Copropietari dels llocs web establerts de Bitcoin vol ser dur

Cøbra és copropietari de Bitcointalk.org i Bitcoin.org. Aquests llocs web existeixen des del començament de Bitcoin i són coneguts per tenir algunes de les opinions més fortes de la comunitat.

També consideren que les cadenes competidores com Bitcoin Cash són l’ennemi i s’han oposat a qualsevol augment del límit de mida del bloc. Ho vam veure l’any passat quan van adoptar una posició ferma contra la bifurcació SegWit2X. Al final, la bifurcació va fallar però va mantenir el diàleg.

Un altre enemic que han zonificat aquests llocs web és una empresa anomenada Bitmain i el seu conseller delegat, Jihan Wu.

Bitmain és el major productor d’ASIC de mineria de Bitcoin (circuits integrats específics d’aplicació). També són una de les empreses mineres més grans amb un gran percentatge de potència mundial.

Té realment Cøbra un punt a l’hora de sol·licitar una bifurcació i la comunitat fins i tot ho hauria de plantejar? Fem una ullada.

El Gripe amb Bitmain

En un publicació mitjana per Cøbra, va fer saber que el seu principal problema amb Bitmain era la concentració de miners a la xarxa Bitcoin. L’argument és que la centralització és contrària a la noció de la xarxa Bitcoin i pot danyar-ne la seguretat.

Quan esmenta la seguretat, parla del risc d’un infame 51% d’atac. Aquest és bàsicament l’escenari en què un miner té prou poder miner per desestabilitzar la xarxa i actuar de manera “deshonesta”. Va afirmar que:

El hashrate ja ha estat maltractat per donar suport polític a temeraris i perillosos intents de forquilla. En el millor dels casos, tenen una fidelitat qüestionable a Bitcoin, i semblen estar més interessats a donar suport a Bitcoin Cash, minant la mateixa xarxa que els empra.

També va esmentar algunes estimacions dels guanys de Bitmain per al 2017 que van produir Bernstein. L’informe en qüestió afirmava que Bitmain podria haver guanyat entre 3.000 i 4.000 milions de dòlars en beneficis operatius l’any passat. Han calculat un marge brut aproximat del 75%.

També es preocupa pel fet que la majoria de miners es troben a la Xina. Considera la situació política a la Xina com una amenaça per a tot l’ecosistema. Afirma que:

Els miners estan en una posició en què el govern xinès pot fer-se càrrec del seu equip en qualsevol moment

Aquesta pot ser una afirmació descabellada atès que el govern xinès ha estat reprimint les empreses mineres de Bitcoin. Molts dels miners ara traslladen les seves operacions a altres països com Canadà.

Cøbra no ha aguantat els cops de puny i fins i tot ha comparat el control de la mineria de Bitmain amb algú que tenia una arma al cap. Diu que és irracional suposar que Bitmain i Jihan tenen incentius “honestos” i que l’amenaça sempre està present.

La seva solució proposada


La solució que ha presentat Cøbra és una proposta híbrida que incorporaria alguna versió d’una mineria de prova d’estaca (TPV). Els algoritmes que sustenten aquesta tecnologia haurien de permetre una producció ASIC més fàcil perquè els nous entrants puguin desafiar fàcilment Bitmain.

Aquest sistema híbrid PoW i PoS és una cosa que la xarxa Ethereum també està considerant actualment. Ethereum està treballant actualment en el seu protocol TPV Casper que esperen que allunyarà la xarxa de les màquines que restringeixen el nombre a un sistema de validació de masternodes.

No obstant això, a diferència de l’ecosistema Bitcoin, la funció de hash Ethereum (ETash) és més resistent a l’ASIC i, per tant, està molt més distribuïda. Passen a una solució híbrida per ajudar a escalar la xarxa.

Resposta de Bitmain

Jihan Wu no és tan actiu en línia com molts influents de criptomonedes. Ha fet saber que va ser partidari d’augmentar la mida del bloc l’any passat. També és un orgullós defensor de Bitcoin Cash i dedica una gran quantitat de poder a la xarxa.

Tot i així, va pensar que era adequat respondre a les acusacions que se li van plantejar. En resposta a un dels tuits que Cøbra va enviar, Jihan va fer saber a qui pensava que centralitzava el debat a la xarxa..

Tot i que Jihan té un punt pel que fa a la progressió del desenvolupament de la cadena de blocs d’Ethereum, Bitcoin ha experimentat alguns canvis, inclosa la implementació de Testimoni Segregat l’any passat.

També s’ha realitzat una gran feina en altres solucions d’escala fora de la cadena, com la xarxa Lightning, que ja té l’efecte de reduir les comissions de transaccions de Bitcoin..

La solució és factible?

Tot i que, sens dubte, Cøbra no ha fet alguns punts vàlids pel que fa al control dels miners, el canvi de l’algoritme de consens de Bitcoin no sembla la millor solució. La prova de joc també podria conduir a una situació de centralització amb masternodes realment potents.

A més, fer canvis al protocol Bitcoin és una cosa a la qual els desenvolupadors bàsics es van oposar amb vehemència l’any passat. Aquesta va ser la raó per la qual es van oposar a la bifurcació SegWit2X i seria hipòcrita canviar la seva postura.

Per últim, hi ha molts que consideren que les accions d’alguns de la comunitat central de Bitcoin són centralitzades. Això és una cosa que es pot demostrar amb molts dels comentaris a la publicació. Hi ha preocupacions legítimes que molts poden tenir amb Bitcoin i ajuda a tenir plataformes sense censura per expressar-les.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me