Bitcoin Cash ABC vs. BCHSV: The Hardfork and The Hashwar

Bitcoin Cash ABC és un sobrenom interessant, ja que només va durar un parell de setmanes i, a partir del 23 de novembre de 2018, Bitcoin Cash ABC ara només és Bitcoin Cash.

Confós?

Això es deu a una escissió molt conflictiva que va passar a la comunitat Bitcoin Cash, on un grup de desenvolupadors va decidir que tenien una visió millor de com hauria de progressar el projecte. Per tant, teníeu les cadenes competidores de la visió de Bitcoin Cash Satoshi (BCHSV) i Bitcoin Cash ABC (BCHABC).

En aquest post, us recorrerem a través de la bifurcació dura, els diferents arguments de les cadenes competidores i el que significa per a les perspectives a llarg termini de Bitcoin Cash. Però primer, comencem amb alguns aspectes bàsics.

Visió general de Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (BCH) és una criptomoneda que es va crear com a forquilla dura de la cadena de blocs de Bitcoin l’1 d’agost de 2017. La forquilla va ser el resultat d’una disputa de llarga data sobre l’escala de la cadena de blocs, amb els defensors de Bitcoin Cash que van optar per augmentar la límit de mida de bloc. Aquests defensors encara veuen Bitcoin Cash com “el Bitcoin real”.

Bitcoin contra Bitcoin Cash

El gran Bitcoin / Bitcoin Cash Devide …

Abans de la forquilla dura d’agost que va crear Bitcoin Cash, es va trucar a una implementació Bitcoin Cash ABC, amb “ABC” que significa “Cap ajustable de mida de bloc”. Aquesta implementació no presentava cap mida de blocs establerta, sinó que especificava que els usuaris podrien triar la seva pròpia mida de blocs. Bitcoin Cash ABC va obtenir el major suport de les piscines mineres i del CEO de bitcoin.com, Roger Ver, i el cofundador de Bitmain, Jihan Wu.

Bitcoin Cash ABC versus Bitcoin Cash SV

El 15 de novembre de 2018 va ser la data fixada per a una forquilla Bitcoin Cash i, a causa d’alguns canvis suggerits, es va dividir la comunitat Bitcoin Cash. Això va crear dues faccions competidores: Bitcoin ABC, que és la implementació original de Bitcoin Cash amb el suport de Roger Ver i Jihan Wu, i Bitcoin SV (Satoshi’s Vision), que vol fer que Bitcoin Cash sigui el mateix que Bitcoin cap al 2009, i va ser recolzat per Craig Wright, que afirma ser Satoshi Nakamoto, tot i que mai no s’ha demostrat.

Bitcoin ABC és la implementació original i té una política de bifurcació cada 6 mesos per implementar actualitzacions. L’actualització del 15 de novembre es va establir per introduir l’ordenament de transaccions canòniques (CTOR), que obligarà a incloure les transaccions en un bloc en un ordre específic. L’equip de desenvolupament creu que aquest canvi ajudarà amb futures millores d’escala.

L’equip també planejava afegir un nou script que permetés els oracles, així com fer algunes correccions més petites, com la mida mínima per a les transaccions.

Contra el protocol Bitcoin Cash ABC es troba Bitcoin Cash SV, que va ser desenvolupat recentment per Craig Wright, i que pretén restaurar Bitcoin Cash al protocol Bitcoin 0.1.0 original llançat el 2009.

Craig Wright contra Roger Ver

Diferents visions del futur de BCH. Craig Wright (esquerra), Roger Ver (dreta)

Bitcoin Cash SV va proposar ara molt pocs canvis, el principal dels quals seria una mida de bloc predeterminada de 128 MB. També rebutja CTOR i elimina el límit de mida dels scripts.

Finalment, Wright va planejar més canvis per apropar Bitcoin Cash SV al protocol Bitcoin de 2009. Un canvi seria un augment addicional de la mida del bloc, o fins i tot eliminar el límit de mida del bloc completament. Wright va suggerir canvis addicionals controvertits, i també va arribar a deixar entreveure tornar a posar en circulació monedes que no s’han mogut en molt de temps (l’adreça de Satoshi Nakamoto).

Suport per a cada versió

La comunitat Bitcoin Cash va ser força clara a l’hora d’escollir bàndols per davant de la dura bifurcació. Bitcoin Cash ABC va rebre el suport de Ver i Wu, per descomptat, però la cadena Bitcoin Cash ABC també va rebre el suport de la majoria dels principals intercanvis. La majoria d’altres implementacions de Bitcoin Cash, com Bitcoin Unlimited, BCash i Bitprim, també van fer que el seu programari fos compatible amb Bitcoin Cash ABC.

La implementació de Bitcoin Cash SV va rebre el suport més popular del mitjà de comunicació CoinGeek, propietat del multimilionari Calvin Ayre. La majoria de les agrupacions mineres de Bitcoin Cash també donaven suport a Bitcoin Cash SV, que va donar al protocol una quantitat important de potència de hash que es dirigia cap a la bifurcació dura i va provocar la possibilitat d’una guerra de hash després de la bifurcació. Aquests grups de mineria representaven fins al 70% de la potència de hash de la xarxa.

Els usuaris semblaven estar a favor de la versió Bitcoin Cash ABC, i els futurs de BCHABC tenien un preu significativament superior als futurs BCHSV a Poloniex i Bitmex.

L’escenari de la guerra de Hash

La idea d’una guerra de hash va sorgir en resposta a la manca de separació entre les dues cadenes pel truc tècnic conegut com a protecció contra la reproducció. Amb la protecció contra reproducció, totes les transaccions d’una cadena no són vàlides a l’altra cadena, de manera que no és possible gastar les mateixes monedes en ambdues cadenes.

El que va passar és que, mentre Bitcoin ABC va implementar la protecció de reproducció, Bitcoin SV va copiar aquesta “protecció” per cancel·lar-la. Això permetria que es produïssin atacs de repetició.

Un atac de repetició és quan les transaccions tenen el mateix aspecte a les dues cadenes i permet repetir o repetir les transaccions a les dues cadenes, cosa que comporta una despesa doble. Un escenari similar es va produir el 2016 quan Ethereum i Ethereum Classic es van dividir, provocant pèrdues importants per als intercanvis de criptomonedes no preparats.

L’altre perill d’aquest tipus de divisió és la guerra de hash.

Abans de la dura forquilla, tant Bitcoin Cash ABC com Bitcoin Cash SV van proclamar que utilitzarien tot el poder hash sota el seu control per assegurar-se que tenien la cadena supervivent. Craig Wright fins i tot va arribar a dir que faria un atac del 51% a la xarxa Bitcoin Cash si calia per assegurar-se que Bitcoin Cash SV sigui la cadena supervivent..

Craig Wright Roger Correu electrònic

Correu electrònic enviat de Craig Wright a Roger Ver. Font: Bitcoin.com

Tot va ser molt especulatiu, però el costat de Bitcoin Cash ABC sabia que tenien diverses respostes potencials a aquest atac. Podrien simplement esperar-ho, ja que els atacants renuncien als diners mentre l’atac continuï.

També podrien desplegar més del seu propi poder hash, fins i tot recorrent als miners de Bitcoin per explotar la cadena de blocs Bitcoin Cash ABC. O en el que es considera una “opció nuclear”, podrien tornar a bifurcar-se, però també canviar l’algorisme de prova de treball per fer incompatible el maquinari atacant amb la cadena de blocs.

Després de la forquilla dura

El que va passar realment no va ser tan dramàtic com les possibilitats, però va tenir un impacte significatiu en la comunitat de criptomonedes.

Bitcoin Cash ABC va prendre ràpidament el lideratge en el poder hash i, tot i que es va veure que ambdues parts minaven blocs buits en alguns punts, mai no hi va haver un atac del 51% a la xarxa.

La cadena Bitcoin Cash ABC va ser acceptada ràpidament per gairebé tots els intercanvis com a versió BCH.

No obstant això, la forta caiguda del preu de Bitcoin en els dies posteriors a la dura bifurcació s’està posant als peus d’aquesta guerra de hash. Sembla que Bitmain va canviar força poder hash de la mineria BTC a la mineria BCH. Aquesta pèrdua de potència de hash a la xarxa Bitcoin va contribuir a la caiguda del preu de BTC, que va contribuir a la venda àmplia als mercats de criptomonedes..

Craig Wright Roger Correu electrònic

La quota Bitcoin Cash i Bitcoin SV de la xarxa hashrate. Font: coin.dance

A partir del 23 de novembre de 2018, sembla que el camp Bitcoin Cash SV no s’ha rendit i, segons les dades proporcionades per Coin.Dance, el grup Bitcoin SV controla el 53% de la potència de hash de la xarxa. Al mateix temps, les dades de Binance mostren que el preu de Bitcoin Cash SV ha augmentat més d’un 50% en les darreres 24 hores.

Clarament, Craig Wright no només escopia paraules buides el 15 de novembre, quan va fer una piulada sobre hash sostenible.

Aquesta guerra de hash, que s’havia declarat finalitzada fa uns dies, és evident que no està acabada en absolut.

Conclusió

Bitcoin Cash ABC no és res més que la implementació original de Bitcoin Cash que es va produir quan la cadena de blocs de Bitcoin es va bifurcar l’1 d’agost de 2017. A partir del 15 de novembre de 2018, aquesta implementació del protocol Bitcoin Cash va estar en flames des d’una porció de Bitcoin Comunitat de caixa, liderada per Craig Wright a nChain, que ha presentat la seva pròpia visió de Bitcoin Cash SV de com hauria d’anar Bitcoin Cash.

Tot i que els principals intercanvis de criptomonedes han declarat que Bitcoin Cash ABC utilitzarà el marcador BCH, és possible que no continuï sent així, ja que el problema sembla lluny de ser resolt el 23 de novembre de 2018.

Finalment, si Bitcoin Cash SV guanya aquesta guerra de hash i pren el símbol de ticker BCH com a propi, és possible que vegem un ticker BCHABC utilitzat per designar el que era el protocol original de Bitcoin Cash.

Imatge destacada a través de Fotolia, Bitcoin SV & Bitcoin ABC

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me