Estafes de bombardeig i descàrrega: què han de tenir en compte els comerciants de criptografia

Els anomenats esquemes “pump-and-dump” són comprensiblement il·legals als mercats tradicionals, però en l’espai criptogràfic encara no regulat, apareixen aparentment diàriament ara.

El que passa amb aquestes nefastes estratègies de fer diners és que uns quants s’enriqueixen mentre que molts, és a dir, els inversors que no hi participen, solen perdre-ho tot.

Per això, avui us guiarem pels conceptes bàsics d’aquest fenomen il·lícit perquè pugueu protegir millor la vostra cartera contra la crema.

Criptografia de bombes i abocaments: què i per què

En primer lloc, si no us coneixen aquest llenguatge, el record de la frase “pump and dump” pot ser atrotinat per les infames estafes de Wall Street que van aparèixer a principis dels anys noranta..

Les estafes van implicar corredors que “ho sabien” intensivament subministrant microempreses d’escombraries que participaven com a mitjà per augmentar artificialment el valor d’aquestes accions abans d’abocar-les per obtenir beneficis importants.

Aleshores, a mesura que els preus van caure a causa d’aquest abocament de beneficis, la resta d’inversors van veure com les seves inversions es dissipaven al negre. Aquests altres inversors innocents perdrien la majoria, si no tot, que hi posarien, per això la realització d’un esquema de bombament i descàrrega és descaradament il·legal als mercats tradicionals d’avui en dia.

Per desgràcia, la dinàmica funciona igual per a les criptogràfiques: un grup de grans inversors coordina campanyes de “xíling” per allò que les ments més savis de la comunitat criptogràfica han arribat a anomenar estafadors: monedes que parlen i no caminen, manquen de programadors reals, llibres blancs, etc. endavant.

Si heu estat durant un temps a l’escena criptogràfica, segur que heu vist com les monedes sense nom es disparaven al centenar del percentatge en un dia i sense cap motiu aparent: es tracta clarament de bombes i bolcades coordinades per obtenir beneficis ràpids.

Fins i tot alguns ICO menys prometedors també han estat denunciats com a sistemes inherents de bomba i abocament.

Jordan Belfort, l’infame “Llop de Wall Street”, que va ser pioner en les estafes amb penny stock dels anys noranta, és d’aquesta línia de pensament. Va declarar tant a comentaris recents a la premsa:

Els promotors [ICO] perpetuen una estafa massiva de primer ordre per a tothom. Probablement el 85% de la gent que hi ha no té males intencions, però el problema és que, si un cinc o un 10% intenten estafar-vos, és un desastre negatiu..

Com és?

El signe revelador d’una bomba i un abocador de criptografia prové de mirar els gràfics: veieu una moneda amb un preu baix en un mercat poc líquid que de sobte esclata tant en preu com en volum??


Aquest és un esquema de bombeig i descàrrega en funcionament pel seu aspecte.

Feu una ullada a la imatge que apareix a continuació per veure de què parlem:

Exemples de bombes i bolcades

Fixeu-vos en el volum increïblement baix que després comença a bombejar cap amunt, portant-ne el preu. Després, el preu cau a mesura que es produeix l’abocament.

Si veieu l’inici d’aquesta formació general, és probable que hi hagi alguna cosa inesperada.

Formació de bomba i abocador

Una altra cosa que és possible que hàgiu vist o que hagueu sentit a parlar i que pugueu tenir en compte és que els grups “pumper” es coordinin als grups de xat de Telegram i Signal. Molts d’aquests grups han estat considerats com a coordinadors entre si, ampliant el seu poder en nombre.

També hi ha el fenomen de les estafes automatitzades per bombes i bolcades. Per posar-ne un exemple, hi ha robots de comerç criptogràfic que són estafes com el codi Bitcoin, segons informa Coincierge.de, s’estava anunciant a diverses xarxes socials a Alemanya.

Qui bombeja?

De moment, ningú no sap definitivament qui bombeja i aboca aquestes monedes, però l’especulació raonable ens apunta cap a grans inversors i miners..

Es tracta de desavantatges ben coordinats que requereixen de 15.000 a 100.000 dòlars de capital líquid per arrencar correctament (almenys per a les monedes més petites), cosa que significa que els miners i els grans inversors són els culpables més probables..

Com evitar els esquemes de bombament i abocament

Per les imatges anteriors, queda clar que definitivament no us voleu deixar atrapats a la part posterior d’un esquema de bombes i bolcades.

Si esteu pensant a invertir en una moneda que estigui realment fent publicitat als fòrums en aquest moment, però no esteu tan segur, aneu a les llistes i comproveu-ho vosaltres mateixos.

Hi ha anomalies en el volum?

El mercat de la moneda era super il·líquid fa pocs dies, però ara està explotant?

Si veieu aquest signe, la vostra millor aposta és mantenir-vos allunyats: el bolcat pot començar en qualsevol moment, cremant la vostra inversió en el procés.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map