Els miners de Bitcoin de la Xina es preparen per sortir després dels rumors de reducció

Els membres de la comunitat activa de criptomonedes de la Xina continuen tallant la seva feina a mesura que els reguladors de la nació reprimeixen totes les activitats relacionades amb les criptomonedes. Al setembre, els reguladors xinesos van tancar les empreses i les persones que recaptaven fons mitjançant la venda de tokens.

El Banc Popular de la Xina va declarar il·legals les ofertes inicials de monedes (ICO) i va demanar el final immediat de la pràctica. Aviat va ser seguit per la decisió de tancar els intercanvis de Bitcoin, amb les autoritats xineses anunciant que tots els intercanvis de Bitcoin a Pequín i Xangai van rebre l’ordre de presentar plans per acabar les seves operacions el 20 de setembre.

Els experts en el funcionament intern del sistema polític xinès esperaven que les coses canviessin a la tardor, ja que el Partit Comunista Xinès (PCCh) celebrà el 19è Congrés del Partit a Pequín del 18 al 25 d’octubre. la màxima direcció del partit i també estableix els objectius de política nacional del partit.

S’esperava que les estrictes polítiques promulgades abans del congrés serien derogades després del Congrés i substituïdes per polítiques menys restrictives. També es preveia que el Congrés es traduiria en un augment de la regulació estatal en tota la indústria.

Això encara no s’ha produït i, abans del canvi de política, la Xina era la nació dominant al món de les criptomonedes. Abans de setembre, el Yuan xinès dominava els mercats comercials de Bitcoin, igual que les borses xineses com OKCoin, Huobi Pro i BTC China. En prohibir la ICO i els intercanvis, les autoritats van acabar ràpidament amb aquest domini i sembla que ara el focus s’ha centrat en la mineria.

Rumors de reducció

Repressió de la Xina contra els miners de Bitcoin

Imatge via Nodes de confiança

A principis d’aquesta setmana van començar a circular informes que la sanció de l’activitat minera es produïa a conseqüència del consum excessiu d’energia hidroelèctrica. Un document difós per una filial de la State Grid Corporation amb seu a la província de Sichuan advertia a les petites centrals hidroelèctriques que deixessin de donar suport a les explotacions mineres de piscines. Això era preocupant, ja que la província de Sichuan alberga moltes grans instal·lacions mineres de Bitcoin a causa del gran subministrament d’aigua de la regió, que genera una gran quantitat d’energia hidroelèctrica barata..

La Sichuan Electric Power Company va declarar que la xarxa estatal xinesa estava a punt de prohibir tota mineria de Bitcoin a la província de Sichuan. Un document produït per la companyia anunciava que “la mineria de Bitcoin és una activitat il·legal”.

Posteriorment, es va confirmar que el document provenia de la sucursal del país Dan Ba ​​a Sichuan i, des de llavors, els executius locals han decidit aclarir les seves declaracions. Tot i que admeten que l’informe és parcialment cert, els funcionaris de la sucursal del país Dan Ba ​​subratllen que la publicació era un document intern que no tenia cap relació real amb cap regulació integral recolzada per l’Estat i que incloïa una sèrie de reclamacions no verificades..

Un funcionari de Dan Ba ​​va explicar la situació a la publicació xinesa Caixin

El nostre sector elèctric és només una unitat de negoci, no una agència estatal, ni té el poder de caracteritzar si la producció de Bitcoin és il·legal o no i pot haver-hi molta ambigüitat en la presentació del document.

El periodista xinès CnLedger també es va mudar per aclarir els rumors i ho va anunciar

El cap d’aquesta empresa ha aclarit que van cometre errors en la declaració, ja que no són un departament administratiu del govern i no tenen drets per determinar si la mineria de Bitcoin és il·legal.

Ara es creu que el govern no té intenció de prohibir la mineria de Bitcoin ni cap activitat relacionada amb la mineria de criptomonedes a la regió. De fet, tota la situació pot representar una lluita de poder entre les centrals hidroelèctriques de les regions i les operacions mineres de Bitcoin.


Els miners causen fricció

Tot i que els primers informes han resultat ser simples rumors, tot l’afer ha posat en dubte la capacitat del país per mantenir les operacions mineres de Bitcoin. Fins ara, diversos grups d’interès han aprofitat els recursos naturals de la regió, ja que la Sichuan Electric Power Company actua com l’entitat més important de la regió..

Sichuan Electric, com a proveïdor nacional a la zona de Chengdu, al sud-oest de la Xina, va permetre a les estacions hidroelèctriques locals guanyar diners proporcionant electricitat barata als miners. Aquesta electricitat solia ser excedentària a les necessitats ja que durant la temporada de pluges de la regió, aquestes centrals hidroelèctriques subvencionades per l’Estat sovint generen un excés d’energia.

Tot i això, algunes de les centrals elèctriques connectades a la xarxa han optat per evitar l’empresa elèctrica estatal i, en canvi, vendre electricitat directament als miners que sovint es troben al costat de les centrals elèctriques. Es sospita que al voltant de 6 de les 9 estacions de la regió canalitzen l’energia de petites centrals hidroelèctriques per tal de donar suport a les operacions mineres contra els requisits del contracte elèctric..

Granja Minera Bitmain a Mongòlia

Imatge mitjançant Bitmain

Això ha provocat friccions entre la Sichuan Electric Power Company i alguns miners més petits, que temporalment es basen a Sichuan. Operacions mineres més grans com ara Bitmain han acordat comprar electricitat barata directament de la xarxa estatal i celebrar acords contractuals amb els governs locals per garantir preus de mercat preferents.

També es creu que en regions amb abundants recursos hidroelèctrics com Sichuan i Yunnan, l’Estat se centra a avançar cap a grans projectes de preses i a limitar les activitats de centrals hidroelèctriques més petites. Com a resultat, els rumors sorgits de la Sichuan Electric Power Company poden estar més relacionats amb un canvi general de la política d’energia elèctrica que amb una repressió addicional de la mineria de Bitcoin al país..

Plans de sortida

La mineria de Bitcoin tendeix a tenir lloc a regions que poden oferir mà d’obra barata i electricitat de baix cost i, com a conseqüència, la centralització de la potència ha estat centralitzada en aquestes regions. A més, els miners han agrupat els seus recursos en grans explotacions mineres, ja que intentaven beneficiar-se d’un avantatge competitiu. Actualment, els miners xinesos representen més del 70% de tota la potència de Bitcoin, mentre que l’Índia, el país que ocupa el segon lloc, representa només el 4% de la potència. Els Estats Units, Islàndia i Veneçuela representen només el 5% del poder hash total entre ells.

Per tant, qualsevol prohibició de venda de plantes hidroelèctriques a miners o qualsevol canvi significatiu en la política de regulació d’energia donaria lloc al final de la mineria barata de Bitcoin a la Xina. Els miners es veurien obligats a trobar noves fonts d’energia barates i això podria provocar una reubicació completa de l’activitat minera lluny de la nació asiàtica..

Tanmateix, això també pot resultar beneficiós per a la xarxa de Bitcoin, ja que les activitats mineres es distribuirien per diverses ubicacions geogràfiques, ja que el terreny de joc s’havia estabilitzat efectivament per als miners de tot el món.

Aquests últims rumors només augmentaran la motivació de la comunitat minera de la Xina per intentar buscar llocs alternatius. Hi ha hagut la sensació que els miners xinesos buscaven saltar a vaixells i la revelació que un nombre considerable d’empreses mineres s’han presentat al lloc. equipament miner a Rússia només avala aquest sentiment.

Els recents canvis normatius han provocat que diversos projectes de criptografia es traslladessin a Hong Kong i Japó. La incertesa actual sobre la legislació sobre energia hidroelèctrica pot donar lloc a que les principals piscines mineres xineses traslladin les seves operacions a l’estranger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me