Entrevista amb Paul Schmitzer de Particl – El mercat centrat en la privadesa

La privadesa és un dret humà inalienable que sovint es dóna per fet.

Això és especialment cert quan es tracta de finances i del vostre dret a gastar els vostres fons en allò que vulgueu, quan vulgueu i com voleu..

Hi ha moltes criptomonedes que han convertit la privadesa en la seva tesi central. La majoria d’aquests s’han centrat en la necessitat de crear un efectiu digital descentralitzat i no rastrejable.

Particl (PART) és un d’aquests projectes, però si bé la majoria de les altres monedes s’aturaran a la criptomoneda, Particl ha desenvolupat tot un mercat privat que també serà criptoagnòstic..

Ens va intrigar el projecte i vam decidir contactar amb l’equip per veure si podien respondre algunes de les preguntes més específiques que teníem sobre Particl..

Entrevista amb Paul Schmitzer

Paul Schmitzer Particl

Paul Schmitzer en un Meetup recent. Font de la imatge: YouTube

Paul Schmitzer és el cap de màrqueting de projectes i estratègia de Particl. Està molt relacionat amb la comunitat i assisteix regularment a esdeveniments per divulgar la plataforma i el projecte més ampli.

Quan el Coin Bureau el va contactar, va respondre amb satisfacció la nostra llista de preguntes. Aquests van aprofundir en diversos temes, des dels aspectes tècnics del protocol fins a l’ecosistema més ampli de moneda privada i criptomoneda.

A continuació es mostra l’entrevista completa:

Visió general de vosaltres mateixos, Particl

Podeu donar-nos una mica d’antecedents sobre vosaltres mateixos i sobre com us heu involucrat amb la criptografia i el projecte Particl?

Sóc un home de família. Tinc una bella dona i 2 belles filles. En realitat sóc arquitecte d’ofici i he estat dissenyant edificis des de fa més de 20 anys.


El 2011 vaig llegir un Article WIRED de Benjamin Wallace titulat “L’ascens i la caiguda de Bitcoin” i això és el que em va fer entrar al forat del conill. Com molts altres aleshores i des d’aleshores, l’ecosistema inicial de bitcoins de fòrums i canals IRC em va portar cada vegada més a un hobby ple..

Ara practico l’arquitectura com a hobby i passo la major part del meu temps a l’espai criptogràfic.

Mai no m’he definit com a maximalista de Bitcoin, però considero que aquest projecte és el més important i el projecte de codi obert més important que existeix. El meu suport als projectes de codi obert / altcoin està inclinat cap a aplicacions centrades en el desenvolupament significatiu i la privadesa. Fa 8 anys que he tingut l’oportunitat d’estar involucrat en l’espai criptogràfic i he participat en tots els projectes de monedes privades de qualsevol importància.

Em vaig implicar amb Particl uns 6 mesos abans que el projecte es fes públic. Evidentment, no vinc d’una formació tècnica, però el meu grau i exposició a l’espai em van fer adequat per liderar el màrqueting i les comunicacions del projecte. Particl ha tingut la sort d’incorporar a molts dels nostres apassionats voluntaris de la comunitat a funcions més grans i co-dirigeixo un equip de set dels millors col·laboradors de l’espai..

Particl se centra en diverses iniciatives diferents. Per a aquells que acaben d’escoltar-ho, podeu explicar l’impuls darrere de Particl i la seva visió més àmplia?

Particl és un projecte ambiciós, no hi ha una manera senzilla d’explicar-ho. En la definició simplista, Particl és una moneda de privadesa denominada PART. No obstant això, la visió del projecte apunta a una economia independent de companys que utilitzen aplicacions descentralitzades centrades en la privadesa.

El 2019 comença realment amb un canvi en el projecte: de ser un projecte de moneda de privadesa a ser una plataforma de privadesa amb un producte comercialitzable. El nostre Open Marketplace és de disseny privat i és un lloc per comprar o vendre coses per a criptografia.

Sense la intenció de retratar una presumptitud, el mercat privat té les seves arrels en un problema que Satoshi va assenyalar específicament al Llibre blanc de Bitcoin.

El comerç a Internet s’ha basat gairebé exclusivament en institucions financeres que serveixen de tercers de confiança per processar pagaments electrònics. Tot i que el sistema funciona prou bé per a la majoria de transaccions, encara pateix les debilitats inherents del model basat en la confiança.

Tot i que la solució pashp ecash de bitcoin retorna a la gent el control dels seus diners. La nostra solució de comerç electrònic p2p proporciona a la gent el control de com compra en línia.

L’espai criptogràfic encara és jove. Tots els que vivim en aquest espai tenim la responsabilitat de construir una base sòlida per a les generacions futures. És per això que estem al dia de cada versió de Bitcoin Core i que desenvolupem millores de privadesa revisades per parells a la part superior de la base de codis. És per això que treballem en una governança descentralitzada i en mecanismes de dipòsit sense confiança. Particl és ambiciós sense perdó i gaudim de l’oportunitat de donar forma a tot el nostre futur.

Particl és relativament únic en el sentit que no heu completat una ICO ni heu fet una pre-mina. Trobeu que això us ha ajudat a destacar entre les multituds que hi ha?

El projecte va començar amb una comunitat activa ja establerta. Els projectes viuen o moren en aquest espai a causa d’usuaris diaris actius. Si sóc totalment honest, no crec que molta gent de l’espai criptogràfic total sàpiga sobre Particl. Ho dic perquè l’espai és en gran mesura tipus d’inversors i el nostre punt fort, el desenvolupament, no és una mètrica popular entre aquesta multitud.

Per a aquells que hi participen per la tecnologia, crec que en destaquem amb seguretat. Tot i que el projecte té només 1,5 anys, tenim membres de la comunitat que han estat seguint el nostre equip durant més de 4 anys. La integritat del desenvolupament que ha mostrat l’equip al llarg de la història de treballar junts remotament és una cosa difícil d’igualar.

Per a mi, això més que res, ens demostra que anem pel bon camí, la visió és sòlida i, si la construïm, arribaran.

Tecnologia Particl

Vosaltres heu dit que esteu a les darreres versions d’Alpha v 1.2 del Particl Open Marketplace. Quan podríem veure el llançament d’aquest? Quan podríem esperar veure un llançament beta del mercat?

Sí, la nostra versió Alpha final d’Open Marketplace ens envolta i la primera versió beta del mercat comença molt aviat. Amb els dits creuats, serà abans d’acabar el mes.

Open Marketplace (Beta) té previst finalitzar el llançament del primer trimestre del 2019 o el primer trimestre del 2n. Amb Beta, llançarem els candidats a la compilació que siguin llançaments de funcions. Afegim més funcionalitats a la part venedora del mercat amb gestió d’inventari, comunicació, comentaris, etc., que seran versions de versions individuals.

L’estratègia és que amb cada nova eina de proveïdors veurem que més venedors proven Open Marketplace i creen les nostres fitxes de productes.

També heu esmentat que quan es llançarà Alpha v1.2, tothom podrà accedir-hi a testnet amb un grup de selecció limitat que executi el mainnet. Has pensat més sobre com seleccionaràs aquests usuaris?

És cert que la versió final d’Alpha serà una versió de testnet estable i una gran millora respecte a la v1.1 que es va llançar al maig del 2018. Ningú mai va esperar que Alpha estigués a mainnet, ja que era una prova de concepte (PoC).

No obstant això, l’equip ha convertit el concepte barebone en una aplicació descentralitzada de mercat força estable i útil durant els darrers 6 mesos. Amb aquest objectiu, la versió final d’Alfa també estarà disponible a mainnet i estarà disponible per a tothom per comprar i vendre coses per a criptografia!

Si us plau, informeu els vostres lectors, com tots els productes de primera generació, és a dir, bitcoin: Alpha Open Marketplace és una aplicació experimental que podeu perdre diners reals si no sabeu què feu..

A més, les noves funcions beta mai estaran disponibles al mercat Alpha. Els usuaris hauran d’esperar fins a març-abril per obtenir eines com la importació de productes i la comunicació encriptada comprador / venedor.

Vosaltres heu tocat la difusió del proveïdor quan la versió beta és completament funcional. Quin tipus de proveïdors esteu pensant en orientar? Hi ha un perfil de venedor típic que creieu que està millor alineat per incorporar-se en aquestes fases inicials?

El nostre públic objectiu són els usuaris de criptografia al principi. La tecnologia encara és massa complicada per als compradors en línia normals en aquest moment. Per tant, veiem molts venedors que ja utilitzen mercats descentralitzats per utilitzar també Particl. Veiem proveïdors en línia que ja venen a Amazon o eBay, però també estan en criptografia amb Open Marketplace com una manera de vendre coses per a criptografia. No ho poden fer als mercats centralitzats.

Particl Open Marketplace és una aplicació descarregable. És important entendre que la majoria dels venedors i compradors en línia no desitgen baixar programari per comprar. La majoria utilitzen aplicacions web o mòbils. Per tant, és important mantenir-ho en línia mentre ens acostem als proveïdors. L’adopció arribarà amb el pas del temps. Open Marketplace ofereix una opció atractiva per als usuaris que tinguin coses i vulguin criptografia, però no és un producte que pugui competir contra els gegants de comerç electrònic que cotitzen en borsa … encara.

Entrevista de Mercat Obert de Particl

Font de la imatge: Oficial Bloc Particl

Particl-Proof-of-Stake (PPoS) és exclusiu per a vosaltres i permet la participació en fred des d’una cartera de maquinari. També acabeu de publicar piscines fredes amb estacades amb una nova interfície d’usuari. Com ha anat això? La comunitat ha participat activament en el procés de participació??

Tothom estava molt emocionat amb l’alliberament de piscines de fredor. Quatre piscines PART descentralitzades es troben en llibertat, amb més de 119.000 PART en joc.

La nostra comunitat sempre ha estat creient en la visió general del projecte. Es pot veure que, amb l’avidesa que exhibeixen, es desfà de la seva PART estacada. La nostra xarxa té un 40% -50% constant de la participació de la xarxa representada per més de 500 nodes complets; ara hi ha una quantitat infinita de nodes anònims que apunten a piscines de jocs freds.

Els grups de jocs haurien d’augmentar la xarxa de jocs perquè és 100% privada i descentralitzada i permet als usuaris amb quantitats més petites contribuir al consens i obtenir recompenses per la feina que fan.

El hardfork i el llançament de Ring CT és retardant-se perquè es puguin llançar completament amb Bulletproofs. Com va el desenvolupament d’aquest tema?

Bulletproofs està al codi ara, però encara ha de passar per una auditoria i verificació del codi adequats. Si tot surt positiu, els usuaris de PART poden planificar que estiguin a mainnet amb la propera bifurcació planificada.

Les primeres indicacions mostren una reducció significativa del 70% de les mides a prova d’abast, així com una major privadesa a causa de la cobertura de 64 bits per sobre dels 32 bits mitjans. Tindrem més coses per parlar de quan un consultor de codi estigui protegit i l’auditoria estigui en marxa.

Al vostre full de ruta també heu mencionat el fitxer Sistema de depòsit MAD com a solució potencial per a la resolució de conflictes. No serà difícil convèncer els usuaris nous que facin servir una funció que els permeti perdre fons sense culpa seva?

El sistema de confiança MAD de Particl es basa en la teoria de jocs de destrucció mútua assegurada (MAD), on no cal que hi hagi confiança per tal que dues parts arribin a un acord. Definitivament, no és una manera normal de fer negocis en línia entre comprador i venedor i serà una experiència diferent a la majoria. Això no vol dir que sigui una mala manera de fer negocis. De fet, creiem que serà alliberador quan la gent comenci a utilitzar-lo.

Cada compra i venda a Open Marketplace crearà un contracte de dipòsit fideïcomís de dues persones. L’hem construït d’aquesta manera perquè 2 persones poden fer transaccions a la vida real sense que hi participin tercers i els avantatges per al venedor (guanyar més diners) i per al comprador (comprar al preu més barat) són millors només amb 2 persones implicades.

Tot el procés serà diferent per a la majoria quan el passen per primera vegada. Hi ha més propietat i control amb el flux de compres modelat a Open Markeplace. El bonic del sistema és que la cooperació, fins i tot sense confiar-se mútuament, és necessària perquè tots dos usuaris no perdin els diners del dipòsit.

Preferiríeu donar a algú el 5% dels vostres guanys (pèrdua) o bloquejar el 5% dels vostres guanys en un contracte mutu i recuperar-los?

Acabeu de publicar el vostre protocol de governança amb vot de pes de moneda. Els membres han abordat les preocupacions sobre la possibilitat de manipulació per part de grans proveïdors. Tot i que encara són les primeres etapes, heu pensat en algun contrapès? Podríeu demanar prestats canvis i canvis d’altres protocols de governança?

Sí, les nostres versions Alpha Open Marketplace tenen dins del nostre protocol de governança v2. Aquesta versió inclou vot de pes. Una cosa a tenir en compte és que tots els protocols de govern descentralitzats necessiten un ús adequat abans de poder veure com les teories es tradueixen funcionalment al món real..

Per començar, hem etiquetat el 10% del subministrament de PART per retirar-lo. Per tant, un gran proveïdor hauria de tenir accés al 10,1% del subministrament total per manipular els resultats en una direcció o al 10% per manipular-los en l’altra direcció (per exemple, per retirar articles de la competència).

La primera persona que marca un element registra el primer vot negatiu d’un article i es mou a una finestra especial perquè altres usuaris aprovin o rebutgin els articles. Quan un article supera el 10%, es retirarà i el venedor perd la seva quota d’anunci. Un cop més, aquest és el nostre mecanisme de governança v2 que es pot modificar en funció de com dicta l’ús del món real.

Els investigadors del nostre equip Particl estan interessats en altres projectes que desenvolupin normes de governança, privadesa i seguretat. Ser flexible i adaptable és important en aquestes primeres aplicacions PoC.

Associacions

Vosaltres, recentment, us heu associat amb PIVX per formar part del seu llançament de gènesi de zDEX. Us veieu enfortint aquesta aliança d’altres maneres?

Probablement PIVX serà una de les primeres criptocoines que s’afegiran com a mètode de pagament a l’Open Marketplace de Particl. El producte zDEX que ha creat PIVX podria potenciar-se per convertir-se en una aplicació descentralitzada centrada en la privadesa complementària a Particl Desktop..

Ambdues comunitats al voltant de PIVX i PART són properes i amables fins i tot en un espai que normalment veieu “enveja competitiva” amb els usuaris diaris. Aquests són els tipus d’equips de projecte amb els quals volem treballar i el tipus de comunitats que volem incloure als nostres productes.

L’espai encara és tan jove, tots estem construint el futur, per què malgastar-lo en discutir sobre qui és el primer o qui és millor quan podem col·laborar i fer coses molt divertides per a tothom?.

Us heu associat amb Mubiz per proporcionar una interfície més fàcil d’utilitzar per al mercat. Els nois de Mubiz acaben d’estrenar la seva lloc web nou. Què en penses? Creieu que Mubiz ajudarà a impulsar l’adopció entre usuaris més tradicionals??

Crec que és bonic! Crec absolutament que una interfície web clearnet per a Open Marketplace ajudarà a impulsar l’adopció. La majoria de les compres en línia es realitzen a través del web o dels dispositius mòbils, de manera que realment és la direcció que hem d’anar per adoptar més àmpliament i augmentar l’activitat diària dels usuaris.

Mubiz utilitza trucades de l’API Particl per compartir, cercar i mostrar llistats a l’Open Marketplace per a tothom que tingui un navegador web. És una gran iniciativa d’un col·laborador de la comunitat PART des de fa molt de temps. M’encantaria que apareguessin més d’aquest tipus de projectes aquest any.

Associació Mubiz Particl

Interfície d’usuari del mercat Mubiz. Font de la imatge: Oficial Mubiz

Després d’això, hi ha altres possibles associacions que esteu explorant amb altres projectes? Potser algun projecte que hagi manifestat interès per construir una dApp?

Tenim bones relacions amb un grapat de projectes, inclosos Bitcoin, PIVX i Komodo. Formem part d’un petit grup de projectes que veuen la importància de solucions de cadena creuada com la de Decred intercanvis atòmics.

Tant PIVX com Komodo tenen intercanvis descentralitzats dels quals som grans fans. Al consens de l’any passat a la ciutat de Nova York, Steve Lee, de KMD, i jo, vam discutir sobre els casos d’ús que un dapp d’intercanvi descentralitzat gratuït com el seu BarterDEX aportaria als usuaris diaris de Particl Desktop. La nostra plataforma de privadesa serveix per crear aplicacions descentralitzades centrades en la privadesa, ja sigui el nostre equip o un altre equip.

Amb un mercat DEX i descentralitzat a la mateixa plataforma, podeu tenir usuaris a qui els agradi el comerç swap amb un DEX i després vinguin al mercat per celebrar un bon dia amb una petita compra. Aquesta és l’economia independent que veig creixent a mesura que el projecte i l’espai maduren.

Vaig poder veure com succeïa una d’aquestes associacions en algun moment del futur amb algun d’aquests projectes o amb d’altres. Un primer gran pas per donar suport a més desenvolupament a Particl serà quan es publiqui el nostre kit de desenvolupament de programari (SDK). Es tracta d’un full de ruta que recollirà més força i mà d’obra a finals d’aquest estiu.

Preguntes generals

Sembla que sou molt actius quant a l’activitat del desenvolupador i GitHub es compromet. Heu impulsat més compromisos que projectes amb equips molt més grans. Estan dormint els desenvolupadors? Esteu assumint activament talent en enginyeria?

Ha! Sí, els nostres desenvolupadors tenen una vida plena fora de Particl. La vostra observació, més que res, es pot relacionar amb la quantitat de treball que es fa en comparació amb la visió i el full de ruta del projecte. Com he dit anteriorment, aquest és un projecte ambiciós i difícil de definir en una simple afirmació. Tenim un pla clar cap a on anem i tot el treball i la col·laboració que es mostren al nostre Github.

Som BUIDLers i tot el que fem és de codi obert, en dipòsits visibles i públics. A diferència de molts projectes de criptografia que es dediquen a codis i després no tornen a actualitzar-se, o que copien bons bits d’aquí o d’allà, estem constantment al dia amb els compromisos de Bitcoin Core, que és un treball a temps complet en si mateix. Els nostres desenvolupadors, específicament Tecnovert, han aportat moltes “novetats” en matèria de privadesa a la base de codis de Bitcoin, tant en el passat com en el present, com ara adreces sigil·les, signatures de trucades, transaccions confidencials, (pròximes) proves de bales, que finalment adopten altres projectes..

Fins i tot si la majoria dels joves entusiastes de la criptografia no s’entusiasmen amb la tecnologia, crec que la comunitat de desenvolupament de la criptografia, específicament els projectes de privadesa, respecta l’equip de Particl i el que estem construint, no només per als usuaris de PART, sinó per a tot l’ecosistema..

El 2018 vam contractar unes deu persones, la meitat eren llocs de desenvolupadors. Sempre estem prenent aplicacions i també fomentem el desenvolupament de la comunitat i també contribuïm a la tradició del desenvolupament de codi obert.

PPoS és compatible amb la cartera de maquinari Ledger Nano. Vosaltres també heu dit que la integració de Trezor Wallet podria arribar aviat. Com està arribant el desenvolupament en aquest front?

Va bé. Tenim un PoC de treball a Particl Core i estem en pautes d’espera amb l’equip de Trezor mentre revisen la sol·licitud d’estirada que vam enviar durant les vacances. La sol·licitud és afegir el fitxer capacitat d’entrada el PIN del propi dispositiu, utilitzant només els dos botons. Un desenvolupador de Bitcoin ha decidit dir que a ells també els agradaria aquesta funció, ja que facilitaria molt la integració del nucli.

He trobat que els desenvolupadors de Ledger, Trezor i fins i tot KeepKey són grans col·laboradors que sempre s’esforcen per mantenir la criptografia de l’usuari el més segura i senzilla possible. Una sol·licitud relacionada és aquí amb desenvolupadors de Bitcoin, Particl, Trezor i KeepKey, tots treballen a través del suggeriment.

Exchangesbviament, els intercanvis sempre són un tema complicat donada la naturalesa dels llistats. Hi ha grans intercanvis que han mostrat interès? Què busques idealment en un soci d’intercanvi??

Binance, Coinbase i Circle són els 3 principals proveïdors de serveis en què ens hem centrat principalment perquè han pres els passos per validar adequadament els projectes segons la normativa vigent que s’exigeix. No es garanteix res quan es parla amb els proveïdors, però ens assegurem que tinguin les revisions i els documents legals perquè puguin prendre la decisió més informada possible.

Amb tants intercanvis que apareixen a l’espai, rebem correus electrònics setmanals per afegir noves oportunitats per a PART. Si aquestes empreses volen afegir PART de forma gratuïta, donem un cop de mà a la integració; si demanen una quota, les rebutgem educadament.

PART està disponible fàcilment des de prop de dues dotzenes de serveis. No hi ha cap benefici lògic per al projecte de pagar un servei nou quan 1) no tenim control sobre el subministrament de monedes i 2) la gent ja té moltes opcions d’on obtenir PART avui.

Llocs per comprar PART

Alguns dels intercanvis i serveis per comprar PART

Com es quadra el cercle quan es tracta de supervisió reguladora i de facilitar mercats privats anònims?

El Projecte Particl compta amb el suport de la Fundació Particl sense ànim de lucre. L’objectiu de la Fundació és promoure i desenvolupar noves tecnologies i aplicacions, especialment en els camps de les noves arquitectures de programari obert i descentralitzat.

Particl Open Marketplace és una aplicació descentralitzada centrada en la privadesa que utilitza el xifratge estàndard de la indústria de la mateixa manera que una aplicació com Signal utilitza el xifratge. En mantenir el nostre codi obert, ens mantindrem transparents sobre com s’integra aquesta criptografia. Com passa amb totes les coses que fem servir diàriament, cal que incumbeixi a l’usuari saber com fer-ho utilitzen el producte.

Estem alliberant el nostre programari de forma gratuïta, però treballem de forma responsable un parell d’equips legals que ajudaran amb els termes d’ús, exempcions de responsabilitat, missatgeria i qualsevol altra qüestió que els advocats puguin tornar al projecte o a la fundació..

Si algun producte que construïm no marca totes les caselles necessàries per mantenir l’usuari en ple control, deixaríem de treballar-hi immediatament. La visió del projecte és clara i no comprometrem la creació de programari privat ètic, apoderador, si vol dir que sacrificem la sobirania de l’individu..

De què us sentiu més orgullós personalment del projecte Particl? El que més us emociona del projecte quan entrem el 2019 i més enllà?

Hi ha dues coses de les que estic més orgullós de Particl. En primer lloc, estic orgullós del que hem creat amb finances mínimes i equips reduïts (en comparació amb les startups recolzades en empreses de risc) en uns 18 mesos. Un cop d’ull ràpid al nostre any a les ressenyes del 2017 i del 2018 ofereix als lectors una visió general de la mentalitat BUIDL que tenen els voluntaris i l’equip de suport. Hem lliurat un dels únics productes que funcionen a l’espai i és molt necessari, no només per als usuaris de PART, sinó un cas d’ús per a altres criptomonedes a mesura que s’afegeixen..

En segon lloc, estic orgullós del nostre primer producte comercialitzable, l’Open Marketplace. La majoria de nosaltres vam gravitar al Bitcoin de Satoshi Nakamoto perquè ens donava el control dels nostres diners. Aquesta va ser una revelació que ha conduït a una revolució.

La trista veritat és que quan la gent vol utilitzar el seu xifrat per comprar o vendre coses, sobretot necessita retornar el control dels seus diners a proveïdors de pagaments com el seu banc, PayPal o Visa. Veig l’Open Marketplace com un producte que manté als usuaris el control de la seva criptografia. Amb això, no han de deixar la criptografia. Esperem que mai més.

Conclusió

Sembla com si el 2019 sigui un any força ocupat per al projecte Particl. A partir de la conclusió del seu Open Marketplace alfa i el posterior llançament de la seva versió beta, les coses semblen estar en marxa.

També serà interessant veure si hi ha altres associacions que puguin establir amb altres projectes i si poden obtenir més llistats d’intercanvi. Per descomptat, aquest últim dependrà en gran mesura d’un soci d’intercanvi disposat a treballar amb l’equip Particl.

Si voleu mantenir-vos al dia amb el projecte Particl, en feu un seguiment bloc oficial així com al seu compte de twitter. L’equip és força actiu a l’hora d’actualitzar els membres de la comunitat. Si voleu comprar PART, podeu obtenir-los a Bittrex.

Imatge destacada a través de Fotolia & Particl

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me