Els preus dels tokens familiars arriben a altures vertiginoses a la Major Bull Run

Els tokens Kin, llançats pel creixent servei de missatgeria canadenca Kik, han experimentat un fort augment del preu en els darrers dies. A diferència d’alguns altres projectes, l’augment de preus sembla estar lligat tant a BTC com als dòlars nord-americans.

A partir del 28 de desembre, els preus dels tokens han passat de 0,0001 dòlars a un màxim històric actual de 0,0014 dòlars, cosa que representa aproximadament un increment de valor de 14 vegades. Què hi ha darrere de l’augment sobtat del preu i Kin val la pena una inversió? Seguiu llegint mentre fem un cop d’ull a aquest potencial candidat a la criptomoneda de xarxes socials.

Kin Tokens: Una breu ressenya

Anteriorment a Coinbureau, vam revisar el testimoni Kin i el seu anunci pendent de retirada d’Ethereum. L’objectiu del testimoni és utilitzar-se com a moneda descentralitzada i de cost extremadament baix en un nou “ecosistema” temàtic al voltant de Kik. El pla és orientar-se als preadolescents a través dels rangs d’edat dels adults joves. Esperen introduir potencialment milions d’usuaris a una criptomoneda de fàcil accés i assequible. D’acord amb Forbes, la companyia va recaptar prop de 100 milions de dòlars després de la seva venda de fitxes.

Tot i que la idea d’un testimoni de baix cost o amigable no és nova, el que fa atractiu els tokens Kin és la idea que qualsevol persona que posseeixi un telèfon intel·ligent amb l’aplicació de missatgeria Kik, que inclou milions d’usuaris (especialment els joves), de sobte tindrà una cartera de criptomonedes instal·lada al telèfon i llesta per començar.

Aquest argument és bastant similar al plantejat per Blu-ray versus HD-DVD a mitjans dels anys 2000. Aleshores, molta gent sospitava que el Blu-ray s’enlairaria simplement perquè s’incloïa a totes les PlayStation 3, un dispositiu de joc que finalment va ser propietat de desenes de milions de persones..

Al final, es va demostrar que aquesta afirmació era certa, almenys en el sentit que el Blu-ray va guanyar les guerres en format HD. De la mateixa manera que PlayStation 3 posa un reproductor Blu-ray a les llars de milions de persones, l’aplicació Kik Messenger pot posar la criptomoneda en mans de més.

Què està impulsant la pujada de preus?

Lambokin Image Kin Telegram Xat

Font: Xat de Kin Telegram

Una investigació sobre els fets recents relacionats amb l’ecosistema Kin ha demostrat ser infructuosa. Els canals oficials de Twitter no esmenten cap novetat significativa, el xat de Telegram sembla estar ple de memes lambo (o “Lambokin” en aquest cas) i la majoria de llocs de notícies importants no informen de cap altre detall significatiu que el fet que el preu ha pujat de sobte.

El que és possible que estiguem veient aquí és una combinació d’efectes com l’activitat de les balenes (que significa manipulació del mercat), tal com hem vist amb Dogecoin aquest mes. O pot ser el resultat d’una petita pujada de preus a causa de l’interès després del canvi a Stellar. Això, en tercer lloc, podria conduir a un bucle de retroalimentació positiva que donaria lloc a FOMO. Aquest ésser, por a perdre’s.

FOMO és ben conegut per augmentar encara més la demanda. Aquest tipus de comentaris positius bucle és també potser en gran part responsable del gran augment de preus que va veure Bitcoin el desembre passat. Bàsicament parlant, la gent veu com augmenta el preu, de manera que compren més amb l’esperança que la tendència continuï i pugui obtenir beneficis.

Bona inversió a llarg termini?

Seran les fitxes Kin una bona inversió a llarg termini? Basat exclusivament en el sobtat salt del preu, no podem dir amb certesa si aquesta tendència continuarà. Hem de considerar quin és l’objectiu principal del projecte i per a què serveix.

Com que està pensat per a persones que són noves en criptomoneda i també per a joves que en general no tenen molts diners, és poc probable que des d’aquesta base d’usuaris primaris vegem ràpidament enormes entrades d’efectiu. El més probable és que l’activitat de preus significativa o ràpida sigui el resultat de balenes o especulacions. Com que l’ecosistema Kin encara no s’ha llançat del tot, tampoc no sabem de què serà capaç ni què en pensarà el públic.

És del tot possible que simplement es pugui veure d’algun tipus de programa de punts i no d’una moneda real. O és possible que un dia les botigues acceptin pagaments mòbils de tokens Kin a tot el món.

Si tenim en compte la popular aplicació de missatgeria xinesa QQ, aquest esdeveniment es va produir almenys una mica en els anys anteriors al desplegament dels pagaments mòbils al país. QQ va oferir que és propi moneda (enllaç en xinès) anomenades “Q Coins” (no una criptomoneda), i algunes botigues en línia les van acceptar. És clar, no és impossible que una aplicació de missatgeria s’accepti una moneda integrada en pagaments fora de la seva pròpia xarxa.

Si us interessa l’ecosistema Kin i no només la sobtada pujada de preus, hauríeu d’examinar la documentació sobre el projecte i veure si creieu que té un fort futur. Si només voleu canviar d’ofici diari, és possible que ja hagueu perdut aquesta oportunitat. Cercar en un altre lloc el proper projecte promocionat pot ser una millor idea.

Exempció de responsabilitat: són opinions dels escriptors i no s’han de considerar consells d’inversió.

Imatge destacada Font

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me