0x Review: el protocol que alimenta l’intercanvi descentralitzat

0x és el protocol d’intercanvi descentralitzat més important que hi ha actualment al mercat. També són dels primers que es van llançar el 2017.

Molts a l’espai de les criptomonedes estan convençuts que l’època de l’intercanvi centralitzat de criptomonedes ha d’acabar. Això ha provocat una inundació de protocols d’intercanvi descentralitzats que s’han posat en marxa durant els darrers 3 anys.

Per tant, amb tanta competència, encara val la pena 0x?

En aquesta revisió 0x, us donaré tot el que necessiteu saber. També analitzaré els casos d’ús a llarg termini i el potencial de preu dels tokens ZRX.

Què és 0x??

El Protocol 0x El lloc web té bastant clar l’objectiu general del projecte, ja que afirma immediatament:

Powering Decentralized Exchange, 0x és un protocol obert que permet l’intercanvi d’actius peer-to-peer a la cadena de blocs Ethereum.

El 2016, els fundadors de 0x, Will Warren i Amir Bandeali, tenien la ferma creença que la tecnologia blockchain seria una força disruptiva. Van veure un futur en què qualsevol actiu seria simbolitzat i negociat públicament en cadenes de blocs.

Amb la versatilitat i l’abast que Ethereum aporta a la taula, van decidir que la cadena de blocs d’Ethereum seria el mitjà perfecte per allotjar aquest tipus d’intercanvi d’actius i es van posar a treballar en la creació del protocol 0x.

Conceptes bàsics de 0x

El comerç descentralitzat que ofereix 0x es basa en un relleu fora de la cadena que actua per minimitzar la inflació de la xarxa i els preus del gas el més baix possible..

Per a aquells que estiguin familiaritzats amb l’augment del preu del gas i la inflor que pot produir-se a la cadena de blocs d’Ethereum (penseu en Crypto Kitties o Ether Delta), probablement pugueu imaginar els beneficis obtinguts mitjançant l’ús d’un relé fora de la cadena.


Per a aquells que no estiguin familiaritzats amb el funcionament d’Ethereum, aquí teniu una explicació de per què fora de la cadena és el camí a seguir per a intercanvis descentralitzats.

La majoria d’intercanvis descentralitzats utilitzen els contractes intel·ligents d’Ethereum per impulsar totes les funcions d’ordre i operacions de l’intercanvi. L’ús d’aquests contractes intel·ligents manté el control dels fons dels usuaris, en lloc d’haver d’enviar fons a tercers (com Coinbase o Bittrex) i esperar que els fons es mantinguin segurs.

0x comparat

0x en comparació amb Centralitzat & Intercanvis descentralitzats. Imatge via 0x bloc

L’ús de contractes intel·ligents també significa que cal executar una transacció a la cadena de blocs per a tot el que es faci a l’intercanvi. Això inclou dipòsits i retirades, així com fer, modificar, cancel·lar o omplir una comanda. I cada transacció costa gasolina per garantir que es processi la transacció.

Si teniu en compte quants comerços al dia podrien fer un comerciant, el nombre de comandes realitzades, modificades i omplertes significaria que les tarifes de gas podrien sumar-se força ràpidament. Això és una bona part de l’inconvenient dels intercanvis descentralitzats. Estan molt per davant dels intercanvis centralitzats quan es tracta de seguretat, però queden enrere dels intercanvis centralitzats quan es tenen en compte els costos i l’accessibilitat.

El protocol 0x va solucionar aquestes deficiències de l’intercanvi descentralitzat mitjançant l’ús d’un relé fora de la cadena juntament amb un acord en cadena. En aquest escenari, qualsevol usuari pot transmetre la seva comanda fora de la cadena.

Un altre usuari pot recollir i omplir aquestes comandes i l’única part de tota la transacció que es produeix en cadena és la transferència de valor real. D’aquesta manera es redueix el nombre de transaccions que s’executen en cadena, reduint així el potencial d’inflació i mantenint el mínim possible les comissions de gas d’accions comercials..

El relé 0x

La clau de les transaccions fora de la cadena per a 0x és l’ús d’allò que anomenen “retransmissors”. Aquests transmissors transmeten les comandes realitzades a les llibretes de comandes públiques o privades, a més d’aportar liquiditat a la xarxa mitjançant l’allotjament de les llibretes de comandes..

Tot i que aquesta funció és similar a la d’un intercanvi, el retransmissor difereix d’un intercanvi perquè no pot proporcionar l’execució del comerç. S’assembla més a un tauler d’anuncis que presenta les comandes dels fabricants a la xarxa.

Per omplir una comanda, el comprador ha de presentar la seva pròpia signatura juntament amb els fabricants al contracte intel·ligent de la borsa. Els transmissors són compensats per proporcionar aquest servei amb la moneda 0x ZRX.

Descripció general del protocol 0x

Descripció general de com funciona el protocol 0x. Imatge Font

Quan una operació s’envia a través d’un retransmisor, s’anomena “Ordres de difusió”. Això permet que tothom pugui enviar comandes a la xarxa fàcilment i també permet que tothom pugui veure les comandes a mesura que es transmeten i després omplir-les.

La solució 0x també pot acomodar ordres punt a punt en què el fabricant especifica un comprador quan s’emet la comanda. Amb aquest tipus de comanda, els usuaris poden transferir fons directament mitjançant diversos canals de comunicació, inclosos el correu electrònic i diversos programes de missatgeria.

Quan s’especifica una comanda punt a punt d’aquesta manera, només el comprador especificat pot omplir la comanda, protegint així la transacció del segrest per part d’actors malintencionats.

Funcions addicionals de 0x

A més de ser un intercanvi bàsic descentralitzat, el projecte 0x ha inclòs diverses altres característiques i productes. Aquests inclouen un mecanisme de governança, contractes intel·ligents de codi obert i un registre de token.

0x Governança

A més d’utilitzar-se com a compensació per als retransmissors, el testimoni ZRX també s’utilitza per facilitar el govern descentralitzat de la plataforma 0x. Els grups d’interès del testimoni ZRX poden votar sobre propostes que afectin la cadena de blocs, afectant així el desenvolupament futur del protocol 0x.

Estructura d’actualització 0x

Un avantatge enorme de 0x és que els contractes intel·ligents són de codi obert i el protocol en si és agnòstic de l’aplicació.

Això significa que qualsevol desenvolupador pot basar-se en 0x per crear una funció d’intercanvi, que permet que el protocol serveixi de complement per a altres dApps d’Ethereum. A causa d’això, ja s’estan construint una sèrie de projectes, inclosos Publish0x, Augur, Gnosis, district0x i molt més.

Kit de llançament 0x

Captura de pantalla del kit de llançament 0x. Imatge Font

0x en si mateix ha millorat encara més en llançar el 0x Launch Kit, que permet a qualsevol iniciar el seu propi intercanvi o mercat en qüestió de minuts. El kit de llançament elimina la complexitat de construir un relé. La base de codis permet a qualsevol usuari connectar-se a carteres, embolicar ETH, fer i rebre comandes i rebre notificacions dels canvis d’estat de la comanda.

Registre de tokens 0x

Com a mínim, 0x inclou un contracte de registre de fitxes que emmagatzema una llista de fitxes ERC-20 i les metadades associades per a cadascun, com ara el nom del símbol, el símbol, l’adreça del contracte i altres detalls. Aquesta és la referència oficial en cadena que es pot utilitzar per verificar l’adreça i els tipus de canvi.

0x Intercanviador d’actius

Estadístiques de negociació amb Asset Swapper. Imatge Font

També s’ha utilitzat per crear el 0x Asset Swapper i el 0x Instant relacionat. Amb l’Asset Swapper, qualsevol recurs digital es pot intercanviar per programació. Aquesta va ser la base de 0x Instant, que permet a qualsevol persona oferir una compra de criptografia simple com a giny en qualsevol lloc web.

0x Prova social

Penseu que un projecte que va començar el 2016 tindria un seguiment bastant important a la majoria de llocs de xarxes socials, especialment als tres grans per a criptomonedes: Twitter, Telegram i Reddit.

També tindríeu raó, excepte un canvi. L’equip 0x utilitza Discord, no Telegram. Encès Twitter, tenen 151.000 seguidors massius. Això és enorme fins i tot per a projectes de criptomoneda. També actuen en aquest compte de Twitter, no només publiquen les seves pròpies coses, sinó que també tornen a tuitejar trossos interessants d’altres persones.

A Reddit, el 0x sub-Reddit té més de 15.000 seguidors, cosa que també és una gran quantitat de seguidors. Les coses són una mica més tranquil·les aquí. De vegades passaran uns quants dies sense publicacions noves, i la majoria de publicacions només contenen alguns comentaris i respostes. Bé, però no genial.

Discòrdia per a 0x

Algunes de les converses que tenen lloc a 0x Discord. Imatge via Discòrdia

També diria que el servidor Discord és bo, no fantàstic. De fet, amb poc més de 2.500 membres em vaig sorprendre perquè m’hauria esperat un seguiment més gran. Tanmateix, hi va haver una discussió força interessant sobre diversos temes.

L’equip 0x també és a Facebook, amb poc més de 2.000 seguidors. El compte té publicacions regulars, però estan separats per diversos dies i no hi ha molta interacció.

Finalment hi ha un fòrum creat específicament per al protocol 0x. Té una activitat similar a Reddit. Les publicacions es reparteixen amb diversos dies de diferència i, normalment, només hi ha un grapat de respostes a les publicacions. La bona notícia és que sembla que les publicacions més recents guanyen força, cosa que significa que l’adopció del fòrum pot créixer.

L’equip 0x

L’equip 0x està dirigit per cofundadors Will Warren i Amir Bandeali, que actuen com a CEO i CTO respectivament. L’equip ha crescut fins a arribar a 38 membres centrals ubicats a San Francisco, però hi ha dotzenes més que ajuden amb el projecte a nivell mundial.

Un aspecte notable de l’equip 0x són els assessors del projecte. Fred Ehrsam (cofundador de Coinbase), Joey Krug (cofundador de Pantera Capital) i Linda Xie (cofundadora de Scalar Capital) assessoren el projecte.

0x membres de l'equip

Alguns dels membres de l’equip 0x

El conseller delegat, Will Warren, és llicenciat en enginyeria mecànica per la Universitat de Califòrnia – San Diego. Va continuar un doctorat. en Enginyeria Estructural de la mateixa universitat, però mai no va acabar la carrera, passant a la fundació de 0x.

El CTO Amir Bandeali es va llicenciar en finances a la Universitat d’Illinois a Urbana-Champaign. Va passar a treballar com a comerciant durant quatre anys abans d’incorporar-se a l’equip 0x el 2016.

El testimoni ZRX

L’equip 0x va celebrar un ICO a l’agost del 2017, venent 500 milions de tokens ZRX per 0,07 dòlars cadascun i recaptant 24 milions de dòlars en només 24 hores i 10 minuts.

L’ICO va ser una mica únic perquè no es va realitzar cap màrqueting i, un cop va començar la venda, només es va permetre als compradors registrats un total de 6,77 ETH (1.893 dòlars) de tokens ZRX. Aquest límit es va establir per fomentar una distribució més àmplia de les fitxes ZRX i, després de la venda, l’equip va determinar que les fitxes ZRX estaven repartides en més de 13.000 adreces Ethereum.

ZRX ha tingut una sèrie de pujades i caigudes durant la seva història comercial, però és notable que el mínim històric del testimoni va ser de 0,103962 dòlars el 16 d’agost de 2017. Això és notable perquè està gairebé un 50% per sobre del preu ICO el dia que va acabar l’ICO.

Rendiment del preu ZRX

Rendiment del preu ZRX. Imatge via CMC

A diferència de la majoria de monedes alt que van caure durant la major part del 2018, ZRX va experimentar tres pics més significatius al llarg de l’any. La primera va ser a finals d’abril i maig, quan el preu va tornar a passar breument per sobre dels 2 dòlars. Va caure ràpidament des d’aquesta alçada, cotitzant per sota de 0,70 dòlars al juny, però després va tornar a saltar per sobre d’1 dòlar juntament amb el llançament de 0x v2 testnet.

Va caure per sota de l’1 dòlar, però es va mantenir en el rang de 0,70 a 0,90 dòlars durant els propers mesos, ja que l’entusiasme pel llançament de mainx de 0x al setembre va mantenir el preu elevat. Sorprenentment, el preu va començar a caure a l’octubre després que Coinbase anunciés que cotitzava ZRX.

Des de llavors, el preu s’ha anat retrocedint constantment i, a partir del 9 de setembre de 2019, el preu de ZRX ha baixat fins a 0,1660732 dòlars..

Com hem vist pels moviments històrics de ZRX, el testimoni sembla obtenir un fort impuls quan l’equip compleix fites importants. Tenint en compte això, pot ser bo vigilar el full de ruta del projecte per determinar quan es pot produir el següent gran anunci.

Comprant & Emmagatzematge de ZRX

Si esteu interessats en comprar ZRX, us complau saber que està disponible en un gran nombre d’intercanvis. El volum més gran es troba a MXC, seguit de HitBTC i BitMax. També està disponible a Coinbase Pro, Binance, OkEx, Bittrex, Poloniex i molts altres.

El volum està ben repartit en aquestes borses, cosa que significa que ZRX no depèn d’un mercat singular. També hi ha una forta liquiditat a les carteres de comandes individuals. Per exemple, a Binance els llibres ZRX / BTC són profunds i hi ha una alta rotació.

Binance ZRX

Registreu-vos a Binance i compreu tokens ZRX

Un cop tingueu a mà (per dir-ho d’alguna manera) l’emmagatzematge, és fàcil. Es tracta d’un testimoni ERC-20, de manera que es pot emmagatzemar a qualsevol cartera amb suport ERC-20. Això inclou MyEtherWallet i MetaMask, així com les carteres de maquinari Trezor i Ledger. També hi ha diverses carteres de programari que es poden utilitzar, com ara la cartera d’escriptori Exodus.

Desenvolupament

Sovint pot haver-hi un desajustament entre la quantitat de desenvolupament que un projecte afirma que està fent i la quantitat realment realitzada.

Per tant, sovint m’agrada endinsar-me directament als repositoris de codi públic i comprovar la quantitat d’activitat de codificació. A continuació es mostren els tres repos reposats més actius de 0x GitHub.

0x GitHub

Code es compromet a seleccionar reposicions durant els darrers 12 mesos

Com podeu veure, els desenvolupadors són realment actius i han estat impulsant compromisos regulars durant l’últim any. Aquests també són només tres dels repos quan hi ha altres 71 altres amb diferents graus de confirmacions de codi.

Això es situa 0x bastant altament pel que fa a la producció bruta del desenvolupador. De fet, si ho féssim un cop d’ull en comparació amb alguns dels altres projectes de blockchain, ho és classificat en 13 en termes de compromisos de codi i 14 amb activitat global.

De fet, aquest nivell d’activitat de codificació podria tenir sentit quan es contempla en el context de la full de ruta més ampli. Per exemple, el setembre de l’any passat van llançar la versió 2.0 del seu protocol, que requeria proves i iteracions extenses.

0x full de ruta

De cara al futur, hi ha alguns projectes i funcions realment emocionants en els quals estan desenvolupant els desenvolupadors de 0x. Aquests inclouen actualitzacions de protocols més grans, així com nombroses propostes de millora 0x (ZEIP).

N’hi ha diverses, de manera que no hi entraré, però algunes de les més emocionants inclouen el 0x Mesh & liquiditat en xarxa. Es tracta d’una xarxa d’igual a igual per compartir ordres que servirà com a alternativa a l’API estàndard de retransmissió.

També hi ha investigacions realment emocionants coordinadors. Aquests són essencialment un servei que farà complir certes regles sobre l’execució de transaccions. Combinen les millors característiques de la concordança de comandes i el llibre de comandes obert.

També hi ha molts avenços en el llançament de la v 3.0 del protocol 0x. Actualment, això s’ha desplegat al testnet de Kovan. Una de les funcions més interessants de v3.0 serà el llançament inaugural de 0x staking.

L’equip 0x manté la seva comunitat totalment actualitzada sobre el seu desenvolupament al seu bloc oficial així com la seva amplitud documentació.

Conclusió

0x intenta aportar els punts forts dels intercanvis descentralitzats i centralitzats a l’espai criptogràfic, deixant enrere els punts febles. La descentralització proporciona seguretat dels fons, mentre que l’ús de retransmissors fora de la cadena proporciona als usuaris el mateix comerç a baix cost que han esperat dels intercanvis centralitzats.

Mantenint els assentaments en cadena, els usuaris reben tots els avantatges d’un intercanvi descentralitzat, amb les transaccions compensades només una vegada per mantenir les comissions com a mínim. Afegir contractes intel·ligents per gestionar tot el procés ho manté tot el més segur possible.

Si teniu en compte les enormes quantitats que han participat en tants pirates informàtics centralitzats d’intercanvi, és evident que és necessària una bona solució descentralitzada.

0x podria ser aquesta solució, però ens preguntem si el seu avantatge principal serà suficient per mantenir-los al capdavant mentre Binance es prepara per llançar el seu propi intercanvi descentralitzat i altres intercanvis centralitzats líders també exploren la possibilitat de la descentralització..

Imatge destacada a través de Fotolia

Exempció de responsabilitat: són les opinions de l’escriptor i no s’han de considerar consells d’inversió. Els lectors han de fer la seva pròpia investigació.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map