion podrà crear un ecosistema on els tokens digitals de qualsevol classe es puguin transferir i intercanviar en diferents cadenes..

Fusion utilitza un mètode de consens únic conegut com Hierarchical Hybrid Consensus Mechanism (HHCM), que combina aspectes tant de la prova de treball com de la prova d’estaca. També aprofita la informàtica paral·lela mitjançant el mecanisme d’agrupar els seus nodes, que crea una plataforma més segura i eficient.

Característiques tecnològiques de Fusion

El desenvolupament de Fusion depèn d’una sèrie de tecnologies que s’estan combinant per realitzar la visió d’un ecosistema connectat per a les transaccions financeres. Aquests desenvolupaments tecnològics són els següents:

  • Crypto Financial Smart Contract (CSC): Són contractes intel·ligents que s’utilitzen per fer transaccions entre diferents criptomonedes mapades a la cadena de blocs Fusion.
  • Gestió de drets de control distribuït (DCRM): Aquesta és una capa de seguretat per a la cadena de blocs Fusion que protegeix els actius que hagin estat bloquejats en contractes intel·ligents. Fa ús de la distribució i l’emmagatzematge distribuït de claus privades, cosa que garanteix que ningú no tingui accés a tota la clau privada, garantint així que cap node sigui capaç d’obtenir el control dels actius digitals de la cadena de blocs Fusion.
  • Internet dels valors (IoV): Al llibre blanc Fusion, l’equip introdueix el terme “Internet del valor”, que fa referència a la gestió i l’intercanvi d’actius digitals d’una manera segura que evita la necessitat d’intermediaris..
  • El mecanisme de desencadenament múltiple (MTM): Els contractes intel·ligents de Fusion inclouen no només esdeveniments d’activació tradicionals, sinó també activadors basats en el temps i en els esdeveniments, que l’equip de Fusion es refereix com a mecanisme d’activació múltiple. L’equip ha inclòs aquests tres mecanismes d’activació per permetre als contractes intel·ligents satisfer totes les necessitats de transaccions financeres complexes.
  • El mecanisme de consens jeràrquic híbrid (HHCM): Aquesta característica es va esmentar anteriorment com el mecanisme de consens de Fusion, fent ús d’una combinació de prova de treball i prova d’aposta, a més de computació paral·lela. Aquestes combinacions permeten a Fusion agrupar nodes i aconseguir consens en diferents capes per aconseguir un equilibri de seguretat, eficàcia i escala..

Funcions cripto-financeres de Fusion


L’ús del DCRM permet la interacció de diferents actius digitals a la cadena de blocs Fusion. Això significa que els contractes intel·ligents cripto-financers poden aplicar funcions de nivell superior amb una major complexitat. Aquests inclouen funcions multi-token i funcions multi-rol.

La funció multi-token permet al contracte intel·ligent utilitzar els valors assignats d’actius digitals per definir simultàniament la relació entre diversos actius digitals que han estat bloquejats en un contracte intel·ligent.

DCRM Fusion

Visió general de la gestió de drets de control distribuït

La funció de múltiples funcions permet que un contracte intel·ligent admeti diversos tipus de comptes diferents, alhora que defineix les interaccions entre diversos contractes intel·ligents i usuaris simultàniament.

La separació d’usdefruit permet separar la propietat i l’usdefruit d’actius digitals. En els contractes intel·ligents tradicionals, els tokens s’han de transferir íntegrament, amb l’usdefruit i la propietat connectats de manera indeleble. Però la plataforma Fusion permet separar-les, cosa que significa que les transaccions financeres es poden fer independentment de la definició de la propietat del compte.

Això és possible perquè amb els contractes intel·ligents criptofinancers de Fusion es poden definir fàcilment més de dos comptes contractuals o comptes d’usuari dins d’un mateix contracte intel·ligent.

Casos d’ús de fusió

En termes generals, els contractes intel·ligents Fusion serveixen com a sistema de confiança en els contractes financers. Igual que el contracte tradicional, un contracte intel·ligent es pot adaptar de manera única a una situació determinada, però amb un contracte intel·ligent un cop resolt no hi ha manera de modificar ni canviar el contingut o el resultat..

Engranar l’arquitectura de Fusion amb la seva capacitat d’expressió de propietat al llarg del temps, ara hi ha una manera fàcil i segura d’obtenir ingressos amb el valor temporal d’un recurs. Això crea un nou conjunt d’intercanvi de valor i l’equip de Fusion ha identificat diversos casos d’ús únics per a la seva cadena de blocs.

  • Llicencia una cançó – Fusion permet digitalitzar una cançó, crear un subministrament definitiu de fitxes bloquejades pel temps i vendre-les. El bloqueig de temps determina el temps que el comprador podrà escoltar la cançó.
  • Creeu un bo garantit amb actius – Podeu digitalitzar qualsevol actiu i fer-lo servir com a garantia per a una oferta de bons, arribant a un conjunt global d’inversors, fins i tot per a actius locals..
  • Lloga la teva casa (o un apartament) – Podeu utilitzar Fusion per crear panys intel·ligents i controlar exactament el temps que funcionaran les tecles als panys mitjançant les fitxes bloquejades pel temps de Fusion.
  • Obteniu un avançament en efectiu – Si teniu ingressos futurs d’alguns fluxos d’ingressos, podeu vendre alguns d’aquests ingressos futurs ara i obtenir efectiu avui mateix.

L’equip Fusion

El Fusion Project va ser fundat per Dejun Qian, el conseller delegat de BitSE, una empresa incubadora que també és responsable de la creació de VeChain i QTUM, dos altres projectes d’èxit blockchain.

Amb oficines a Singapur, Xangai i Nova York, és realment una operació global. El lloc web de Fusion inclou 15 membres de l’equip, tots amb experiència en diversos camps tecnològics, empresarials i financers. Hi ha cinc assessors addicionals al projecte, tots pioners influents en la cadena de blocs.

Membres Fusion Team

Alguns membres de l’equip Fusion

Com es va esmentar anteriorment, el CEO i fundador de Fusion és Dejun Qian, que va ser gerent d’IBM abans de crear BitSE. És llicenciat en informàtica per la Universitat de Fudan.

Bret Schlussman és el cap de tecnologia i l’arquitecte en cap de blockchain. Anteriorment va ser CTO i cofundador de mibi Inc. i membre del consell assessor del CUNY Institute for Software Design.

Comunitat Fusion

Quan es tracta d’adoptar una moneda digital, ajuda a tenir una comunitat gran i compromesa. Poden ajudar a difondre el coneixement del projecte i, per tant, a l’interès per la participació.

Sembla que Fusion té un seguiment bastant limitat en comparació amb alguns altres projectes amb una edat similar. Per exemple, sí Compte de Twitter que té poc menys de 10.000 seguidors. Tot i això, és força actiu i manté la comunitat actualitzada.

També tenen Canal de Telegram amb uns 7.700 seguidors. Vaig saltar al grup per conèixer millor la discussió. Els administradors van ser útils en general, tot i que hi havia una quantitat de compromís bastant limitada entre els membres.

Finalment, també tenen un Reddit, Facebook i un bloc oficial on mantenen la comunitat al dia amb les novetats sobre el seu full de ruta, associacions i altra informació clau.

El testimoni FSN

El testimoni FSN és un testimoni ERC-20 de la cadena de blocs Ethereum i s’utilitza per pagar tarifes de xarxa a la plataforma Fusion. També s’utilitzen per executar contractes intel·ligents.

L’equip de Fusion va celebrar un ICO el febrer de 2018, aconseguint 42.200.000 dòlars venent 20.480.000 tokens FSN a 2,06 dòlars cadascun. Això representa només el 25% del subministrament total de monedes de 81.920.000 fitxes totals.

El testimoni va augmentar lleugerament després de l’ICO, però es va retirar a l’abril del 2018. Va tenir un darrer repunt el maig del 2018, arribant a un màxim històric de 12,60 dòlars el 5 de maig del 2018. A partir d’aquí, el preu va caure constantment, per sota del nivell d’1 dòlar durant tot el mes d’agost i setembre del 2018 i fins a l’octubre es liquidarà amb menys d’1 dòlar.

Membres Fusion Team

Rendiment del preu FSN. Imatge via CoinCodex

Finalment, el testimoni va assolir un fons de 0,278541 dòlars el 8 de febrer de 2019. Va començar a baixar d’aquest fons a mesura que els mercats de criptomonedes més amplis sortien del mercat baixista llarg del 2018. A partir del 10 de juny de 2019, el testimoni FSN cotitza a 1,26 dòlars , que encara té un 40% de descompte sobre el seu preu ICO, però s’ha recuperat ràpidament, ja que els mercats de criptografia han vist un bon rendiment el 2019.

Si creieu que la recuperació continuarà i voleu invertir en FSN, hi ha diversos intercanvis on podeu recollir-la. Aquests inclouen BitMax, HotBit i Bittrex. També està disponible a IDEX i Bibox. Hi ha uns quants altres intercanvis que ofereixen FSN, però els volums comercials són massa reduïts per fer que valgui la pena utilitzar-los.

En general, sembla que hi ha nivells de volum relativament saludables per al testimoni FSN. Això augura la liquiditat del FSN, que podria suavitzar el comerç. No obstant això, més del 60% d’aquest volum s’està negociant a BitMax, la qual cosa significa que l’intercanvi ha influït de manera excessiva en el mercat.

Com que FSN és un testimoni ERC-20, es pot emmagatzemar a qualsevol cartera compatible amb ERC-20. Potser és el més adequat per emmagatzemar-los en una cartera de maquinari com ara un Ledger Nano o un Trezor.

Desenvolupament de fusió

De vegades, és difícil saber exactament quina feina es fa en un projecte. No obstant això, una de les millors “regles generals” és fer una ullada al nombre de compromisos de codi públic que han estat impulsant.

Per tant, vaig decidir saltar-hi GitHub de Fusion per tenir una idea aproximada de què estaven treballant els desenvolupadors. A continuació es mostra l’historial de confirmacions dels 3 primers repos del GitHub.

Compromissions durant els darrers 12 mesos per a les 3 reposicions principals

Com podeu veure, són força actius empenyent codi en aquests repos. Aquesta és més activitat de la que veiem per a altres projectes que es troben en llocs similars del seu full de ruta. També val la pena assenyalar que hi ha altres 11 dipòsits amb nivells de compromisos diferents.

Aquest nivell d’activitat de codificació té sentit quan veieu la tecnologia en què treballa l’equip. Per exemple, han llançat recentment el seu Fusion Asset Gateway que és un pas important per convertir la plataforma de Fusion en un ecosistema d’economies interconnectat.

També avancen en el desenvolupament de DCRM, la seva solució d’interoperabilitat. Per descomptat, el focus principal de l’equip ara mateix és el llançament del seu mainnet.

Conclusió

Tot i que el preu deprimit de la fitxa FSN és una mica desconcertant, es recupera ràpidament i està lluny de ser l’única criptomoneda que ha vist que el seu preu s’ha vist deprimit significativament al mercat baixista del 2018..

L’equip darrere de Fusion té una sòlida trajectòria en la producció de Foundations amb èxit, com ho demostren els seus esforços previs amb QTUM i VeChain.

Amb la seva atenció a facilitar la transferència d’actius digitals dispars i millorar l’escalabilitat i la interoperabilitat, la demanda del servei proporcionat per Fusion és enorme.

Tot i que res no és segur, la demanda dels serveis creats per Fusion li hauria de donar una llarga vida i també hauria de veure com el valor de les seves fitxes augmenta constantment amb el pas del temps..

Imatge mitjançant Fotolia

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me