Aeron (ARN) Review: The Blockchain for Aviation Safety

Aeron és un projecte bastant únic que intenta utilitzar la tecnologia blockchain de la manera més improbable. Volen desenvolupar una solució que millori la seguretat a la indústria aeronàutica.

Més concretament, Aeron està desenvolupant un protocol que permetrà guardar registres i dades essencials d’aviació a la cadena de blocs. Això es mantindrà actualitzat en temps real i serà fàcilment accessible per a totes les parts, des de pilots fins a controladors ATC i línies aèries. També serà immutable, cosa que no significa cap possibilitat de manipulació.

Tot i això, aquestes aspiracions són massa grans i poden realment avançar Aeron??

En aquesta revisió d’Aeron aprofundirem en el projecte aprofundint en els membres de l’equip, la tecnologia i el desenvolupament. També analitzarem els casos d’ús a llarg termini del testimoni ARN i si mai es pot afrontar l’adopció massiva.

Què és el Projecte Aeron

Aeron es va crear amb l’objectiu de crear un registrador mundial de l’aviació en una plataforma descentralitzada de blockchain, aportant així els avantatges de la tecnologia blockchain a la indústria de l’aviació. Els creadors d’Aeron han assenyalat la fragmentació històrica de la indústria aeronàutica i creuen que poden solucionar-ho.

Fins ara ha estat un repte trobar un bon xàrter d’avions petits o una bona escola de vol. De vegades, els pilots privats tenen dificultats per mantenir la llicència i als propietaris d’avions els costa localitzar els inquilins que els ajudin a obtenir el valor del seu avió. En crear un registrador global, Aeron facilitarà aquestes tasques. Posar tota aquesta informació a la cadena de blocs la farà accessible de manera gratuïta a tots i resoldrà molts problemes de la indústria aeronàutica..

En el sentit més bàsic, el pla d’Aeron és crear una base de dades basada en blockchain d’escoles de vol i lloguer d’avions petits. El sistema serà global i descentralitzat i tindrà un portal en línia per facilitar-ne l’accés.

També tenen previst crear un sistema de registre, eliminant finalment el mètode obsolet de guardar-ho tot en un diari de registre físic. Això eliminarà els pilots de les preocupacions que els seus registres de vol es puguin perdre, danyar o destruir, ja que es guardaran immutablement a la cadena de blocs.

Aeron creu que cal introduir els sistemes de gestió de l’aviació a l’època moderna, ja que actualment estan obsolets. Això provoca ineficiències que Aeron espera desfer-se d’una vegada que s’utilitzi la seva base de dades global a tota la indústria aeronàutica.

Això no només millorarà l’eficiència i el manteniment de registres, sinó que realment podria salvar vides mantenint registres de vol crítics i registres mecànics en una base de dades immutable a la qual qualsevol pot accedir en qualsevol moment..

Tecnologia Aeron

El sistema bàsic d’Aeron és la seva base de dades global descentralitzada basada en cadenes de blocs d’escoles de vol i lloguer d’avions petits privats. Aquesta plataforma es diu Aeron Register i es va construir a la cadena de blocs Ethereum. A més d’emmagatzemar informació sobre el lloguer de petites embarcacions privades i les escoles de vol, el registre Aeron també permetrà registrar i emmagatzemar registres de manteniment d’avions i registres de vol dels pilots. L’alimentació de tota la plataforma és el testimoni ARN.

Els desenvolupadors han anomenat el sistema “línia aèria en una butxaca” i ha estat dissenyat amb una fàcil validació, fiabilitat i integritat com a característiques principals.

La naturalesa immutable de l’emmagatzematge de cadena de blocs significa que un cop un pilot introdueix la informació de registre no es pot canviar. El registre de vol del pilot continua sent auditable i qualsevol persona pot visualitzar-lo completament per verificar que un pilot tingui tota l’experiència de vol que ell o ella afirma..

El registre Aeron també es pot utilitzar per registrar registres de manteniment d’avions i fer un seguiment de les peces de recanvi. Això permet confirmar l’autenticitat de les peces i es pot auditar el manteniment per garantir que compleixi tots els estàndards necessaris de la indústria aeronàutica.

Visió general de la tecnologia Aeron

Informació general sobre blockchain d’Aeron. Font de la imatge: Aeron One Pager

El registre Aeron s’ha construït sobre un sistema de contractes intel·ligents que s’utilitza per emmagatzemar diversos registres de registre. Els contractes intel·ligents també poden executar acords de lloguer i qualsevol acord de repartiment de temps o costos entre pilots i propietaris d’avions.

No oblidem el testimoni ARN, que alimenta tot el registre Aeron. Qualsevol persona que desitgi accés d’escriptura al registre Aeron haurà d’utilitzar aquestes fitxes ARN per registrar informació. L’equip d’Aeron també preveu utilitzar el testimoni ARN en el futur com a pagament de xàrter d’avions petits o de matrícula a l’escola de vol..

Aeron té un portal actiu i en funcionament aerotrips.com on és possible començar a fer-se una idea de com funcionarà la plataforma. Aquest portal ja està integrat amb la cadena de blocs i s’accepten pagaments ARN. La base de dades que hi ha darrere del portal ja s’ha mogut a la cadena de blocs i està totalment descentralitzada.

Les aplicacions mòbils estan disponibles per als pilots de tots dos Android i iOS que permeten emmagatzemar els registres de vol a la cadena de blocs. Això també significa la fi dels registres de vol de paper voluminosos i pesats. Ara els pilots poden tenir accés al registre de vol des de qualsevol dispositiu mòbil, en qualsevol moment i en qualsevol lloc.

L’equip Aeron

L’equip principal d’Aeron està format per enginyers i entusiastes de l’aviació, pilots certificats, experts en negocis i talentosos desenvolupadors de Solidity. Al capdavant de l’equip hi ha el CEO Artem Orange, que arriba a Aeron amb més de 15 anys d’experiència en el sector de les finances i les telecomunicacions. Orange és un empresari en sèrie a l’espai tecnològic i va exercir anteriorment com a CEO de dos operadors de telefonia mòbil nacionals.

El CTO d’Aeron és Nadezhda Barkanova, que anteriorment era enginyera de gestió del trànsit aeri amb una dotzena d’anys d’experiència. Té especialitats en formació i simulacions basades en ordinador, així com en el cicle complet de bases de dades aeronàutiques de producció.

Membres de l'equip Aeron

D’esquerra: Artem Orange (CEO), Nadezhda Barkanova (CTO), Konstantin Gertman (CDO)

El CDO d’Aeron és Konstantin Gertman, que ha estat pilot certificat des del 2013. Més important encara, té més de 14 anys d’experiència en finances, investigació de mercats i consultoria..

Podeu trobar informació sobre altres membres de l’equip bàsic d’Aeron al seu lloc web.

Aeron Community

Aeron ha construït una base bastant gran de seguidors a Twitter i al Fòrums Bitcointalk, però, certament, la comunitat no està activa. Si mireu el subredit, el Twitter feed i al fòrum Bitcointalk veureu que la major part de l’activitat és simplement Aeron que publica notícies i actualitzacions sobre el seu progrés. Tot i que és bo que l’equip continuï actualitzant la comunitat, la manca de resposta, pregunta o interacció és una mica preocupant.

Malgrat això, l’equip d’Aeron sembla estar bastant actiu actualitzant informació i estadístiques del projecte en una altra plataforma clau de la comunitat. Es troba al portal d’informació de Binance, on recentment se’ls va atorgar el premi Insígnia Gold Label.

La informació de Binance etiqueta d’or és un premi que s’atorga a aquells equips de projectes que “mantenen informats els entusiastes de la cadena de blocs”. Per tant, des de la perspectiva de les persones a la informació de Binance, l’equip d’Aeron sembla estar fent una bona feina mantenint la pàgina del projecte actualitzada. Binance també és l’intercanvi principal d’Aeron, de manera que potser té sentit mantenir la seva pàgina completament actualitzada.

El testimoni ARN

Aeron va dur a terme una ICO al setembre i octubre de 2017, aconseguint només 5,7 milions de dòlars per un límit dur de 30 milions de dòlars. Hi va haver una ICO prèvia de l’1 al 19 de setembre, seguida de l’ICO que va durar fins al 31 d’octubre. Hi ha 18.000.000 de tokens ARN en circulació i un subministrament total de 20.000.000 de tokens ARN.

És probable que els primers inversors no estiguin molt satisfets, ja que el preu ICO de l’ARN era de 0,50 dòlars, però a partir del 8 de febrer de 2019 la fitxa ARN valia només 0,27 dòlars o gairebé la meitat del preu de l’ICO. És probable que la caiguda es pugui col·locar almenys parcialment als peus del mercat baixista de la criptografia, que fa més d’un any.

Binance ARN

Registreu-vos a Binance i compreu fitxes ARN

El testimoni ARN va assolir el màxim històric de 8,67 dòlars el 5 de gener de 2018, però va caure ràpidament des d’aquesta alçada i va disminuir constantment durant tot el 2018. Va haver-hi un augment superior a l’octubre del 2018 quan es va llançar l’aplicació del pilot mòbil que va portar el testimoni per sobre de 0,80 dòlars. breument, però la concentració va durar unes quantes setmanes abans de sortir.

Com a testimoni ERC-20, es pot emmagatzemar ARN a qualsevol de les carteres compatibles amb ERC-20.

Els interessats en comprar tokens ARN ho poden fer en diversos intercanvis, però el volum de negociació més gran és, de lluny, el Binance Exchange. Altres possibilitats inclouen ABCC, BCEX, Bithumb i CoinMex.

Aeron Development

Si voleu obtenir una indicació directa de la quantitat de treball que es fa en un projecte, ajudarà a fer una ullada als seus GitHubs. La majoria dels projectes enviaran el codi als seus dipòsits, de manera que el nombre de compromisos i activitat del codi és una mètrica útil.

Vaig decidir fer una ullada al GitHub per Aeron per observar tots els seus compromisos de codi durant l’any passat. Realment no hi ha hagut activitat en aquests dipòsits. La més recent de qualsevol activitat relacionada amb les actualitzacions del lloc web Aeron.

Aeron GitHub

Nombre de compromisos de codi per a tots els dipòsits Aeron

La darrera actualització del codi del codi de contracte intel·ligent d’Aeron es va produir el febrer del 2018. Per descomptat, és possible que l’equip no hagi publicat aquestes actualitzacions i hi hagi estat treballant fora de línia. Tot i això, a la comunitat li agradaria que es produeixin avanços públics en les confirmacions de codi.

Això és especialment cert quan es té en compte la quantitat de treball que vol fer l’equip com a part del seu full de ruta del 2019.

Full de ruta

L’equip d’Aeron ha donat recentment una actualització d’aquest full de ruta. Van llistar diverses funcions noves que els agradaria incloure a la plataforma Aeron. Aquests inclouen el següent:

  • Mòdul pilot: Això permetrà als pilots analitzar una situació particular en temps real mitjançant el control dels seus registres de vol.
  • Mòdul de propietari d’avions: Aquest mòdul permetrà als propietaris i operadors d’una aeronau en particular gestionar el seu perfil. També podran accedir als registres de vol passats i verificar si alguns pilots poden pilotar aquest avió en funció dels seus registres mèdics i formació.
  • Mòdul d’Autoritat d’Aviació: Això oferirà a l’autoritat nacional d’aviació governant l’accés als perfils de pilot i als registres de manteniment de l’aeronau. Això enviarà automàticament una notificació a l’agència en qüestió en cas que la certificació del pilot estigui a punt de caducar
  • Aerotrips Global Flight Club: Això crearà un marc per donar suport a una xarxa mundial d’escoles de vol. L’objectiu d’aquesta iniciativa és permetre l’intercanvi d’informació més eficient per a estudiants d’aviació de tot el món

L’equip d’Aeron no ha proporcionat cap cronologia específica per a cap d’aquestes actualitzacions de la plataforma. No obstant això, tenen un desglossament més granular del que els agradaria aconseguir com a projecte durant els primers sis mesos de l’any.

Feu de ruta d’Aeron 2019

Aeron Roadmpe per al 2019 a la pàgina principal

Com notareu, ja som al febrer i encara no han publicat la seva integració de Salesforce. Serà interessant veure si l’equip pot complir aquests terminis durant els propers mesos.

Conclusió

Aeron ha afrontat un problema definitiu en la indústria aeronàutica i ofereix una bona solució als mètodes antiquats i ineficients per registrar i emmagatzemar informació. Amb un sistema de registre de registres basat en una cadena de blocs immutable, la indústria de l’aviació saltaria al segle XXI.

És una mica descoratjador veure la manca d’implicació de la comunitat i el preu deprimit del testimoni ARN, però l’equip d’Aeron sembla avançar independentment. Tot i que han assolit algunes de les seves fites anteriors, els treballs de desenvolupament hauran de reprendre substancialment si volen complir els objectius del seu full de ruta de 2019.

Actualment, el testimoni ARN té un límit de mercat que el situa en la posició 370 a Coinmarketcap.com, però que podria canviar fàcilment amb una adopció més àmplia de la indústria aeronàutica. Aeron està treballant en aquesta adopció, però amb l’aviació com una indústria consolidada, el canvi pot trigar força temps.

Imatge destacada a través de Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me