Bitcy.biz: l’últim esquema Ponzi dirigit als usuaris de Bitcoin

Probablement ja heu escoltat la frase estafa de l’esquema Ponzi o HYIP (pla d’inversions d’alt rendiment). En termes senzills, aquest tipus d’estafa funciona amb els principis bàsics següents:

1. Ofereix rendiments poc realistes, normalment duplicant o triplicant les inversions en molt poc temps

2. Intenten difondre’s a través del màrqueting d’afiliació

3. Utilitzen la frase “beneficis garantits”

4. Els dipòsits no es poden retirar durant un temps determinat

5. No revelen qui opera l’estafa ni ofereixen informació falsa sobre qui hi ha darrere

6. Al principi, semblaran pagar com s’ha promès, però un cop es compleixi un llindar determinat, el lloc desapareixerà juntament amb tot el capital invertit..

Anem repassant-los un per un i veurem si Bitcy.biz és realment un esquema Ponzi.

1. Ofereix rendiments poc realistes, normalment duplicant o triplicant les inversions en molt poc temps

Bitcy afirma ser una plataforma automatitzada de comerç de divises. No hi ha proves que ho avalin, però normalment els esquemes Ponzi afirmen que tenen algun tipus de mètode màgic i infal·lible per guanyar diners que sempre funciona i sempre és rendible. bitpetite.com diu que obtenen beneficis amb la “barreja de monedes”, BitConnect afirma guanyar diners mitjançant préstecs i laser.online afirma que guanyen diners amb … làsers.

La qüestió és que aquesta part no té importància. Poden reclamar gairebé qualsevol cosa. Vegem com suposadament funciona l’estructura de pagament.

Repassem això un moment. Un retorn diari del 2,3% significaria que un dipòsit de 100 dòlars valdria 102,30 dòlars en 24 hores i 207 dòlars al mes. Essencialment, és prometedor duplicar els vostres diners cada mes, cosa totalment ridícula i totalment insostenible.

Les xifres només es tornen poc realistes a mesura que baixeu de la cadena, acabant amb un retorn màxim del 7000% al cap de 100 dies. Això tornaria a significar que un dipòsit de 100 dòlars es convertiria en 7.000 dòlars en poc més de tres mesos. De nou, això és impossible i poc realista.

Llavors, Bitcy.biz ofereix rendiments poc realistes en molt poc temps? Sí.


2. Intenten difondre’s a través del màrqueting d’afiliació

Bitcy.biz té un complex programa de màrqueting d’afiliació que pretén recompensar les persones que atrauen els altres a la trampa. La recompensa sol ser un percentatge dels dipòsits que donen les víctimes.

Segons l’explicador oficial vídeo han publicat a YouTube; això pot anar des de l’1% al 10% un cop us convertiu en un “gestor regional” del programa.

Utilitzen el màrqueting d’afiliació per difondre’s? Ah, sí, ho són.

3. Utilitzen la frase “beneficis garantits”

No vaig veure la frase al seu lloc web, però sí al seu explicador vídeo.

Aquest és fàcil. Es diu literalment els beneficis garantits.

4. Els dipòsits no es poden retirar durant un temps determinat

Tornant a les opcions d’inversió, notareu que totes tenen un límit de temps establert. Durant aquest temps, no es poden retirar fons. El motiu d’això és evitar que els usuaris intentin treure de sobte tots els diners del programa i provocar que caigui aviat.

Fins i tot amb el seu anomenat programa horari, es requereix un temps de bloqueig de 1440 hores. Són 60 dies.

La instauració d’aquests retards garanteix un flux constant de capital perquè pugui continuar realitzant alguns pagaments i semblar legítim el major temps possible.

Els dipòsits estan restringits en funció del temps? Absolutament.

5. No revelen qui opera l’estafa ni ofereixen informació falsa sobre qui hi ha darrere

Bitcy.biz ho era enregistrat amb WHOIS el 21 d’agost i el lloc es va publicar un temps després. El registre es va fer sota una anonimització servei de manera que no podem saber qui és el propietari real del lloc.

La pàgina sobre nosaltres utilitza noms i fotos falses. Les fotos són de persones reals, però òbviament són apropiades o robades indegudament. Notareu que les imatges han sofert un filtre d’imatges que impedeix que apareguin en una cerca d’imatges de Google. Els noms també són falsos.

La companyia també afirma estar en una adreça al New Bond Street de Londres. L’adreça resulta per ser el d’una botiga de roba anomenada Miu Miu.

No tenim ni idea de qui hi ha darrere de Bitcy. Estan fent grans esforços per dissimular qui són. Aquest també és un sí enorme i rotund.

6. Al principi, semblaran pagar com s’ha promès, però un cop es compleixi un llindar determinat, el lloc desapareixerà juntament amb tot el capital invertit..

L’empresa té una pàgina oficial de Telegram. En ell, sembla que la gent publica proves que reben pagaments. Tanmateix, això es podria falsificar fàcilment, ja que crear comptes de Telegram és fàcil.

El compte de moderador del canal ha publicat això:

Dit d’una altra manera, no digueu res negatiu sobre el programa o se us prohibirà.

Realment paguen? Amb aquests programes és gairebé impossible de dir-ho. Els programes d’afiliació fan gairebé impossible trobar testimonis honestos. Totes les publicacions que trobareu que diuen que algú va obtenir un munt de beneficis també inclouran un enllaç d’afiliació, cosa que fa que la publicació sigui parcial i probablement falsa..

Com que el lloc web continua funcionant, no podem declarar amb seguretat el número 6 com a absolutament cert. Tanmateix, basant-nos en la resta d’indicis relatius a que aquest és un esquema clàssic de Ponzi, és qüestió de temps fins que aquest s’estavelli i es perdi el capital per sempre.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me