Blockstack Review: vinculació a Bitcoin per construir

Sabíeu que Vitalik Buterin va crear Ethereum després que es va adonar que Bitcoin no podia donar suport eficaçment als contractes intel·ligents? Monedes de privadesa com Monero i Zcash es van crear per la mateixa raó: els seus fundadors van veure que Bitcoin no podia suportar el grau de privadesa que volien. No hauria de sorprendre que Monero i Zcash siguin realment forquilles de Bitcoin centrades en la privadesa.

Tot i que potser no veurem cap contracte intel·ligent innovador ni privacitat a prova de bales a Bitcoin aviat, hi ha alguns projectes que intenten apropar-nos al màxim a aquest punt. Blockstack és un d’aquests projectes. Tot i això, no és només una altra solució d’escala de capa 2 com Lightning Network. Blockstack aporta contractes intel·ligents i privadesa a Bitcoin ancorant la seva cadena de blocs a Bitcoin.

Una breu història de Blockstack

Blockstack va ser fundada el 2013 a la Universitat de Princeton per Muneeb Ali i Ryan Shea. Muneeb és doctor en informàtica per Princeton i Ryan és llicenciat en enginyeria mecànica amb un menor en informàtica.

Fundadors de Blockstack

Els fundadors de Blockstack, Muneeb Ali (esquerra) i Ryan Shea (dreta). Imatge via CoinDesk

Tots dos van ser codirectors de Blockstack fins al 2018, quan Ryan va marxar per crear la seva pròpia empresa que se centraria en abordar els que creu que són els problemes més grans que afronta la humanitat actualment. Això no va ser tan notable per un canvi des de l’exterior, ja que Muneeb ha estat la cara de facto de Blockstack des dels seus inicis.

Historial de Blockstack

Imatge via YouTube

De manera similar a Cardano, el desenvolupament inicial de Blockstack va ser guiat per acadèmics de Princeton i Stanford. Els primers quatre anys de Blockstack es van centrar gairebé íntegrament en la investigació i el desenvolupament, amb un finançament inicial inicial del projecte que arribaria al final d’aquest període de 4 anys..

Tesi fundadora de Blockstack

Tesi doctoral del fundador de Blockstack, Muneeb Ali.

Això es deu principalment a que en realitat era el tema de Blockstack Tesi doctoral de Muneeb, que pretenia fer realitat el disseny original d’Internet com una absència d’intermediaris de la xarxa peer-to-peer. A més, Blockstack preservaria la privadesa dels usuaris donant-los un control complet sobre la seva informació i qualsevol dada que generessin en interactuar amb aplicacions i plataformes amb aquesta nova web..

Blockstack Edward Snowden

Edward Snowden a l’esdeveniment de Blockstack 2018 a Berlín.


L’oferta inicial de monedes de Blockstack el 2018 va ser de les primeres sancionades per la Comissió de Valors i Borses dels Estats Units. El projecte també va guanyar molta atenció en les seves conferències, que van comptar amb ponents com Andreas Antonopoulos i Edward Snowden.

Cartellera Blockstack

Al juny de 2019, Blockstack es va tornar viral després comprant una cartellera al carrer de la seu de Califòrnia a Google, on es podia llegir “Can’t Be Evil”, una referència a la de Google ara abandonat codi de conducta de “No siguis el mal”. Aquest és l’eslògan semioficial de Blockstack i fa referència a la seva opinió que els gegants tecnològics no haurien de tenir el poder de reflexionar sobre si ser malvats en primer lloc..

Què és Blockstack?

Blockstack és un projecte de criptomoneda que busca construir una xarxa de codi obert a sobre de Bitcoin. A nivell tòpic, Blockstack està pensat per funcionar com la capa d’aplicació a Internet, que actualment ocupen els gegants tecnològics esmentats anteriorment..

Què és Blockstack

Blockstack com a capa d’aplicació d’Internet.

Tot i que Blockstack té el seu propi blockchain, aquest blockchain està “ancorat” a Bitcoin. En termes senzills, tot el que passa a la cadena de blocs Blockstack es pot verificar a la cadena de blocs de Bitcoin i el mecanisme de consens (mineria) de Blockstack està lligat a Bitcoin. Blockstack permet construir aplicacions descentralitzades i contractes intel·ligents a Bitcoin per extensió (a través de Blockstack).

Lloc web Blockstack

Una de les propostes de valor úniques de Blockstack.

A més, tots els usuaris de la xarxa Blockstack tenen la propietat i el control de les seves dades quan interactuen amb aquestes dApps i contractes intel·ligents. Això els proporciona un nivell de privadesa millorat en comparació amb l’actual Internet, on totes les dades són propietat i emmagatzematge de gegants tecnològics com Google, Facebook i Microsoft..

Com funciona Blockstack?

Hi ha força components a l’ecosistema Blockstack. Per simplificar, aquest article se centrarà en el mecanisme de consens de Blockstack, la cadena de blocs Blockstack, el sistema d’identitat d’usuari de Blockstack, com s’emmagatzemen les dades de Blockstack i Clarity, el llenguatge de programació de Blockstack.

Blockstack Architecture

Una visió tècnica de l’arquitectura de Blockstack.

S’ha explicat la prova de transferència de Blockstack

El blockchain de Blockstack utilitza un nou mecanisme de consens anomenat Prova de la transferència (PoX en breu). PoX implica dues parts: miners i apiladors. Els miners de la cadena de blocs Blockstack comprometen el seu Bitcoin per l’oportunitat d’extreure un bloc per guanyar fitxes STX. Els apiladors “apilen” (llegeixin: estaca) els seus tokens STX per assegurar la xarxa i guanyar el Bitcoin comès pels miners com a recompensa.

Blockstack Mining

Una visualització senzilla de la mineria a Blockstack.

Tot i que les recompenses exactes que guanyaran els apiladors pot canviar en el futur, han d’apilar (llegir: estaca) almenys 94.000 fitxes STX bloquejades durant un període de 10 dies. Guanyaran un 9-10% de la seva participació a BTC per any assumint Hi participa el 50% del subministrament líquid de STX. Els miners guanyaran 1.000 STX per bloc durant els primers 4 anys després del llançament de la xarxa principal 2.0.

Blockstack STX a la meitat

El calendari a la meitat del testimoni STX de Blockstack.

Aquesta recompensa es reduirà a la meitat cada 4 anys en paral·lel al cicle de reducció a la meitat de Bitcoin durant un període de 12 anys. Les recompenses mineres STX es paguen per utilitzar la inflació (més sobre això més endavant). La quantitat exacta de miners de Bitcoin haurà de comprometre’s a recuperar un bloc també no està definida, però les seves possibilitats de ser escollits depenen de la quantitat de Bitcoin que comprometin..

Blockstack Blockchain

El Blockstack blockchain bitcoins de mirror, ja que es crea un nou bloc Blockstack cada vegada que es crea un nou bloc Bitcoin (aproximadament cada 10 minuts).

Blockstack Blockchain

Imatge via Ethan Tan

Les úniques dades emmagatzemades a la cadena de blocs Blockstack són les identitats d’usuari registrades i les seves metadades transaccionals. Les identitats dels usuaris inclouen aplicacions descentralitzades i contractes intel·ligents.

Què és Blockstack Auth?

Aut. Blockstack és el sistema d’identificació d’usuaris de Blockstack. Permet utilitzar les mateixes credencials d’inici de sessió a totes les aplicacions integrades a Blockstack.

Aut. Blockstack

Una visió tècnica de Blockstack Auth.

Blockstack Auth també s’utilitza per accedir i gestionar dades d’usuari, que s’emmagatzemen fora de cadena en un sistema d’emmagatzematge anomenat Gaia.

Sistema d’emmagatzematge Gaia Blockstack

El Sistema d’emmagatzematge Gaia és on Blockstack emmagatzema totes les dades dels usuaris generades al seu ecosistema, a excepció de la identitat de l’usuari i les metadades transaccionals. Gaia està format per un grapat de proveïdors de serveis al núvol, inclosos AWS 3 i Azure. Les dades estan totalment sota el control dels usuaris, que utilitzen Blockstack Auth per gestionar els seus permisos de dades amb les diverses aplicacions amb què interactuen.

Blockstack Gaia Storage

L’arquitectura bàsica del sistema d’emmagatzematge Gaia de Blockstack

És important tenir en compte que el xifratge de dades generades a Blockstack no està xifrat per defecte. Es considera que es tracta d’una preocupació pel “costat del client”, és a dir, la gestió de dades correspon bàsicament a cada usuari. Dit això, un usuari pot optar per allotjar el seu propi núvol de dades personals al sistema d’emmagatzematge de Gaia si té prou capacitat informàtica i emmagatzematge..

Claredat vs. Solidaritat

Claredat és el llenguatge de programació utilitzat per crear aplicacions descentralitzades i contractes intel·ligents a Blockstack. Es va construir amb l’ajut de l’equip d’Algorand, un altre projecte de criptomoneda de contracte intel·ligent. Es llançarà amb el llançament de Blockstack 2.0.

Blockstack Architecture

Una visió tècnica de l’arquitectura de Blockstack.

Les diferències més grans entre Clarity i Solidity (el llenguatge de programació d’Ethereum) és que Clarity no està complet i no es compila cap codi abans d’emetre’s a la cadena de blocs. En termes no tècnics, Clarity modifica la flexibilitat (allò que es pot codificar) per obtenir més seguretat (és molt més difícil cometre errors). Podeu llegir més sobre Clarity aquí.

Criptomoneda STX

STX és el testimoni de criptomoneda natiu de Blockstack. Es crema per registrar actius digitals que inclouen identitats d’usuari i contractes intel·ligents a la cadena de blocs Blockstack. Tot i això, la inflació s’utilitza per pagar als miners de la xarxa, el que significa que STX és inflacionista i no té subministrament fix. A la gènesi, STX tenia un subministrament total de 1.320 milions de tokens.

Inflació Blockstack STX

Calendari d’inflació estimat per al testimoni STX.

Com es pot veure a la imatge superior, tot i que l’STX és inflacionista, s’espera que la inflació anual baixi de poc menys del 5% anual a menys de l’1% anual en les properes dècades. Això es deu tant a les fitxes cremades durant la participació a la xarxa com a la reducció de les STX acabades d’encunyar a causa del calendari a la meitat esbossat anteriorment.

Blockstack ICO

Blockstack ha mantingut diverses vendes públiques i privades del seu testimoni STX. Les seves ICO inicials de 2018 i 2019 van vendre una mica més d’un terç del subministrament inicial d’1,32 milions de tokens a un preu de 12 cèntims de dòlars per STX. Si incloeu vendes inicials per a inversors, això representa aproximadament el 50% del subministrament inicial.

Distribució del testimoni STX

Del subministrament inicial restant de STX, aproximadament el 15% es va destinar a l’equip i als fundadors de Blockstack, i la resta es va dividir entre dos tresors gestionats per Blockstack. Una petita porció de tokens STX també es va utilitzar per pagar Blockstack’s Programa de mineria d’aplicacions.

Desbloqueig d’emissions STX

Desbloqueja la programació del testimoni STX. Tingueu en compte que aquest és l’antic programa d’emissions; consulteu l’últim enllaç del text següent per obtenir l’actualització.

Gairebé tots els tokens assignats tenen els seus propis horaris de lliurament (llançament) que duren de 2 a 7 anys. La majoria d’aquests horaris d’inversió van començar a l’octubre / novembre de 2018, quan es va explotar el bloc de gènesi de Blockstack i es van iniciar les distribucions de fitxes. Podeu llegir els detalls actualitzats de la programació d’emissions aquí.

Anàlisi de preus STX

STX ha estat al mercat de criptomonedes durant poc més d’un any i no ha vist un rendiment molt impressionant. Va arribar a la màxima de gairebé 30 cèntims a l’agost d’aquest any, però ha experimentat una lleugera tendència a la baixa des de llavors. Això suposa només un retorn de 2,5 vegades del preu ICO de 12 cèntims, i això suposa que heu venut el pic (cosa que gairebé ningú no pot fer).

Historial de preus STX

Historial de preus del testimoni STX. Imatge via CoinMarketCap

Tenint en compte que el llançament net principal de Blockstack 2.0 està a la volta de la cantonada, això podria generar una certa demanda del testimoni STX. Això es deu al fet que apilar (llegir: aposta) el testimoni STX ofereix recompenses a Bitcoin, cosa que encara no s’ha vist a la criptomoneda. Tot i això, encara no s’ha detallat l’economia exacta d’aquestes recompenses i, si no són lucratives, pot tenir gairebé cap efecte sobre la demanda de STX.

On obtenir la criptomoneda STX

Si esteu buscant empaquetar algunes fitxes STX, Binance és on haureu d’anar. El volum de negociació és el més alt allà, però tingueu en compte que les retirades STX no estan disponibles actualment.

Blockstack STX Markets

Parells de mercat per al testimoni STX. Imatge via CoinMarketCap

No es recomana mantenir la vostra criptomoneda en un intercanvi, ja que no es garanteix la seguretat dels vostres fons. Quan les retirades de STX estiguin disponibles a Binance, recordeu-vos de moure-les a la vostra cartera.

Carteres STX

De moment, l’única cartera per al testimoni STX és Blockstack cartera d’escriptori. Està disponible tant per a equips Windows com macOS.

Cartera d'escriptori Blockstack

Exempció de responsabilitat: no tenim 1,3 milions de tokens STX (però estaria bé).

Assegureu-vos de mantenir els ulls oberts ja que actualment els principals proveïdors de carteres de programari i maquinari afegeixen suport per al testimoni STX. Podeu fer referència a aquesta pàgina per estar al dia amb aquestes addicions.

Full de ruta Blockstack

L’octubre de 2020, Blockstack canviat de marca a Stacks. El mateix mes, Blockstack PBC, l’empresa amb seu a Nova York que desenvolupa l’ecosistema Blockstack, rebatejat com a Hiro Systems PBC. Ambdues modificacions estaven destinades a assenyalar un canvi de paradigma per al projecte. Aquest canvi de marca és un progrés en el moment d’escriure.

Blockstack Rebrand Stacks

Els 4 motius pels quals Blockstack va canviar el nom a Stacks.

La decisió de canviar la marca a Stacks tenia la intenció d’emfatitzar la noció que Blockstack ha passat de ser un projecte de criptomoneda a un ecosistema molt més gran. A més, s’espera que l’ús d’un nom universal per a tots els productes (p. Ex., Cadena de blocs Stacks, Stacks Auth, Stoken token) faci que el projecte sigui menys confús per als nouvinguts.

Hiro Systems PBC rep el nom del protagonista d’una novel·la de ciència ficció anomenada Snow Crash. Aquesta novel·la va influir molt en el fundador de Blockstack, Muneeb Ali, i fins i tot va ser citada a la seva tesi doctoral. Hiro Systems PBC té la intenció de centrar-se més en el desenvolupament de l’ecosistema Blockstack i ajudar a fomentar el desenvolupament en lloc de treballar en la pròpia cadena de blocs.

Full de ruta Blockstack 2021

Blockstack’s full de ruta actual proporciona una previsió de què esperar el 2021. La majoria d’aquests objectius consisteixen en fer créixer l’ecosistema mitjançant subvencions, així com una segona iteració del seu programa de mineria d’aplicacions.

Tot i que el primer programa de mineria d’aplicacions va tenir un èxit increïble, l’equip va notar que molts desenvolupadors jugaven les mètriques de puntuació per obtenir recompenses en lloc de crear aplicacions de qualitat. Després de consultar extensament amb antics participants i la comunitat Blockstack, s’espera que la segona ronda tingui encara més èxit que la primera.

Fases de Blockstack Testnet

Les 4 fases del testnet 2.0 de Blockstack.

En el moment de l’escriptura, Blockstack està a pocs dies Fase 4 del seu test-net 2.0. Aquesta és la quarta i última fase abans del llançament de la xarxa principal 2.0. S’espera que el llançament a la xarxa principal de Blockstack es produeixi poc després de la fase 4, suposant que tot vagi d’acord amb el previst. El calendari actual per a això és el 15 de desembre.

Finalment, Blockstack té la intenció d’aportar el vot de la comunitat al seu ecosistema. Els detalls exactes de com funcionarà això encara no s’han revelat, però molts ho interpreten com un precursor perquè Blockstack es converteixi en DAO (organització autònoma descentralitzada).

Per què ens retenim a Blockstack

Blockstack és, amb diferència, un dels projectes més interessants en criptomoneda fins ara. Els contractes intel·ligents i la privadesa de Bitcoin han estat durant molt de temps una fantasia per a molts titulars de Bitcoin i, sobretot, per als maximalistes de Bitcoin.

La força de l’equip darrere del projecte és un gran avantatge i el seu compromís amb els valors de privadesa, descentralització i propietat autònoma de les criptomonedes és un element important..

Stacking Stacking Staking

Es veu bé al paper, però a la pràctica …

No obstant això, enredar els incentius econòmics de Blockstack amb els de Bitcoin pot significar un desastre per al projecte. En cert sentit, l’èxit de Blockstack depèn de si els miners confiaran el seu Bitcoin a la cadena de blocs Blockstack. Aquest “compromís” implica essencialment el comerç de Bitcoin per fitxes STX, un comerç que poca gent estarà disposada a fer durant un mercat alcista.

D’altra banda, una bona part de la pressió de compra dels tokens STX provindrà d’aquells que esperen apilar (aka stake) les seves fitxes per guanyar el Bitcoin compromès pels miners. Si cap miner es compromet, cap apilador participarà i la xarxa no sortirà mai del terreny. Probablement no hi ha molts disposats a deixar anar el seu Bitcoin donat el mercat actual.

Blockstack camina molt bé en aquest sentit. En un costat de la línia tens l’abisme de la indiferència: la participació a la xarxa ha estat increïblement difícil per a molts projectes. A l’altra banda de la línia, teniu oportunistes: el segment de la comunitat criptogràfica que canviarà feliçment el seu Bitcoin per STX si les recompenses són prou altes..

Bomba de preus XRP

La recent bomba de preus de XRP. Se sap que té fonaments qüestionables. Imatge via CoinMarketCap

Com a nota positiva, els XRP bomba de preus recent és probablement el millor exemple de com els fonaments no importen tant quan es tracta del preu d’una criptomoneda. Idealment, però, Blockstack sobreviurà més enllà d’aquest mercat alcista i complirà la seva visió d’internet sense confiança. Si pot equilibrar correctament els incentius a la seva plataforma i cridar l’atenció cap a si mateixa amb astúcies intel·ligents, només podria resistir.

Imatge destacada a través de Shutterstock

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map