Entrevista amb el fundador Insolar, Dmitry Zhulin: immersió profunda a la plataforma

Insolar és un interessant projecte que desenvolupa una plataforma que funcionarà com a Blockchain as a Service (BaaS).

Volen proporcionar a les empreses una solució senzilla, segura i interoperable. Prèviament, hem completat una llarga revisió Insolar que va examinar en profunditat el projecte i els seus plans ambiciosos.

Tot i això, ens va fascinar i teníem moltes més preguntes.

Volíem obtenir més informació sobre la tecnologia, les associacions, el full de ruta i els membres de l’equip. Vam decidir contactar amb l’equip Insolar amb la nostra extensa llista de preguntes.

Entrevista a Dmitry Zhulin

Dmitry Zhulin Insolar

Dmitry Zhulin. Font de la imatge: Bloc Insolar

Dmitry Zhulin és un dels fundadors d’Insolar. És un experimentat capitalista de risc que anteriorment va construir la start-up de lliurament de queviures Instamart. També fa més de cinc anys que participa en l’ecosistema blockchain.

El 2017, Dmitry va fundar l’ecosistema INS, que era el predecessor d’Insolar. També va tenir l’amabilitat de respondre a totes les preguntes que li vam enviar a l’equip.

A continuació es mostra l’entrevista completa:

Visió general d’Insolar

Vosaltres vau començar com l’ecosistema INS que es centrava en els lliuraments de queviures B2C. Recentment heu canviat a Insolar com un ecosistema complet de blockchain empresarial. Per què el canvi?

Mentre treballàvem en el desenvolupament d’INS Ecosystem, ens vam adonar que cap de les plataformes blockchain actuals pot allotjar la nostra aplicació. Els comentaris de centenars d’executius d’innovació i professionals de la cadena de blocs van demostrar que tenien el mateix problema. Per tant, vam decidir crear la nostra pròpia plataforma: veritablement escalable, apta per a les empreses i de codi obert.

En habilitar xarxes comercials distribuïdes, confiança integrada i eliminar intermediaris de tercers, la plataforma blockchain d’Insolar pot impulsar models de negoci més enllà del mercat directe al consumidor i mercats fora del comerç al detall..

Insolar comparteix els mateixos valors que l’INS Ecosystem: aprofiteu la tecnologia blockchain per permetre a les empreses oferir més valor, transparència, equitat i confiança als clients. Això és quelcom que les tecnologies actuals no podien aconseguir, fins que Insolar no va aparèixer.

En crear Insolar, estem ampliant àmpliament l’abast dels nostres productes, l’ús de token i el nostre valor per als col·laboradors i els clients. Estem desenvolupant una plataforma de cadena de blocs d’última generació i empresarial que estarà al capdavant d’una revolució que transformarà l’economia global.


Al mateix temps, el nostre projecte de queviures B2C continua sent un dels nostres casos d’ús que es basarà en la cadena de blocs Insolar.

Parleu-nos de l’equip més ampli d’Insolar. Sembla com si vostès s’haguessin expandit força en el talent i la investigació de desenvolupadors en nombroses ubicacions.

Insolar és un equip global de 68 persones a Amèrica del Nord i Europa, que inclou un equip d’enginyeria de 35 persones amb una forta pràctica de construcció i manteniment de sistemes d’alta càrrega i alta disponibilitat, i 10 acadèmics líders en blockchain de les principals institucions (Universitat de York, ETH) Zuric, Princeton). Podeu trobar els perfils del nostre equip aquí.

L’arquitecte en cap de la plataforma, Kirill Ivkushkin, va dirigir el departament de Blockchain al tercer banc més gran d’Europa, durant el qual va dirigir totes les iniciatives de blockchain del banc, avaluant personalment el codi i l’arquitectura de desenes de plataformes..

També va treballar com a arquitecte en cap al Deutsche Bank, amb sistemes amb més de 17.000 nuclis. Kirill és un dels principals experts tècnics mundials en implementació de blockchain empresarial en el món real. És un orador públic freqüent de blockchain i fintech. Com heu esmentat, recentment va pronunciar el discurs que vau escoltar a la conferència Blockchain Expo.

Pavel Scherbinin, cap de tecnologia d’Insolar, va ser anteriorment cap de tecnologia de Mail.Ru, que és una empresa líder a Internet a Europa de l’Est i número 7 a tot el món. Durant el seu mandat allà, Pavel va ser responsable de la construcció de sistemes d’alta càrrega utilitzats per una dotzena de milions d’usuaris.

Pavel Kirill Ivkushkin Insolar

Kirill Ivkushkin i Pavel Sсherbinin. Imatge mitjançant Insolar

Insolar serà una solució empresarial. Quin tipus d’empreses veieu eventualment amb el protocol o les aplicacions?

Insolar és una plataforma i un ecosistema completament enfocats a l’empresa per ajudar les empreses a desplegar ràpidament xarxes comercials distribuïdes de propera generació (Insolar Blockchain). Insolar s’adreça a clients de grans i mitjanes empreses de diversos sectors i casos d’ús.

Insolar Blockchain i les aplicacions impulsen un nou marc d’interacció empresa a empresa, aporten beneficis tangibles i redueixen la càrrega de TI per a les empreses, facilitant la creació de xarxes comercials distribuïdes, ajudant les empreses a superar les complexitats de TI i centrant-se en el seu negoci principal. alhora que es permeten millores de processos i es desbloqueixen nous fluxos d’ingressos.

La plataforma Insolar blockchain es pot aplicar de forma gairebé il·limitada a solucions en totes les indústries i aplicacions. Hem determinat diverses àrees d’ús prioritàries com a punt d’enfocament. Es tracta de la cadena de subministrament entre indústries, els serveis elèctrics i les xarxes intel·ligents, la gestió d’identitats i l’economia compartida.

Aquests tres camps es presten especialment a l’optimització mitjançant l’ús de la tecnologia blockchain i són àrees en què el nostre equip té una experiència especial. Convidem els nostres socis i clients corporatius a desenvolupar aplicacions comercials distribuïdes que compleixin els seus requisits comercials a Insolar Blockchain. Hi ha disponible la llista completa d’indústries i casos d’ús aquí.

L’equip Insolar té una profunda comprensió i una experiència pràctica diversificada en tecnologies DLT. Estem apel·lant a les demandes clau de les empreses mitjançant:

 • Racionalització del disseny, aplicació i reutilització de processos complexos entre empreses;
 • Automatitzar els processos entre empreses, cosa que els permet identificar defectes de disseny en una etapa primerenca i dur a terme un control exhaustiu de les dades en cas de possibles disputes legals;
 • Creació d’una plataforma compatible que es pugui utilitzar conjuntament amb solucions i sistemes de TI existents;
 • Construir una plataforma que sigui compatible amb solucions corporatives existents i sistemes amb propietats similars, com ara la transnacionalitat en el processament de dades dins de diferents sistemes, l’escalabilitat horitzontal, el processament de documents XML, etc .;
 • Introducció del compliment de diferents sistemes i regulacions de govern de dominis i procediments de generació i gestió clars i unificats per a diferents estàndards, ja siguin globals, a nivell estatal o empresarials, inclosos els entre empreses,
 • Reduir la susceptibilitat als bloquejos de proveïdors com a resultat de l’ús de tecnologies amb llicència i sistemes i sistemes d’intercanvi de dades centralitzats o gestionats de forma centralitzada.

Seguint l’anterior, heu iniciat negociacions amb empreses sobre l’ús d’Insolar? Com van aquests??

Estem negociant amb diverses empreses grans interessades en els nostres serveis. Aquests inclouen empreses a Europa en els camps de la logística i la mineria, i xarxes intel·ligents a Amèrica del Nord. Les negociacions estan sota NDA i s’anunciaran el 2019. Els objectius clau actuals de l’equip són el llançament de testnet a principis del 2019 i la posada en marxa dels pilots en diverses indústries i casos d’ús.

Casos d’ús insolar

Tres de les indústries que tenen un cas d’ús Insolar. Imatge mitjançant Presentació Insolar

Insolar diu que la seva solució s’ajustarà a la normativa mundial. Es pot explicar això?

Insolar és compatible amb els requisits regulatoris mundials i les regles de governança de domini individual. Compleix plenament el Reglament general de protecció de dades (GDPR) i altres estàndards importants de protecció de dades.

Per exemple, GDPR preveu esborrar dades privades en determinats casos. Es pot executar en dominis privats o autoritzats de la xarxa Insolar, de manera que es garanteix que cap de tercers no manté cap dada privada un cop hagi caducat l’accés..

Tecnologia Insolar

Un dels objectius principals d’Insolar era la compatibilitat amb altres solucions. Heu declarat que Insolar serà compatible amb Hyperledger. Hi ha altres ecosistemes amb els quals Insolar podria integrar-se?

Insolar serà interoperable amb qualsevol ERP / BPM / CRP utilitzat per les empreses. Pel que fa a altres protocols de blockchain, el nostre equip de desenvolupadors treballa perquè la nostra plataforma pugui executar Hyperledger i altres protocols i contractes intel·ligents de blockchain de nivell empresarial..

Part de la solució Insolar no és només desenvolupar un protocol, sinó també aplicacions. Ja heu començat a construir-ne alguns? Quines seran les seves funcions?

Més enllà de la seva plataforma, que engloba múltiples protocols, Insolar està construint de forma agressiva eines per a desenvolupadors i tercers per promoure una comunitat florent (Insolar Applications). El seu codi és de codi obert i la seva recerca es comparteix lliurement; admet els llenguatges empresarials més populars (Golang i Java); i permet microserveis de tercers, dApps i contractes intel·ligents.

Insolar no requereix desplegar inversions inicials costoses en mà d’obra i infraestructures de TI; es pot executar al núvol, de forma segura i escalable. Les aplicacions Insolar totalment operatives estaran disponibles després del llançament de mainnet durant el tercer trimestre de 2019 i posteriors.

Les aplicacions Insolar s’adaptaran a les necessitats individuals de les empreses i es basaran en un sistema bàsic que pot atendre múltiples casos d’ús i indústries, pràcticament qualsevol escenari en què les operacions comercials impliquin la interacció de múltiples socis..

Gràcies a la seva particular i única varietat de funcions, incloses les xarxes híbrides (públiques i autoritzades) que són compatibles amb diferents regles de governança de dominis, Insolar es troba en una posició única per servir i optimitzar la connectivitat entre empreses..

Teniu un consens únic & mecanisme d’emmagatzematge que no depèn de PoS i PoW. Podeu explicar això una mica més?

En primer lloc, hi ha diferents algorismes de consens que s’apliquen a diferents dominis (parts de la xarxa) dins d’Insolar.

Quant a la configuració predeterminada, aplicada a Insolar mainnet, tots els nodes poden tenir un dels dos rols: emmagatzematge o processament. Els nodes d’emmagatzematge es divideixen en material “pesat” i “lleuger”.

Els nodes “Material pesat” emmagatzemen el llibre major, però a diferència d’altres protocols blockchain, cap d’ells el conserva completament, sinó només una part determinada. Això es fa tant per seguretat com per capacitat d’emmagatzematge. Els nodes “Material lleuger” només conserven la història recent d’un llibre major i s’utilitzen per al trànsit a la xarxa.

Els nodes de processament fan la informàtica i realitzen les transaccions. La diferència respecte a altres protocols és que no ho fan simultàniament. En canvi, cada contracte intel·ligent es delega a un únic node.

A continuació, alguns altres nodes (anomenats “validadors”) aproven les transaccions. Com a resultat, la capacitat de producció augmenta. Gràcies a això, la xarxa Insolar és capaç de proporcionar transaccions a gran escala. Al seu torn, això permet a les empreses processar documents en cadena.

Per assegurar-vos que la xarxa sigui resistent als atacs de nodes maliciosos, tots els nodes es trien pseudo-aleatòriament al començament de cada bloc, desencadenats per senyals anomenats “Pulsos”. Un pols porta una font d’atzar / entropia i es genera cada 5-15 segons mitjançant els nodes pulsars.

Exemples de consens insolar

Com es configura el consens a Insolar. Imatge mitjançant Presentació Insolar

Computacionalment, els contractes intel·ligents a la xarxa Insolar es codificaran en Golang, Java i JavaScript. Per què heu escollit aquests idiomes contractuals específics??

El nucli de la plataforma Insolar escrit en GoLang és necessari per a la compatibilitat amb Hyperleger Fabric. Java és el llenguatge més utilitzat en el desenvolupament empresarial i estem construint Insolar per a empreses.

Javascript també és el llenguatge de programació més popular del món, segons Github. També utilitzarem WebAssembly per presentar Javascript perquè permet JS i proporciona una manera d’executar codi escrit en diversos idiomes al web a una velocitat gairebé nativa..

Fent un cop d’ull als vostres documents tècnics, esmenteu que, en termes de gestió de dades, teniu seguretat multizona. Es pot explicar això?

La seguretat multizona està habilitada per les xarxes híbrides, públiques i autoritzades que ofereix la plataforma Insolar. Permet el compliment de diverses normes de govern del domini i regulacions globals (per exemple, GDPR). Els propietaris de dominis són capaços d’establir diferents nivells de seguretat i els usuaris poden triar lliurement nivells individuals de gestió de riscos triant un domini respectiu.

Si la legislació local ho permet, qualsevol empresa pot participar a la plataforma Insolar, independentment dels requisits de la seva política. Això garanteix els diversos requisits de seguretat, privadesa i conformitat dels participants i promou la integració i l’ús a gran escala de la xarxa Insolar per part de clients empresarials..

El concepte d’adaptabilitat de les transaccions és interessant. Per què heu escollit aquest enfocament??

Insolar té un concepte de validació flexible. Això significa que un client empresarial pot realitzar transaccions amb una eficiència en termes de costos. El concepte darrere d’això és que poden optar per utilitzar un nombre variable de nodes per a la validació, en funció de si la transacció té un risc alt o baix..

Si hi ha menys nodes, la transacció és més barata. Això és pràctic per a les empreses per reduir costos i garantir el valor.

El testimoni INS ERC20 finalment es convertirà en un nou testimoni INS natiu. Com s’utilitzarà el nou testimoni a l’ecosistema Insolar?

Atès que la plataforma pública serà una part important de les xarxes comercials distribuïdes d’Insolar, el testimoni INS s’integrarà en la seva economia, de la mateixa manera que els tokens natius d’altres protocols blockchain els utilitzen els ecosistemes de la xarxa.

Full de ruta Insolar & Ecosistema més ampli

El vostre full de ruta està ben dissenyat. Quin és el següent pas més important? A quina distància sou d’arribar-hi??

El següent pas més important és el llançament del nostre primer testnet. Hi haurà diversos testnets. El primer sortirà al gener i mostrarà les capacitats inicials que estem desenvolupant al full de ruta tècnic de la nostra plataforma.

Tots sabem que hi ha una sèrie de reptes als quals s’enfronta la tecnologia blockchain. Quin creieu que és el principal obstacle per a l’adopció a gran escala??

Des del punt de vista de l’empresa, fins ara hi ha hagut diversos desafiaments a l’adopció a gran escala de la tecnologia blockchain, fins que va aparèixer Insolar. Amb el seu conjunt únic de funcions, Insolar superarà exactament els reptes que hi ha hagut fins ara i permetrà DLT per a ús empresarial. Insolar garantirà:

 • Velocitat de transacció (15.000 tsd)
 • Escalabilitat & validació flexible, que garanteix transaccions rendibles
 • Xarxes híbrides que poden ser públiques i privades i, per tant, són compatibles amb els requisits dels diferents sistemes de governança de dominis i els requisits regulatoris del món.,
 • Compatible amb les TI heretades i diferents plataformes blockchain
 • Fàcil d’utilitzar: BaaS (aplicacions Blockchain com a servei): Insolar és un complement de TI que no requereix cap maquinari ni experiència especials.

Vosaltres teníeu un ICO molt reeixit al desembre del 2017. Com hem vist, l’espai ICO ha tingut un fort cop recentment a causa d’una sèrie de factors. Com veieu l’evolució del model ICO durant els propers anys?

El mercat de l’ICO es regularitzarà i hi haurà procediments de diligència deguda més estrictes.

Què us fa més il·lusió personalment pel que fa a Insolar i la solució que esteu construint??

Ens fa il·lusió convertir-nos en l’empresa de tecnologia blockchain líder al món que impulsa xarxes empresarials innovadores, transparents i eficients. Insolar capta tant l’esperit centrat en la tecnologia de la nostra cadena de blocs, com l’impacte que pot tenir en el món real mitjançant aplicacions descentralitzades.

La nostra missió és construir una plataforma de cadenes de blocs de codi obert per a empreses que permeti interaccions perfectes entre empreses i noves oportunitats de creixement impulsades per la confiança distribuïda.

Conclusió

Sembla com si l’equip d’Insolar tingués molta feina per endavant si vol assolir els seus ambiciosos objectius per al 2019.

Serà interessant veure quines associacions Insolar és capaç de forjar amb les empreses amb les quals discuteixen. Si aquests socis són capaços de llançar amb èxit cadenes de blocs empresarials, podrien donar un impuls a moltes altres empreses a unir-se.

Si voleu estar al dia dels darrers desenvolupaments i anuncis d’Insolar, heu de vigilar-ne bloc oficial així com els seus Compte de Twitter. Les fitxes INS es poden comprar a Binance Exchange.

Imatge destacada a través d’Insolar.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me