Dan Larimer: l’home que no pot seure quiet

Com qualsevol indústria jove i en creixement, l’espai criptogràfic es troba en un estat de flux constant. Cada vegada apareixen nous projectes, que prometen resoldre un problema concret o revolucionar la indústria a la seva manera. Mentrestant, d’altres, que prometien molt, però pocs, van desaparèixer lentament a la foscor. És un cicle constant de canvis.

Tot i que pot semblar que es tracta de la tecnologia, la criptografia no és diferent a la d’altres indústries, ja que està configurada per personalitats. És possible que ens emocionem amb un nou projecte, plataforma o cadena de blocs i el que afirma poder fer, però són les persones que hi ha darrere d’aquestes empreses les que finalment determinen els seus èxits o fracassos..

Retrat de Dan Larimer

Dan Larimer: Hola senyores. Imatge via Mitjà

La veritat d’això es va demostrar perfectament fa pocs dies, quan Dan Larimer, director general de Block.one, ho va anunciar se n’anava l’empresa que va ajudar a fundar. Com molts sabran, Block.one és l’empresa que hi ha darrere de la cadena de blocs EOS i la notícia que Larimer havia ‘deixat de perseguir nous projectes personals’ va provocar que el preu d’EOS baixés dràsticament..

No importa el que aparegui al llibre blanc, encara són els cervells darrere d’aquests projectes els que més importen. I, quan es tracta de movidors i agitadors de criptografia, pocs tenen un currículum que coincideixi amb el de Dan Larimer.

Midas Touch

Des que es va assabentar del bitcoin per primera vegada el 2009, Dan Larimer ha treballat el seu formidable cervell en diversos projectes de blockchain. També té una reclamació legítima d’estatus de criptografia OG comunicat directament amb el fundador de bitcoin Satoshi Nakamoto.

Gràfic de preus d'EOS

Els pressupostos EOS després de l’anunci de la sortida de Dan Larimer de Block.one el 10 de gener. Imatge via CoinDesk

El que potser és el més destacable de la carrera de blockchain de Larimer fins ara és que els projectes que ha construït i que, posteriorment, ha deixat de banda, han tingut un èxit enorme. Tot i que molts empresaris solen tenir un seguit de fracassos, Larimer sembla tenir un talent per als guanyadors de la reproducció. Aquesta reputació d’èxit ajuda en gran part a explicar la resposta alarmant del mercat a la seva sortida de Block.one.

En la seva declaració que va anunciar Larimer va deixar entreveure Block.one i va deixar entreveure la seva futura direcció, dient:

Continuaré amb la meva missió de crear solucions voluntàries i de lliure mercat per garantir la vida, la llibertat, la propietat i la justícia per a tothom. No sé exactament què seguirà, però estic inclinat per construir tecnologies més resistents a la censura. He arribat a creure que no es pot proporcionar “la llibertat com a servei” i, per tant, centraré la meva atenció en la creació d’eines que les persones puguin utilitzar per garantir la seva pròpia llibertat.

Trump Twitter Prohibició

Twitter dóna a Trump l’arrencada. Imatge via Twitter


Larimer, com molts altres a l’espai blockchain, inclosos els companys de vella escola Nick Szabo, està preocupat per l’erosió percebuda de la llibertat d’expressió per part de totes les empreses tecnològiques poderoses com Twitter i Facebook. Sembla que la seva nova direcció es centrarà probablement a posar en pràctica la seva experiència amb blockchain en la lluita contra els gegants de Silicon Valley.

Però, abans d’especular més cap a on es pot dirigir Larimer, mirem enrere la seva notable carrera fins ara.

Inicis

Dan Larimer va néixer a Colorado, però va créixer a Virgínia, on continua establert fins als nostres dies. El 2003 es va llicenciar en enginyeria per Virginia Tech, abans de convertir-se en programador de la indústria de la defensa.

Dan Larimer Virginia Tech

Virginia Tech University: l’alma mater de Dan Larimer. Imatge via Virginia Tech News

En començar inicialment per aquesta trajectòria professional, Larimer seguia els passos del seu pare. Stan Larimer no és cap afició al departament de cervells, ja que ha treballat com a professor de ciència de coets (presumiblement, el següent nivell de científic de coets de carrera) a l’Acadèmia de la Força Aèria dels Estats Units. El seu fill es va dirigir al sector privat, però, treballant a Torc Robotics i Raytheon desenvolupant drons i vehicles autònoms.

Va ser quan treballava al sector de la defensa que Larimer va començar a interessar-se per la cadena de blocs, abans de descobrir bitcoin el 2009. Això el va portar a debats en fòrums amb el propi déu, Satoshi Nakamoto. És possible que Larimer no consideri aquestes discussions amb tanta afició, ja que la part més coneguda de la seva interacció és la signatura de Satoshi a un debat sobre la velocitat de transacció de Bitcoin que diu: “Si no em creieu o no ho enteneu , No tinc temps d’intentar convèncer-vos, ho sento.

Bitshares

Larimer finalment va donar l’esquena a la seva carrera defensiva el 2013. “Filosòficament”, va dir, “volia passar de treballar en armes de destrucció a crear sistemes que poguessin ajudar a proporcionar vida, llibertat i propietat a la humanitat”. aquesta vegada, va exposar per primera vegada la idea d’una organització autònoma descentralitzada (DAO) en un article a la Xarxa Parlem de Bitcoin.

Charles Hoskinson

L’assistent de criptografia Charles Hoskinson. Imatge mitjançant CoinDesk

Les seves investigacions sobre bitcoin i blockchain el van portar a associar-se amb un altre criptògraf llegenda, matemàtic i futur cofundador d’Ethereum i Cardano., Charles Hoskinson. Entre ells, Larimer i Hoskinson van fundar Bitshares, una plataforma de criptomoneda que mostrava l’algoritme de prova delegada de participació (DPoS) que Larimer havia inventat. Hoskinson va actuar com a cara i aspecte empresarial del projecte, mentre que Larimer es va esforçar en el desenvolupament del codi.

Les credencials llibertàries de Larimer també es van posar en pràctica amb Bitshares. Feia temps que estava inquiet pel poder exercit pels intercanvis centralitzats, així com per la seva vulnerabilitat inherent. Com a resultat, Bitshares va ser dissenyat per funcionar com un intercanvi descentralitzat, així com una “pila de serveis financers, inclosos els intercanvis i la banca en una cadena de blocs”. volatilitat.

Bitshares Dan Larimer

Imatge a través de Shutterstock

No content amb DPoS, Larimer també va desenvolupar Graphene, una implementació de cadena de blocs de codi obert que funcionaria com a capa fonamental per a Bitshares i projectes posteriors. El grafè està escrit en C ++ i pot processar unes 3.000 transaccions per segon, cosa que el converteix en una capa base ideal per a una plataforma com Bitshares.

Com passaria amb projectes posteriors, Larimer no va donar a Bitshares tot el seu focus durant molt de temps. Però va ser aquí, amb DPoS i Graphene, que va establir les bases tècniques de bona part del seu treball posterior. Va passar dos anys amb Bitshares, ajudant-lo a assolir un nivell d’èxit impressionant, abans de decidir que era hora de seguir endavant.

Cryptonomex

Els tres anys següents, Larimer va portar l’emprenedoria a nous nivells. En deixar Bitshares el 2015, es va associar amb el seu pare Stan per fundar-lo Cryptonomex, una empresa que ‘proporciona serveis de desenvolupament de programari per satisfer la creixent demanda de cadenes de blocs personalitzades, d’alt rendiment, i tecnologia relacionada.’ Ambdós Larimers van veure el potencial de la cadena de blocs i van voler promoure la seva adopció i creixement.

Stan Larimer Bitshares

Larimer V1.0: el pare de Dan, Stan Larimer. Imatge mitjançant Crunchbase

El producte insígnia de Cryptonomex és OpenLedger, una arquitectura blockchain capaç de processar més de 100.000 transaccions per segon. En un ressò del seu paper a Bitshares, Larimer Jnr va ser responsable de gran part del codi, mentre el seu pare dirigia el negoci en si mateix. Una vegada més, Dan Larimer, un cop posat en marxa el projecte, sortia a les pastures noves.

Steemit

Amb prou feines un any després de fundar Cryptonomex, era el moment que Larimer es fes amb el món de les xarxes socials i el reunís amb blockchain. La nova plataforma, una aplicació descentralitzada (DApp) anomenada Steemit, tornaria a fer servir tant DPoS com Graphene, mentre s’executava a la cadena de blocs Steem de nova creació.

Per a aquest nou projecte, Larimer es va associar amb un analista financer Ned Scott per crear una xarxa social descentralitzada amb una moneda nativa (STEEM) per premiar els usuaris i els creadors de contingut. Els pagaments de STEEM els decideixen els mateixos usuaris, que voten les publicacions que els agraden i, per tant, mantenen una economia d’atenció a la plataforma..

Ned Scott Steemit

Ned Scott, cofundador de Steemit. Imatge mitjançant CoinReport

Aquesta filosofia s’oposa a les plataformes de xarxes socials més habituals. Segons les seves pròpies paraules, “Steemit creu que els usuaris de la plataforma haurien de rebre avantatges i beneficis per la seva atenció i la contribució que fan a la plataforma”.

Steemit té més punts en comú amb Reddit o Medium que amb altres plataformes de xarxes socials, tot i que es fa únic amb el seu sistema de recompensa a aquells que participen i utilitzen la xarxa. La plataforma es va llançar el 2016 i va tenir cert èxit, tot i que un pirateig més tard el mateix any va veure comprometre 260 comptes i robar STEEM per valor de 85.000 dòlars..

El testimoni STEEM va gaudir d’alguna acció positiva de preus arran del seu llançament al juliol de 2016, tot i que el mercat baixista de 2018 va veure caure en valor després d’arribar a un màxim de més de 8 dòlars al gener d’aquell any. Aquest col·lapse de preus va provocar l’acomiadament del 70% del personal de l’empresa.

El testimoni s’ha estabilitzat des de mitjans de 2019 i ara fa uns 20 cèntims. En el moment de la caiguda del preu, però, el propi Larimer (potser no és sorprenent en aquest punt) havia avançat.

Block.one

Steemit encara es pot considerar un èxit i encara atrau uns set milions de visites mensuals. Potser no està a prop de revisar els gegants centralitzats de les xarxes socials, però continua sent una de les xarxes basades en cadenes de blocs més populars.

Bloc primer

Imatge mitjançant Startup Radar

Larimer va deixar el càrrec de CTO del projecte el març del 2017, passant a la que seria la seva empresa més gran i coneguda fins ara. Aquesta vegada el seu col·laborador va ser Brendan Blumer, un altre empresari tecnològic que va entendre clarament el potencial de blockchain.

Blumer havia fundat la seva primera empresa amb només 15 anys, quan va crear Gamecliff, que va facilitar la valoració, la venda i l’intercanvi d’articles del joc en jocs en línia. La configuració seria la mateixa que amb els anteriors esforços de Larimer: Blumer actuaria com a CEO i cara del negoci, mentre que Larimer s’encarregava del vessant friki de les coses..

En un vídeo introduint Block.one, Larimer descriu l’empresa com «un editor de programari de codi obert. Fem que el nostre programari sigui gratuït i disponible per a tothom per llançar les seves pròpies cadenes de blocs. ‘Block.one és essencialment una empresa matriu i holding per a diversos projectes, el més freqüent dels quals és EOS.IO, l’emissor de la criptomoneda EOS. . EOS es classifica com la 17a criptografia més valuosa per capitalització del mercat i llançada el 2018, que es va presentar com a blockchain de contractes intel·ligents ‘Ethereum-killer’.

Fundadors de Block One

Els probables nois: els cofundadors de Block.one, Brendan Blumer i Dan Larimer. Imatge via Twitter

La plataforma EOS està dissenyada per permetre als desenvolupadors construir DApps més ràpidament i fàcilment del que podrien fer en altres, sobretot Ethereum. A més d’eines educatives per ajudar aquests desenvolupadors, també ofereix nivells d’escalabilitat augmentats, fent ús una vegada més de DPoS i Graphene per a un rendiment de transaccions més ràpid..

L’altra faceta de Block.one és la plataforma de xarxes socials Veu, que es basa en l’experiència de Larimer amb Steemit per funcionar com una altra xarxa social descentralitzada. Quan Larimer va anunciar que ja no utilitzaria Twitter a principis de gener del 2021, va animar els seus més de 46.000 seguidors a seguir-lo a Voice.

EOS evoluciona

La cadena de blocs EOS tenia com a objectiu escalar fins a milions de transaccions per segon (TPS) i es posicionava com un competidor directe d’Ethereum. Block.one també va afirmar que, juntament amb aquests milions de TPS, havia trobat una manera d’eliminar les comissions de transacció a la xarxa. Aquesta ambició va atraure molt l’interès dels inversors i va ajudar a Block.one a recaptar més de 4.000 milions de dòlars en la seva ICO de l’any, que va tenir lloc el 2018..

EOS Lluna nova

Imatge via Migdia pirata informàtic

Això va suposar l’ICO més gran de la història i va permetre que Block.one avancés amb el desenvolupament d’EOS.IO i la cadena de blocs EOS, alhora que també acumulava reserves substancials de bitcoins.

Des de 2018, Block.one ha adoptat un enfocament pràctic per a EOS, proporcionant el programari necessari per llançar el projecte, però deixant el seu desenvolupament en mans de la seva comunitat. Aquesta separació pot haver estat la raó per la qual Block.one va poder sortir relativament lleuger quan la Comissió de Valors i Borses (SEC) va venir a trucar el 2019.

Blumer Annuonces

Blumer a la sortida de Dan Larimer. Imatge via Twitter

La SEC va acusar Block.one de realitzar una venda de fitxes no registrada durant la seva ICO de 2018 i va multar a la companyia 24 milions de dòlars, tot i que això sembla una suma important, però representa una petita fracció dels fons recaptats, mentre que la SEC no va imposar cap altra sanció a Block.one o a qualsevol dels seus empleats. Contrasta això amb la recent demanda de Ripple, que ha vist com la SEC anava darrere de Ripple i de tres dels seus empleats de més alt rang.

“Totes les coses bones han d’arribar al final”

La sortida de Dan Larimer de Block.one després d’una etapa relativament llarga (per a ell) de tres anys, previsiblement, ha causat força enrenou. Hem vist com el preu EOS va caure fortament després del seu anunci, mentre que alguns Tenidors EOS també han reaccionat malament a les notícies, anomenant-la “l’última palla”.

Larimer havia promès en diverses ocasions que estaria amb EOS i Block.one per a la llarga distància, una afirmació que potser hauria d’haver estat presa amb una mica de sal donada la seva trajectòria amb Bitshares, Cryptonomex i Steemit.

Més aviat que el cofundador de Ripple, Jed McCaleb, molts consideren que Larimer és incapaç de veure projectes a la pràctica, mentre que d’altres el veuen com poc més que un comerciant de bombes i deixalleries..

Consultor de blockchain Tone Veys  és un d’aquests crítics que diu:

Dan Larimer ha començat diversos projectes basats en la prova de participació i tots han estat de naturalesa obaga … Tant Bitshares com Steemit van permetre als privilegiats crear moltes fitxes per a ells mateixos i, després, la naturalesa de prova de participació del projecte va permetre aquells privilegiats per imprimir-se fitxes de valor a perpetuïtat.

Tot i que, tot i que es pot justificar la frustració que molts senten sobre aquesta última sortida, oculta l’enorme contribució que Larimer ha fet a blockchain i criptografia. EOS pot han decebut molts inversors, però continua sent un dels criptos més grans de tot el món i encara pot augmentar a mesura que Block.one es reagrupi després de la sortida del seu CTO.

Projectes de Dan Larimer

Projectes de Dan Larimer. Imatge mitjançant Hackernoon

Si mirem més enllà de la sèrie d’empreses que Larimer ha ajudat a crear, només per allunyar-se, podem veure que sempre li ha interessat més la tecnologia subjacent de la cadena de blocs que no pas ser-ne cap mena de públic. Això s’ha deixat en mans de Charles Hoskinson, Ned Scott i Brendan Blumer, mentre que Larimer s’ha dedicat a construir la tecnologia.

Gràcies a Daniel Larimer, tenim DPoS, grafè i el concepte DAO, entre moltes altres contribucions a la pila de tecnologia blockchain. Ara, amb aquests èxits darrere d’ell, sembla que centrarà les seves energies en altres llocs, amb algunes de les empreses tecnològiques més grans de tots.

Dan Larimer Veu

Daniel Larimer parla de Veu en un esdeveniment Block.one el 2019. Imatge via República DeFi

En una recent publicar al seu bloc More Equal Animals – The Subtle Art of True Democracy, Larimer va apuntar a l’hegemonia de Silicon Valley, dient:

Ara ens enfrontem a un món on empreses com Apple, Amazon i Google deneguen el servei a comunitats que comparteixen informació i opinions contràries a la narrativa dominant. L’objectiu és recuperar el control sobre la narrativa. Això va molt més enllà de censurar allò que les persones publiquen en una plataforma pròpia d’una empresa [sic] a negar als altres la possibilitat de crear les seves pròpies plataformes alternatives..

Sembla probable que el model descentralitzat de la plataforma de xarxes socials que va ser pioner amb Steemit i Voice encara pogués ser un tema pendent per a Larimer. La seva inclinació llibertària, juntament amb la seva experiència inigualable, pot ser suficient per tenir una gran tecnologia mirant per sobre de l’espatlla.

Només un ximple apostaria perquè Dan Larimer fes aportacions encara més vitals a la cadena de blocs i a l’espai criptogràfic, sigui quin sigui el camí que prengui des d’aquí.

Imatge destacada a través de Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me