Ens dirigim a una altra versió de Bitcoin?

Sembla com si molts inversors s’acabessin acostumant al concepte de Bitcoin Cash, Bitcoin i la bifurcació SegWitx2 al novembre. Tanmateix, potser hauran d’acostumar-se al concepte d’una altra versió de Bitcoin anomenada “Bitcoin Gold”. És del tot possible que hi pugui haver 4 tipus de Bitcoin ben aviat.

Als desenvolupadors de Bitcoin Gold els agrada veure’s com una mena de grup rebel que vol fer la xarxa Bitcoin més descentralitzada. També volen seguir una “bifurcació dura” de la xarxa de Bitcoin heretada i separar-se de Bitcoin d’una manera similar a la manera com va fer Bitcoin Cash a l’agost.

Aquesta iniciativa de Bitcoin Gold està liderada per Jack Liao, que és el conseller delegat d’una empresa de mineria de criptografia amb seu a Hong Kong, LightningASIC. Com es va esmentar a el seu lloc web, tenen previst llançar les monedes el 25 d’octubre. Obrirà la nova moneda als intercanvis l’1 de novembre.

Motivacions per Bitcoin Gold

El que intenta fer Bitcoin Gold és fer que la xarxa sigui més descentralitzada i intentar eliminar part del control que s’ha cedit a un nombre d’empreses mineres molt potents. Això és una cosa que en teoria hauria d’atraure a la majoria d’usuaris de Bitcoin.

Una part de la raó per la qual Bitcoin s’ha centralitzat tant es deu al desenvolupament d’ASIC. Es tracta de xips desenvolupats per empreses tecnològiques (algunes de les quals són miners) que poden augmentar ràpidament l’eficiència de la mineria. No obstant això, aquests ASIC són bastant cars i, per tant, no són generalment adquirits pels miners minoristes. Això ha estat part del motiu pel qual empreses com Bitmain han esdevingut tan poderoses. Produeixen les fitxes que fan servir a les seves mines.

Per tal d’aconseguir aquesta descentralització, els desenvolupadors pretenen ajustar els algorismes de mineria de manera que es poguessin extraure fàcilment amb targetes gràfiques o GPU. Això significarà que els miners minoristes que operen des de casa amb GPU simples també poden participar a la mineria. Per tant, la influència de les grans empreses mineres també començarà a minvar. Segons el desenvolupador de Bitcoin Gold “The Sorrow”

Bitcoin Gold implementarà un canvi de prova de treball del SHA256 de bitcoin a Equihash, un algorisme de memòria dura que és resistent a ASIC i optimitzat per a la mineria de GPU,

L’empresa de Liao ha produït tradicionalment maquinari més centrat en Litecoin, però ara vol assumir l’ordre de mineria establert a la Xina. No amaga que veu Bitmain com el motiu de la centralització a gran escala a la xarxa.

Tot i que donar més potència als usuaris i reduir la centralització és un objectiu destacable, és més fàcil de dir que de fer. Això es deu al fet que no es pot mirar simplement a la mineria de GPU com la solució al problema. La producció de GPU també està centralitzada i està controlada quasi exclusivament per Nvidia i AMD. Tot i això, Liao afirma que la facilitat amb què els consumidors poden comprar aquest maquinari el converteix en una solució molt millor que l’statu quo.

Manca de certesa

Tot i que sí que sembla una proposta interessant, hi ha molts detalls que segueixen sent desconeguts. Això inclou detalls com l’alçada del bloc a la forquilla. Els principals desenvolupadors també són conscients que molts dels detalls són “difusos” i es poden debatre.

També hi havia el possible idea d’una oferta inicial de monedes (ICO) que donaria l’1% de les monedes a l’equip de desenvolupament. Tot i això, sembla que s’ha eliminat. Atès que es tracta d’una bifurcació de la xarxa, cada titular de Bitcoin en el moment de la bifurcació rebrà una quantitat equivalent de Bitcoin Gold. Segons un àlies de desenvolupador “h4x”

És una forquilla minimalista de la base de codis Bitcoin Core en l’esperit de la litecoïna, només algunes modificacions conservadores

Tot i que Bitcoin Gold sona com una gran idea en teoria, no és segur si és probable que guanyi tracció. La forquilla d’efectiu de Bitcoin va donar lloc a una xarxa en definitiva més petita que només valia el 12% de la de Bitcoin. Ara molts prediuen que un Bitcoin Gold podria ser encara més petit en comparació amb Bitcoin Cash. Dues de les crítiques més vocals són Jiang Zhouer i Haipo Yang, els consellers delegats de BTC.Top i ViaBTC respectivament. Van afirmar que l’impacte de Bitcoin Gold serà insignificant.


Més Forquilles per venir

Les novetats de la forquilla Bitcoin Gold no són un xoc. Molts desenvolupadors van opinar que és probable que hi hagi més forquilles Bitcoin com la forquilla Cash a l’agost. Per exemple, després de la forquilla Bitcoin Cash, Tadge Dryja, un desenvolupador de Lightning Network va argumentar que les forquilles esdevindran molt més comunes a causa dels incentius financers.

Aquesta predicció s’ha demostrat certa mitjançant aquest anunci de Bitcoin Gold i, per descomptat, la bifurcació SegWit 2X al novembre.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me