Efforce (WOZX): la criptomoneda del cofundador d’Apple, Steve Wozniak

De tant en tant s’allibera una criptomoneda que us permet fer una doble presa. L’esforç (WOZX) és sens dubte una d’aquestes criptomonedes. Efforce va ser fundada pel famós cofundador d’Apple, Steve Wozniak, i el token de criptomoneda WOZX va passar d’un preu de 10 cèntims de dòlar a més de 3 dòlars en els seus primers dies al mercat. En els primers 13 minuts de negociació, WOZX tenia un capitalització de mercat no realitzada de 950 milions de dòlars.

Encara que aquesta acció de preus va arribar als titulars tots dos dins i fora de l’espai de les criptomonedes, sembla que ni un sol article ni cap vídeo de YouTube han aconseguit desempaquetar correctament Efforce o el testimoni WOZX.

Això és lamentable perquè hi ha moltes persones que volen saber si l’acció del preu del testimoni WOZX està justificada o si només es tracta d’un bombo homònim. Això és el que estem aquí per esbrinar.

Una breu història d’Efforce

Si bé la cara d’Efforce pot ser el cofundador d’Apple, Steve Wozniak, segons el Full de ruta d’aplicació el projecte té les seves arrels en una empresa italiana anomenada AitherCO2. Fundada el 2010, Qualsevol de CO2 és un “proveïdor de serveis financers als mercats energètics i mediambientals del món que ofereix solucions de consultoria i comercialització”.

Qualsevol lloc web CO2

Sembla que AitherCO2 és l’entitat principal darrere d’Eforce.

Els serveis financers exactes que proporciona AitherCO2 no són del tipus que podríeu esperar ni del tipus que faria servir una persona mitjana. AitherCO2 compra, ven i, essencialment, ofereix serveis comercials (spot, futurs, etc.) de drets energètics i de carboni emesos per empreses europees per la Unió Europea.

En una entrevista, Steve va assenyalar que “fa un parell d’anys que treballa” furtivament amb aquest grup “. No està del tot clar si va estar a prop quan AitherCO2 va crear el concepte Efforce al setembre del 2017. Efforce Limited era incorporada a Malta al juny del 2018, però no es va revelar públicament fins al juliol del 2019, quan va aparèixer un diari maltès va publicar un article sobre Steve i la seva nova startup, Efforce.

Fundadors Efforce

Hi ha hagut moltes preguntes sobre quin és exactament el paper de Steve a Efforce. En una entrevista va assenyalar que “té un paper d’enginyeria, contribuint al pensament i l’accessibilitat de la cadena de blocs de WOZX”. Això també es reflecteix al lloc web Efforce que llistes diversos membres d’AitherCO2 eren els cofundadors d’Eforce juntament amb Steve.

Anunci WOZX


L’1 de desembre de 2020, Es va anunciar l’eficàcia que el seu testimoni WOZX es cotitzaria per cotitzar a HBTC el 3 de desembre i a Bithumb poc després. La impressionant acció de preus de la fitxa va fer que els titulars dels principals diaris, sobretot, arribessin als titulars després que Steve notés que considerava que el testimoni WOZX era equivalent a les accions de les accions d’Efforce.

Què és Efforce?

Aplicació busca augmentar l’eficiència energètica de diverses indústries, fent possible que les empreses financin multitudinàriament els seus projectes de reurbanització energètica mitjançant criptomoneda (per exemple, instal·leu panells solars). Els col·laboradors que financin aquestes iniciatives rebran al seu torn una part de l’estalvi energètic de l’empresa.

EfforceLogo

Això s’aconsegueix a través de la plataforma Efforce que utilitza contractes intel·ligents a la cadena de blocs d’Ethereum per crear acords entre els col·laboradors i les empreses a les quals estan finançant col·lectivament. Efforce també utilitza Ethereum per crear estalvis d’energia tokenitzats. Aquests es poden negociar lliurement i fins i tot utilitzar-los per compensar els costos energètics dels col·laboradors que tenen el testimoni.

Com funciona Efforce?

Per entendre com funciona Efforce, és útil (si no és necessari) entendre el fitxer Protocol de Kyoto. Lluny de ser un programa criptogràfic, el Protocol de Kyoto és un tractat internacional creat per les Nacions Unides a principis dels 90 per reduir les emissions de carboni per combatre el canvi climàtic. El tractat es va signar el 1997, introduint una cosa anomenada Crèdits de carboni a moltes nacions desenvolupades.

KyotoProtocolSignatories

Actuals signants del Protocol de Kyoto. Tots els països, tret dels de color vermell, en formen part.

Cadascun Crèdit de carboni representa “el dret a emetre una tona de diòxid de carboni o la quantitat equivalent d’un gas d’efecte hivernacle diferent”. Les empreses guanyen crèdits de carboni de governs i organismes reguladors quan participen en pràctiques que redueixen les seves emissions.

CarbonCreditPrice

Curiosament, la introducció de Carbon Credits ha creat un mercat completament nou. Cost dels crèdits de carboni a qualsevol lloc entre 4 $ USD a més de 30 $ USD segons la demanda dels comerciants i altres empreses. Dades curioses: Tesla guanya la major part dels seus diners amb la venda de crèdits de carboni i es projecta per guanyar 1.500 milions de dòlars per la venda de crèdits de carboni només el 2020.

Esforç explicat

Els crèdits de carboni són només un tipus de crèdit energètic que es pot negociar, i aquest mercat de crèdits energètics és el focus de la plataforma Efforce. Els inversors (col·laboradors) poden finançar col·lectivament desenvolupaments que redueixin la despesa energètica en una empresa determinada (Saver). A canvi, els col·laboradors reben una representació simbolitzada dels crèdits energètics a mesura que els rep una empresa.

EfforcePlayers

Els tres participants de la plataforma Efforce i els seus rols.

Igual que els crèdits de carboni, els crèdits d’energia tokenitzats a Efforce es poden negociar lliurement i un tercer (consumidor) pot optar per comprar aquests crèdits tokenitzats per reduir els seus propis costos elèctrics. Com a tal, és probable que persones habituals com tu i jo no participem aviat a la plataforma Efforce. Està dirigit a les grans empreses que s’ocupen d’aquests crèdits energètics.

Tot i que ja existeixen serveis com Efforce (en particular AitherCO2, la companyia que va cofundar el projecte), el que diferencia Efforce és que pot racionalitzar un procés complicat i costós. Igual que amb altres projectes de criptomoneda, pot aconseguir-ho utilitzant contractes intel·ligents en lloc d’intermediaris com ara bancs, corredors i advocats..

Plataforma d’Esforç

Es pretén que la plataforma Efforce sigui un mercat de crèdits energètics. No se sap molt sobre la plataforma Efforce, ja que no està clar si s’ha completat en el moment de la redacció. El Full de ruta d’aplicació sembla suggerir que la plataforma es va completar el primer trimestre d’aquest any i, si ho va ser, no estarà disponible per al públic en general.

EfforcePlatform

El Llibre blanc de vigència suggereix que es necessitarà algun tipus de procés KYC per utilitzar la plataforma, que de nou probablement es reserva a les empreses i a les persones amb un valor net alt. Les tres parts de la plataforma ja s’han descrit (col·laboradors, estalviadors i consumidors), cosa que deixa els criteris per llistar un projecte d’estalvi energètic..

EfforceProjectCriteria

El que requereix Efforce per llistar un projecte a la seva plataforma.

L’equip Efforce decidirà quin projecte es finançarà i ajudarà els estalviadors a tenir idees si són ferms a reduir la seva despesa energètica. Per a això, l’equip Efforce ajudarà a estimar la inversió necessària, el retorn de la inversió (quants crèdits energètics obtindran) i la durada del contracte.

Un cop eliminats els detalls, Efforce crea un fitxer Contracte intel·ligent de rendiment energètic a la cadena de blocs Ethereum que s’implementa a la seva plataforma. En aquest moment, els col·laboradors podran finançar el projecte mitjançant stablecoins (aparentment USDT, esperem que fos només un exemple).

EfforceStructure

L’estructura d’incentius de la Plataforma Efforce.

Atès que cada projecte té un import fix de finançament (per exemple, un milió de dòlars), quin Contributor invertirà primer es determina pel nombre de fitxes WOZX que tinguin. El llibre blanc suggereix que és possible que WOZX s’hagi d’apostar en relació amb el finançament proporcionat (1: 1 WOZX / USDT). Un cop finalitzat el finançament, l’estalvi comença a acumular una representació simbolitzada de l’energia que estalvia a la seva pròpia cartera Ethereum.

Efecte poc clar

El llibre blanc Efforce fa referència repetidament a l’estalvi energètic simbolitzat, però no deixa clar si el testimoni WOZX representarà aquests estalvis energètics..

No està clar si els estalvis energètics generats són ells mateixos tokenitzats o si el testimoni WOZX és una representació de l’energia estalviada. Tanmateix, el llibre blanc Efforce afirma reiteradament que l’1% de l’estalvi energètic dels projectes a la plataforma es redistribuirà als titulars de tokens WOZX. De nou no queda clar com es farà (molt probablement els llançaments a l’aeroport de WOZX que equivalen a l’1% en dòlars).

Mineria d’Esforç

La mineria per esforç no s’assembla gens a la mineria de criptomonedes. La mineria de l’esforç implica aconseguir que Estalviadors i Col·laboradors utilitzin la plataforma Efforce. Com a tal, n’hi ha dos tipus de “mineria” incentius en aplicació: inscripció de socis importants i contribució de socis finançadors.

Com el seu nom indica, Major Partners Sign Up consisteix a introduir a Efforce una empresa que llanci amb èxit una ronda de finançament col·lectiu per al seu projecte energètic. Aquest incentiu guanya el 30% de les fitxes WOZX assignades a la mineria cada any.

WOZXMining

Com “extreure” la criptomoneda WOZX a Efforce.

En canvi, la recompensa de la contribució dels socis de finançament es dóna als col·laboradors que inverteixen més en projectes energètics a la plataforma Efforce. Se’ls dóna el 70% restant de fitxes WOZX assignades a la mineria cada any. En determinades condicions del mercat, la seva assignació de tokens WOZX podria valer més que la seva inversió inicial en moneda estable.

S’explica la criptomoneda WOZX

WOZX és un testimoni ERC-20 utilitzat pels col·laboradors de la plataforma Efforce com a eina de subhasta per finançar els desenvolupaments d’estalvi energètic i rebre crèdits energètics simbolitzats. WOZX també pot representar aquests crèdits energètics tokenitzats, tot i que això no està del tot clar al moment d’escriure-ho.

WOZXTokenAllocation

WOZX té una oferta màxima de mil milions i no és ni inflacionista ni deflacionista. Del total de l’oferta de WOZX, el 20% es va destinar a Efforce amb un calendari d’adquisició de l’1% anual. Quan se li demana en una entrevista, Steve Wozniak va assenyalar que no posseeix cap fitxa WOZX.

WOZXMiningRewards

El calendari de llançament dels tokens WOZX assignats a la mineria.

El 20% de l’oferta total de WOZX es va destinar a incentius de recerca i mineria. Aquestes fitxes s’alliberaran al ritme descrit a la imatge superior. Un altre 15% del subministrament total es va destinar al creixement dels ecosistemes i a pagar la consultoria. Aquestes fitxes s’alliberaran a un ritme de l’1,5% mensual. El 45% restant de les fitxes WOZX es van vendre durant una venda privada detallada a la següent secció.

WOZX ICO

Efforce no tenia cap ICO per al seu testimoni WOZX. En canvi, es van vendre 450 milions de fitxes WOZX durant una venda privada que va tenir lloc el juny del 2019. Un vídeo de YouTube suggereix que el preu de l’ICO era de 10 cèntims de dòlar per WOZX.

WOZXICO

El llibre blanc Efforce suggereix una possible IEO en els propers mesos.

El Llibre blanc de vigència indica que aquestes fitxes també estan subjectes a un període de bloqueig no especificat. El llibre blanc també destaca que les futures vendes de token WOZX estan sobre la taula, inclòs un IEO.

Anàlisi de preus de criptomonedes WOZX

Suposant que el preu ICO de 10 centaus de dòlar és correcte, el testimoni WOZX ha aconseguit avançar 36 vegades en la seva primera setmana de negociació, amb un màxim de 3,60 $ USD. La major part d’aquesta acció de preus sembla haver estat impulsada per la publicitat, que ha començat a disminuir i ha estat exagerada per la recent caiguda del mercat de criptografia..

Preu WOZXCryptocurrency

Imatge via HBTC

Tot i que el cas d’ús de WOZX suggereix que la fitxa hauria de veure un rendiment de preus impressionant en el futur, hi ha una cosa molt important a tenir en compte. Es manté gairebé el 95% de totes les fitxes WOZX per només tres carteres, amb els dos primers que representen el 85% de l’oferta total.

Oferta WOZX

Actualment, al mercat només hi ha aproximadament un 2,2% de l’oferta total de WOZX.

D’acord amb CoinMarketCap, només hi ha actualment en circulació uns 22 milions de WOZX, que representen el 2,2% de la seva oferta total. Si decidiu invertir, tingueu molta precaució, ja que seria molt fàcil que una balena estavellés aquest mercat venent només uns quants milions de fitxes WOZX.

On obtenir la criptomoneda WOZX

El testimoni WOZX no s’està negociant en molts intercanvis de bona reputació. En el moment d’escriure, l’única opció per als intercanvis centralitzats és Bithumb.

WOZXTradingPairs

També podeu obtenir WOZX Uniswap però tingueu en compte les tarifes addicionals que haureu de pagar pel gas ETH. El volum de negociació en ambdues borses tampoc no és tan gran.

Carteres de criptomonedes WOZX

Com que WOZX és un testimoni ERC-20, es pot emmagatzemar a gairebé qualsevol cartera que admeti recursos basats en Ethereum. Pel que fa a les carteres de maquinari, les vostres millors opcions són els dispositius Trezor i Ledger. Són bons per aconseguir-los si teniu previst mantenir el testimoni WOZX durant molt de temps.

Per a les carteres de programari, tingueu en compte la cartera Exodus Wallet o Atomic. Tots dos estan disponibles per a mòbils i ordinadors i són òptims si teniu previst canviar WOZX regularment.

Full de ruta d’eficàcia

Tot i que es fa efectiu té un full de ruta, no proporciona molts detalls sobre els propers desenvolupaments. L’única fita assenyalada té lloc el segon trimestre del 2021 i consisteix en el llançament del primer programa de reurbanització energètica finançat de manera col·lectiva a la plataforma Efforce.

EfforceRoadmap

El projecte que es llança segurament serà un dels dos esmentats al llibre blanc Efforce. La primera és l’optimització d’una “planta industrial de tres generacions” situada a Itàlia. El segon consisteix en la renovació d’un complex hoteler a la costa sud de França.

Projecte Efforce

Els beneficis previstos per Efforce en la reurbanització energètica de l’edifici industrial italià.

L’eficàcia sembla suggerir que els projectes que espera finançar estaran a Europa de moment (aquest és el mercat actual d’AitherCO2). No obstant això, hi ha algunes evidències que suggereixen que Efforce vol expandir-se a Àsia després.

EfforceHuobi

Huobi podria ser l’intercanvi que utilitzarà Efforce per a una IEO?

A més de tenir membres de l’equip que estan designats per incorporar clients potencials a Àsia, S’ha introduït l’eficàcia a una “associació estratègica” amb l’intercanvi de criptomonedes xineses, Huobi, a l’agost. El president de Huobi, Leon Li, va assenyalar que Huobi “donarà suport al procés de creixement EFFORCE amb les seves millors eines i recursos”. El propi comentari de Steve Wozniak suggereix que va ser Huobi qui va contactar amb Efforce.

EfforceMission

El llibre blanc Efforce ofereix algunes idees sobre objectius no assenyalats al seu full de ruta.

Sembla que, per al futur previsible, Efforce continuarà recolzant-se en AitherCO2 per al creixement. El Notes d’aplicació del llibre blanc que fins que la plataforma estigui fàcilment disponible, serà possible pagar pels serveis a AitherCO2 mitjançant tokens WOZX. AitherCO2 també provarà empreses de la indústria del transport i la indústria marina a bord el primer trimestre del 2021. El 2026, Efforce espera tenir una presència mundial.

Per què no forcem l’eficàcia?

Un projecte de criptomoneda creat pel cofundador d’una de les companyies més grans del món sembla una obvietat. Com a humans, tendim a seguir personalitats i Steve Wozniak és sens dubte una d’aquestes personalitats. No obstant això, al cap i a la fi s’hauria de jutjar un projecte com ara Efforce en funció dels seus mèrits i potencial.

En primer lloc, és una mica decebedor que Efforce sembli una plataforma que quedarà fora de límits per a la persona mitjana. L’únic benefici potencial per a la gent normal prové de l’acció de preus que té el testimoni WOZX, el subministrament del qual està fortament concentrat en mans dels inversors als quals se’ls permet utilitzar Efforce en primer lloc..

EfforceBlog

El bloc / mitjà d’Eforce està ple de platituds i de molt poca informació sobre els detalls del projecte.

En segon lloc, l’eficàcia no és molt transparent. No importa l’opacitat del seu llibre blanc, Efforce tampoc no té Github i no sembla tenir l’ethos de codi obert que es troba a la majoria de projectes de criptografia. Finalment, atesa la mida i la importància aparents del projecte, hi ha un notable absència de documentació útil que es podria utilitzar per entendre-la.

EfforceTokens

La manca d’informació es podria deure simplement a que Efforce es troba en els seus inicis. No obstant això, és més probable que sigui una conseqüència del fet que comercialitzin a un tipus de consumidor exclusiu. Com a nota positiva, el projecte podria obrir un nou mercat per a l’espai de criptomonedes, que actualment està fora de l’abast de la persona mitjana: els crèdits energètics mitjançant el testimoni WOZX.

EfforceTeam

Potser Efforce és un projecte que cal vigilar de prop només per aquest motiu. Tot i que Steve insisteix que participa en el projecte, clarament té un paper auxiliar. Afortunadament, AitherCO2 sembla tenir un historial sòlid i els seus fundadors i el seu equip estan molt ben entrenats i capaços.

Serà interessant veure què passa endavant, però un testimoni que prengui el seu homònim de Steve Wozniak segur que anirà bé al proper mercat alcista. Al cap i a la fi, qui realment mira els fonaments, oi?

Imatge destacada a través de Shutterstock

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me