Bitcoin VS Gold: què és millor per als inversors a llarg termini?

>

La destrucció completa de les monedes fiduciàries, encapçalada per les superpotències econòmiques mundials mundials i la seva insensata impressió de diners, ha deixat a moltes persones preguntant-se si haurien de mirar de protegir-se contra el mercat. L’hegemonia del dòlar nord-americà s’ha debilitat i les accions realitzades el 2020 només poden ser el principi.

Tenint en compte que un col·lapse pot ser imminent, ara pot ser un bon moment per fer una ullada a la popular botiga d’actius de valor. Avui tenim dos actius forts que ens poden servir en aquest sentit: l’or i el Bitcoin.

Tots dos han servit com a instrument financer que protegeix contra la inflació, però quin és el més eficient el 2020? L’or pot tenir una llarga història, però això no vol dir que la tecnologia disruptiva que es troba a Bitcoin no pugui servir com una millor opció.

A les seccions següents, mostrarem casos alcistes tant de Bitcoin com d’or. A més, també explicarem per què una opció pot ser millor que l’altra per als inversors a llarg termini.

Però abans de divulgar aquesta informació, vegem primer per què tenim una forta demanda de SoV i per què l’escassetat és tan important en una època en què la moneda en paper va perdre el seu valor.

COPIA ELS MILLORS OPERADORS DEL MÓN

Quan el vostre líder comercia, comercieu. Shrimpy actualitzarà automàticament la vostra cartera perquè coincideixi sempre amb la del vostre líder. Navegueu per centenars de comerciants de criptomonedes per copiar-los.

Què és un actiu Store of Value (SoV)?

Un actiu de botiga de valor (SoV) és simplement un actiu, una mercaderia o una moneda que manté el seu valor durant un període de temps més llarg sense depreciar-se. Els inversors que volen protegir-se durant un període incert o contra esdeveniments sense precedents solen comprar actius SoV per protegir les seves participacions.

Històricament, metalls rars com l’or han servit com a grans SoV a causa de la seva escassetat i la seva relació demanda-oferta. De fet, la majoria de països han basat durant molt de temps monedes i paper moneda en les seves reserves d’or.

Tanmateix, la situació va canviar al llarg de la Segona Guerra Mundial, específicament durant la Guerra Mundial Conferència de Bretton Woods. En aquest moment, països de tot el món han acordat desfer-se del seu model estàndard d’or en favor d’un altre sistema.

A partir d’aquest moment, gairebé totes les economies de l’oest han acordat basar les seves monedes en el tipus de canvi oficial del dòlar nord-americà enfront de l’or..

El model es va mantenir molt estable durant poc temps, però després de nombroses esmenes fetes durant els anys 70 pel govern dels Estats Units, els Acords de Bretton Woods no van tenir res a veure amb l’economia moderna.

A partir de 1976, la majoria de les referències a l’or es van eliminar dels estatuts i es va canviar la definició del dòlar. La història es va convertir llavors en una línia temporal on les economies mundials es basaven completament en diners fiduciaris purs, amb una dependència limitada de l’or.

Per què les monedes fiduciàries s’esfondren??

En totes les èpoques de la història de la humanitat, l’or es va utilitzar com a forma principal de moneda. Fins i tot quan les civilitzacions consideraven que l’or era massa pesat per transferir valor, encara es feia servir paper moneda recolzat al 100% per l’or.

Com ja hem esmentat, l’or és una opció popular de SoV a causa de la seva relació oferta-demanda, coneguda formalment com a ràtio existència-flux. L’estoc d’or extret és massa petit en comparació amb l’oferta existent, per això és l’opció perfecta per emmagatzemar valor amb una inflació anual d’aproximadament l’1,5%.

Però amb els canvis esmentats que els bancs centrals han fet al segle anterior, es van redefinir completament economies senceres. Amb una forta dependència del dòlar nord-americà, en lloc d’or, els bancs han pagat un preu elevat.

Per a molts, el sistema actual no es basa en res: cap teoria de jocs econòmics que pugui donar suport al valor de les monedes fiduciàries. Països com els Estats Units ho són imprimir diners sense sentit per mantenir les seves economies a flotació, malgrat les conseqüències futures.

Les monedes es reprenen perdent valor les unes contra les altres, mentre que el valor de les mercaderies i els actius no para de créixer en un entorn on els salaris es mantenen. Com a tal, el poder adquisitiu d’una nació disminueix mentre augmenta la inflació.

Només el 2020, el Subministrament d’estoc monetari dels EUA M2 ha augmentat un 24%. Amb les factures d’estímul entrants i les injeccions financeres addicionals, és fàcil concloure que l’oferta de diners tornarà a créixer.

Tenint en compte els punts esmentats, veiem que les monedes fiduciàries s’estan desfent. Com a resultat, moltes persones recorren a actius SoV com Bitcoin o or. Però, per què Bitcoin és un bon SoV i és millor que l’or?

Per què Bitcoin és un bon actiu SoV

Bitcoin és molt més que diners digitals imaginaris. De fet, les monedes estan avalades per un valor monetari real que es manté estable per l’oferta limitada de l’actiu. El Bitcoin sovint es coneix com or digital i s’ha utilitzat com a SoV en nombroses ocasions, però per què?

El creador anònim Satoshi Nakamoto va dissenyar Bitcoin de tal manera que només pot generar 21 milions de monedes. Aquest és el primer nivell eficient que dóna valor a Bitcoin, però hi ha alguna cosa més?

A la xarxa blockchain de BTC, els miners mantenen viu el sistema mitjançant la validació de les transaccions. A canvi, es premien amb Bitcoin per cada bloc de transacció que es verifiqui. Per a una evolució sensible dels preus, Nakamoto va afegir un Sistema de 4 anys en què les recompenses mineres es redueixen a la meitat.

En fer-ho, Nakamoto va fer possible que les monedes minables de Bitcoin es mantinguessin sempre dràsticament més baixes en comparació amb l’oferta circulant existent. Per aquest motiu, la criptomoneda líder es comporta exactament com l’or, ja que manté una proporció estable d’estoc-flux.

Amb una escassetat, una fungibilitat, una portabilitat i una divisibilitat increïblement elevades, Bitcoin és un clar candidat a l’àrea d’actius de botiga de valor..

De fet, tres d’aquestes característiques es consideren propietats d’un bon diner. Però les característiques esmentades són millors en el cas de Bitcoin en comparació amb l’or?

3 raons per les quals Bitcoin és millor que l’or

Els que creuen que Bitcoin és “or digital” tenen tres grans raons. BTC no només és excel·lent per la seva escassetat i oferta limitada, sinó per les seves altres característiques que històricament s’han utilitzat per descriure “bons diners”.

L’escassetat i la durabilitat poden donar lloc a un bon actiu, però aquestes funcions per si soles no són suficients per a una moneda.

Si volíeu un SoV, una moneda i un instrument financer especulatiu tot en un actiu, Bitcoin és l’elecció perfecta. Aquí hi ha tres raons per les quals Bitcoin és millor que l’or en aquest context.

Portabilitat

La portabilitat és, òbviament, el primer aspecte que ens ve al cap en comparar aquests dos actius. La portabilitat és la característica principal d’una moneda, ja que permet als individus transferir sense problemes valor sense dificultats.

Pot ser que sigui més fàcil transferir un valor d’1 milió de dòlars en comparació amb el petroli per valor d’un milió de dòlars, però podem fer-ho millor? El Bitcoin és naturalment superior en comparació amb els metalls preciosos i rars pel que fa a la portabilitat, ja que només es necessiten uns quants clics per transferir el valor.

Un milió d’or pesa al voltant de 220 lliures. A més del pes, també hem de tenir en compte els mitjans de transport, càrrega de transport i seguretat.

Depenent d’on vulgueu enviar or, pot passar uns dies, si no setmanes, fer-ho. Els problemes administratius com documentar la transferència i tractar amb la duana són un altre problema.

Què és una cartera?

En aquest article, analitzarem com els experts trien les seves carteres de criptomoneda i quins tipus de carteres existeixen.

D’altra banda, Bitcoin és molt menys difícil de transferir. Una petita cartera de maquinari pot tenir un valor il·limitat. El que és més important són els costos de realitzar una transferència. En el moment de l’escriptura, les comissions de transacció oscil·len entre els 5 i els 10 dòlars.

A quin món podeu transferir 1 milió de dòlars d’or per uns costos tan baixos? Fins i tot si, per alguna raó, transportéssim físicament la cartera de maquinari, encara costaria més i trigaria menys a fer-ho.

Fungibilitat

Fungibilitat és un aspecte que determina la “igualtat” d’un bé. Per exemple, dues lliures d’or tindran el mateix valor exacte que un altre conjunt de dues lliures d’or. Aquesta característica es pot trobar en molts altres instruments financers, com ara accions, bons i fins i tot divises.

El mateix es pot dir de Bitcoin. Un BTC sempre serà igual a un BTC. El recurs digital pot ser increïblement volàtil en termes de valor, però les mateixes monedes sempre igualaran la mateixa quantitat en un moment concret.

Per a alguns de la indústria, la fungibilitat de Bitcoin és discutible. Tot l’argument es tradueix en la traçabilitat de les transaccions a la xarxa Bitcoin. Això crea situacions en què certes monedes es consideren il·legals i, per tant, es prohibeixen la venda mitjançant intercanvis.

Però, atès que les borses descentralitzades i altres operadors no marquen certes monedes, el problema continua sent teòric. De fet, Bitcoin és encara més fungible en comparació amb altres actius tradicionals, ja que la mateixa identitat de les monedes es codifica i s’aplica digitalment.

Divisibilitat

L’últim aspecte dels ‘bons diners’ és la divisibilitat. Com el seu nom indica, la divisibilitat és una característica que permet dividir un actiu o una moneda en unitats més petites. Per exemple, l’or es pot reduir en unitats i mides més petites i l’actiu encara conservarà el seu valor en una denominació específica.

Però Bitcoin és molt millor en aquest cas, ja que cada moneda està formada per cent milions d’unitats anomenades satoshis. Amb fins a vuit decimals, és més fàcil dividir Bitcoin en unitats més petites que l’or o altres actius. El procés també és perfecte i no requereix cap acció ni canvi físic.

L’or és millor en un aspecte: la volatilitat & correlació

Ara que hem acabat de discutir per què Bitcoin és millor que l’or, mostrem també en què l’or és una inversió millor.

Per a molts, la volatilitat i la correlació són trencaments que impedeixen que un usuari utilitzi Bitcoin com a actiu especulatiu o SoV. Pot ser que Bitcoin tingui un subministrament limitat, però aquest fet té una influència limitada sobre la increïble volatilitat de l’actiu.

La volatilitat pot ser perfecta per als comerciants de dia, però definitivament no és ideal per als titulars d’actius que vulguin posseir un actiu amb un valor estable a llarg termini. Els moviments forts i imprevisibles al mercat poden provocar males experiències per als usuaris.

L’or també pot augmentar considerablement el preu, però l’augment es produeix en un període d’anys, si no de dècades. Per tant, l’or és una “aposta segura”, atès que és poc probable que caigui bruscament amb un preavís curt.

L’or tampoc està fortament relacionat amb altres actius, mentre que Bitcoin experimenta períodes d’alta correlació. BTC pot reflectir l’acció de preus dels actius, productes bàsics i, de vegades, fins i tot de divises.

Els inversors han observat que Bitcoin actuava de manera similar a l’or en determinats moments. En altres moments, fins i tot ho hem vist Índexs de mirall de Bitcoin com el S&P 500 o l’índex industrial DoW Jones.

Alguns inversors consideren que això és un factor negatiu, ja que no desitgen que la seva inversió es basi en el rendiment d’altres actius. Tot i que Bitcoin no sempre actua en correlació amb altres actius financers, pot ser una bona opció invertir en or si això és un problema per a vosaltres..

Paraula final

A mesura que el paper moneda es desfà lentament, els inversors busquen actius especulatius o SoV que els puguin ajudar a protegir-se dels mercats destructius. L’oferta monetària dels Estats Units ha augmentat greument el 2020, cosa que redueix significativament el valor del dòlar. Amb les factures d’estímul i les injeccions financeres entrants, el valor real del dòlar només es reprendrà.

En aquest article, hem discutit per què les monedes fiduciàries perden terreny i per què determinats actius poden ajudar. En concret, hem comparat Bitcoin i or per esbrinar quin actiu és millor.

La nostra conclusió? Bitcoin és definitivament una opció millor en gairebé tots els casos. La seva naturalesa digital imposa un subministrament limitat, fungibilitat, alta divisibilitat i gran portabilitat.

A més, alguns experts consideren que el BTC té una taxa d’inflació encara més baixa a causa de la reducció a la meitat de la recompensa cíclica, cosa que el fa encara millor que l’or per als inversors a llarg termini..

No obstant això, l’or encara domina pel que fa a la seguretat. L’or té una baixa correlació amb altres actius o instruments financers i el seu preu és increïblement estable. Potser és més difícil transferir i invertir en or, però manté la seva funció SoV històrica.

Si voleu invertir i cobrir, Bitcoin podria demostrar que és una opció millor. En cas contrari, podeu comprar or si simplement voleu una cobertura contra la caiguda del dòlar.

Exempció de responsabilitat: els articles publicats al Shrimpy Blog no són consells d’inversió i no s’han de considerar com a consells d’inversió. Són únicament l’opinió de l’autor. La criptomoneda és volàtil i arriscada, no hi ha cap garantia que el mercat continuï funcionant bé en el futur. Prengui aquestes opinions amb un gra de sal.

Gamba és una plataforma de comerç social per a criptomonedes. Està dissenyat perquè els comerciants professionals i els novells vinguin a conèixer la creixent indústria criptogràfica. A Shrimpy, els usuaris poden copiar les carteres i les estratègies comercials d’altres operadors.

Segueix-nos a Twitter i Facebook per obtenir actualitzacions i fer qualsevol pregunta a les nostres sorprenents i actives comunitats Telegrama & Discòrdia.

Gràcies per passar per aquí!

L’equip de Shrimpy

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me