Celer Network Review: la següent solució d’escala de capa 2

Celer Network (CELR) és un altre projecte de gran perfil que busca desenvolupar una plataforma d’escala de capa 2.

Més concretament, vol permetre als desenvolupadors construir i operar ràpidament aplicacions descentralitzades altament escalables. S’uneixen a una llarga llista d’empreses que intenten aconseguir objectius similars. Celer Network també és força coneguda ja que està completant el seu ICO al Binance Exchange Launchpad.

No obstant això, si es considera el projecte tenint en compte el nombre de solucions que competeixen?

En aquesta revisió de Celer Network, us donarem tot el que necessiteu saber sobre el projecte, inclosa la seva tecnologia, full de ruta i membres de l’equip. També analitzarem el potencial a llarg termini dels tokens CELR.

Què és The Celer Network?

El Xarxa Celer està creant solucions fora de la cadena per ajudar a escalar el rendiment del blockchain. El projecte afirma que la seva xarxa s’ampliarà a milers de milions de transaccions per segon, donant-li una escalabilitat a nivell d’Internet.

El raonament teòric és que, atès que la xarxa processa transaccions fora de la cadena de blocs, el seu rendiment només està limitat pel nombre de nodes de la xarxa. El rendiment augmentarà linealment a mesura que s’afegeixin més nodes a la xarxa.

Tot i que hi ha hagut dubtes, l’equip de Celer segueix confiant que la seva solució fora de la cadena a l’escalabilitat sigui la direcció correcta. Reconeixen que les solucions en cadena, com ara el sharding i els mètodes alternatius de consens, poden fer que una cadena de blocs sigui més ràpida. Però també assenyalen que sempre hi haurà limitacions al consens en cadena que impedeixin assolir l’escalabilitat a nivell d’Internet.

Arquitectura de xarxa Celer

Arquitectura en capes de Celer Network. Imatge via Paper blanc de Celer

Per proporcionar una plataforma d’aplicacions descentralitzades (dApp) adequada, cal una escalabilitat a nivell d’Internet. Celer Network està dissenyat com una manera d’escalar dApps en una interfície fàcil d’utilitzar. En algun moment del futur, podria ser tan fàcil connectar-se a la xarxa Celer com connectar-se a Internet actualment. I això és el que necessiten les dApps per aconseguir l’adopció massiva.

L’equip de Celer ha anomenat la seva arquitectura cStack i és una arquitectura de quatre capes basada en els mateixos principis que va permetre que Internet tingués tant d’èxit. Les quatre capes del cStack són les següents:

 • cApps – Aquí és on residiran les aplicacions i està dissenyat per escalar i mantenir la privadesa de l’usuari. L’equip ja ha llançat el primer cApp en funcionament.
 • cRuta – Aquest és el protocol desenvolupat per a estats d’encaminament, com ara un pagament, de manera lliure de confiança entre usuaris. Es diu que el protocol és molt resistent a la fallada i és capaç d’escalar fins a un rendiment superior a 15 vegades més que la Lightning Network o Raiden.
 • cOS – Aquest és el marc de desenvolupament per a les dApps que gestionaran l’emmagatzematge, l’operació, el seguiment i qualsevol controvèrsia dels estats fora de la cadena.
 • cCanal – El cChannel és un conjunt de cadenes laterals que maximitza la liquiditat i admet transicions d’estat ràpides. Aquesta capa d’arquitectura permetrà a Celer passar a aplicacions de gran rendiment com ara jocs en línia, borses descentralitzades, mercats de predicció, productes d’assegurances i subhastes en línia..

El testimoni CELR

El proper ICO a Launchpad vendrà el testimoni CELR, que és el testimoni natiu de Celer Network. Hi ha un subministrament total de 10.000 milions de CELR i gairebé el 6% estarà disponible a l’ICO, amb preus a 0,0067 $ per testimoni.


Hi ha un límit màxim de 1.500 dòlars per compte i les fitxes només es poden comprar amb les fitxes BNB de Binance. Tot i que l’ICO està previst per al 19 de març fins al 24 de març, és probable que s’esgoti en poques hores dels anteriors ICO de Fetch i BitTorrent a Launchpad..

Podeu veure el desglossament de la distribució de fons de l’ICO. La venda de Binance Launchpad és només un petit percentatge dels fons i es van produir dues rondes anteriors de captació de fons que van suposar la distribució d’una part considerable del subministrament de monedes.

Divisió del testimoni de xarxa Celer

Distribució del testimoni dividit per Celer ICO. Imatge via Binance Launchpad

Hi va haver una venda de llavors de fitxes per a l’11,5% del CELR i una venda privada per un 15,5% més. Pel que fa al període de compra, són 10 mesos per al primer i 3 mesos per al segon. Per tant, és poc probable que vegeu molta pressió comercial almenys durant els primers tres mesos del projecte.

Hi ha diversos usos previstos per al testimoni CELR, des d’afegir valor als usuaris fins a proporcionar seguretat i estabilitat a la xarxa. Per descomptat, s’utilitzarà com a moneda de la plataforma, però també es preveu fer els següents usos addicionals:

 • Prova del compromís de liquiditat (PoLC) – Es tracta d’un procés de mineria dissenyat per mantenir la liquiditat. És un sistema de participació en el qual els usuaris han de bloquejar CELR durant un període de temps i són recompensats amb fitxes CELR addicionals.
 • Subhasta de suport de liquiditat (LiBA) – Això permetrà als proveïdors fora de la cadena sol·licitar liquiditat i els prestadors podran apostar per fitxes per oferir-los com a préstecs. Els prestadors es classificaran en el sistema en funció del nombre de fitxes participades, de la liquiditat ja subministrada i del tipus d’interès que s’ofereixi..
 • Xarxa de guardians estatals (SGN) – Qualsevol usuari podrà enviar el seu estat abans de sortir fora de línia per tenir-lo protegit durant un període de temps fixat per una tarifa establerta. Els titulars de tokens CELR podran apostar-los per guanyar taxes de servei per proporcionar protecció estatal.

Com és cert per a la majoria de xarxes de cadenes de blocs, les fitxes CELR haurien de guanyar valor a mesura que més usuaris s’uneixin a la xarxa i en facin servir. Un nombre creixent d’aplicacions també ajudarà a augmentar el valor, igual que les velocitats de transacció i la facilitat d’ús. I les funcions d’incentius esmentades també ajudaran a augmentar la demanda del testimoni CELR, augmentant així el seu valor.

Equip & Socis

Celer Network i el seu equip tenen la seva seu a Califòrnia, als Estats Units. Es tracta d’un equip petit, format pels quatre fundadors (tots ells doctors) i vuit membres de l’equip addicionals, la majoria dels quals són desenvolupadors de blockchain..

Membres de l'equip de Celer Network

Alguns dels membres de l’equip de Celler Network

A continuació, podeu obtenir més informació sobre els quatre cofundadors:

 • Dr. Mo Dong – El Dr. Dong anteriorment era cap d’equip d’enginyeria i cap de producte a Veriflow, on va treballar durant quatre anys en la verificació formal de la xarxa. Té experiència en teoria de jocs, verificació formal i sistemes distribuïts.
 • Dr. Junda Liu – El doctor Liu va estar anteriorment a Google durant set anys, exercint diversos papers. La seva formació és en xarxes a gran escala i en xarxes d’alt rendiment.
 • Dr. Xiaoxhou Li – El doctor Liu va passar dos anys a Barefoot Labs com a enginyer de programari i anteriorment va ser ajudant de recerca a la Universitat de Pennsilvània, Intel, Microsoft i la Universitat de Princeton. La seva formació és en gestió de dades, emmagatzematge, xarxes i sistemes distribuïts.
 • Dr. Qingkai Liang – El doctor Liang va ser ajudant d’investigació al Laboratori MIT durant més de quatre anys i també va exercir funcions d’intern en recerca a Bell Labs i Google. La seva formació és en algorismes de control de xarxa i sistemes distribuïts.

També hi ha inversors i empreses de capital risc molt conegudes que han participat en les primeres etapes de la xarxa Celer. Aquests inclouen pantera capital, Arrington XRP Capital i FBG Capital entre molts altres.

Finalment, també han subscrit diversos acords comercials amb altres projectes basats en blockchain. Per exemple, estan pilotant transaccions fora de la cadena amb quarkchain, provant la nova màquina virtual x86 de Qtum i treballant amb Chainlink per combinar informació del món real amb escalabilitat de capa 2.

Desenvolupament & Full de ruta

La xarxa Celer ja fa temps que treballa en la seva tecnologia. Per exemple, van llançar el seu paper blanc al juny del 2018. Per tant, podem fer-nos una idea de la quantitat de treball realitzada consultant els dipòsits GitHub de Celer Network..

La xarxa Celer té un GitHub públic repositori on podeu veure l’activitat recent. No obstant això, com que aquest és encara un projecte relativament nou, la major part del seu treball de desenvolupament es realitza als seus dipòsits privats. Tot i això, han compartit aquestes dades en això Informe Binance Research.

Repòs privat de Celer Network

Compromisos de tres repos privats més actius. Font: Binance Research

Com podeu veure a l’anterior, hi ha hagut una enorme quantitat de confirmacions de codi en aquests dipòsits durant els darrers 12 mesos. Això demostra que els desenvolupadors han estat força actius preparant el seu producte abans de passar a les vendes multitudinàries.

L’equip de Celer començarà lentament a empènyer aquests compromisos privats als seus repos públics per lots. En altres paraules, el llançament es fa com una única caiguda de codi en cada ocasió en lloc de compromisos diaris habituals que tindrien lloc en un GitHub tradicional..

Malgrat això, l’extensió del desenvolupament és força impressionant per a un projecte que encara no ha completat una ICO i és més del que he vist per a altres projectes en aquesta etapa. Tot això té sentit quan es veu juntament amb l’ampli full de ruta de desenvolupament que han establert.

Què podem esperar del projecte durant l’any vinent??

A continuació es mostra un desglossament del que podem esperar per als propers trimestres de Celer Network:

Full de ruta de la xarxa Celer

Full de ruta de la xarxa Celer per al 2019

A mesura que estem a finals del primer trimestre de l’any, serà interessant veure quants dels objectius de desenvolupament compleixen des de dalt. Això podria donar una bona indicació de si realment poden complir les seves fites en els trimestres següents.

Oportunitats i reptes

Sembla que Celer té alguns avantatges competitius enfront d’altres projectes similars que podrien ajudar a fer-lo popular. El principal d’ells és la seva velocitat demostrada, ja que la xarxa té un rendiment 15 vegades més ràpid que els rivals gràcies al seu canal d’estat generalitzat i a les solucions d’equilibri de canals. A més de ser més ràpid, hi ha hagut informes d’ineficiències de Lightning Network i d’altres projectes similars que mostren que Celer pot estar més avançat que els competidors..

Els quatre fundadors són un avantatge per al projecte, amb antecedents sòlids en infraestructures de xarxa, sistemes distribuïts i xarxes de rendiment. També tenen anys d’experiència amb algunes de les empreses tecnològiques i laboratoris de recerca més grans.

Celer ha evitat el problema de l’obsolescència convertint-se en agnòstic de blockchain. Com que pot funcionar amb qualsevol cadena de blocs, no hi ha possibilitat que quedi obsolet a causa de la cadena de blocs que admet perdre suport. I, sobretot, el mecanisme de participació utilitzat per Celer Network garanteix que el testimoni continuï sent valuós.

A l’altra banda de l’espectre hi ha algunes preocupacions i reptes als quals s’enfronta Celer. Una d’elles és la manca de màrqueting que el projecte ha vist fins ara, tot i que això pot canviar ja que l’equip ara inclou dos màrqueting & Membres d’operacions. En la mateixa línia, hi ha molt poca presència social per al projecte, amb menys de 10.000 Seguidors de Twitter i només 39 seguidors de la xarxa Celer sub-Reddit.

No oblidem la competència que afronta el projecte de xarxes de pagament més consolidades, com ara Raiden, Funfair i la Lightning and Loom Network..

Conclusió

Celer Network està llest per llançar el tercer ICO a la nova i popular plataforma Binance Launchpad i, tot i que la competència de solucions d’escala fora de la cadena és dura, la popularitat dels ICO a Launchpad gairebé garanteix que aquest ICO s’esgotarà ràpidament..

Amb això en ment, projectes similars han tingut un rendiment post-ICO deficient (Raiden al preu ICO 0,45x i Trinity al preu ICO 0,05x). El fet que estiguem profundament en un mercat baixista podria ajudar a limitar la desavantatge.

En mirar la velocitat demostrada de la xarxa (15 vegades més ràpida que els rivals) i l’escalabilitat projectada, sembla que Celer Network podria ser un desenvolupament tecnològic innovador, però continua sense demostrar-se. Celer Network també és un projecte força nou, que va començar el juny del 2018.

L’equip té un profund coneixement i experiència, i això els pot aportar un avantatge en el lliurament d’una solució única d’escala fora de la cadena.

Dit això, aquesta solució podria trigar un temps, de manera que aquells que vulguin participar a l’ICO del 19 de març a Launchpad poden haver de demostrar molta paciència a l’espera d’un producte que funcioni..

Imatge destacada a través de Fotolia & Xarxa Celer

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map